normal doğum

_g_h_b91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
422
205
103
33
Arkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana

Bence normal doğumdan korkacağınıza sezeryan sonrası yaşayacağınız acıyı ve zorluğu düşünün bence o daha beter bir durum. Normal doğumda evet can tabiki acıyacak ama o anlık bir acı ama sezenyen sonrası kadınların yaşadığı acı normal doğumda gördüğüm kadarıyla olmuyor. Bence siz normal doğum hakkında kendinizi ürkütmeyin adı üstünde "normal" olan o ve bebeğiniz için daha sağlıklı. İleride ben de Allah nasib eder de anne adayı olursam bir aksilik çıkmadığı sürece normal doğum yapmak isterim.

Şaka şaka.
Sağlıklı olanı normal doğum.
Bi nefeste kurtulursunuz inşallah.
Şimdiden yıpratmayın kendinizi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlıkta gelecek vizyonu toplantısında konuştu.

SEZARYEN ORANI YÜKSEK HASTANELERİN SGK SÖZLEŞMELERİ FESHEDİLECEK

Müezzinoğlu konuşmasında sezaryen oranlarındaki yükseklikten bahsederek yakın zamanda bunu düşürmeye yönelik adımlar atıalcağını kaydetti. Bilimsel sezaryen sınırlarının biraz üzerinde bir üst sınır belirleyeceklerini kaydeden Müezzinoğlu, bu sınırın üzerindeki sezaryen ödemelerini SGK’nın yapmayacağını, hastanenin sınırları yüksek seyretmesi halinde ise sözleşmesinin feshedileceğini kaydetti.

Alıntıdır

Her iki aciyida tattimm canim.normal diye gittim acilmam olmayinca sezeryana alindim.normal dogumda sanci insani uzuyor biraz ama dogum esnasinda ve dikis atilmasi gerekirse o zmn hic bir aci duymuyormussun oyle diyorlar.sonrasinda o dikis tuvaletini yaparken otururken bir kac gun rahatsiz ediyormus.
Sezeryanda tabiki sonradan cok aci cekiyorsun.en az 1 hafta cok sikintin oluyor 20 gunden sonra biraz hafifliyor acilarin sonrasi geciyor zaten.ufak gorme sezeryani sonucta ameliyat.
Hakkinda hayirlisi

Bende normali istedim ama olmadı bazı sebeplerle.
Sancı durumu kişiden kişiye değişiyor sanırım. Aynı şey sezeryan dikişleri içinde geçerli. ben 2 gün kıpırdayamazken (üstelik canım hiç tatlı değildir) kuzenim aynı gün sanki hiç ameliyat olmamış gibi dolanıyodu ortalıkta. sonuç olarak aylarca süen bisey değil ikiside katlanılamayacak bi durum değil.

Ayrıca sezeryen de tamamen çıplak oluyosunuz.

Akşam 6 da normal doğumla kızım oldu sabah 8 de taburcu oldum. Dinlenip kendine baktıktan sonra hiçbirşey olmuyor. Doğum esnasında tabiki acı oluyor ama dayanılmaz bir acı değil. İnsanlık varolduğundan beri süreç böyle işliyor demekki dayanılıyor. Benim en büyük korkum sezeryan olmaktı. Ameliyat denilen şeyden korkuyorum, hiçkimse mecbur kalmasa keşke. Çocuk için daha sağlıklı olanda normal doğum zaten.

Geçen ay bir yakınım epidural sezeryan ile doğum yaptı.
Ertesi gün hastanede geziniyordu, 4.gün ise avm ye eksikler için alışverişe bile çıkmıştı.
Aynı şekilde normal doğum yapan kuzenlerim de 6.günlerinde misafir ağırlıyor, dışarı çıkıyor hale geldi.
Epidural normal doğumun çok kolay olduğunu ve kesinlikle öyle yapmam konusunda ısrarcı olanlar kadar sezeryan yapmamı, hiçbir acı duymadığını söyleyenler de var.
Bunun aksi olan durumlar, 2-3 hafta kendine gelemeyenler de söz konusu her iki doğum için de geçerli.
Siz kendiniz ve bebeğiniz için hayırlısını dileyin, doktorunuz size hangi doğum için ısrar ederse, dinlemeyin ve kararınızı koruyun.
Öyle bir bakanlık yazısı olduğunu düşünmüyorum, bazı doktor ve hastane politikaları gereği normal için zorluyorlar.
Ancak böyle bir şey olabilir yaşadığınız.

