nolur bi akıl verin :(

selam cnm.seni ne mutlu edecek.o namaz kılmıyan kişiyle evleniceksin ,ve hergüne imalarda tada söylemlerde bulunacaksın,ama sevdiğin kişiyle evleniceksin.bumu mutlu edecek,yoksa tam tanımadığın ama kriterlerine uygun olan o diğer şahıslardan biriyle evlenip birlikte namazın huzur dolu saatlerini birlikte karşılamakmı."...???şimdi karar ver hangisi cnm

Hassas bir konu.hakkinizda hayirlisi olsun.Allah korkusu iman cok onemli.ama namaz kilmiyor diye sadece buna takilmayinbence.insallah icinden gelir ve baslar.evin huzuru bereketi geliyor namaz kilinca kuran okuyunca.ama zorlamakla da olacak is degil.

Ama masallah dindar taklidi yapmamis sana. Ben seni cok iyi anliyorum, ben de evlenecegim kisinin dinine dikkat eden biri olmasini istiyordum. Esim bana oyle dindar taklidi yapti ki, resmen surekli Allah diyen bir adamdi. Simdi o hallerine kendisi bile kahkaha ile guluyor. Gunah degil mi Allah'i, dini kullanarak bir kizi kandirmak diyorum, o zamanlar oyle idim, sana hicbir zaman yalan soylemedim diyor. Hakli belki de, bilmiyorum. Cumalara bile gitmiyor simdi. Iki kelam din muhabbeti acsam konusmaz, sarmiyor sanirim onu din muhabbeti. Bir de herkesin hassasiyeti farkli, esim hala kendisinin dindar oldugunu dusunuyor, cunku icki icmiyorsa, haram kazanip yemiyorsa, bayan zaafi yoksa, zina yapmiyorsa dini butun sayiyor kendini, fazlasina gerek gormuyor. Yani demek istedigim seni namaz kiliyor gibi kandirmamis, dindar numarasi yapmamis, boylesi cok daha kotu inanki.

Bazi evliliklere de bakiyorum, evlenmeden once gayet capkin, hic namazsiz yasayan insanlar evlenince esleri araciligiyla mi nedir (elbette ki kalpleri evirip ceviren yalniz Allah tir), 5 vakit namaz kiliyorlar, dindar yasiyorlar, dinin butun hassasiyetlerine dikkat ediyorlar. Ama tabi nasip meselesi isini sansa birakamazsin, senin bu konuda hassasiyetin varsa buna inanarak ve icinden gelerek dikkat etmesi lazim. Bu konuda cok dua et, arkadasini dini meclislere yonlendir, sohbetlere mesela. Eger gercekten icinden gelmiyorsa, belki ilerde baslar diyerek isini sansa birakma, bu konuda sana bile hassasiyetini kaybettirebilir, Allah korusun.

Yalnız şunu da hesaba katın derim, namazında niyazında olup da kötü huyları olan birçok insan gördüm. Aldatan, döven, yolsuzluk, dolandırıcılık yapan...
Evet, ibadet etmek güzel bir şey, ama şimdi namaz kılmıyor diye bir insanı harcamak da yanlış bence. En azından sizi kandırmıyor şuan.

böyle bi hassasiyetim varken tabiki de kuru kuruya beklemedim. dua mı etmedim.. kitap okuma alışkanlığı yoktu, onu kazandırdım sonra hediye ettiğim kitapların haddi hesabı yok..okudu..ama bi gün de ben şurasından şöyle etkilendim şu da hoşuma gitti demedi.tatlı dille bildiğimce bişeyler anlattım hani hep kendimi de bu konularda dört dörtlük olmadıgımı birbirimizi tamamlamamız gerektiğini söyledim.hep doğru diyon haklısın seni bu konuda takdir ediyorum demekten başka bişey olmadı .bol bol övgü aldım bunları söylediğimde anlayacağın..

kesinlikle böyle düşünüyorum ..namaz her şeydir ..dualarınızı eksik etmeyin lütfen..

