- 21 Ağustos 2017
- 163
- 93
- 48
- 38
Yaa normalde de çok kötü hikayeler var kafam cok karıştıBen sırf korkularımdan dolayı kendi isteğimle sezaryen oldum ama keşke keşke normal doğum için çaba gosterseydim Sezaryen sonrası o kadar zordu ki bir aya yakın yatamadım , oturarak uyudum Allahım şu yatağa yattigim günü görecek miyim diye ağlardım Bebeği bile ilk üç gün kucağıma alamamıştım..
Yine de hakkında hayırlısı tabi sonradan belki bebek için bu daha iyi oldu diye teselli ettim kendimi
Pişman olmadım yine olsa yine normal doğururum.Kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum. Doktor suyumun,bebegin kilosunun ve çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. Kararını ver bana haber ver dedi. Ama ben çok kararsizim normal mi sezeryan mi konusunda. Çatı muayenesinde çok zorlandim ilişkide de zorlaniyodum zaten ondandır normal yapabilir miyim ki bilmiyorum. Teyzem 3 çocuk doğurdu normal doğum özel bölgemi mahvetti pişmanım demişti. Bir iki böyle yorum da okudum internetten ama çok öven de var. Normal doğum yaptığıma oismanim ve sezeryan yaptigima pismanim yazdim google a ikisinden de pişman olan ikisini de öven var. Dikişsiz olur mu dedim o doğumda belli olur dedi normal doğum yapan görsel ve islevsel pişman olan var midoktora haber vermem lazim bi an önce nolur hemen cevap verin
Aradığım insann ikisini birden yaşayan insanBen ikisini de yasadim, kesinlikle sezaryen diyorum
1. Si Asla o kadar agri sizi cekmeye degmez (ben epidural yaptirmama ve agri esigim cok yuksek olmasina ragmen bunu soyluyorum) ve 2. Si herhangi bir kesi yirtik olmamasina ragmen ister istemez ozel bolgenizdeki kaslar deforme oluyor, gevsiyor.Aradığım insann ikisini birden yaşayan insanneden pekii
1. Si Asla o kadar agri sizi cekmeye degmez (ben epidural yaptirmama ve agri esigim cok yuksek olmasina ragmen bunu soyluyorum) ve 2. Si herhangi bir kesi yirtik olmamasina ragmen ister istemez ozel bolgenizdeki kaslar deforme oluyor, gevsiyor.
Aynen oyle, sorsaniz tum doktorlar eski haline geldigini soyluyor ama ben inanmiyorum. Dogru olsa, bu kadar vajina daraltma ameliyati yapilmazdiTek cocukta gevşiyorsa 2.3.çocukta nasıl olur Allah bilir
Bir aksilik olmadığı sürece normal doğum yapılmalı diye düşünüyorum. Çatin da uygunsa kolay yaparsın. Ben doğum yaparken ilk doğumu olan bi kız geldi. 2.5 saatte doğum yaptı ve hiç dikisi olmadan yürüterek çıkardılar doğumhaneden. Bu biraz fizyolojiyle ilgili. Sezeryan doğumla da zorlananlar olabiliyor. Bana doğum sırasında zor gelmişti ama doğumdan sonra iyi ki normal doğum dedim. Dikisim vardı ama ikinci gün itibariyle yatma ihtiyacı hissetmedim.Kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum. Doktor suyumun,bebegin kilosunun ve çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. Kararını ver bana haber ver dedi. Ama ben çok kararsizim normal mi sezeryan mi konusunda. Çatı muayenesinde çok zorlandim ilişkide de zorlaniyodum zaten ondandır normal yapabilir miyim ki bilmiyorum. Teyzem 3 çocuk doğurdu normal doğum özel bölgemi mahvetti pişmanım demişti. Bir iki böyle yorum da okudum internetten ama çok öven de var. Normal doğum yaptığıma oismanim ve sezeryan yaptigima pismanim yazdim google a ikisinden de pişman olan ikisini de öven var. Dikişsiz olur mu dedim o doğumda belli olur dedi normal doğum yapan görsel ve islevsel pişman olan var midoktora haber vermem lazim bi an önce nolur hemen cevap verin
