Nolur bana akıl verin, ağlıyorum

Bilmiyorum o yüzden soruyorum
Bu çocukları nasıl bu kadar kendinize bağımlı yapıyorsunuz
Benim bir arkadaşımin iki yaşında kızı var kreşe gitmek istemiyor hep kadının dizine bitişik.
Mesela ileride nolur bilmiyorum ama benim 10 aylık bebeğim oyle bana aşırı düşkün değil.
Şuan bakicida gayet iyi duruyor
Normalde de ben yanındayken de tek başına oyun oynar ben gozlemlerim
Yada diğer odada işlerimi yaparken babası ile de durur.
Bazı çocukları bu kadar bağımlı yapan nedir merak ediyorum
Cevreniz kalabalık mi. Yani çocuk çok fazla kişi görüyor mu. Genel de yalnız büyüyen ,fazla kişi görmeyen çocuk tek gördüğü ,tüm sorumlulugunu alan anneye fazla bağımlı oluyor

Cevreniz kalabalık mi. Yani çocuk çok fazla kişi görüyor mu. Genel de yalnız büyüyen ,fazla kişi görmeyen çocuk tek gördüğü ,tüm sorumlulugunu alan anneye fazla bağımlı oluyor
Suan eşimle ben yaşıyorum ama haftasonlari annemlere giderim orada ablamın çocuğu var oda gelir onla oynar vs .

Benim bir arkadaşımin iki yaşında kızı var kreşe gitmek istemiyor hep kadının dizine bitişik.
Mesela ileride nolur bilmiyorum ama benim 10 aylık bebeğim oyle bana aşırı düşkün değil.
Donemsel bir sey. Benim de bebegim gecen sene bensiz duruyordu. Bakiciyla bana byebye yapiyordu ise giderken. Simdi 2 yasinda ve odadan ciksam pesime kosuyor. Bu da bir donem. Gececek diye dusunuyorum.

Çocuğu babannesine, halasına bile bırakmıyorsunuz. Anladığım kadarıyla çocukla sürekli tek kaldığınız için size bağımlı.
Dışarı çıkarıp başka çocuklarla iletişim kurdurmalısınız, halası-babannesi- dedesiyle iletişim kurdurmalısınız. Daha çok küçük, yanında hep siz olduğunuz için sizi istiyor. Ayrıca çocuklara şunu vermeyin, bunu vermeyin demekte haklısınız fakat eskiden annelerimiz bizi bal kaymakla büyütmedi. Ne varsa o verildi ve eminim zamane çocuklarından daha sağlıklıydı eski çocuklar.

Donemsel bir sey. Benim de bebegim gecen sene bensiz duruyordu. Bakiciyla bana byebye yapiyordu ise giderken. Simdi 2 yasinda ve odadan ciksam pesime kosuyor. Bu da bir donem. Gececek diye dusunuyorum.
Evt iki yaş dönemi bayağı etkiliyor.
Ama çocuk sosyallesmeli yoksa cidden olan anneye oluyor
Baba ile birsekilde paslasmak lazım

Bu arada TV asla izletmeyin bu konuda taviz vermeyin babayı da uyarın surekli.
Benim babam TV meraklısı hemen açıyor ben dedim daha getirmem çocuğu böyle yaparsan dedim.
Zaten belli süreler gidiyorum düzeni hiçbir şekilde bozdurmayin.
TV cidden çok çok zararli.

Sadece yorgunsunuz. Bebeğin yaptıkları çok da anormal değil ayına göre. Eşiniz de sorumluluk almadığı için size bağımlı olmuş iyice.

Eşinizle konuşun derdinizi anlatın. Bazı günler bebeği ona bırakıp kendinize vakit ayırın bazı günler çekirdek ailenizle beraber çıkın.

Bi parka çıkmak bile nasıl iyi gelir o yavruya atın arabasına götürün size de yürüyüş olur.

