- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
Bende normal düşünüyorum ilk gebeliğim ve nefesim yetmez diye korkuyorum o anda
Merhaba,kesinlikle korkmayın,heleki epidural olacaksa çok daha iyi,boşuna prenses doğum demiyorlar epidurale,benim açılmam olmadığı için okadar uzun sürdü,o ıkınma hissi geliyo zaten istemsizce hiç zorlanmazsınız hiç merak etmeyin,emin olunki doğum anı en kolayı 10 dakikalık olay,benim oğlum 3kilo150gr doğdu, kolay doğumlar dilerim sizede hayırlısıyla sağlıkla alın bebeginizi inşallah kucağınızaNasil zorluğu o dogum anindami oluyor ben de 1 ay icinde doğuma gidicem ınslalah epidural istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum ya ikinamazsam ya cok zorsa diye bilmiuorum sizin kac kilo dogdu bebeğiniz
Nasil zorluğu o dogum anindami oluyor ben de 1 ay icinde doğuma gidicem ınslalah epidural istiyorum ama bir taraftan da korkuyorum ya ikinamazsam ya cok zorsa diye bilmiuorum sizin kac kilo dogdu bebeğiniz
Ya okadar iyi geldiki yazdiklariniz bana. Bende cok korkuyorum normal dogumdan epidural istiyorum peki bikac birsey sorucam normal.dogum videolari izliyorum hep bakiyorum bagiriuolar tam cocuk cikarken falan o an sanirim cok aci oluyor epidurali dogum esnasinda mi veriyolar ve hic hissedilmiyormu sanci falan dami hissedilmiyor bide son sorum açıklık kontrol edilince cok acı. oluyormu normalde benim canim cok tatlidir afedersin ilişkide bile zorlaniyorum ve o çatı muanesinden falan cekiniyorum acikcasiHiç öyle bir durum olmuyor. Ikınırken sancınız oluyor ama eğer ıkınmaya konsantre olursanız İnşallah hemencecik gelir. Çok açık olacak ama resmen büyük tuvalete çıkar gibi oraya doğru ıkınacaksınız. Çıkarken hiç bir acı hissetmiyorsunuz. Tek acı veren şey sancı. Bebeğiniz çıkarken sancı da gitmiş oluyor, bu kadar.
ilk bebeğim de epidural aldım. Zaten sancılarınızı kontrol ediyorlar ve açıklığınızı. Ebe yarım saat sonra ıkınmaya başlayacaksın epidural düğmesine basma artık dedi (bende bir kumanda vardı, sancı hafif hissedilince yarım saatten az olmayacak şekilde düğmeye basıyordum, epidural dozu alıyordum). Yani ıkındığınızı yine hissediyorsunuz. Gerçekten korkacak bir durum yok. Rahat olun.
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi İnşallah
Valla okadar iyi geldiki anlatamam diger arkadaşında sizinde yazriklariniz.. Dogumdan okadar korktugum icin sezeryan isteyebilirim son anda diyorum kendi kendime biraz stres ve panik de var bende tabi o an paniklik gidiyordur ana odaklaniyosunuzdur büyük ihtimal ama insan yine bi panik oluyo uykusuzluklarim.basladi daha 37.haftanin icindeyim ama korkuyorum çok. Kac haftalikta doğum yaptiniz benim 40 haftaya kadar gelirse bi yandan da erken dogsun istoyorum bu haftadan sonra ama tabi bebise bagli ne zaman gelmek isterlerse ozaman geliyorlar. Ozelde yapıcağım icin epidural düşünüyorumMerhaba,kesinlikle korkmayın,heleki epidural olacaksa çok daha iyi,boşuna prenses doğum demiyorlar epidurale,benim açılmam olmadığı için okadar uzun sürdü,o ıkınma hissi geliyo zaten istemsizce hiç zorlanmazsınız hiç merak etmeyin,emin olunki doğum anı en kolayı 10 dakikalık olay,benim oğlum 3kilo150gr doğdu, kolay doğumlar dilerim sizede hayırlısıyla sağlıkla alın bebeginizi inşallah kucağınıza
Epidural siddetli sancilari hissetmemizi sagliyor degilmi yani bebis cikarken o ani hissediyorsunuz. Birde cikarken yani dogum anında basmiyosunuz dugmeye sadece sanci gelince basiyosunuz dogrumu anladimHiç öyle bir durum olmuyor. Ikınırken sancınız oluyor ama eğer ıkınmaya konsantre olursanız İnşallah hemencecik gelir. Çok açık olacak ama resmen büyük tuvalete çıkar gibi oraya doğru ıkınacaksınız. Çıkarken hiç bir acı hissetmiyorsunuz. Tek acı veren şey sancı. Bebeğiniz çıkarken sancı da gitmiş oluyor, bu kadar.
