normal doğum

Dogumu okadar abartmayin. Normalde en fazla 10saat sanci cekersin dogurursun acin biter. Sezeryanda yarim saat suruyo 8saat sonra ayaga kaldiriyolar hemen. Ben sezeryan oldum. 3.gun hicbisey hissetmiyodum aci olarak. Ilk gunlerde aci yoktu yanma vardi sadece.

Asil zor olan dogumdan sonrasi. Bebek bakimi ve uykusuz geceler. Dogum zor degil canim.

Cnm bende korkuyorum ama söyle düşün ninelerimiz tarlalarda dogurmuslar

avrupaya bakin hep normal yapiyor sezeryan yok

İkisini de yaşadım
Normal doğum en güzeli
Evet ağrın oluyor ama bebek doğunca her şey bitiyor
Sezeryanda 8 ay dikişlerim acıdı,açıldı ve bir kez daha dikiş atıldı
Hiç canını sıkma dua et ve normal doğumun yap Allahın izniyle

de
Ben Avrupa'da sezaryen yaptım. Mecburiydi ama sonuç olarak ertesi gün ayaktaydım yani normal doğum yapmazsan aylarca yıllarca sürünürsün tarzı göz korkutmaların gereği yok demek istiyorum.
demek istedigim saglikli olan normal oldugu icin normal doguma yonlendiriyorlar.normal dogumla cocuklarin hastaliklara yakalanma durumu daha az bagisiklik sistemi daha saglam..

de

demek istedigim saglikli olan normal oldugu icin normal doguma yonlendiriyorlar.normal dogumla cocuklarin hastaliklara yakalanma durumu daha az bagisiklik sistemi daha saglam..
Ya evet normal doğum daha sağlıklı, ama bu forumda mecburi sezaryen olacak kaç tane kadın var ve burada sezaryen çok kötü doğumu da sonrası da kötü, her yerin acıyacak çocuğunun sağlığı şöyle böyle olacak diye normal doğumu aklarken ederken o kadınlar evlerinde kitapları hatmediyorlardır bunları okuyup yazık değil mi.
Herkes için de aynısını söyleyemeyiz yani kardeşim sezaryen doğdu yeğenim normal doğum, doğduğundan beri hastane hastane geziyorlar ama kardeşim sapasağlam. Ben de ertesi gün ayağa kalktım, normal doğurup ağrısından dikişinden kıpramayan da oldu.
Hayat.. Allah en hayırlısını versin.

amin.ben normal dogum yaptim.benim cok zor bir dogumum oldu.dikislerde zordu.10 gunde dikis acisini cektim.herkesin aci esigi bir degil bunyeye bagli.ilk tecrubesizken bilmiyorsun ama simdi normal dogumdan korkuyorum ben..

Evet onu bana da tavsiye ettiler, rahmi güçlendirmesi için dediler biraz geç başladım ama zaten normal doğuramadığım için pek faydası dokunmadı bana. Ben de her gün yürüyüş yapmıştım, bol bol ormanlık yerlere gittim temiz hava, oksijen için.

amin.ben normal dogum yaptim.benim cok zor bir dogumum oldu.dikislerde zordu.10 gunde dikis acisini cektim.herkesin aci esigi bir degil bunyeye bagli.ilk tecrubesizken bilmiyorsun ama simdi normal dogumdan korkuyorum ben..
Allah isteyene versin, ben doğum defterini kapattım

Bende tam tersi sezeryandan çok korkuyorum o kadar kesecekler biçecekler ameliyat beni çok korkutuyo bebek doğuyo anne çok sonra uyanıyo hemen emziremiyo galiba kımıldayamıyo bide kocaman göbek kalıyo bilmiyorum ki inşallah her şey yolunda gider sağlıklı bi şekilde bebeğimizi kucağımıza alırız amin

Ben aylarca normal doğumdan yana olan bir dr aramıştım, ne olursa olsun sezaryen olmayacağım diye kafaya koymuştum, siz sırf korktuğunuz için sezaryen mi istiyorsunuz? Bu bebeğinize haksızlık, bence biraz araştırın. Bebekler normal doğum sırasında anne rahminden birçok faydalı bakteri alır, probiyotiksiz bebekleri araştırın isterseniz. Sizin çekeceğiniz acı bebeğinizin bağışıklık sisteminin bir ömür daha güçlü olmasını sağlayacak. Daha birçok şey var da yazmaya üşeniyorum. Ayrıca bazen sezaryen ile doğumda annenin sütü olmayabiliyor, normal doğum süt kanallarını uyarıyor. Neyse araştırın derim. Acısına gelince,yavaş yavaş şiddetleniyor ve ara ara geliyor. Tabi ki şiddetli bir acı ama siz bedeninizden bir canlı çıkarıyorsunuz, bu acı kadar normal ne var ki? Dikişi asla hissetmiyorsunuz ve benim daa sonra da sızım filan olmadı.
Utanma mevzusuna gelince, ben de sizin gibi çok utanırdım ama sonra düşündüm doğum sırasında cinsel organınızı cinsel bir obje olarak düşünemiyorsunuz, dr, hemşire kimse böyle düşünmüyor, göbeğiniz kadar normal bir bölgeniz oluyor vajinanız da, bu yüzden rahat olun. Umarım bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza.

suan oyle dusunebilirsin belki ilerde kardes istersiniz.bu arada hayirli omurlu olsun evladiniz..anneniz nasil kardesiniz ne kadarlik oldular
Bunu da hiç yapmayacaktım da kaza işte. Hayırlısı olsun da hiç sanmıyorum isteyeceğimi Kardeşim koca adam oldu şimdi, annemin hamileliği de 5 aylık.

Merhaba canm ben iki doğum yaptım ilki normal ikincisi sezeryan oldu.
Sezeryandan sonra asla bir daha hamile kalmam diye cok ağladım bana sezeryan çok zor geldi 1 yıl oldu doğum yapalı dikiş yerim hala ağrıyo.normal doğum senin içinde bebegin içinde daha sağlıklı olur bence benim bebeğim sezeryandan sonra 1 hafta yogun bakımda yattı mesela normale olsaydı belki öyle olmayabilirdi hiç korkma ve sormuşsun tamamen çıplak mi oluyo diye benim normalde üstten vardı birseyler alttan yoktu sezeryanda da hastane ornugu vardı ama ameliyatta cikariyosun tabi her hastahane ayni olmuyo normalde de giydirebilirler birde dikiş atarken uyusturuyorlar acımıyo canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…