2yıl boyunca hep değişcek diye mi devam ettiniz yani ? Sevmiyorsunuz bence sevgilinizi yoksa başka talipleriniz nr kadar üstün olursa olsun düşünmezdiniz bile ikilemde kalmışsınız siz Allah kolaylık versin :)

evet değişecek diye devam ettim. sevmiyorum diye bişey yok. seviyorum hemde çok.. ama bu onu her haliyle kabul edeceğim anlamına gelmiyor.artık aşkın yanında mantık aramak mı dersiniz ne derseneniz...ama ben eşimle beraber ibadet edemeyeceğim bir evlilik bana anlamsız geliyor.

herşey güzel herşey tamam size değer veriyor sizi seviyor mutlusunuz
ama namaz kılmıyor
bu sizin hassasiyetiniz olabilir, ona alıştırmak da isteyebilirsiniz
ama ona bunu zorlayamazsınız
bu adam bu kadar mı dininden uzak? ki uzak olsa da kimseyi ilgilendirmez ama sırf namaz kılmadığı için başka insanları değerlendirmeniz de itici geldi bana
yani o iyi kısmet dediğiniz insanlar, namaz kılıyor olabilir ama size değer vereceği anlamına da gelmez

ne namaz kılanlar gördüm, işyerinde bile namaz kılıyorlardı ama adam namazını kılıp kızları dikizlerdi
benim eski patron
kendi işyerinde namazını kılardı ama odadan çıkar çıkmaz kadınları dikizler, ona buna bakardı
diyeceğim o ki, huy önemlidir herşeyden önce...

2 senelik ilişki icerisinde siz hala "fırsatlar, canım fırsatlarım, harika fırsatlarım" diyorsanız ayrılın. Sizin bu kafanızın icinden geçenler cok cok daha tehlikeli.

Adamın mezarına mı gireceksiniz? Herkes kendi ibadetinden sorumlu değil mi?

Herkesin ibadeti kendinee..
Ewlendiğiniz zaman sizi göre göre belki
oda başlıcak namaz kılmaya..
Bu kadar paniklemeniz bana tuhaf geldi..
Bayağı da talipleriniz warmışş maaşallahh

namaz kısmını eleştirmiycem
yeterince söylenmiş zaten
arkadaşlara katılıyorum
kimsenin kimseyi değiştirmeye çalışma gibi bir hakkı yok
kararın doğru
kriterlerine uygun birini bulduysan yoluna onunla devam et
adama üzüldüm 2 senesini sana uyum sağlamakla harcamış
evlilikte istediğiniz kriterlere dikkat edin
bir insanın inanç deceresinden çok
saygısı sevgisi ve kişiliği ön planda olmalı

kayınpederim görümcemi yönlendirerek
camide yanında saf tuttuğu için namazında niyazında gördüğü
biri ile evlenmeye ikna etmiş
çok değil 4 sene sonra
kızının canını kurtarabilmek için
yapmadığı fedakarlık kalmamış

hala bakamaz görümcemin yüzüne
belki kimine yanlış gelecek söylediğim ama

bana kimse din iman allah kitap diye yaklaşmasın
değerlerimi sömürmeye çalışan herkese
sahtekargözü ile bakıyorum
insanda din iman da olcak
ama bunun ardına saklanarak
ahkam kesmeyecek kadar da karakter olcak
!!!!!!
üzerine alınma
sadece
değerlendirdiğin kriterlerini
özgür bırakmanı tavsiye ediyorum

Bu istegini yadirgamadim olabilir haklisin..

Neden namaz kilan birini secmedin? Senin icin namaza baslanasi ne kadar mantikli ve adil. Seninle evlenmek icin yapilan ibadetten hayir gelmez.

Yani burda kizlar yaziyor erkek arkadasim kapanma sarti kostu diye. Onlara da hep diyorum icinden geldigi zaman kendin icin isteyerek yap diye.. o adam da turbanli birini bulsaydi diyorum.

Asla boyle istekleri yadirgaman ama degisim beklemek hos degil.