ilk bebeğim de epidural aldım. Zaten sancılarınızı kontrol ediyorlar ve açıklığınızı. Ebe yarım saat sonra ıkınmaya başlayacaksın epidural düğmesine basma artık dedi (bende bir kumanda vardı, sancı hafif hissedilince yarım saatten az olmayacak şekilde düğmeye basıyordum, epidural dozu alıyordum). Yani ıkındığınızı yine hissediyorsunuz. Gerçekten korkacak bir durum yok. Rahat olun.
Biraz olsun içinizi rahatlatabildiysem ne mutlu bana,bende sizin gibiydim,başıma ne geleceğini nezaman geleceğini bilmediğim için çok endişeliydim,ilk suyunuz geldiginde o an bi korkuya kapılıyosunuz ki ben tek başıma olduğum için çok korktum,yanınızda biri olursa hič korkmayın bile,suyum geldi eşimi çağırdım işten geldi, girdim duşumu aldım güzelce giyindim hazırlandım yola düştük,ama inanın hastaneye gittikten sonra biran önce bebeginize kavuşmaya odaklanıyosunuz,sabırsızlaniyosunuz biryandan da merak ediyosunuz kime benziyo nasıl bişey çok heycanlı inanın,ben 23 saat sancı çektim hiç çıtım çıkmadı,sancı geldi ben ağladım kendi kendime geçti güldümValla okadar iyi geldiki anlatamam diger arkadaşında sizinde yazriklariniz.. Dogumdan okadar korktugum icin sezeryan isteyebilirim son anda diyorum kendi kendime biraz stres ve panik de var bende tabi o an paniklik gidiyordur ana odaklaniyosunuzdur büyük ihtimal ama insan yine bi panik oluyo uykusuzluklarim.basladi daha 37.haftanin icindeyim ama korkuyorum çok. Kac haftalikta doğum yaptiniz benim 40 haftaya kadar gelirse bi yandan da erken dogsun istoyorum bu haftadan sonra ama tabi bebise bagli ne zaman gelmek isterlerse ozaman geliyorlar. Ozelde yapıcağım icin epidural düşünüyorum
Benim de korkum o suym gelirse o an ne yaparim bide panik atak oluyorum hemen yani okadar dualar ediyorum ki anlatamam eger olurda normal dogum olmassa kesinlikle genel anestesi isticem diger türlü belden uyusturmaliyi kimisi hissediyormus benim o an kalbim durur heralde Rabbim dayanma gucu versin insallah bide hastahanem 45 50 dk uzaklikta yakinda dgil.. Sanciyi çekebilirim diye düşünüyorum daha önce böbrek taşı sancisi çektim oda dogum sancisindan kötü diyolar hep baya kötüydü zaten.. Umarim Rabbim kolaylık verir. Cok ama cok teşekkür ederim sizede Allah razi olsun. Bana okadar kötü dogum hikayeleri anlatiyorlar ki yakinlarim korkuyor insanBiraz olsun içinizi rahatlatabildiysem ne mutlu bana,bende sizin gibiydim,başıma ne geleceğini nezaman geleceğini bilmediğim için çok endişeliydim,ilk suyunuz geldiginde o an bi korkuya kapılıyosunuz ki ben tek başıma olduğum için çok korktum,yanınızda biri olursa hič korkmayın bile,suyum geldi eşimi çağırdım işten geldi, girdim duşumu aldım güzelce giyindim hazırlandım yola düştük,ama inanın hastaneye gittikten sonra biran önce bebeginize kavuşmaya odaklanıyosunuz,sabırsızlaniyosunuz biryandan da merak ediyosunuz kime benziyo nasıl bişey çok heycanlı inanın,ben 23 saat sancı çektim hiç çıtım çıkmadı,sancı geldi ben ağladım kendi kendime geçti güldümoma rağmen ben yine diyorum sakın normal doğumdan vazgeçmeyin,ben 38+5 doğum yaptım özel hastanede yaptım bende,benim tek zorlandığım açlıktı,yemek yemeden gittim o heycanla beklemek istemedik ama siz mutlaka bişeyler yiyin gitmeden çünkü bana hiçbişey vermediler en çok onda zorlandım,gerisi inanın bana zor deil sizde yaparsınız,kendinize bunu söyleyin yapandan benim neyim eksik herkes yapiyosa bende yaparım diyin,ziraa ben öyle yaptım
