normal doğum

Ben normal dogum diye gidip mecburi sezeryana girenlerdenim herhangi bir saglik sorunu gelismezse normali dneemeni tavsiye ederdim..

Ben de sancıydı, doğumdu derken dört saatte aldım bebeğimi kucağıma ama sizin gibi doğumu uzun sürenlere hayret ediyorum. Demek ki Allah sabrını veriyor işte. İnsan başka bir şey olsa o acıya katlanamaz ama evlat olunca gelip geçiyor. Şimdi oğluma bakıyorum da, normal ya da sezaryen, on gün sancı çekmem gerekse, yine kabul eder, isterim onu.
Tüm annelerin de anneler gününü kutluyorum.

Korkutmayın kendinizi

10.52 doğum saati 11.30 olmadan odamda bebek ileydim

Diktiler ayıltma biriminde tuttular odaya götürdüler

Bebek geldi memeye sarıldı

O gece ayağa kaldırdılar sonra da bir daha uzun soluklu yatmadım bile
3. Gün evde bebeğe vs baktım

Göbek vs de kalmadı zaten doğum sonrası da suni sancı gibi bir şey verip kasılma sağlıyorlar rahim toparlasın diye

Normal istiyorsanız öyle olsun ama zorunlu Sezeryan olursanız da kötü bir şey olmadığını bilin istedim

sanırım evet devlet hastanelerinde artık normal doğum teşvik ediliyor. bayanlar peki gece su geldi gidildi devlet hastanesine orda doğumu kimler yaptırıyo. illa gece nöbetçi kadın doğum dok oluyor mu .bilgilenmek için soruyorum

Ne güzel siz sorun yaşamamışsınız inşallah benim doğumumda kolay olur doktorlar benim için hangisini önerirse onu düşüncem mecburen inşallah sağlıkla oralara gelelimde...

Sezeryan doğum ve sonrasi çok rahatti benim için şükürler olsun ben de normal doğumdan korktugum için Sezeryan oldum. Benim doktorum makat gelişi yazmisti sezeryan sebebine ki aslinda normal duruyordu bebek. Bence burasi Türkiye yani her şekilde sezeryan yaparlar. Ben doktora eğer sezeryan yapmazsaniz başka hastaneye giderim demiştim o zaman kabul etmişti.
Normal olup sanci çekmeyen de varmış. Benim gibi normal hic istemiyorsan arastir başka hastaneleri. Hakkında hayirlisi olsun.
Sezeryani çok abartiyorlar ama bence çok rahat ilk gün yürümeye basliyorsun zaten. Uç günde herseyimi yapabilecek durumdaydim.

İki çocuğumu normal doğum ile doğurdum elhamdulillah .bi çocuğum daha olsa onu da normal doğum ile yapardım .doğumdan 2 saat sonra ayağa rahatlıkla kalktım .ilk çocuk da dikişim vardı ama uyuşturup diktikleri için bişey hissetmedim .bakanlıkla ilgili doktorun söylediği de doğru 1 hafta önce haberler de söylediler zaten ...

allah kismet ederse hamile kalirsam doktoruma diyecem ilk sey normal dogum istiyorum. hem belki ogun cok aci cekicem ama sonraki gunlerde rahat olucam bi yerde duymustum normal dogum olan cocuklar daha az hasta oluyorlarmis.

normal doğurdum
Allah nasip ederse ikincide de yine normal doğum yapmak isterim.
ilk gece hastanede annemle kaldım ertesi sabah eve çıktım ve yanımda kimsenin kalmasına izin vermedim bebişime kendim baktım.
4 saat suni sancı çektim evet o an pek güzel bir deneyim olmuyor ama unutuluyor. biraz da bilinmeyene karşı korku var aslında ikinci olursa sancı zamanı bu kadar telaş etmem sanırım.

doğum esnasında ve sonrası dikişte hiiiiç acı hissetmedim doğum 3-4 dakika sürdü zaten ayrıca epizyotomi yaptılar yani kesik attılar ve orayı diktiler zaten
dikiş korkusu olan bir insan olmama rağmen uyuşturdukları için hiç acı çekmedim 1 haftaya iyileştiler zaten ayrıca ben salak gibi dikişlerin üstüne üstüne oturmasaydım eminim daha az rahatsızlık hissederdim.

çıplaklık konusuna gelince... geceliğimle doğuma girdim. doğum-dikiş bitince çataldan bi güzel kalkıp geceliğimi indirip odama yürüdüm. geçen gün bir arkadaşıma anlattım "ya ne güzel sezaryende beni çırılçıplak bırakmışlardı" dedi.

normal doğumu neden tavsiye ediyorum?

1- adı üstünde "normal" yani doğal olanı bu. fizyolojimize uygun, sezaryen gibi cerrahi bir operasyon değil, ve son derece içgüdüsel bir seyir izliyor yani doğumhanede tek başıma da olsam kendi kendime doğururdum. tarlada doğuran kadınların durumu çok da acayip değilmiş onu anladım.