Genital bolgeye 16 18 dikis atildigini size kim soyledi? 2 dogum yaptim ikisinde de 4 er dikis atildi asla oyle birsey yokBen sezeryan yaptım.hic pişman değilim.iyi ki olmuşum çünkü özel bölgemdeki dikişlere dayanamadım.heralde sans işi o bölgende az dikiş olması dr iyi olacak yoksa 16 18 dikiş belden aşağı uyusturuldum.tabinsen bilirsin ama ben kendim tercih ettim
Benim anneme 8 atılmış sanirim ve komşumuza 18 dikiş atılmış bebegin kafası büyük diye. Bazen olabiliyor dikiş sayısı fazla.Genital bolgeye 16 18 dikis atildigini size kim soyledi? 2 dogum yaptim ikisinde de 4 er dikis atildi asla oyle birsey yok
Hhuh gerçekten miHerkesin özgür iradesine saygım var ama bu durumun bir seçenek olması tuhafıma gidiyor.
İki bebeğimde normal doğum. İlki suni sancı artı epidural. Bende suni sancı çok kötü dedikler için epidural istedim. İkinci bebeğim spontane. hiç bir yerimde de bir şey yok. Bebeğimi hemen aldım kucağıma emzirdim. Emzirir emzirmez ayağa kalktım tuvalete gittim, eve döndüm yine sürekli ayaktaydım. Dikişlerim oldu tabi ki ikisinde de, ama hemen iyileşiyorlar. Ayağa kalkmanızı engelleyecek bir durum değil. İki bebeğimde de 3 haftalıkken uçak seyahati yaptım; aktarmalı olarak Türkiye'ye döndüm.
Evet sancılar ağrılı ama doğum yapar yapmaz unutuyorsunuz. Bebek çıkarken hiç bir şekilde acımıyor, ağrı veren sadece sancı. İkinci bebeğim 4 kilonun üzerindeydi. Doğal bir süreç olarak bakın. Korkmayın. Nefesinize hakim olun.
Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah
Nasil zorluğu o dogum anindami oluyor ben de 1 ay icinde doğuma gidicem ınslalah epidural istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum ya ikinamazsam ya cok zorsa diye bilmiuorum sizin kac kilo dogdu bebeğinizCanım ben 23 saat süren bir doğumum olduğu halde ,ikinci bebegimde yine normal doğum yaparım,bence hic düşünme normal doğum kesinlikle
Bende normal düşünüyorum ilk gebeliğim ve nefesim yetmez diye korkuyorum o andaHerkesin özgür iradesine saygım var ama bu durumun bir seçenek olması tuhafıma gidiyor.
İki bebeğimde normal doğum. İlki suni sancı artı epidural. Bende suni sancı çok kötü dedikler için epidural istedim. İkinci bebeğim spontane. hiç bir yerimde de bir şey yok. Bebeğimi hemen aldım kucağıma emzirdim. Emzirir emzirmez ayağa kalktım tuvalete gittim, eve döndüm yine sürekli ayaktaydım. Dikişlerim oldu tabi ki ikisinde de, ama hemen iyileşiyorlar. Ayağa kalkmanızı engelleyecek bir durum değil. İki bebeğimde de 3 haftalıkken uçak seyahati yaptım; aktarmalı olarak Türkiye'ye döndüm.
Evet sancılar ağrılı ama doğum yapar yapmaz unutuyorsunuz. Bebek çıkarken hiç bir şekilde acımıyor, ağrı veren sadece sancı. İkinci bebeğim 4 kilonun üzerindeydi. Doğal bir süreç olarak bakın. Korkmayın. Nefesinize hakim olun.
Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?