Ya okadar iyi geldiki yazdiklariniz bana. Bende cok korkuyorum normal dogumdan epidural istiyorum peki bikac birsey sorucam normal.dogum videolari izliyorum hep bakiyorum bagiriuolar tam cocuk cikarken falan o an sanirim cok aci oluyor epidurali dogum esnasinda mi veriyolar ve hic hissedilmiyormu sanci falan dami hissedilmiyor bide son sorum açıklık kontrol edilince cok acı. oluyormu normalde benim canim cok tatlidir afedersin ilişkide bile zorlaniyorum ve o çatı muanesinden falan cekiniyorum acikcasi
Sancıların hiç birini hissetmiyorsunuz. Nstye bağlandığınız için ebe ve ya doktorunuz sancıları görerek size ne zaman ıkınmanız gerektiğini söylüyor. O düğmeye hafif bir şeyler hissetmeye başlayınca basıyorsunuz ama ıkınmaya başlamadan söze söylüyorlar, işte artık basma diye. Türkiyede böyle mi bilmiyorum ama değilse de onlar ayarlar zaten.Epidural siddetli sancilari hissetmemizi sagliyor degilmi yani bebis cikarken o ani hissediyorsunuz. Birde cikarken yani dogum anında basmiyosunuz dugmeye sadece sanci gelince basiyosunuz dogrumu anladim
Benim size tavsiyem hiç panik yapmayın akışına birakın,düşünmeyin acaba nolcak nasıl olcak falan diye,hiçde korkmayın inanın korktuğuz kadar kötü deil,bugünlerinizin keyfini çıkarın,kilo almaktanda korkmayın,ben 18 kilo aldım dogumdan 3gün sonra 9 kilosu gitmişti zaten,yiyin için keyfinize bakın bebeğinizin hazırlıklariyla ilgilenin,ben doğum iznine kadar çalışıyordum,ama günlük yürüyüş yaptım hep yarım saat kadar,hareket edin mutlaka kısa yürüyüşler,bu doğum olayını kafanizdan atın gitsin,herşey güzel olacak...Benim de korkum o suym gelirse o an ne yaparim bide panik atak oluyorum hemen yani okadar dualar ediyorum ki anlatamam eger olurda normal dogum olmassa kesinlikle genel anestesi isticem diger türlü belden uyusturmaliyi kimisi hissediyormus benim o an kalbim durur heralde Rabbim dayanma gucu versin insallah bide hastahanem 45 50 dk uzaklikta yakinda dgil.. Sanciyi çekebilirim diye düşünüyorum daha önce böbrek taşı sancisi çektim oda dogum sancisindan kötü diyolar hep baya kötüydü zaten.. Umarim Rabbim kolaylık verir. Cok ama cok teşekkür ederim sizede Allah razi olsun. Bana okadar kötü dogum hikayeleri anlatiyorlar ki yakinlarim korkuyor insan
Siz plates veya yürüyus.mu yaptıniz ne guzel 38 de gelmis benimde oyle olsa keske en azından cok kilo almdan dogum olur
