- Konu Sahibi yengec6161
-
Mrb arkadaşlar... 2 senelik bir ilişkim var aslında bu zamana kadar evlenebilirdik ama ben erkek arkadaşımı şartlı kabul etmiştim.namaz kılması idi şartım.bunu eleştirmeyin lütfen benim için namaz evlilikte kesin kriter olması gereken bişey. Tabi her insanın hassasiyeti farklıdır.her neyse erkek arkadaşımda kendinin bu konuda dikkatli olacagını beni pişman etmeyeceğini söyleyerek ilişkiye başlamıştık.ben hiç ısrar etmedim kendi içinden gelerek bir gün yapar diye .tabi evlenmeden önce... aradan iki sene geçmesine rağmen güzel bi dille uyarmama rağmen bi değişiklik olmadı hep bekledim. ilişkimiz güzel bi şekilde devam ediyordu fakat istediğim gibi olmadıgından içimde bi huzursuzluk vardı. Evlilik için üzerimdr çok baskı yaptı ailesi ile tanıştırdı ailesi de hep evlilik için baskı yapıyor.bu durumda zerre kadar gelmiyor içimden evlenmek. .. bu iki sene içerisinde hep karşıma tam istediğim gibi insanlar çıktı ama diğerine şans verdiğim için başka kimseyi değerlendirmedim.açıkçası zoruma da gidiyo neden karşıma çıkanlar kriterlerime uygun ama asıl ilişkimin olduğu kişi değil.şimdi yine karşıma öyle biri çıktı ve artık diğerinden ümidim kalmadı..ne zamana kadar bekleyeceğim ki bazı şeylerin değişmesi için..ne yapmam gerekir sizce halen bekleyip iyi fırsatları kaçırayım mı yoksa bırakıp fırsatları değerlendireyim mi inanın çok çıkmazdayım akıl verin(
ben once bsy sormak istiyorum. 2 sene icerisinde konustunuz uyardiniz tamam ama ne kdr dua ettiniz. kendi seccadenizde ne kdr onada nasip et allahim dediniz hatta goz yasi doktunuz? birsuru kitap var insani aglatan hic alip hediye ettinizmi? bu sorularin cevabi size iliskinizin boyutunu gosterecektir ztn. yoksa ben istiyorum kuru kuru 2 yil bekledim derseniz yazik o 2 yila
namazsız bir insanı allah nasip etmesin diye dua et...
namaz olmayan insan da, herşey eksiktir yarımdır..namaz direktir...
namaz kılınmayan evde bereket olmaz...
namaz kılınmayan evde huzur geçim sevgi sadakat olmaz..
namazsız evde çocuklar eksik yetişir, hayırdan uzak insanlar olur çıkarlar....
namaz kılınmayan evde, şeytan baş köşede oturur, her mutlu anlarda fitne sokar...
sofrada bereket, kazançta bolluk olmaz....
allah muhafaza etsin canım..çok iyi düşün....zorlamayla kıldırdığın namazdan da hayır gelmez...
ben bu kişide pek hayra alamet bir durum göremedim....pişman olacağın kararlar verme..
2yıl boyunca hep değişcek diye mi devam ettiniz yani ? Sevmiyorsunuz bence sevgilinizi yoksa başka talipleriniz nr kadar üstün olursa olsun düşünmezdiniz bile ikilemde kalmışsınız siz Allah kolaylık versin :)
Mrb arkadaşlar... 2 senelik bir ilişkim var aslında bu zamana kadar evlenebilirdik ama ben erkek arkadaşımı şartlı kabul etmiştim.namaz kılması idi şartım.bunu eleştirmeyin lütfen benim için namaz evlilikte kesin kriter olması gereken bişey. Tabi her insanın hassasiyeti farklıdır.her neyse erkek arkadaşımda kendinin bu konuda dikkatli olacagını beni pişman etmeyeceğini söyleyerek ilişkiye başlamıştık.ben hiç ısrar etmedim kendi içinden gelerek bir gün yapar diye .tabi evlenmeden önce... aradan iki sene geçmesine rağmen güzel bi dille uyarmama rağmen bi değişiklik olmadı hep bekledim. ilişkimiz güzel bi şekilde devam ediyordu fakat istediğim gibi olmadıgından içimde bi huzursuzluk vardı. Evlilik için üzerimdr çok baskı yaptı ailesi ile tanıştırdı ailesi de hep evlilik için baskı yapıyor.bu durumda zerre kadar gelmiyor içimden evlenmek. .. bu iki sene içerisinde hep karşıma tam istediğim gibi insanlar çıktı ama diğerine şans verdiğim için başka kimseyi değerlendirmedim.açıkçası zoruma da gidiyo neden karşıma çıkanlar kriterlerime uygun ama asıl ilişkimin olduğu kişi değil.şimdi yine karşıma öyle biri çıktı ve artık diğerinden ümidim kalmadı..ne zamana kadar bekleyeceğim ki bazı şeylerin değişmesi için..ne yapmam gerekir sizce halen bekleyip iyi fırsatları kaçırayım mı yoksa bırakıp fırsatları değerlendireyim mi inanın çok çıkmazdayım akıl verin(
evet değişecek diye devam ettim. sevmiyorum diye bişey yok. seviyorum hemde çok.. ama bu onu her haliyle kabul edeceğim anlamına gelmiyor.artık aşkın yanında mantık aramak mı dersiniz ne derseneniz...ama ben eşimle beraber ibadet edemeyeceğim bir evlilik bana anlamsız geliyor.
Bazı arkadaşlar konu sahibesinin böyle bir istekte bulunmasını eleştirmişler. Kimse kusura bakmasın ama ben konu sahibesini haklı buluyorum. Herkesin evlilik için olmazsa olmaz kriterleri mutlaka vardır. Konu sahibesine bu konuda eleştiren arkadaşlar acaba kendileri eş yada sevgili seçerken zengin olsun, uzun boylu olsun, en az lisans mezunu olsun, benim mezhebimden olsun vs vs gibi kriterler koymadılar mı ? Bu arkadaşında kriteri namaz ve daha ilişkinin başında dürüst davranıp bunu karşıdakine söylemiş.
Benim yorumum şu olacak 2 sene boyunca her ne sebeble olursa olsun söz veripte kriterini karşılamayan birisi bence kredisini yeterince kullanmıştır. Önüne bak derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?