Nişanlıyım, kafayı yemek üzereyim

Çok üzüldüm ama her şerde vardır bi hayır belki de böyle olması lazımdı

Bütün yorumlar boyunca annesi, annem demişsiniz de başından bu yana bir evlilik geçirmiş, sizden 7 yaş büyük nisanliya tek laf etmemissiniz. Daha evliliğini maddi durumlarının iyi olmadığı açıkça belli olan anne, baba lafına baglayan adamla zaten olmazdı.
Kvnin sınırı de sizi ketenpereye getirip evlenecek nasıl olsa kafası. Düşünün siz bu kadar makul, mantıklı ve verici olurken kadın deliriyor.

Ne yapmalisiniz? Insanlardan beklentiye girmemelisiniz. Yaparlarsa ellerine saglik. Yapmazlarsa zorla mi? Evlenen siz o evde yasayacak olan siz altinlari takacak olan siz. Ucuz gibi set ve bilezik istendi diyosunuz. Neye karsilik istendi? Ne ayip kiz ailesinin agziyla istemesi. Siz damada ayni pahada bisey takacak misiniz? Ay bu pazarliklara oturulacaksa evlenmeyin ya

Tam olarak öyle beni yola getirmek için akillarinca bir oyun oynadılar,bugün teyzesi ariyoe vazgeçmeyin diyor şaka gibi Hani oğlundan dayak yemisti beni de onu da görmek istemiyordu Daha gün dolmadan teyzesi arayıp kvden özür dilememi, nişanlımla barışmamı söylüyor. Şahsen kalbimin üzerinden dünya yük kalktı,çok ağlarım sizlarim diyordum ama hiç öyle olmadı,artık kendimi düşünüyorum ne anneler ne kendisi beni tekrardan aynı hale sokamaz,bu yaşa kadar babasız büyüdüm zorluklar geçirdim bu saatten sonra da kendime zorluk yaşatmak istemiyorum. Zaten kvnin o laflarindan sonra onları da midemin alacağını zannetmiyorum. Kabul edersem kendime en büyük saygısızlığım olur ve daha kötüsünü yaparlar diye düşünüyorum.

Tamam da ben elli defa onlara durumunuz yoksa hayır diyebilirsiniz dedim. Ailem onlara sordu eğer yapamayacak gibiyseniz söyleyebilirsiniz dendi. Yok biz yaparız her şeyini bilmem ne derken akillari neredeydi acaba? Biz bu kadar anlayış gösterirken sürekli onlar kuduruyorlar tamam deyip sonra dünyanın lafını ediyorlar kimse kafalarına silah dayamadı sonuçta değil mi ? Siz hangi yoredesiniz bilmiyorum ama ülkenin genelinde nişan takılmadan önce altın lafı ediliyor,soruluyor karşı taraf tamam diyor yada biz şunu yaparız yapmayız gibisinden söylüyor. Ben de altınları keyfimden değil zora düşmemek için istiyordum ama gerek kalmadı artık hiçbirini istemiyorum,o aileden bir yol olmaz biz anlayış gosterdikce tepeme çıkma peşindeler dün kv kendini gösterdi yeterince.

Çok üzüldüm ama her şerde vardır bi hayır belki de böyle olması lazımdı
İnanın ben kendimden hiç beklemediğim bir ruh hali içerisindeyim. Sanki dünyanın yükü kalktı üstümden, çünkü bu ilişkiyi bu raddeye getirene kadar her şeyi ben yüklendim, nişanlım ben söylemeden itmeden çoğu şeyi kendi dusunemiyordu sanırım aşırı yorulmuşum çünkü yüzüğü attigimdan beri üzüldüğüm tek şey 2.5 yılım,emeklerim,o zaman icerisinde çektiğim sıkıntılar,bilip sustuklarım,sırf sevdiğim için görmezden geldiğim hatalar. Şöyle dönüp bakınca kendimi unutmuşum resmen ona adamısım ama gerek yok artık bu hayata bir kere geliyorum onda da sürekli benim itelememle olacaksa bir şeyler hiç olmasın daha iyi.

Nişanlım hep aşırı saf,efendi birisi olduğu ve bana yanlış yapmadığı için görmek istemedim sanırım. Hep sabret olacak sabret olacak diye diye kendimi oyalamışım. Ama artık kvnin laflarindan sonra bir de yukarıda yazdığım gibi beni yola getirmek için söyledikleri yalanlardan sonra nişanlımı da görmüş oldum.Zaten yüzük takıldığından beri bir gram yüzüm gülmüyordu, nişanlı insan cıvıl cıvıl evleneceğim diye neşeli olur benim suratım beş karış,gerekenleri alacağız mesela hiç hevesim yoktu. Böylesi daha iyi oldu.