2-böyle bir deneyimi son derece ayık, uyanık acısıyla tatlısıyla her anını hissederek yaşamak çok güzel. doğum sonrası o fizyolojik ve psikolojik rahatlama o kadar güzel ki, yeniden doğmuş gibi oluyorsunuz. 3,5 sene olmuş doğumdan sonra bebişimin yanağını yüzüme yasladıkları zaman hissettiğim sıcaklığı kokuyu hala hatırlıyorum keşke daha çok temas etmemize izin verselerdi. ayrıca kendimi çok güçlü hissettim doğum sonrası

3-doğumdan sonra bir bebeğe bakmak onu emzirmek ve uykusuzluk artı bir de lohusa psikolojisi gerçekten zor bu yüzden bir de kendinizle uğraşmamak için normal doğum (istisnai örnekler dışında) en iyisi. sıkıntıyı sonra çekeceğinize önce çekiyorsunuz ve doğum sonrası daha rahatsınız.

önemli not: doğumumun kolay olma sebeplerinin başında hamilelik süresince 8 kilo almam, hemen hemen her gün yürüyüş, son günlerde hamile yogası yapmam geliyor. hareketli bir hamilelik geçirince doğum da kolay oluyor diyorlar genelde.

bu bakanligin yaptigi cok iyi oldu. eskiden normal istiyenleride bir sekilde korkudum zorla sezeryana yonlendiriyorlardi. bir arkadasimin basima geldi dogum icin hastaneye gitmis bebek baya asagiya gelmis haa dogdu haa dogacak suyuda gelmistir heralde altan muayene edeyim demis o altan muayene sirasinda ne yaptiysa bebek tekrar yukariya cikmis. sonra hemen sezaryana allalim demis

Normal yaptm ben evde biraz sancı çek öyle git el muayenesi zor

devlet hastanesinde yapmadım doğumu ama doktorun pek vasfı olmuyor sanki, iş ebelerde bitiyor hem gece hem gündüz ebesi var.
bir de su gelir gelmez doğum başlamıyor hemen, açılmaya bağlı. ayrıca doğumu başlata da her zaman su gelmesi olmuyor.
benim suyum gece birde geldi sabah kadar tık yoktu o yüzden su azaldığı için sabah 11 de suni sancıya başladılar 3,5 da doğum yaptım. sadece su geldiyse ve açılma yoksa yaklaşık 12 saat civarı süre veriyorlar doğum için.

bide sunu duydum sezaryanda hemen sut gelmiyormus normal dogumda hemen sut geliyomus DOGRUMU.
allah insallah banada kismet eder cok istiyorum. insallah tez zamanda hamile kalirim benim cocugum olur.

Eger benim kabizligim olmasaydi eminim cok daha rahat bir dogumum olurdu...2 kere lavman yapilmisti ve hala tam gecmemisti yani...suni sancilar lavmanlar elle mudahaleler derken 3 saate dogurdum ama belimi kopardilar sanirsin. ..
dogum sonrasi ise muthis enerjiliydim....
maraton kosusu yapabilirdim...

bide sunu duydum sezaryanda hemen sut gelmiyormus normal dogumda hemen sut geliyomus DOGRUMU.
allah insallah banada kismet eder cok istiyorum. insallah tez zamanda hamile kalirim benim cocugum olur.

şimdi oksitosin diye bir hormon var, doğum sancısında rahmin kasılmasıyla ilişkili ve sütü o getiriyor kabaca.
o yüzden normal doğum sonrası emzirme "genel olarak" daha kolay oluyor.
istisnalar var tabii ki ama sezaryende rahim kasılması olmadığı için süt daha geç gelebiliyor, bir de anneye genel anestezi verilince anne ile bebeğin doğum sonrası kavuşması gecikebiliyor.
ben süt konusunda hiç sorun yaşamadım hemen emzirdim ama bu benim fizyolojimle de ilgili olabilir.
başta size ve sonra tüm isteyenlere en hayırlı zamanda sağlıklı hamilelikler, doğumlar ve bebişler dilerim. Allah gönlünüze göre versin.

Ahududu cayi ve hurmaya kacinci ayda basladiniz?

yeni ve normal dogum yaptim bence normal dogum yap hersey senin ikinmana bagli agzini hic acma bunundan ikim derin.nefes al bak ne kadar kolay olacak bu zamana kadar basit gevti diyen oldumu bilmiyorum ama benim digum iyi gecti sancinin acisi bambaska ama digum aninda derin nefes alarak burnumdan ikindim 3 nefes alisimda cikti allah dogum yapacaklara boyle kolaylik versin insalh ustun kapali alttan acik sadece ciplak olmuyosun yani

Daha bir ay once tamamen nkrmal bir dogumla kizimi kucagima aldim ve hep normal dogum istedim ben...
Gece adet agrisi gibi sancim oldu siklasinca hastaneye gittik uc saat sonra kizim dogmustu bile dikis atilirken hissiyati oluyor ama aci olmuyor, sadece bir iki gun dikis atilan yer uyusuk oluyo ama sonra geciyor...
Cocuk cikarken aci sifir, ikinirken tek sarf ettiginiz sey nefes ve enerji aci yok...
Ve ilk gunden beri hep ayaktayim her isimi kendim yapiyorum kilolarda ilk haftada uctu gitti, su an eskisinden daha formdayim...
O yuzden korkma hic epidural falanda alma hic gerek yok...

Bende gecen sene haziranda normal dogum yaptim..Zor evet ağrı cekmesi ama sonraki rahatlığı hicbiseye değişilmez.Dikisi hissetmiosun.Ben dogumhaneden odaya yürüyerek gidebilirim dedim o kadar iyi hissettim kendimi.Normal dogurabilecegine inan..Allah verio kolaylığını..çıplak olmuosun dogum anına kadar.Hemsireler gelip açıklığı kontrol edip örtüo üstünü..Bebek icinde sağlıklı olan normal dogum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…