Benim de korkum o suym gelirse o an ne yaparim bide panik atak oluyorum hemen yani okadar dualar ediyorum ki anlatamam eger olurda normal dogum olmassa kesinlikle genel anestesi isticem diger türlü belden uyusturmaliyi kimisi hissediyormus benim o an kalbim durur heralde Rabbim dayanma gucu versin insallah bide hastahanem 45 50 dk uzaklikta yakinda dgil.. Sanciyi çekebilirim diye düşünüyorum daha önce böbrek taşı sancisi çektim oda dogum sancisindan kötü diyolar hep baya kötüydü zaten.. Umarim Rabbim kolaylık verir. Cok ama cok teşekkür ederim sizede Allah razi olsun. Bana okadar kötü dogum hikayeleri anlatiyorlar ki yakinlarim korkuyor insan
Siz plates veya yürüyus.mu yaptıniz ne guzel 38 de gelmis benimde oyle olsa keske en azından cok kilo almdan dogum olur
Epidural verilmesi için belli b açıklığa ulaşması gerek deniyor.Hiç öyle bir durum olmuyor. Ikınırken sancınız oluyor ama eğer ıkınmaya konsantre olursanız İnşallah hemencecik gelir. Çok açık olacak ama resmen büyük tuvalete çıkar gibi oraya doğru ıkınacaksınız. Çıkarken hiç bir acı hissetmiyorsunuz. Tek acı veren şey sancı. Bebeğiniz çıkarken sancı da gitmiş oluyor, bu kadar.
Ben de bu hataya düştükleri için açılmam olmadı. Belli bi açıklıktan önce epidural takılmamalıydı dediler ama iş işten geçti. İlk başlarda sancıyı pek hissetmiyorsun. Sanırım sonradan artıyor.Epidural verilmesi için belli b açıklığa ulaşması gerek deniyor.
Ulaşana kadar da sancı vardır o zaman.
E sanciyi zaten cekmissem epidural niye alayim.
Çok anlamadım mevzuyu bana anlatılan doğru bilgi mi
Epidural belden iğne sapliyolar filan ya. Çok acili değil mi o saplanmasi ve onunla hareket edebilmesiEpidural doğum esnasında verilmez. En az 4 cm açılma ile verilir genelde. Epidural hareket kısıtladığı için yavaşlata bilir açılma sürecini çünkü. Bir de epidural böyle takılıp doğuma kadar oldu bitti denen bir şey değil. Size doz veriliyor etkisi geçtikçe. Epidural varken katiyen ne sancı ne başka bir şey hissetmiyorsunuz. Ama ıkınma hissiniz oluyor (çünkü zamanlamayı ayarlıyorlar sancılarınıza bakarak.) Yani size ıkının dediklerinde poponuza doğru ıkınacaksınız.
Normal doğumda bebek çıkarken bağırmalarının sebebi, zaten sancıyla bir ıkınıyorsunuz biliyorsunuz. Artık bebek çıkacakken sancılarınız tabi ki son safhada oluyor. Bir de son ıkınma olduğunu anlıyorsunuz artık, ebe de kocaman ıkın diyor, bebek çıksın diye bağırılıyor olabilirAma gerçekten bacak aranızda hiç bir acı olmuyor emin olun.
Benim de canım tatlıdır ama sezaryen de kolay bir şey değildir sonuçta.
İnanın sakin kalıp nefes alırsanız çok iyi geçecek. Ve bebeğinizi kucağınıza aldığınızda her şey bitmiş olacak.
Sağlıkla alın kucağınıza inşallah❤
Epiduralş 4 cm civarı açıklığın olduğunda veriyorlar asıl büyük sancılar daha sonra geliyor.Epidural verilmesi için belli b açıklığa ulaşması gerek deniyor.
Ulaşana kadar da sancı vardır o zaman.
E sanciyi zaten cekmissem epidural niye alayim.
Çok anlamadım mevzuyu bana anlatılan doğru bilgi mi
Ben hiç hissetmemiştim. Bazılarında bel ağrısı bırakıyormuş o da olmadı bende. Sancıları da hissetmedim, kesiyi de, dikişi de. Çok rahat bi yöntem.Epidural belden iğne sapliyolar filan ya. Çok acili değil mi o saplanmasi ve onunla hareket edebilmesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?