Ve evet biraz zaman alsa da geçecek :)

Evt iki yaş dönemi bayağı etkiliyor.
Ama çocuk sosyallesmeli yoksa cidden olan anneye oluyor
Baba ile birsekilde paslasmak lazım
Evet, artik sosyallesmek istiyor ama pandemi yuzunden yakin akrabalarla bile bag kuramadi hala. Oysa hatirliyorum yegenlerim o yasta anneannede, teyzede cok rahat kalirdi.

Bakıcı da TV odasına sokmuyor oyun odası hazirladim orada duruyor ne kadar geç TV ile karşılaşsa o kadar iyi.
Bana kalsa komple atarım tvyi.
Çünkü denk gelse biryerde TV ile hemen gözleri faltaşı gibi açılıyor.

Bizim kültürde en fedakâr anne en kabul gören anne çünkü
Çok var öyle anneler
Çocuğu erken yaşta kreşe verme düşüncem var mesela diğer anneler anında kınıyor aa çok küçük diye
Veya yanımda çok yatırmak istemiyorum, yine hemen kınama geliyor etraftan ay nasıl kıyacaksın diye filan
Sadece büyükler küçüklere değil annelerin bile kendi arasında sürekli bi mobbing durumu var

Tabi inşallah henüz doğurmadığım için böyle gelmiyordur bana 😂😂
Yanında yatırmak doğru değil ki zaten. Koku alma duyuları anne karnında gelişiyor bebeklerin. Yanında yatırdığında yatağına sinen kokuna alışıyor ve hep sizinle yatmak istiyor. Sonra da bir bakmışsın kocaman kazık kadar çocuk hala sizinle yatıyor. Bağımlı oluyor.
Küçük yaşta kreşe vermekte de bir problem yok. Krese giden çocuklar daha bağımsız, özgür, kendine güvenli oluyor. İlkokula kadar annesinden ayrılmamış çocuklar mesela okul sürecine zor alışır. Oysa kreşe giden çocuklarda bu sorun gözlenmektedir. Oğlum 23 aylikti kreşe başladığında. İki yaşına girmeye bir ay vardı. İlk gün ağladı sadece, sonra sorun olmadı. Ben de önceleri ben kotj bir anneyim bir çocuğa bile bakamıyor muyum dedim ama aslında yaptığım şey onun iyiliği içinmiş. Kreşe hem sosyallesti, hem bana bağımlılıktan kurtuldu, arkadaş edindi, paylaşmayı öğrendi. Başkalarının ne dediğini takma. İnsanların lafı bitmez.

İki oğlum var. Büyüğü sizin bebeğiniz gibiydi hep. 4 aylıkken odasını ayırmıştım. Kendi kendine oynardı ben izlerdim. Babası doğduğundan itibaren çok ilgilenirdi. İkisini bırakıp gözüm kapalı çıkar giderdim. 6 aylıkken tatile oradan memleketlere 3 ay içerisinde 5bin km den fazla yol yaptı çocuk. 19 saat yol gitti de gıkı çıkmadı. 14 aylıkken işe başladım el sallayarak gönderdi hep. 2 yaşından sonra babasıyla 1 günlük kalmalı babanneye göndermeye başladım ara ara, 4 yaşında da ilk defa 4 gün bizden ayrı kaldı. Bizi zorla arabaya bindirip yolladı onu alacağız diye korktu :) Şimdi 5 yaşına yaklaştı hala öyle uyumlu bir çocuktur.

Ama ufaklık :olamaz: 18 aylık. Aynı anne aynı baba aynı tutumlar. Tuvalete benle gelir odadan çıksam peşimden gelir. Ara ara kendi kendine oynadığını görsem ölü taklidi yapıyorum öyle söyleyeyim. Gündüz bırakıp çıkabilirim ama ancak o görmeden. Ben gittikten sonra huysuzluğu yok ama abiye göre bana aşırı yapışık.

Ben ikisi arasında şöyle bir fark görüyorum.

1.si ve bence en etkisini emme faktörü. Büyük oğlum çok az emmişti bu oğlum hala emiyor.

