normal doğum

Doğum sancısı çekerken çıplaklık umurunda olacak mı sanıyorsun?
Ayrıca anadan üryan olacağını sanmıyorum.

Normal olan o iken neden çok anormal bir şey gibi bahsediliyor şu sancılı doğumdan anlamıyorum.
Nasıl olursa olsun Allah kolay doğum nasip etsin hepimize. Ama ben aksilik çıkmazsa normal doğum yapmak istiyorum.

Herkesin dogumu kendine ozel.
Kendinizi sartlandirmayin. Hep hakkımda hayırlısı olsun diye dua edin. Neyin sizin ve bebeginiz için hayırlı olduğunu bilemezsiniz. Vakti gelince herşey olması gerektiği gibi oluyor zaten.

Bakanlığın böyle bir politikası var haberlerde çokça geçti konusu
Doktora cezası bile var
Ayrıca sezeryanda çıplaksın ve doğumhanedeki herkes anestesizt hasta bakıcı hemşire doktor kim varsa seni görüyor hiç Bi müdahalede yapamıyorsun
Sezeryanın bir ameliyat olduğunu unutma
İyileşme süresi kişiden kişiye değişir ama doğum sonrası zor bir süreç seni bekler
Sana pozitif doğum hikayeleri okumanı öneririm

Ben sezeryan oldum ayaktaydım hep ya cuma doğum yaptım pazartesi bebeği hastaneye falan götürdük inanmadılar sezeryanle yaptığıma. Ama dikişler zor onu söyleyebilirim.
Suyum geldi gece üçte ve ben 10 da doğuma girdim sancı çektim evet ama katlanılmayacak gibi bir şey değildi.

genel anestezi ile sezaryen dogum yaptim 6 yil evvet. 3 gun hastanede yattim, 4'uncu gun avm'de idim.
kendinizi iyiye hazilayin, kendinize hic korku yuklemeyin. oyle de atlatin dogumu.
su an yurt disindayim, ikinci dogumum olacak haziran sonu gibi. Turkiye'de olsa idim normal dogumu denemek isterdim, ancak burada normal dogumu jinekologlar degil de ebeler yaptirdigi icin ve ben de daha evvel yumurtalik ameliyati oldugumdan korku duydum ve yine sezaryen tercih ettim. bu sefer epidural olacak.
hakkinizda hayirlisini dilerim, sihhatle kucaginiza alin yavrunuzu. @gm22

Dogali değiştirmek demek bence sezeryan .normal doğumun çok hikmetleri var bi kere çocuk annenin kanalından geçerken oradaki bakterileri alıyor ve daha sonraki hayatında bağışıklık kazaniyor.o dar slsndan çıkarken cigerrlerindeki suyu boşaltıyir solunum yolu enfeksiyonlarina yakalanması azalıyor.

henüz o doktora ceza kısımları vs yasalaşmadı. bakan açıklama yapmıştı ama yok yürürlüğe giren bir şey. yani doktora yazı gitmemiştir bu birincisi.
doğum yapmadım ama bende de aynı korku var o yüzden ilgiliyim.
tabipler birliği başkanı ile görüşmüştüm o hasta ve doktor birlikte oturur karar verir demişti. yani sezaryende diretebilirsiniz bence.

Ahududu cayi ve hurmaya kacinci ayda basladiniz?
Ahududu YAPRAGI cayina sanirim 3 aylik hamileyken basladim. Gunde bir kupa. Daha sonra 36. Haftaya girdikten sonra itibaren gunde uc kupa iciyordum. Dogum agrilarim baslar baslamazda hemen bu cayi yaptim,yavas yavas icebildigim kadar ictim. Hurmayida yine 2-3 aylik hamileyken basliyordum.

