Devlet kadinlari cok kontrol ediyor ama normal dogum kadinin vucudu daha hizli toparliyor, dogumdan sonra normal hayata devam ediyor. Dogurmak istemeyen dogurmaz zaten.Ben sezaryen oldum, ertesi gün ayaktaydım. Kişiden kişiye göre değişir.
Tabii devletimiz kadınların bacak arasıyla çok ilgili olduğu için doğum şekline de karışıyorlar şimdi. Damızlığız ya, çok fazla doğuramayız diye sezaryeni yasaklamaya çalışıyolar.
Normal doğum göründüyse epidural iste, ona sesini çıkaramaz doktor.
Sezaryenden sonra yıllarca yatalak olmuyor ki kadınlar. Artık normal doğurmak isteyenlere izin vermeyenler var, bak devlet sgk kesiyomuş hastaneden.Devlet kadinlari cok kontrol ediyor ama normal dogum kadinin vucudu daha hizli toparliyor, dogumdan sonra normal hayata devam ediyor. Dogurmak istemeyen dogurmaz zaten.
36. Haftaya kadar derken3 dogum yaptim.Yurtdisinda yasiyorum. Hamileliklerimi ebe takip etti ve dogumlarimi ebe yaptirdi. Hepsi epiduralsiz oldu. Son ikisi evdeoldu. Ucuncu bebegime ebe yetisemedi ve evde kendim dogurdum.
Hic bir dogumda epidural almadim, kesik,dikis olmadi. Ilk dogum da sadece hastaneye gittim, dogumdan 4 saat sonra cikis yaptik, eve geldik.
Bende cok korkuyordum dogumdan. Ebemden dogumu kolaylastirmak için ipuclari istedim.Uc hamileligimde de yaptigim seyler:
- Her gun yuruyus, Bazen 5 km bazen 1 km. Cok aktif olmaya calistim.
-Gunde 5-6adet hurma
-36. Haftaya kadar bir kupa, doguma kadar 3 kupa ahududu yapragi cayi (raspberry leaf tea) . Bu cay kaslari gevsetiyor. Kizilderililerin kullandigi bir yontemmis. Ebemden dogum basladigindada bu cayi icmemi tavsiye etmisti. Dogum agrilari arasinda bu cayi yudumluyordum.
-Squat, Ben bu hareketi yapmakta zorlaniyordum, o yuzden yapmadim.
Bunlar benim yaptigim seyler. Ozlellikle ucuncu dogum yarim saat için de oldu ve bebegi babasi dogurdu. Sizde Dr unuza danisip dogumu kolaylastiran tavsiyeler alabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?