2.si evde 2 çocuk olunca ilgi bölünüyor. Büyüğüyle ilgilendiğimiz kadar üzerine düşemedik. Abimiz kıskanmasın diye birimiz sadece biriyle ilgilendik. Baba haliyle bu oğluma büyükte olduğu kadar yoğun bir ilgi gösteremedi.

3.sü pandemi. Tam pandemiyle birlikte doğdu ve ne bir yer ne bir insan gördü çocuğum doğru dürüst. O yüzden sosyallikte sıkıntı yaşıyor. Parka hava almaya çıksak da oyuncaklara bindirmiyorum kimseye yaklaştırmıyorum. Haliyle akranı yok.

Ve bence çocuğun mizacıyla da alakalı.

Yanında yatırmak doğru değil ki zaten. Koku alma duyuları anne karnında gelişiyor bebeklerin. Yanında yaptırdığında yatağına sinen kokuna alışıyor ve hep sizinle yatmak istiyor. Sonra da bir bakmışsın kocaman kazık kadar çocuk hala sizinle yatıyor. Bağımlı oluyor.
Küçük yaşta kreşe vermekte de bir problem yok. Krese giden çocuklar daha bağımsız, özgür, kendine güvenli oluyor. İlkokula kadar annesinden ayrılmamış çocuklar mesela okul sürecine zor alışır. Oysa kreşe giden çocuklarda bu sorun gözlenmektedir. Oğlum 23 aylikti kreşe başladığında. İki yaşına girmeye bir ay vardı. İlk gün ağladı sadece, sonra sorun olmadı. Ben de önceleri ben kotj bir anneyim bir çocuğa bile bakamıyor muyum dedim ama aslında yaptığım şey onun iyiliği içinmiş. Kreşe hem sosyallesti, hem bana bağımlılıktan kurtuldu, arkadaş edindi, paylaşmayı öğrendi. Başkalarının ne dediğini takma. İnsanların lafı bitmez.
Açıklamalar için teşekkür ederim 😊
Ben zaten pek tereddütte değilim kararlarım hakkında
Ama ülkemizde gerçekten anneler arasında bile böyle bir zorbalık var
SSürkli herkes herkesin işine karışıyor
En fedakar olma konusunda bir yönlendirme var farklı düşünen annelere karşı
Onu belirtmek istemiştim

İki oğlum var. Büyüğü sizin bebeğiniz gibiydi hep. 4 aylıkken odasını ayırmıştım. Kendi kendine oynardı ben izlerdim. Babası doğduğundan itibaren çok ilgilenirdi. İkisini bırakıp gözüm kapalı çıkar giderdim. 6 aylıkken tatile oradan memleketlere 3 ay içerisinde 5bin km den fazla yol yaptı çocuk. 19 saat yol gitti de gıkı çıkmadı. 14 aylıkken işe başladım el sallayarak gönderdi hep. 2 yaşından sonra babasıyla 1 günlük kalmalı babanneye göndermeye başladım ara ara, 4 yaşında da ilk defa 4 gün bizden ayrı kaldı. Bizi zorla arabaya bindirip yolladı onu alacağız diye korktu :) Şimdi 5 yaşına yaklaştı hala öyle uyumlu bir çocuktur.

Ama ufaklık :olamaz: 18 aylık. Aynı anne aynı baba aynı tutumlar. Tuvalete benle gelir odadan çıksam peşimden gelir. Ara ara kendi kendine oynadığını görsem ölü taklidi yapıyorum öyle söyleyeyim. Gündüz bırakıp çıkabilirim ama ancak o görmeden. Ben gittikten sonra huysuzluğu yok ama abiye göre bana aşırı yapışık.

Ben ikisi arasında şöyle bir fark görüyorum.

1.si ve bence en etkisini emme faktörü. Büyük oğlum çok az emmişti bu oğlum hala emiyor.

