Normal doğum yapanlar acil

Walla ikisi de zor arkadaşlar. Ben sezeryan oldum açım üç gün sürdü yengem normal yaptı dikislerden bir ay oturmadı. Yani normal doğum kesi yoksa güzel uzun surmiycekse güzel ama nerden bilebiliriz ki tamamen şans o an belli olan bir şey... Saatlerce sürenler var dünya dikiş atılanlar var normal de olsa... Ama illaki normal yapicksaniz epidural isteyin bu devirde teknoloji o kadar gelismisken gerek yok cengaverlige bence. İkisinin de zorluğu var ama normal doğum un sancisi tabiki tartisilmaz

Normal dogum yaptım. Hemoroıd amelıyatı olmak zorunda kaldm. Eger catlak basur fılan varsa uzak durun. Dıger türlü normal ıyıdır doktorunuzla konusun bebegımız kılolu degılse dıkıssız dogum ıstıyorum deyın. Ben dogum yaptım o gecede kalktım bebegımı emzırdım yürüdüm fılan yanı yemek bıle yapardım tabı agrınız sancınız yorgunlugunuz oluyor ama normalde toparlanman daha kolay ve o hıs cok guzel. Saglık problemın yoksa normal yap. Ben ıkıncıye buyuk ıhtımal sezeryan olcam ıkınmamam lazım.

Ben sırf korkularımdan dolayı kendi isteğimle sezaryen oldum ama keşke keşke normal doğum için çaba gosterseydim Sezaryen sonrası o kadar zordu ki bir aya yakın yatamadım , oturarak uyudum Allahım şu yatağa yattigim günü görecek miyim diye ağlardım Bebeği bile ilk üç gün kucağıma alamamıştım..
Yine de hakkında hayırlısı tabi sonradan belki bebek için bu daha iyi oldu diye teselli ettim kendimi
Yaa normalde de çok kötü hikayeler var kafam cok karıştı 😢😢

Kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum. Doktor suyumun,bebegin kilosunun ve çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. Kararını ver bana haber ver dedi. Ama ben çok kararsizim normal mi sezeryan mi konusunda. Çatı muayenesinde çok zorlandim ilişkide de zorlaniyodum zaten ondandır normal yapabilir miyim ki bilmiyorum. Teyzem 3 çocuk doğurdu normal doğum özel bölgemi mahvetti pişmanım demişti. Bir iki böyle yorum da okudum internetten ama çok öven de var. Normal doğum yaptığıma oismanim ve sezeryan yaptigima pismanim yazdim google a ikisinden de pişman olan ikisini de öven var. Dikişsiz olur mu dedim o doğumda belli olur dedi normal doğum yapan görsel ve islevsel pişman olan var mi😄 doktora haber vermem lazim bi an önce nolur hemen cevap verin
Pişman olmadım yine olsa yine normal doğururum.

Aradığım insann ikisini birden yaşayan insan😍neden pekii
1. Si Asla o kadar agri sizi cekmeye degmez (ben epidural yaptirmama ve agri esigim cok yuksek olmasina ragmen bunu soyluyorum) ve 2. Si herhangi bir kesi yirtik olmamasina ragmen ister istemez ozel bolgenizdeki kaslar deforme oluyor, gevsiyor.

1. Si Asla o kadar agri sizi cekmeye degmez (ben epidural yaptirmama ve agri esigim cok yuksek olmasina ragmen bunu soyluyorum) ve 2. Si herhangi bir kesi yirtik olmamasina ragmen ister istemez ozel bolgenizdeki kaslar deforme oluyor, gevsiyor.

Tek cocukta gevşiyorsa 2.3.çocukta nasıl olur Allah bilir😳

Kızlar merhaba bugün çatı muayenesi oldum. Doktor suyumun,bebegin kilosunun ve çatımın normal doğuma uygun olduğunu söyledi. Kararını ver bana haber ver dedi. Ama ben çok kararsizim normal mi sezeryan mi konusunda. Çatı muayenesinde çok zorlandim ilişkide de zorlaniyodum zaten ondandır normal yapabilir miyim ki bilmiyorum. Teyzem 3 çocuk doğurdu normal doğum özel bölgemi mahvetti pişmanım demişti. Bir iki böyle yorum da okudum internetten ama çok öven de var. Normal doğum yaptığıma oismanim ve sezeryan yaptigima pismanim yazdim google a ikisinden de pişman olan ikisini de öven var. Dikişsiz olur mu dedim o doğumda belli olur dedi normal doğum yapan görsel ve islevsel pişman olan var mi😄 doktora haber vermem lazim bi an önce nolur hemen cevap verin
Bir aksilik olmadığı sürece normal doğum yapılmalı diye düşünüyorum. Çatin da uygunsa kolay yaparsın. Ben doğum yaparken ilk doğumu olan bi kız geldi. 2.5 saatte doğum yaptı ve hiç dikisi olmadan yürüterek çıkardılar doğumhaneden. Bu biraz fizyolojiyle ilgili. Sezeryan doğumla da zorlananlar olabiliyor. Bana doğum sırasında zor gelmişti ama doğumdan sonra iyi ki normal doğum dedim. Dikisim vardı ama ikinci gün itibariyle yatma ihtiyacı hissetmedim.