Normal dogum daha sağlıklı olabilir ama kişinin ne istediği çok önemli bence ben hep sezeryan istedim ve oylr oldu hiçte sıkıntı yaşamadım iyiki de sezeryan yapmışım

Simdiden korkutma kendini hayirlisi olsun insallah Allah bir nefeste kurtarsin
Herkesin bünyeai ayni degil işte ben normam dogumla ayaga kalkamadim cok agrim vardi halsizdim yanimda bir bayan sezeryan oldugundan bir gün sonra ayaga kalkti yürüdü hemen toparlandi. Sezeryan sonucta ameliyat yank iyi düsün

Kesinlikle katılıyorum size bence bunun kişiye bağlı olması lazım ben normal hiç istemedim korktum sezeryan oldum çokta memnun kaldım sezeryan ida çok korkutucu anlatiyorlar

Sütü sormuşsun arkadasım Ben normal doğum yaptım sütüm hiç gelmedi her şeyi denedim bebeğim gayet de güzel emmek istedi ama yok
bana da normal doğum yap sütün çok olur dediler
kişiden kişiye değişiyor doğumla alakası yokmuş bence inş senin olur
Tanıdıklarım sezaryen oldu 3 gün sonra Maşallahları vardı yaşına kadar emzirdiler hatta fazlası
Allah yardımcın olsun sağlıkla alırsın inş kucağına

Ben sana normal doğumu tavsiye ederim. Bende normal doğum yaptım. Iki gün evimde sancimi çektim. Ondan sonra hastaneye gidip dogumumu yaptım. Doğum sancısı insanı mahvediyor ama bebek dogdumu annenden yeni doğmuş gibi oluyorsun sancın felan kalmıyor. Di kisi pek hissetmezsin.. o an çocuğunu izlersin. Çok guzel bu duygu. Sen normal yap pişman olmazsin sizin için daha sağlıklı. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

Hangi dogumu yapacagina.sen degil.bebek.karar veriyor cnm :)ben devlet hastanesinizegitim ,dogum basladiginda 1 cm.acilmam vardi 5 cm e kadar dayaniyorsun ,,dayanilabilir bir sanci ...ama sonra her birkac dk da bir gelen.sancilar basliyor .iste o anlarda ben ciglik.atiyordum kesin bni sezeryana alin ,yqlvaririm falan :)am a dr bebek geliyor az dayan ,cilman guzel vs vs oyaladi ve bebek catalda bikac ikinmada dogdu :)sonrasi sanki melek sin yle bir hafiflik yok mukemmel otesi bisiyy

İki doğumumda normal istememe rağmen sezaryen... İlkinde çok iyiydim bikaç saat sonra ayaktaydm hiç ağrım sancım olmadı... İkincisinde ki aralarında 4yıl var yakın doğumda değildi 20 gün sonra toparlandım ayağa bile zor kalktım... Demem oki sezaryen doğumu basite almayın çok zor... Soğuk bir ilde yaşıyorum kızım 17 aylık hala üşüyünce dikişlerimde sancıyor.Ve utangacım dediğiniz için söylüyorum ameliyathanede çırılçıplak oluyorsunuz...

Benim üzerimde hastahane önlüğü vardı
normal doğum
o ne öyle niye çıplak
Bence siz doğum yapacağınız yere sorun konu sahibi içiniz rahat etsin psikolojik olarak hazır olursunuz ama kafanızda sürekli kurgulamayın korkutmayın kendinizi o gün gelir ve biter

Kesinlikle katılıyorum size bence bunun kişiye bağlı olması lazım ben normal hiç istemedim korktum sezeryan oldum çokta memnun kaldım sezeryan ida çok korkutucu anlatiyorlar
Bi de sütü bağdaştırıyolar sezaryen doğurursan gelmez diye.. Benim tişörtlerim hep süt lekesi şu an, dolup taşıyo göğüslerimden, oğlum çok emmekten kustu.

Bi de sütü bağdaştırıyolar sezaryen doğurursan gelmez diye.. Benim tişörtlerim hep süt lekesi şu an, dolup taşıyo göğüslerimden, oğlum çok emmekten kustu.
Aynen benimde öyleydi hatta sutten dolayı ateslendim gece acile gitmiştik 5.günü ve 2yasina kdr emzrdm ocak ayında zorla bıraktırdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…