Normal doğum yapanlar acil

Ben hiç hissetmemiştim. Bazılarında bel ağrısı bırakıyormuş o da olmadı bende. Sancıları da hissetmedim, kesiyi de, dikişi de. Çok rahat bi yöntem.
Ama yanlış uygulamadan ötürü açılma olmadı dediniz nasıl oldu bebiş zorlanmadan

Ama yanlış uygulamadan ötürü açılma olmadı dediniz nasıl oldu bebiş zorlanmadan
Zorlandım cnm ama acı hissetmedim. Epidural erken vurulduğu için açılmam olmadı. Çok bekledim. Hastalandım. Ikınacak halim kalmamıştı Doğum sırasında. Kestiler, diktiler. Hiçbirini hissetmedim. Benim iyileşme sürecim uzun ve zordu. Doğum öncesinde ve sırasında epiduralden dolayı hiç acı/sancı hissetmiyorsun.

Epidural verilmesi için belli b açıklığa ulaşması gerek deniyor.
Ulaşana kadar da sancı vardır o zaman.
E sanciyi zaten cekmissem epidural niye alayim.

Çok anlamadım mevzuyu bana anlatılan doğru bilgi mi

4cme kadar açılmayla 7-8-9-10'un baya sancı farkı var çünkü Ben kızım da 4cmdim hastaneye gittiğimde, onda epidural almadım ama sizi temin ederim sonraki 1 saat yaşadığım sancı aynı sancı değildi
Oğlumdaysa (ilk doğumum) suni sancı verildiği için birlikte epidural aldım. Onda sancılarım daha başlamamıştı ama 2 gün fitille gezdiğim için yumuşama olmuş baya.

Epidural belden iğne sapliyolar filan ya. Çok acili değil mi o saplanmasi ve onunla hareket edebilmesi
Saplama olasak adlandırınca çok acılı gibi geliyor hayır.. belirttiğim gibi ilk çocuğumda epidural taktırdım ve ayağa bile kalkmıştım epi takıldığında. Ne girerken ne de hareket ederken acımadı.

Ben de 35 gün önce normal doğum yaptım. Suni sancı ve epiduralle yaptım. Toplam doğum sürem 6 saatti(ilk doğumum). Kolay mıydı hayır şimdiye kadarki en zor yaşadığım olaydı. Epidural takılınca sıfır his diye bir şey yok ben kasılma hissetmedim ama bebeğin kafasının baskısını sürekli hissettim. Kesi, dikişleri ve ebe muayenelerini hissetmedim. Epiduralin yapılması işin en kolay kısmıydı. O olmasa nasıl olurdu bilemiyorum. Ikınma hissine engel olmuyor. Sonrasında bende bel ağrısı da yapmadı. Doğum sonrası kolayca ayağa kalkıp gezebilmek normal doğumun en büyük avantajı. Sezeryanda da doğum öncesindeki ağrıları yaşamıyorsun. İkisinin de kendine göre artı ve eksileri var.

Beni bu kadar zorlamasının sebebi ağrı eşiğimin çok düşük olması. Doktora göre kolay bir doğummuş benimki. Herkesin doğumu kendine ve bebeğine özel. Tüm hamilelere kolay dogum diliyorum

Ben sezeryan oldum. Bi sıkıntı yaşamadım ama her seyin normali diyorum ilk sırada

Reis her doğum bir değil...
Şimdi sana 4 kişi üstünden örnek vereceğim.
1.eltim.
Her yıl kaynanama inat 1 bebe doğurdu (3 cocuk)
Ucu de normal doğum ve kadın tatile gider gibi hastaneye gitti 10 dakkada doğurdu çıktı....
2.ben.
38. Haftamda doğurdum ilk oğlumu epizyo oldum çocuğumun kilosu az olmasına rağmen yırtınarak doğurdum..
3.ılkokul arkadaşım.
Kiz sezaryen oldu cıktı sonra ki gün ayaklandı evden kaynanayi anayı kovdu her işini kendi yaptı.
4.Rahmetli annem.
Anneme hep sorardım hadi benim doğumumu anlat diye kadının tek dedigi taş gibiydin resmen sezaryenden sonra hep babaannen baktı ben kalkamadım derdi..

Şuan 2. Yolda nasipse normal doğuracağım..
Ama vücut yapın neye müsaitse ona evet de

Benim ilk doğumum normaldi, epidural yaptılar ama bende tutmadı, tüm ağrı sancıları cektim. Doğum sonrası plesantam yapışık kaldı (herkeste olan bir sorun degil), o anda beni uyutup bir kac doktor elle çıkarmaya çalışmış olmamış, sonra kendime gelince bir daha suni sanci verdiler plesanta kendisini atsın diye yine olmadi, 2 gun sonra operasyon ile aldılar, 9 gun hastanede yattım, benim için zor zamanlardı. Şimdi sezaryen dusunuyorum, inşallah iyi gecer

Ben sezeryan oldum ve sanirim kimisi hissediyo dediginiz seyi hissettim. Kesik ağrı hissetmiyosunuz. Sadece karnıma çöktüler gogsumun altından onu hissettim biraz nefesim kesildi
Pişmanlık oldu mu?

Pişmanlık oldu mu?
Şoyle soyleyeyim o cokmeyi hissettigimde ve ameliyathaneye ilk girdigimde iyiki normal yapmamisim dedim. Cok agladim korkudan ama ameliyattan sonra yasadigim bir kac seyden acaba normal yapsa miydim da demedim degil. Gaz cikaramadim lağman yaptilar o yuzden ve evde 4 gun desteksiz kalkamiyordum baskasina muhtaclik kotu. Cocugumla ilgilenecek takatim yoktu. Ama 4 gunde butun agrim sizim gecti hamdolsun. Sezeryan izi de o kadar kotu degilmis hem cok asagida hem de rahatsiz etmiyor

O kadar ağrı sızı normal sayılır aslinda, ameliyat sonuçta benim normal doğumda iyileşmeye daha uzun sürmüştü bakalım bunda nasıl olcak sende sağlıkla büyüt bebisini inşallah

valla oglumda 16sat sunı sancıyla norml dogum yptm suleymanıyede dr ılgılı ebelerde cok ıyıydı dogum yptm ıkı saat snra yurudum odaya bıle cıktm yanı yuruyerek aynı gun dokuzdada hastaneden kendı ıstegmle cktm solunum sorunu vardı oglumun 12gun kldı devmlı sut sag sutun hmn gelıo dogum dn snra hıc agrı hısetmedm ama sezeryn olalı 11ay oldu bgcılrda yptm ordakı drlarda cok ılgılıydı hmn acıl ssezeryna aldılar 39 hfta ırı bebekdı norml doguma acılmm vardı ama rıske atamayz ıkınızı dedıler gebelık sekerm oluo gebeken bnm kızmda7gun emerkn sorun yasıodu kuvezde kldıdıyeceksn hangısı ıyı sezerynda tunm anestezılı oldum ama bel agrısı cok du ıkı gunde kendımı zorladm ayakdaydm bakanm yokdu cunku kız yedı gun kaldgı surede devmlı makıne ıle sagdım sutu sutum coglsn dıye azar azar sagdkca cogaldı normalde boyle sıkıntn olmuo hmn gelıo kızım 11aylık oglum 6yasnda ıns koly dogum olur ama sezeryan amelıyat oluo ama norml dogumda 40 gunde rahmn topluo emzrdkce toplu bnmılk gunkı gbı dahada darlastı dogumda hıcde norml dogumda oyle bısey olmuo sezeryndada herturlu zorlanıyorsn usutunce ozellkle öksurunce sancıo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…