normal doğum

Bu risk emin olabilirsiniz sezaryende daha yüksek, bakanlık normal doğum fanı iken hiçbir doktora sen neden normal doğurttun demez diyemez ispat edemez çünkü :) ama hekim isterse sezaryene çok rahat alır sonradan kanıtlanamıcak bi sürü sezaryen sebebi var bahane olarak en basiti suyu azdı, bebek ters gelişti, plasentası yaşlıydı. Normal doğumla sezaryenin getirdiği performans puanı aynı değil, sezaryen 20 dk normal doğum saatleri alan bir süreç. Dr lar da uğraşmak istemiyor.

Hiç de öyle bahsettiğiniz gibi olmuyor emin olun.
En basitinden bir köprücük kemiği kırığı normal doğumda olabilecek birşeyken hemen aileler doktor hatası diye suçluyor ve dava açmaya koşuyorlar.

Hiç de öyle bahsettiğiniz gibi olmuyor emin olun.
En basitinden bir köprücük kemiği kırığı normal doğumda olabilecek birşeyken hemen aileler doktor hatası diye suçluyor ve dava açmaya koşuyorlar.
Emin olamıyorum çünkü türkiyede bir çok ilde çalıştım en büyük doğum hastanelerinden birinde de üstelik ama dediğiniz gibi bir şeye şahit olmadım :) nadir bir durum bu yani. Doktorların kolayına ve de işine geliyor hasta istiyor diye değil.

Ben şahit oldum ve bir türlü anlatamadım hata değil komplikasyon olduğunu.
Sadece o değil neler neler duydum ya.

Evet acı çekiyorsun ama sonrası çok rahat...utanma meselesine gelince o an aklının ucuna bile gelmiyor sıkıntıdan tek dert doğurmak oluyor takılma sakin

Epidural vajinal doğum tek gecerim. Bir daha dogurursam bu sekilde dogum yapmak icin elimden geleni ardima koymam:)

Devlet Hastanesi mi? Özel mi? Durumun müsaitse sgk ile anlaşmalı bir hastanede epidural normal ya da epidural sezaryen yaptır. Doğumdan korkmayan yok ki inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın. Normal doğum (aslında doğal doğum ) konusunda cesaretlenmek istersen Dr. Ayşe Duman ın facebook sayfasını takip et videolarını izle faydası olacaktır diye düşünüyorum.

Sezaryeni sinek isirigi gibi bir sey saniyorsunuz galiba. Hic anlamam, insan durduk yere kat kat kesilmek niye ister, ameliyat bu, hem de buyuk bir ameliyat sayiliyor. Keyfi/istege bagli ameliyat asla mantikli buldugum bir durum degil.

cnm ben epiduralli normal dogum yaptim hic sıkıntısız 10 dk icinde bitti tavsiye ederim hemende ayaklandim bi sorun yasamadim

Ben kendi istegimle normal dogum yaptim. Ben de mecburen 1e saat suni sanci vermek zorunda kaldilar. Cok zor bi surecti. Allahtan doktorum cok iyiydi. Dogumdan sonra dikis atilirken de seni uyutalim biraz canin aciyacak cunku dedi. Ben de bayagi yirtilma olmustu.o aciyi hic duymadim anestezi yaptiklari icin. Sonrasinda bir 10 gun kadar sikinti yasadim dikislerden dolayi ama sonra hersey yoluna girdi. Doktorun bayansa cekinmene gerek yok. O doktor hergun bizim gibi kac kisiyle karsilasiyor. Erkekse de o da bir doktor sonucta ama bayan bur doktor tercih edebilirsin. Dogumda ustune onluk giydiriyorlar tamammen ciplak olmuyorsun.

Ben de duymusum bu normal doğuma tesvik durumunu ama zorunluluk gibi dayatilmasina inanamiyorum şu an. Hamileyken başıma boyle bir sey gelse ne yapardım bilmiyorum...
Spinal sezeryanla dogum yaptim, ayni gun ayaktaydim, 1 gunden fazla yatmadim, hicbir agri çekmedim. Ertesu gun dusumu aldim merdiven ciktim. 4.gun kizimi kontrole goturdum, arac kullandım, turp gibiydim ozetle. Emzirmeye de ayni gun basladim. Hic mama kullanmadik 2 yil emzirdim.

