valla ben seni kandırmak istemem kendini şimdiden hazırla .benm doğumum 15 saat sürdü sancılar falan .çok zordu .bünye meselesimi artık bilmiyorum ama yanımdaki kadın 3 saatte sancısını doğumunu tamamladı ben hala bekliyodum . dikiş değil ama sancı ve doğum anı zordu
Korkutmayın kendiniziBende tam tersi sezeryandan çok korkuyorum o kadar kesecekler biçecekler ameliyat beni çok korkutuyobebek doğuyo anne çok sonra uyanıyo hemen emziremiyo galiba kımıldayamıyo bide kocaman göbek kalıyo bilmiyorum ki inşallah her şey yolunda gider sağlıklı bi şekilde bebeğimizi kucağımıza alırız amin
Ne güzel siz sorun yaşamamışsınız inşallah benim doğumumda kolay olur doktorlar benim için hangisini önerirse onu düşüncem mecburen inşallah sağlıkla oralara gelelimde...Korkutmayın kendinizi
10.52 doğum saati 11.30 olmadan odamda bebek ileydim
Diktiler ayıltma biriminde tuttular odaya götürdüler
Bebek geldi memeye sarıldı
O gece ayağa kaldırdılar sonra da bir daha uzun soluklu yatmadım bile
3. Gün evde bebeğe vs baktım
Göbek vs de kalmadı zaten doğum sonrası da suni sancı gibi bir şey verip kasılma sağlıyorlar rahim toparlasın diye
Normal istiyorsanız öyle olsun ama zorunlu Sezeryan olursanız da kötü bir şey olmadığını bilin istedim
bu bakanligin yaptigi cok iyi oldu. eskiden normal istiyenleride bir sekilde korkudum zorla sezeryana yonlendiriyorlardi. bir arkadasimin basima geldi dogum icin hastaneye gitmis bebek baya asagiya gelmis haa dogdu haa dogacak suyuda gelmistir heralde altan muayene edeyim demis o altan muayene sirasinda ne yaptiysa bebek tekrar yukariya cikmis. sonra hemen sezaryana allalim demisİki çocuğumu normal doğum ile doğurdum elhamdulillah .bi çocuğum daha olsa onu da normal doğum ile yapardım .doğumdan 2 saat sonra ayağa rahatlıkla kalktım .ilk çocuk da dikişim vardı ama uyuşturup diktikleri için bişey hissetmedim .bakanlıkla ilgili doktorun söylediği de doğru 1 hafta önce haberler de söylediler zaten ...
sanırım evet devlet hastanelerinde artık normal doğum teşvik ediliyor. bayanlar peki gece su geldi gidildi devlet hastanesine orda doğumu kimler yaptırıyo. illa gece nöbetçi kadın doğum dok oluyor mu .bilgilenmek için soruyorum
bide sunu duydum sezaryanda hemen sut gelmiyormus normal dogumda hemen sut geliyomus DOGRUMU.normal doğurdum
Allah nasip ederse ikincide de yine normal doğum yapmak isterim.
ilk gece hastanede annemle kaldım ertesi sabah eve çıktım ve yanımda kimsenin kalmasına izin vermedim bebişime kendim baktım.
4 saat suni sancı çektim evet o an pek güzel bir deneyim olmuyor ama unutuluyor. biraz da bilinmeyene karşı korku var aslında ikinci olursa sancı zamanı bu kadar telaş etmem sanırım.
doğum esnasında ve sonrası dikişte hiiiiç acı hissetmedim doğum 3-4 dakika sürdü zaten ayrıca epizyotomi yaptılar yani kesik attılar ve orayı diktiler zaten
dikiş korkusu olan bir insan olmama rağmen uyuşturdukları için hiç acı çekmedim 1 haftaya iyileştiler zaten ayrıca ben salak gibi dikişlerin üstüne üstüne oturmasaydım eminim daha az rahatsızlık hissederdim.