Adam da belli ki seni sevmis tamam demis ama icinden gelerek baslamadigi icin sureklilik olmuyor gormussun. Seni ne kadar severse sevdin ibadet senin icin yapiliyor burda. Kusura bakma kimseye namaz kil diyecek merci degilsin. Bu hakki kendinde bulman yanlis. Adam senin degil sen bu adamin iki yilini yemissin. Eminim onun da talipleri cikmistir ama gozu senden baskasini gormemistir.

Ayril o adamdan yoksa mutlu olamazsin boyle..

Son düzenleme:
Kimseyi birşey yapmaya zorlayamazsınız. Öyle bir hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Siz sadece dileiğinizi söyleyebilirsiniz o içinden gelirse yapar. Zorlamanın şart koşmaın bir anlamı yok. 2 sene boşuna oyalamışsınız çocuğu da başka seçenekleri başka adaylerı göz önünde bulundurabildiğinize göre sevmiyorsunuz da sizinki sadece alışkanlık. Bence bırakın da o da yeniden hayatına kaldığı yerden devam etsin daha geç olmadan. Daha fazla tutmayın. Sizde o pek beğendiğiniz diğer adaylarla yola devam edin.

Bazı arkadaşlar konu sahibesinin böyle bir istekte bulunmasını eleştirmişler. Kimse kusura bakmasın ama ben konu sahibesini haklı buluyorum. Herkesin evlilik için olmazsa olmaz kriterleri mutlaka vardır. Konu sahibesine bu konuda eleştiren arkadaşlar acaba kendileri eş yada sevgili seçerken zengin olsun, uzun boylu olsun, en az lisans mezunu olsun, benim mezhebimden olsun vs vs gibi kriterler koymadılar mı ? Bu arkadaşında kriteri namaz ve daha ilişkinin başında dürüst davranıp bunu karşıdakine söylemiş.

Benim yorumum şu olacak 2 sene boyunca her ne sebeble olursa olsun söz veripte kriterini karşılamayan birisi bence kredisini yeterince kullanmıştır. Önüne bak derim.

sizin bu adamı sevdiğinizi sanmıyorum.
sevseniiz o fırsatlardan bahsetmezdiniz ve onları kaçırıyorum demezdiniz.
gözünüz onları görmezdi bile.
sadece bu yüzden ayrılın.

Son düzenleme:
İlla ki öyle birini istiyosan senin için önemli olan sadece namazsa e ayrıl gitsin öbüründen yenisiyle evlen başka nasıl bi akıl istiyosun?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bir insanın ibadetine karışmakta ne ola ki anlamadım.
Neyse bunu geçtim, tamam kriteriniz bu olabilir ama bu kritere uygun birini seçmeniz gerekir öyleyse.
Birine değişir gözüyle bakarak bir ilişki yürütülmez. Bu kişiyi böyle kabullenebilir miyim diye bakılarak yürütülür.
Sizin namaz kılmayan birine namazı şart koşmanız, bir erkeğin açık bir kadın ile evlenip sonra onu zorla kapatmaya çalışmasına benzemiş.
Bu dediğim şey ne kadar yanlışsa sizinki de o kadar yanlış.
Bu kişiyi gerçekten seviyor ya da istiyor olsanız fırsatlarımı değerlendireyim mi diye bir şey aklınızın ucundan geçmezdi zaten.
Bence bu işi yol yakınken bitirin.
Fırsatlarınızı değerlendirin.

Namaz kılmak kriterdir. Ama krtiere uygun olmayan birini seçip sonra da namaz kılmıyor diye ağlaşmak mantıksızdır.

Zengin olsun isteyen kız nasıl fakirle evlenip zengin olmasını beklemeyecekse ya da kısa boylu biriyle evlendiğimizde nasıl ki uzamasını beklemeyeceksek namaz kılmayan birinden böyle bir şey beklemek zaten süreklilik getirmez. Göz boyamak için 1 yapar 2 yapar biter.

Genel olarak herkes bunu eleştirdi. Böyle bir kriter konmasını kimsenin eleştirme hakkı yok. Değişim beklemek yanlıştır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…