Benimde ilk doğumum olacak sezeryan ıstiyorum. Normal dogum hakkında hic iç acıcı seyler duymadım. Sadece 1 kişi guzel geçirdi cevremde. Onun da 2 dikişi var. Ve kolayca doğurdu. Ben pek riske atmak istemiyorum kendimi de bebegi de. Ha tabi sezeryan in de zorluklari var sezeryan cerrahi isi sezeryan dan sonra hemen ayaklanıp 2.3.gun işlerini yürütenler var. Sanirim sezeryan eskisi gibi zor değil canım. Duruma gore bakarsın. Sancin acilman varsa bazen cok sancı da çekmiyormuşsun yani nts de çıkıyor ama sen hissetmiyorsun o doğum anında kaka yapıyormuş gibi his geliyormuş bu kadar. Belki sende de oyle olur 20 dakika icinde doğurursun. Tabi epidural taktir. Gerek yok öyle cabbarliga. O acıyı çekmeye hic gerek yok.

Uzun boylu ve kemikli hanımsan korkma birde ıkınmayı öğrendiysen korkma ama minyon tipliysen kesinlikle tavsiye etmiyorum

Ben sezeryan yaptım.hic pişman değilim.iyi ki olmuşum çünkü özel bölgemdeki dikişlere dayanamadım.heralde sans işi o bölgende az dikiş olması dr iyi olacak yoksa 16 18 dikiş belden aşağı uyusturuldum.tabinsen bilirsin ama ben kendim tercih ettim
Genital bolgeye 16 18 dikis atildigini size kim soyledi? 2 dogum yaptim ikisinde de 4 er dikis atildi asla oyle birsey yok

Genital bolgeye 16 18 dikis atildigini size kim soyledi? 2 dogum yaptim ikisinde de 4 er dikis atildi asla oyle birsey yok
Benim anneme 8 atılmış sanirim ve komşumuza 18 dikiş atılmış bebegin kafası büyük diye. Bazen olabiliyor dikiş sayısı fazla.

Ben minyonum, rahim yolum dar ve iki normal doğurdum birinde vajina da yırtılma digerinde vajinada varis vardı. İlk doğumda sancılar zorluyor ama bir kere normal dogurdun mu ikinci üçüncü doğum kolay oluyor. İkincisinde kontrole diye gittim akşam üstü doğum oldu düşün. Ve vajinada o kadar yırtılmaya kesiye ragmen cinsel hayatı olumsuz etkileyen bir deformasyon olmuyor. Çünkü o bölge yumuşak bir bölge 15-20 güne eski haline dönüyorsun korkma bence normali dene .

Herkesin özgür iradesine saygım var ama bu durumun bir seçenek olması tuhafıma gidiyor.

İki bebeğimde normal doğum. İlki suni sancı artı epidural. Bende suni sancı çok kötü dedikler için epidural istedim. İkinci bebeğim spontane. hiç bir yerimde de bir şey yok. Bebeğimi hemen aldım kucağıma emzirdim. Emzirir emzirmez ayağa kalktım tuvalete gittim, eve döndüm yine sürekli ayaktaydım. Dikişlerim oldu tabi ki ikisinde de, ama hemen iyileşiyorlar. Ayağa kalkmanızı engelleyecek bir durum değil. İki bebeğimde de 3 haftalıkken uçak seyahati yaptım; aktarmalı olarak Türkiye'ye döndüm.

Evet sancılar ağrılı ama doğum yapar yapmaz unutuyorsunuz. Bebek çıkarken hiç bir şekilde acımıyor, ağrı veren sadece sancı. İkinci bebeğim 4 kilonun üzerindeydi. Doğal bir süreç olarak bakın. Korkmayın. Nefesinize hakim olun.
Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah🤲🏻
Hhuh gerçekten mi🙊

Canım ben 23 saat süren bir doğumum olduğu halde ,ikinci bebegimde yine normal doğum yaparım,bence hic düşünme normal doğum kesinlikle👍
Nasil zorluğu o dogum anindami oluyor ben de 1 ay icinde doğuma gidicem ınslalah epidural istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum ya ikinamazsam ya cok zorsa diye bilmiuorum sizin kac kilo dogdu bebeğiniz

Herkesin özgür iradesine saygım var ama bu durumun bir seçenek olması tuhafıma gidiyor.

İki bebeğimde normal doğum. İlki suni sancı artı epidural. Bende suni sancı çok kötü dedikler için epidural istedim. İkinci bebeğim spontane. hiç bir yerimde de bir şey yok. Bebeğimi hemen aldım kucağıma emzirdim. Emzirir emzirmez ayağa kalktım tuvalete gittim, eve döndüm yine sürekli ayaktaydım. Dikişlerim oldu tabi ki ikisinde de, ama hemen iyileşiyorlar. Ayağa kalkmanızı engelleyecek bir durum değil. İki bebeğimde de 3 haftalıkken uçak seyahati yaptım; aktarmalı olarak Türkiye'ye döndüm.

Evet sancılar ağrılı ama doğum yapar yapmaz unutuyorsunuz. Bebek çıkarken hiç bir şekilde acımıyor, ağrı veren sadece sancı. İkinci bebeğim 4 kilonun üzerindeydi. Doğal bir süreç olarak bakın. Korkmayın. Nefesinize hakim olun.
Sağlıkla kucağınıza alın İnşallah🤲🏻
Bende normal düşünüyorum ilk gebeliğim ve nefesim yetmez diye korkuyorum o anda

Ilk oğlumu normal ikincisini mecburen sezeryan oldum..Sezeryani hatırlamak bile istemiyorum ben çok zorlandım bazıları kolay atlatıyor ama benim için hayatımın en zor günleriydi.

Back
X