çıplaklık konusuna gelince... geceliğimle doğuma girdim. doğum-dikiş bitince çataldan bi güzel kalkıp geceliğimi indirip odama yürüdüm. geçen gün bir arkadaşıma anlattım "ya ne güzel sezaryende beni çırılçıplak bırakmışlardı" dedi.
normal doğumu neden tavsiye ediyorum?
1- adı üstünde "normal" yani doğal olanı bu. fizyolojimize uygun, sezaryen gibi cerrahi bir operasyon değil, ve son derece içgüdüsel bir seyir izliyor yani doğumhanede tek başıma da olsam kendi kendime doğururdum. tarlada doğuran kadınların durumu çok da acayip değilmiş onu anladım.
2-böyle bir deneyimi son derece ayık, uyanık acısıyla tatlısıyla her anını hissederek yaşamak çok güzel. doğum sonrası o fizyolojik ve psikolojik rahatlama o kadar güzel ki, yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz. 3,5 sene olmuş doğumdan sonra bebişimin yanağını yüzüme yasladıkları zaman hissettiğim sıcaklığı kokuyu hala hatırlıyorumkeşke daha çok temas etmemize izin verselerdi. ayrıca kendimi çok güçlü hissettim doğum sonrası
3-doğumdan sonra bir bebeğe bakmak onu emzirmek ve uykusuzluk artı bir de lohusa psikolojisi gerçekten zor bu yüzden bir de kendinizle uğraşmamak için normal doğum (istisnai örnekler dışında) en iyisi. sıkıntıyı sonra çekeceğinize önce çekiyorsunuz ve doğum sonrası daha rahatsınız.
önemli not: doğumumun kolay olma sebeplerinin başında hamilelik süresince 8 kilo almam, hemen hemen her gün yürüyüş, son günlerde hamile yogası yapmam geliyor. hareketli bir hamilelik geçirince doğum da kolay oluyor diyorlar genelde.
bide sunu duydum sezaryanda hemen sut gelmiyormus normal dogumda hemen sut geliyomus DOGRUMU.
allah insallah banada kismet eder cok istiyorum. insallah tez zamanda hamile kalirim benim cocugum olur.
Ahududu cayi ve hurmaya kacinci ayda basladiniz?3 dogum yaptim.Yurtdisinda yasiyorum. Hamileliklerimi ebe takip etti ve dogumlarimi ebe yaptirdi. Hepsi epiduralsiz oldu. Son ikisi evdeoldu. Ucuncu bebegime ebe yetisemedi ve evde kendim dogurdum.
Hic bir dogumda epidural almadim, kesik,dikis olmadi. Ilk dogum da sadece hastaneye gittim, dogumdan 4 saat sonra cikis yaptik, eve geldik.
Bende cok korkuyordum dogumdan. Ebemden dogumu kolaylastirmak için ipuclari istedim.Uc hamileligimde de yaptigim seyler:
- Her gun yuruyus, Bazen 5 km bazen 1 km. Cok aktif olmaya calistim.
-Gunde 5-6adet hurma
-36. Haftaya kadar bir kupa, doguma kadar 3 kupa ahududu yapragi cayi (raspberry leaf tea) . Bu cay kaslari gevsetiyor. Kizilderililerin kullandigi bir yontemmis. Ebemden dogum basladigindada bu cayi icmemi tavsiye etmisti. Dogum agrilari arasinda bu cayi yudumluyordum.
-Squat, Ben bu hareketi yapmakta zorlaniyordum, o yuzden yapmadim.
Bunlar benim yaptigim seyler. Ozlellikle ucuncu dogum yarim saat için de oldu ve bebegi babasi dogurdu. Sizde Dr unuza danisip dogumu kolaylastiran tavsiyeler alabilirsiniz.
Daha bir ay once tamamen nkrmal bir dogumla kizimi kucagima aldim ve hep normal dogum istedim ben...Arkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?