nolur bi akıl verin :(

siz 2 senede bu adami sevememissiniz bana gore.firsatlari kacirmayin...
Allah istemis bugune kadar yapmamis siz istediginiz icin mi yapicak.yapmasada ne kadar dogru zorla.bana gore cok anlamsiz.

sevgiliniz varken nasıl fırsatlar çıkabiliyor karşınıza ben de onu anlamadım..
şuan bi sevgiliniz var değil mi? yani kriterinize uygun kişilerle de ayrıyeten görüşüyo musunuz?
eğer öyleyse bu aldatmak oluyo biliyosunuzdur

diğer konu ise eğer sizin kriterlerinize uymuyosa, evlilik hayatınızda mutlu olacağınıza inanmıyorsanız bence ayrılın
çünkü siz onu tanıdığınız zaman o namaz kılmıyordu.. kişileri değiştirmek yerine olduğu gibi kabul edemiyorsak bence hayatımıza sokmayalım

siz istiyorsunuz diye namaza başlayan biriyle evlenmek size daha uygun görünüyor ama işin aslı karşınızdaki kişinin kişiliksizliği gösterir bu durum

Yunus Emre demiş ki:

Bana namaz kılmaz diyen,
Ben bilirim namazımı.
Kılar isem, kılmaz isem,
O Hak bilir niyazımı.

yani sen ondan değişmesini istiyorsun, başından namaz kılan biriyle olmalıydın.

Ne kadar saçma

Siz sevgilinizi sevmiyorsunuz ki sevseydiniz ne başka fırsatları ne talibi gözünüz görürdü allah aşına bu nasıl bir mantık yahu

Sırf namaz kılsın diye 2 yıl beklediniz kılmazsa ayrılıcaksınız sevgi aşk bu ilişkinin neresinde :44: madem öyle namaz kılan biriyle ilişkinize başlayacaktınız

ayrıca belirtmeden edemeyeceğim, eger aranızda gerçekten muhabbet varsa sevgilinin namaz kıldıgı günleri görmenin hayali bile size yeter idi.evlilik gerçekten derin bir muhabbet gerektirir eger bu yoksa namazsızlık bahane olmasın

arkadaşlar ben anlatamıyorum galiba.. ben bu insanla görüşmeye başlamadan en başında bu kriterimi söyledim. kesinlikle yapacaksın da demedim.eğer içinden böyle şeyler yapmak geliyosa ben sadece vesile olmak isterim dedim.ama yok benim böyle şeylerle işim olmaz diyosan zaten başlamamız anlamsız dedim.ben zaten namaz kılmak istemesem seni tercih etmezdim , seni hiç pişman etmeyecem bu konuda vs. vs. neler dedi. ben bunlara inanarak yola çıktım. şimdi ise sürekli bi oyalamaca.. evlenince yaparız demeler falan.ben nasıl inanacağım ?

namaz ibadetlerin en zorudur bunu biliyor olmalısınız.ayrıca ciddi bir irade ve iman derinlik ihlas vs vs gerektirir.2 yıl boyunca manevi hayatında bir değişiklik olmamış bir insana namaz kıl diye direkmek çok anlmasız.manevi kişi kendisi besler.siz maneviyat konusunda bir çaba görüyorsanız namaz da sonradan gelir

sizin bu adamı sevdiğinizi sanmıyorum.
sevseniiz o fırsatlardan bahsetmezdiniz ve onları kaçırıyorum demezdiniz.
gözünüz onları görmezdi bile.
sadece bu yüzden ayrılın.

burda bi hayat söz konusu. ömrünü geçireceğin kişi..ve insan kendisini bilir nasıl mutlu olup ne şekilde mutsuz olacağını..bu forumda nice sevenleri de gördük.yani her şey sevgide bitmiyor bunu da gördük..ayrıca gözüm başka birini görecek olsa 2 sene diyorum koca 2 sene ben afedersiniz salak mıyım da 2 sene mi harcayayım keyfi yere ..zaten seçerdim başkasını arkama bile bakmazdım..herkesi elimin tersi ile ittim.ama bu ilerde pişman olmayacağım anlamına da gelmiyor.

Birincisi insan eşinden değişim beklediği ölçüde yıpranır insani değiştirmek çok zordur. ikincisi ise şu an bir çaba göstermeyen evlenince iyice rahatlar diye düşünüyorum. Ayrıca başkasını düşünebiliyorsan sevgini tekrar gözden geçir o sevgi de ilerde tükenecek ve herşey iyice göze batmaya başlayacak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir erkek söz verirse sonra yapacağına dair inanma.Yapacaksa hemen yapsın.Yoksa boşver.Senin kriterinmiş namaz.Bunu duyduğu halde devam etmesi kabul etmesi demektir.Ama hala gerçekleştirmiyorsa boşver.Yeni limanlara yol aç.Erkekleri ve onların duygularını çok önemseme.Bu forumda bol bol okuduk önemsenen erkeklerin ne halt yediklerini.Kendini düşün ona göre karar ver.

Sen anlatabiliyorsun ben de anladım seni. Sen bu krtierini daha en başından söyledin. Bu adam da seninle ciddi bir birliktelik düşündüğü için seni kaçırmak istemediği için tamam yaparım dedi. Belki de gerçekten de yapabileceğini düşündü. Ama olmuyor işte gördüğün gibi..