Hukumetin sezeryan dusuncesi tamamiyle politik. Tipki basortusu, kiz erkek cocuklarinin ayni okulda okutulup okutulmamasi gibi. Kimsenin en sagliklisinin bu oldugunu dolayisiyla bu yuzden israr ettiklerini dusunmuyorum. Ahlaksizlik sadece kadinlara bicilmis bir gorev oldugundan bizim bacak aramiza karismayi hak goruyorlar. En sagliklisi bu diyerek neden dayatiliyor ki? Yani pekcok yeniligi kabul ediyoruz pek cok ameliyat teknigini kabul ediyoruz. Allah korusun ameliyat olsak son teknoloji olsun diyoruz ama sezeryana gelince erkeklerin dedigini kabul ediyoruz. Normal dogum olmasin demiyorum ama ben Örneğin tup bebekle hamile kaldim. Yumurtalarim lokal anesteziyle toplandi ben kendimi biliyorum agri esigim düşük. Cok canim yandi. Simdi doğumdan korkuyorum bu korkuyla girince daha da canim yanacak o zaman dogurmaktan vaz mi geceyim? Anne adayi nasil isterse drla birlikte oyle karar vermeliler. Bakanliga ne ki

Aslında çok hoşuma gitti yazdıklarınız ama bişey sormak istiyorum. Doktor değil de neden ebe takip etti. Siz mi istediniz.

ikisini de yaşadım normal doğumum inanılmaz kolay oldu adet sancısından fazla değildi.hastaneye girdikten sonra 15 dk da doğum oldu dikişte daha çok canım yandı.2. yi sezaryen oldum onda da aman aman bi sıkıntı yaşamadım.bol bol dua edin.bebeğiniz ve sizin için hayırlısı olsun.

Bende normal diye hazirlanirken bazi sbeplerden sezeryan olmak zorunda kaldim. Dogum sirasinda cekmedigin aciyi dogumdan sonra gaziydi agrisiydi dikisiydi oyle cekiyorsun. Normal yapabiliyorsan agri kesicilerle epidural ile aciyi hafifleten yontemler var artik tipta teknololi ilerledi dogum da kolaylasti kendini korkutma bosuna. Ayrica hamilelik de dogum da kisiye ozel durumlar benim yasadigimi sen yasamazsin senin yasadigini ben yasamam. Son olarak dedigin dogru istege bagli sezeryana kisitlama getirdi devlet cunku dunyada en cok sezeryan dogum turkiyede oluyor. Haberlere de cikmisti bu konu hatta doktorun dogru solemistir

allah kismet ederse hamile kalirsam doktoruma diyecem ilk sey normal dogum istiyorum. hem belki ogun cok aci cekicem ama sonraki gunlerde rahat olucam bi yerde duymustum normal dogum olan cocuklar daha az hasta oluyorlarmis.
3hafta arayls ben sezeryan arkadasum normal dogurdu.arkadasimin bebegi hep hastalandi benimki agzina ilac bile almadi

Aslında çok hoşuma gitti yazdıklarınız ama bişey sormak istiyorum. Doktor değil de neden ebe takip etti. Siz mi istediniz.

Yurtdisinda doguma doktorlar girmiyor ebeler ve hemsireler yaptiriyor dogumu. O cayi bende duydum rusyada da kullaniyorlar cok sik. "Saniyede 4 bebek" diye bir program var ben cok izlemistim o programi tavsiye ederim.

bide sunu duydum sezaryanda hemen sut gelmiyormus normal dogumda hemen sut geliyomus DOGRUMU.
allah insallah banada kismet eder cok istiyorum. insallah tez zamanda hamile kalirim benim cocugum olur.
ben sezeryandan iki saat sonra emzirdim ...bi tanidigim mormal dogurdu gunlerce sutu gelmedi

ne hikmetse ağrıyı acıyı çeken kadınlar ama söz hakkı yine erkeklerde.alttan mı üstten mi kesileceğime vücudumdaki bebeği nasıl çıkaracağıma bile onlar karar veriyorlar.kim umursar bizim sağlığımızı elbette politik.kendi bedeni hakkında bile kişi karar veremeycekse artık ne denir bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…