- 14 Mart 2013
- 7.780
- 3.829
- 448
Bu risk emin olabilirsiniz sezaryende daha yüksek, bakanlık normal doğum fanı iken hiçbir doktora sen neden normal doğurttun demez diyemez ispat edemez çünkü :) ama hekim isterse sezaryene çok rahat alır sonradan kanıtlanamıcak bi sürü sezaryen sebebi var bahane olarak en basiti suyu azdı, bebek ters gelişti, plasentası yaşlıydı. Normal doğumla sezaryenin getirdiği performans puanı aynı değil, sezaryen 20 dk normal doğum saatleri alan bir süreç. Dr lar da uğraşmak istemiyor.Ülkedeki doktorlardan daha çok kadınlar suyunu çıkardı.
Kimse "ben sezaryen istemiştim normal doğurttular bebeğim şöyle oldu böyle oldu" denilip dava edilmek istemiyor, bakanlık da doktorların arkasında durmuyor.
Neden risk alsınlar şimdi?
Hiç de öyle bahsettiğiniz gibi olmuyor emin olun.Bu risk emin olabilirsiniz sezaryende daha yüksek, bakanlık normal doğum fanı iken hiçbir doktora sen neden normal doğurttun demez diyemez ispat edemez çünkü :) ama hekim isterse sezaryene çok rahat alır sonradan kanıtlanamıcak bi sürü sezaryen sebebi var bahane olarak en basiti suyu azdı, bebek ters gelişti, plasentası yaşlıydı. Normal doğumla sezaryenin getirdiği performans puanı aynı değil, sezaryen 20 dk normal doğum saatleri alan bir süreç. Dr lar da uğraşmak istemiyor.
Emin olamıyorum çünkü türkiyede bir çok ilde çalıştım en büyük doğum hastanelerinden birinde de üstelik ama dediğiniz gibi bir şeye şahit olmadım :) nadir bir durum bu yani. Doktorların kolayına ve de işine geliyor hasta istiyor diye değil.Hiç de öyle bahsettiğiniz gibi olmuyor emin olun.
En basitinden bir köprücük kemiği kırığı normal doğumda olabilecek birşeyken hemen aileler doktor hatası diye suçluyor ve dava açmaya koşuyorlar.
Ben şahit oldum ve bir türlü anlatamadım hata değil komplikasyon olduğunu.Emin olamıyorum çünkü türkiyede bir çok ilde çalıştım en büyük doğum hastanelerinden birinde de üstelik ama dediğiniz gibi bir şeye şahit olmadım :) nadir bir durum bu yani. Doktorların kolayına ve de işine geliyor hasta istiyor diye değil.
Sarksa caresi var da, aciyoSarkmamasi için mi acaba anlamadm
cnm ben epiduralli normal dogum yaptim hic sıkıntısız 10 dk icinde bitti tavsiye ederim hemende ayaklandim bi sorun yasamadimArkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
3 dogum yaptim.Yurtdisinda yasiyorum. Hamileliklerimi ebe takip etti ve dogumlarimi ebe yaptirdi. Hepsi epiduralsiz oldu. Son ikisi evdeoldu. Ucuncu bebegime ebe yetisemedi ve evde kendim dogurdum.
Hic bir dogumda epidural almadim, kesik,dikis olmadi. Ilk dogum da sadece hastaneye gittim, dogumdan 4 saat sonra cikis yaptik, eve geldik.
Bende cok korkuyordum dogumdan. Ebemden dogumu kolaylastirmak için ipuclari istedim.Uc hamileligimde de yaptigim seyler:
- Her gun yuruyus, Bazen 5 km bazen 1 km. Cok aktif olmaya calistim.
-Gunde 5-6adet hurma
-36. Haftaya kadar bir kupa, doguma kadar 3 kupa ahududu yapragi cayi (raspberry leaf tea) . Bu cay kaslari gevsetiyor. Kizilderililerin kullandigi bir yontemmis. Ebemden dogum basladigindada bu cayi icmemi tavsiye etmisti. Dogum agrilari arasinda bu cayi yudumluyordum.
-Squat, Ben bu hareketi yapmakta zorlaniyordum, o yuzden yapmadim.
Bunlar benim yaptigim seyler. Ozlellikle ucuncu dogum yarim saat için de oldu ve bebegi babasi dogurdu. Sizde Dr unuza danisip dogumu kolaylastiran tavsiyeler alabilirsiniz.
3hafta arayls ben sezeryan arkadasum normal dogurdu.arkadasimin bebegi hep hastalandi benimki agzina ilac bile almadiallah kismet ederse hamile kalirsam doktoruma diyecem ilk sey normal dogum istiyorum. hem belki ogun cok aci cekicem ama sonraki gunlerde rahat olucam bi yerde duymustum normal dogum olan cocuklar daha az hasta oluyorlarmis.
Aslında çok hoşuma gitti yazdıklarınız ama bişey sormak istiyorum. Doktor değil de neden ebe takip etti. Siz mi istediniz.
ben sezeryandan iki saat sonra emzirdim ...bi tanidigim mormal dogurdu gunlerce sutu gelmedibide sunu duydum sezaryanda hemen sut gelmiyormus normal dogumda hemen sut geliyomus DOGRUMU.
allah insallah banada kismet eder cok istiyorum. insallah tez zamanda hamile kalirim benim cocugum olur.
ne hikmetse ağrıyı acıyı çeken kadınlar ama söz hakkı yine erkeklerde.alttan mı üstten mi kesileceğime vücudumdaki bebeği nasıl çıkaracağıma bile onlar karar veriyorlar.kim umursar bizim sağlığımızı elbette politik.kendi bedeni hakkında bile kişi karar veremeycekse artık ne denir bilmiyorum.Hukumetin sezeryan dusuncesi tamamiyle politik. Tipki basortusu, kiz erkek cocuklarinin ayni okulda okutulup okutulmamasi gibi. Kimsenin en sagliklisinin bu oldugunu dolayisiyla bu yuzden israr ettiklerini dusunmuyorum. Ahlaksizlik sadece kadinlara bicilmis bir gorev oldugundan bizim bacak aramiza karismayi hak goruyorlar. En sagliklisi bu diyerek neden dayatiliyor ki? Yani pekcok yeniligi kabul ediyoruz pek cok ameliyat teknigini kabul ediyoruz. Allah korusun ameliyat olsak son teknoloji olsun diyoruz ama sezeryana gelince erkeklerin dedigini kabul ediyoruz. Normal dogum olmasin demiyorum ama ben Örneğin tup bebekle hamile kaldim. Yumurtalarim lokal anesteziyle toplandi ben kendimi biliyorum agri esigim düşük. Cok canim yandi. Simdi doğumdan korkuyorum bu korkuyla girince daha da canim yanacak o zaman dogurmaktan vaz mi geceyim? Anne adayi nasil isterse drla birlikte oyle karar vermeliler. Bakanliga ne ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?