- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
Cnm bende korkuyorum ama söyle düşün ninelerimiz tarlalarda dogurmuslarBence normal doğumdan korkacağınıza sezeryan sonrası yaşayacağınız acıyı ve zorluğu düşünün bence o daha beter bir durum. Normal doğumda evet can tabiki acıyacak ama o anlık bir acı ama sezenyen sonrası kadınların yaşadığı acı normal doğumda gördüğüm kadarıyla olmuyor. Bence siz normal doğum hakkında kendinizi ürkütmeyin adı üstünde "normal" olan o ve bebeğiniz için daha sağlıklı. İleride ben de Allah nasib eder de anne adayı olursam bir aksilik çıkmadığı sürece normal doğum yapmak isterim.
Cnm bende korkuyorum ama söyle düşün ninelerimiz tarlalarda dogurmuslar
avrupaya bakin hep normal yapiyor sezeryan yokBen sezaryen oldum, ertesi gün ayaktaydım. Kişiden kişiye göre değişir.
Tabii devletimiz kadınların bacak arasıyla çok ilgili olduğu için doğum şekline de karışıyorlar şimdi. Damızlığız ya, çok fazla doğuramayız diye sezaryeni yasaklamaya çalışıyolar.
Normal doğum göründüyse epidural iste, ona sesini çıkaramaz doktor.
Ben Avrupa'da sezaryen yaptım. Mecburiydi ama sonuç olarak ertesi gün ayaktaydım yani normal doğum yapmazsan aylarca yıllarca sürünürsün tarzı göz korkutmaların gereği yok demek istiyorum.avrupaya bakin hep normal yapiyor sezeryan yok
demek istedigim saglikli olan normal oldugu icin normal doguma yonlendiriyorlar.normal dogumla cocuklarin hastaliklara yakalanma durumu daha az bagisiklik sistemi daha saglam..Ben Avrupa'da sezaryen yaptım. Mecburiydi ama sonuç olarak ertesi gün ayaktaydım yani normal doğum yapmazsan aylarca yıllarca sürünürsün tarzı göz korkutmaların gereği yok demek istiyorum.
36. Haftaya kadar bir kupa, 36. Haftadan sonra birakmiyoruz.kupa sayisini uce cikariyoruz.36. Haftaya kadar derken
36 hafta olunca bırakalım mı içmeyi
Yoksa 36. Haftadan sonra mı içelim
Ya evet normal doğum daha sağlıklı, ama bu forumda mecburi sezaryen olacak kaç tane kadın var ve burada sezaryen çok kötü doğumu da sonrası da kötü, her yerin acıyacak çocuğunun sağlığı şöyle böyle olacak diye normal doğumu aklarken ederken o kadınlar evlerinde kitapları hatmediyorlardır bunları okuyup yazık değil mi.de
demek istedigim saglikli olan normal oldugu icin normal doguma yonlendiriyorlar.normal dogumla cocuklarin hastaliklara yakalanma durumu daha az bagisiklik sistemi daha saglam..
Tamam eşime söylim alsın bari36. Haftaya kadar bir kupa, 36. Haftadan sonra birakmiyoruz.kupa sayisini uce cikariyoruz.
amin.ben normal dogum yaptim.benim cok zor bir dogumum oldu.dikislerde zordu.10 gunde dikis acisini cektim.herkesin aci esigi bir degil bunyeye bagli.ilk tecrubesizken bilmiyorsun ama simdi normal dogumdan korkuyorum ben..Ya evet normal doğum daha sağlıklı, ama bu forumda mecburi sezaryen olacak kaç tane kadın var ve burada sezaryen çok kötü doğumu da sonrası da kötü, her yerin acıyacak çocuğunun sağlığı şöyle böyle olacak diye normal doğumu aklarken ederken o kadınlar evlerinde kitapları hatmediyorlardır bunları okuyup yazık değil mi.
Herkes için de aynısını söyleyemeyiz yani kardeşim sezaryen doğdu yeğenim normal doğum, doğduğundan beri hastane hastane geziyorlar ama kardeşim sapasağlam. Ben de ertesi gün ayağa kalktım, normal doğurup ağrısından dikişinden kıpramayan da oldu.
Hayat.. Allah en hayırlısını versin.
Evet onu bana da tavsiye ettiler, rahmi güçlendirmesi için dediler biraz geç başladım ama zaten normal doğuramadığım için pek faydası dokunmadı bana. Ben de her gün yürüyüş yapmıştım, bol bol ormanlık yerlere gittim temiz hava, oksijen için.3 dogum yaptim.Yurtdisinda yasiyorum. Hamileliklerimi ebe takip etti ve dogumlarimi ebe yaptirdi. Hepsi epiduralsiz oldu. Son ikisi evdeoldu. Ucuncu bebegime ebe yetisemedi ve evde kendim dogurdum.
Hic bir dogumda epidural almadim, kesik,dikis olmadi. Ilk dogum da sadece hastaneye gittim, dogumdan 4 saat sonra cikis yaptik, eve geldik.
Bende cok korkuyordum dogumdan. Ebemden dogumu kolaylastirmak için ipuclari istedim.Uc hamileligimde de yaptigim seyler:
- Her gun yuruyus, Bazen 5 km bazen 1 km. Cok aktif olmaya calistim.
-Gunde 5-6adet hurma
-36. Haftaya kadar bir kupa, doguma kadar 3 kupa ahududu yapragi cayi (raspberry leaf tea) . Bu cay kaslari gevsetiyor. Kizilderililerin kullandigi bir yontemmis. Ebemden dogum basladigindada bu cayi icmemi tavsiye etmisti. Dogum agrilari arasinda bu cayi yudumluyordum.
-Squat, Ben bu hareketi yapmakta zorlaniyordum, o yuzden yapmadim.
Bunlar benim yaptigim seyler. Ozlellikle ucuncu dogum yarim saat için de oldu ve bebegi babasi dogurdu. Sizde Dr unuza danisip dogumu kolaylastiran tavsiyeler alabilirsiniz.
Allah isteyene versin, ben doğum defterini kapattımamin.ben normal dogum yaptim.benim cok zor bir dogumum oldu.dikislerde zordu.10 gunde dikis acisini cektim.herkesin aci esigi bir degil bunyeye bagli.ilk tecrubesizken bilmiyorsun ama simdi normal dogumdan korkuyorum ben..
suan oyle dusunebilirsin belki ilerde kardes istersiniz.bu arada hayirli omurlu olsun evladiniz..anneniz nasil kardesiniz ne kadarlik oldularAllah isteyene versin, ben doğum defterini kapattım
Bunu da hiç yapmayacaktım da kaza işte. Hayırlısı olsun da hiç sanmıyorum isteyeceğimisuan oyle dusunebilirsin belki ilerde kardes istersiniz.bu arada hayirli omurlu olsun evladiniz..anneniz nasil kardesiniz ne kadarlik oldular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?