2.si evde 2 çocuk olunca ilgi bölünüyor. Büyüğüyle ilgilendiğimiz kadar üzerine düşemedik. Abimiz kıskanmasın diye birimiz sadece biriyle ilgilendik. Baba haliyle bu oğluma büyükte olduğu kadar yoğun bir ilgi gösteremedi.

3.sü pandemi. Tam pandemiyle birlikte doğdu ve ne bir yer ne bir insan gördü çocuğum doğru dürüst. O yüzden sosyallikte sıkıntı yaşıyor. Parka hava almaya çıksak da oyuncaklara bindirmiyorum kimseye yaklaştırmıyorum. Haliyle akranı yok.

Ve bence çocuğun mizacıyla da alakalı.
Kesinlikle mizaç çok önemli
Mesela ben daha aşık suratlı biriyim ciddi duruşum var ama çocuğum benden çok gülüyor 😂
Aşırı sempatik görenin kanı kaynıyor
Yeğenim de tam bana benziyor duruşu tavrı.
Çocuğun mizacı çok etkiliyor.

Hepinize tek tek cevap yazamıyorum malum..
eşimin babası esnaf, bu yüzden okuldan sonra ona yardımcı oluyor faturadan kastım bu.. elektrik, su faturasından bahsetmiyorum... eşim altını alır mamasını yedirir kıyafetlerini giydirir.. ilgilenmiyor değil ama oynarken ağlasa bu durmuyor diyip hemen tv açıyor...
evet hep yalnızız cevrede en yakın görebileceği babanne ve hala ama onlars dediğim gibi ilgilenmiyorlar, çikolata cips verirler eline görümcemin oğlu vurur umursamazlar... virüs konusunda dikkatli değiller elimden geldiğince görüşmyorum.. ben bana bağımlı olması için özellikle bir şey yapmadım..
dediğim gibi oturdugumuz yer köy gibi ve hep yazlıkçı 20 dairenin 5i dolu suan onlar da emekli... ne sosyalleşmesinden bahsediyorsunuz yaşıtım olsa durur muyum beş dakika...
biliyorum geçiçi, benim bebeğim sonucta muhtar bakacak değil ama belki benim gibi annelerle konnusursa biraz rahatlarım diye düşündüm. ''ikiz bebekle rock konserine giden arkadaşım var'' demeniz için açmadım bu konuyu, evet arkadasınız harika mükemmel bir anneymiş ama ben malesef bu kadar becerebiliyorum kapasitem bu...
yürüme konusunda da doktor 16. aya kadar 2 sn ayakta durması normal, 16. aydn sonra yürümezse getirin dedi. gözünde bir bozukluk olsa minicik parçayı, taa nerden geçen kusu da görmez herhalde...
destek verenleriniz için çok teşekkür edeim. buraya yazmak bile iyi geldi....

Onu belirtmek istemiştim
En basiti benim annem diyor ki çocuğun babaya düşkün olacak bu iyi mi kotu mü bilemedim diyor.
Çünkü kendisi en fedakar anne.
Çocuk en çok anneyi sevmeli
Anne için ölüp bitmeli.

Onu belirtmek istemiştim
Haklısın o hep var. Daha dur, bir doğum yap herkes akıl verir, ahkam keser. Malesef öyle. Herkes herseyi çok iyi bildiğini sanıyor.

Bence biraz çocuğun mizacı etkili. Onun dışında hiçbir yere gitmemek evde sürekli anneyle yalnız kalmak falan da böyle yapıyor sanırım.
Ben de yalnızım yaşadığım yerde. 4 aylık olacak haftaya. her gün çıkarıyorum sokağa parka insan görsün diye. Gelip birileri yanıma oturuyor seviyor falan sosyallik oluyor az da olsa. Yoksa kimseyle görüştüğümüz yok. yabani olacak benden ayrılmayacak diye korkuyorum.