Kesinlikle evlenince de yapmayacak. Baştan seninle ilişkiye başlayabilmek için nasıl kılıcam dediyse şimdi de evlenebilmek için diyor. Yine muhtemelen kendi de inanıyor kılabileceğine belki. Hani evde eşim kılarken ben de görür kılarım diyordur içinden belki. Ama bu vaatleri sırf seninle evlenebilmek için veriyor şu an. Gerçekten içini ne istediğini anlaman mümkün değil. Gerçekten isteyerek ibadet edecek olsa 2 yıldır zaten seni gözden çıkarmış olsa bile yapardı.

Ya sen adamı böyle kabul ediceksin ya da namaz kılan diğer taliplerini değerlendireceksin. Evlenince namaz kılmaması seni ne kadar üzer onu tahlil et kafanda. Sonra evlendim namaz kılmıyor ne yapıcam ben deme.. Nasıl inanacağım demişsin ya. inanmayacaksın. Yapacak adam zaten yapardı şimdiye kadar.

Ben isteginde bir absürtlük göremedim üstelik sen bunu kendisine baştan söylemişsin ve o da kabul edip sonradan geçiştirdikçe geçiştirmiş..Üstelik hoş bir beklenti bana göre :)) Keşke biz de eşimle namazımızı aksatmasak..

Arkadasım bu içten gelmesi gereken bir durum içinden gelmediği için kılmıyor ve seni de oyalıyor ..Eger bu şartından hâlâ ısrarlıysan ayrıl derim..Önüne bak..

Burada bazı arkadaşlar evlenirken eşlerinin sadece kara kaşına kara gözüne vurulup evlilik yaptı..Hiç bir kriterleri olmadı :)) Gökten zembille inene razı oldular..

Kimse askerliğini bitir gel demedi,kimse işini eline al demedi,kimse birikim yap öyle evlenelim demedi,kimse evimizi alalım öyle evlenelim demedi,kimse borcumuzu ödeyelim öyle evlenelim demedi (!) di mi arkadaşlar

Bir sen namaz kıl evlenelim dedin diye garipsendi durum canım ..

Eğer sana yapacağım dediği bu duruma istinaden bir çaba göremiyorsan ayrılabilirsin canım..Umarım kafana göre birisini bulursun..

islam dininde zorlama yoktur.. burda hemfikiriz sanırım.
dini duygular Allah ile kul arasındadır. burada da hemfikirsek ne yapacağınız hakkında az çok çıkarım yapabildiğinizi varsayıyorum

namaz kılması adamın içinden gelmesi lazım yoksa ne yapsan boş...kültür fizik yapar bi süre sonrada sıkılır..en iyisi sen kendi mantığına yatan biriyle yola devam et..

Ben de bu durumu anlamıyorum. Kişinin kriterleri belli. Birine aşık oluyor ki bana göre aşkın da bir mantığı var. Gidip de uyuşturucu kullanan birine aşık olmam gibi.
Aşık olduğu kişi buna hiç uymuyor, neyse bu da önemli değil. Çıkıyor bir yola..
Kendinden ödün vermiyor ama karşındakini değiştirmeye çalışıyor.
Bu erkekler için de öyle, başı açık biriyle çıkıyor, sonra iş evlilik noktasına gelince kapanması şartını sunuyor.
Konu sahibinde de durum aynı. İslam’da zorlama olmadığını bilmiyor musun? Ha illa ki olacak dersen ona da saygı duyarız ama o zaman da yollarını ayırırsın birlikte olduğun kişiyle.

Ee adamın içinde yoksa sırf sen istediğin için mi yapsın?
Yanlış, dinde baskı olmamalı.
Eğer kabul edemiyorsan namaz kılanını bulacaksın.

arkadaşlar ne kadar farklı yorumlar var. bak arkadaşım sana tavsiyem namazını kılmayan islamiyete uymayan biriyle evlenme özellikle senin dini hassasiyetin varsa.
sonra düzelir deme, namaz kılmak tercih meselesi değildir islamiyyetinin emirlerinden biridir. insanın içinden gelme meselesi de değildir, insanın nefsini yenmesi zorlaması lazımdır. nihayetinde sonra çocuk sahibi olabilirsiniz evleneceğin insanı iyi seç yarın öbür gün çocuklarının önünde nasıl bir baba örneği olması istediğini de düşün. herkesin ibadeti kendine lafları çok yanlış namazı, dini vecibeleri hafife almamak lazım. bir arkadaş onunla mezara mı gireceksin demiş, yaptığımız yapmadığımız herşeyin hesabı sorulacak diyoruz, namaz kılmayana, oruc tutmayana, haram işleyene azab yapılacak diyor kitablar da ben ibadetimi yapıyorum haramdan sakınıyorum o naparsa yapsın kendi tercihi mi demeli yani?

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. bi konuyu bi çok aklı selim kişiye danıştım ve çoğunun söylediği böyle bi hassasiyetin varsa evlenme.evet artık bana mantıklı gelende bu oluyor. sonuç olarak olan ondan da benden de giden 2 seneye olacak. verdiğimiz emeklere olacak. ilerde huzursuz bir evlilik içerisinde olacağıma şimdi üzülmeyi tercih etmeliyim. tabi bu şekilde onu bırakacağıma hiç inanamayacak. çünkü kendisini evliliğe baya şartlamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…