Normal doğumdada aylarca oturamayan var sezeryandada uzun süre kendine gelemeyen.ama her ikisindede ertesi gün ayaklanan çok.neye göre değişiyo bilmiyorum ama sonuç olarak o acı çekilecek.çocuğunu kucağına almaya odaklan...

Ben sezaryen oldum, ertesi gün ayaktaydım. Kişiden kişiye göre değişir.
Tabii devletimiz kadınların bacak arasıyla çok ilgili olduğu için doğum şekline de karışıyorlar şimdi. Damızlığız ya, çok fazla doğuramayız diye sezaryeni yasaklamaya çalışıyolar.
Normal doğum göründüyse epidural iste, ona sesini çıkaramaz doktor.

3 dogum yaptim.Yurtdisinda yasiyorum. Hamileliklerimi ebe takip etti ve dogumlarimi ebe yaptirdi. Hepsi epiduralsiz oldu. Son ikisi evdeoldu. Ucuncu bebegime ebe yetisemedi ve evde kendim dogurdum.

Hic bir dogumda epidural almadim, kesik,dikis olmadi. Ilk dogum da sadece hastaneye gittim, dogumdan 4 saat sonra cikis yaptik, eve geldik.

Bende cok korkuyordum dogumdan. Ebemden dogumu kolaylastirmak için ipuclari istedim.Uc hamileligimde de yaptigim seyler:
- Her gun yuruyus, Bazen 5 km bazen 1 km. Cok aktif olmaya calistim.
-Gunde 5-6adet hurma
-36. Haftaya kadar bir kupa, doguma kadar 3 kupa ahududu yapragi cayi (raspberry leaf tea) . Bu cay kaslari gevsetiyor. Kizilderililerin kullandigi bir yontemmis. Ebemden dogum basladigindada bu cayi icmemi tavsiye etmisti. Dogum agrilari arasinda bu cayi yudumluyordum.
-Squat, Ben bu hareketi yapmakta zorlaniyordum, o yuzden yapmadim.

Bunlar benim yaptigim seyler. Ozlellikle ucuncu dogum yarim saat için de oldu ve bebegi babasi dogurdu. Sizde Dr unuza danisip dogumu kolaylastiran tavsiyeler alabilirsiniz.

Devlet kadinlari cok kontrol ediyor ama normal dogum kadinin vucudu daha hizli toparliyor, dogumdan sonra normal hayata devam ediyor. Dogurmak istemeyen dogurmaz zaten.

Devlet kadinlari cok kontrol ediyor ama normal dogum kadinin vucudu daha hizli toparliyor, dogumdan sonra normal hayata devam ediyor. Dogurmak istemeyen dogurmaz zaten.
Sezaryenden sonra yıllarca yatalak olmuyor ki kadınlar. Artık normal doğurmak isteyenlere izin vermeyenler var, bak devlet sgk kesiyomuş hastaneden.

sancı kısmindan korkuyorsanız epidural isteyebilirsiniz.
doğum kısmı en kolay kısım ayrıca; iğne yapılıyor lokal ve kesi dikiş bir şey hissetmiyorsunuz(diş tedavilerinde oldugu gibi).

Ben hiç doğum yapmadım ama kesinlikle epiduralle normal doğum yapmak istiyorum inş sezeryan olmak zorunda kalmam normal doğum gibisi varmı canım dualarım hep normal doğum için

36. Haftaya kadar derken
36 hafta olunca bırakalım mı içmeyi
Yoksa 36. Haftadan sonra mı içelim

yaa ((
normal dogum sezaryene gore 100lat kolay.
sezeryan sonrasi dikisler ne kadar kötü yanıyor biliyor musunuz?
20gunde acisi anca geciyo ama yine is mis yapamiyorsunuz.

normal dogum ertesi gun ayaktasiniz hic aci maci kalmiyo.

Yapmayin ya norml gibi var mi?

valla ben seni kandırmak istemem kendini şimdiden hazırla .benm doğumum 15 saat sürdü sancılar falan .çok zordu .bünye meselesimi artık bilmiyorum ama yanımdaki kadın 3 saatte sancısını doğumunu tamamladı ben hala bekliyodum . dikiş değil ama sancı ve doğum anı zordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…