En basiti benim annem diyor ki çocuğun babaya düşkün olacak bu iyi mi kotu mü bilemedim diyor.
Çünkü kendisi en fedakar anne.
Çocuk en çok anneyi sevmeli
Anne için ölüp bitmeli.
Ülkeye hakim düşünce yapısı bu çünkü
En fedakara ödül var sanki 🙄

Konu sahibi
Eşiniz babasına da yardım etsin
Ama size 1 saatlik kişisel alan açabilecek zaman ayırması lazım
Çocuk sizin tek çocuğunuz değil sonuçta
Çocuk durmuyor demek de bi bahane değil
Durmuyorsa sizde de durmuyor
Durdurmanın bir yolunu bulacak
Yoksa kimsenin çocuğu oturduğu yerde durmuyor zaten
Sosyalleşemiyorsanız da tek başınıza bir şeyler yapın
Biriyle sosyalleşmek şart değil
Hiçbi iey yapamazsanız tek başınıza yürüyüşe çıkarsınız
En azından kafanız dağılır

eşimin babası esnaf, bu yüzden okuldan sonra ona yardımcı oluyor faturadan kastım bu.. elektrik, su faturasından bahsetmiyorum... eşim altını alır mamasını yedirir kıyafetlerini giydirir.. ilgilenmiyor değil ama oynarken ağlasa bu durmuyor diyip hemen tv açıyor...
evet hep yalnızız cevrede en yakın görebileceği babanne ve hala ama onlars dediğim gibi ilgilenmiyorlar, çikolata cips verirler eline görümcemin oğlu vurur umursamazlar... virüs konusunda dikkatli değiller elimden geldiğince görüşmyorum.. ben bana bağımlı olması için özellikle bir şey yapmadım..
dediğim gibi oturdugumuz yer köy gibi ve hep yazlıkçı 20 dairenin 5i dolu suan onlar da emekli... ne sosyalleşmesinden bahsediyorsunuz yaşıtım olsa durur muyum beş dakika...
biliyorum geçiçi, benim bebeğim sonucta muhtar bakacak değil ama belki benim gibi annelerle konnusursa biraz rahatlarım diye düşündüm. ''ikiz bebekle rock konserine giden arkadaşım var'' demeniz için açmadım bu konuyu, evet arkadasınız harika mükemmel bir anneymiş ama ben malesef bu kadar becerebiliyorum kapasitem bu...
yürüme konusunda da doktor 16. aya kadar 2 sn ayakta durması normal, 16. aydn sonra yürümezse getirin dedi. gözünde bir bozukluk olsa minicik parçayı, taa nerden geçen kusu da görmez herhalde...

canım benim yorum yapanlar nereden bilsin senin yazlık gibi bir yerde olduğunu ve 5inin dolu olduğunu onların da emekli olduğunu? Tabi ki biz kendimize göre yorum yapıyoruz ki aslında senin sorunun, çocuktan ziyade kendinin bunalmış olması.

Çocuk normal merak etme, ayının gereği neyse onu yapıyor ama sen arkadaşının olmadığı görece yalnız kaldığın bir yerde yaşıyorsun ve seni asıl bunaltan bu bence. Eşinin de iş dışında artı bir yükümlülüğü varmış iyice yalnız kalmışsın.
Sorun çocukta değil yani. Zaten kimse çocuğun anormal sen kötü bir annesin demedi ki? Çoğumuz cocuğunun normal olduğu konusunda hem fikir zaten.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki benim oğlum 12 aylik ve yazdıklarının aynısı daha bir kere bile bir odada yanlız kaldığını peşimi biraktigini hatırlamam çok afedersin klozete bile beraber otururuz çünkü eğer kucağıma almassam feryat figan ortalik misal yaşıtları anneleri şikayet ediyor bebeg çekmece dağıtıyor vs. Ben öyle bişey yaşamadım çünkü çocuğun kucagimdan indiği yokki gitsin çekmece dağıtsin ve seni üzmek istemem ama yururse düzelir deme bende öyle diyordum şuan yürüyor ama gel gör ki hiç bişey değişmedi

X