Tabi ki nişanda ne istiyorsunuz gibi sorular sorulur. Elbetteki ailelerin çocukları evlenirken katkıda bulunmaları gerekir. İkiniz yapın herşeyi laflarına da ayar oluyorum. Tabi ki evlenenler yapacaktır ama ana baba da altınmış düğün salonuymuş temel şeyleri yapcak ya. Yuh yani Ana babanın hayatında önemli günlerden biri çocuğu İÇİN hiç mi bişi yapmak istemez ya. Öksüz yetim mi bu. İki kişi çalışıyor da olsa aileler elini taşın altına koyacak. Erkek tarafı da özellikle yapacak. Yapamıyorsa evlenmesinler. Kadınlar herşeye tamam diyor sonra ilerde de her konuda evet denmesini bekliyorlar. Hiç yapmayın bence. Her şeyde hayır vardır. Nişan ilerde pişman olmamak İÇİN iyi bir süreç. Siz de görmüşsünüz olumsuzlukları.Kimi Kvler sormuyor bile ne gerekiyorsa yapıyor. Kendine yakışanı yapar herkes. Bu arada ben de nişanlıyım ve benzer konular yüzünden ertelendi bizimki de altın ve set alırız dendi olmadı benimkine kalacağı belli oldu biz de ertelensin dedik bakalım hayırlısı

Koca adam, ikinciye evlenmek istiyor, üstelik aileyle vs yaşamıyor ve zaten hali hazırda kız arkadaşıyla yaşadığı,kendine ait bir dünyası var. Ve ailesi dana kadar adamin evini düzmedikleri için suçlu mu oluyor??
Ev eşyalarını nişanlımın üstüne yıkmak istiyorlar.
Ne münasebet ya. Sizin aileniz de yok şunu isterim,bunu isterim, geleneksel geleneksel isteklerle cikmislar. E iki yıldır siz elin oğluyla zaten bileziksiz, setsiz, nikahsız zaten karı koca hayatı yaşamişsiniz.
Simdi mi akillarina gelmiş gelenek, Türk örf adeti
Bence saçma sapan bir beklentiniz var. Ailenizin gazına gelmeyin,hayat sizin hayatınız.
Aileleri olabildiğince sürecin dışında tutun, iki yıldır sürdürdüğünüz yoldan +1 imza ile devam edin işte

Ic anadoluda kayseride yasiyorum. Toplumsal baskinin bagnazligin eski kafaliigin cok yogun oldugu bi sehirdir. 2012 de evlendim. Ne annem ne babam ne takacaksiniz sunu takin demedi. Ben bana sunu alin demedim. Kina elbisemi bindallimi kendim aldim mesela. Hic de bunlar bana almiyolar basta ok dediler gelinin bindalliyi kendi aldigi nerde gorulmus demedim. Hatali sizsiniz beklentiniz cok yuksek. Onlar yapariz ederiz dedikce siz kendimiz yapariz demeliydiniz. Bence iki taraf da birbirine uygun degil

Hakkınızda hayırlısı olsun isterim. Yani el oğlu değil kendi oğulları evleniyor,iki ebeveyn söylenip duruyor ya arkadaş o zaman niye yüzüğü taktınız,bize de diyebilirdiniz biz daha hazır değiliz biraz daha sevgili kalın diye. Sürekli aceleye getiren onlar,yapamayacakları her şeye tamam diyen yine onlar,tamam deyip de saymadigi lafı bırakmayan yine onlar. Ben en son dayanamadım,mesela demişsiniz bazı kvler sormadan yapar diye. Benim kv annemle muhatap olmuyor, konuştukları zaman da kendini oğlunu övmekten ciddi konulara sıra gelmiyor Allah insanı sonradan görme yapmasin. Bana saydığı zaman ne derdiniz varsa annemi arayın biz zaten nisanlimla hallettik diyorum,kadın bana banane neden anneni arıyormuşum aramıyorum diyor Arkadaşların dediği gibi de benim nişanlım da evlenecegimizi nelerin eksik olduğunu bile bile anne babasına tamamen her konuda muhtaç duruma düşürdü onun suçu apayrı ama böyle bir adamla yola çıkılmayacağını bu süreçte çok güzel gördüm Allah'ıma şükrediyorum

Yani keşke konudaki yorumlarımın tamamını görseniz. Ailemin o kadar içli dışlı yasadigimdan haberi yok ki ben sevgiliyken de ne olur ne istenir söyledim sürekli bu tür şeyler sizde yoksa yada durumunuz yoksa söyleyebilirsiniz dedim gereğinden fazla anlayışlı oldum en ufak konuda dahi. Ailemin gazına gelmedim,tamamen kendim düşünüp karar aldım, sevdiğim için sürekli sustugum hatalar,kvnin yutulmayacak lafları, sürekli karşılarında aptal varmış gibi azarlanması kendi isteklerini yapmaya çalışması.Bunlarin hepsinin patlaması oldu. İmza atmak demişsiniz,kvnin saydıklarını yukarıdaki yorumda sadece çok az özet olarak geçtim, malesef artık ne imzaya ne de o kadınla yüz yüze gelmeyi midem almaz. Kendimi de düşünmek zorundayım, nişanlımın öyle rahat yaşam surdurebilecegimiz bir işi yok ki defalarca bu konularda atılım yapmasını telkin etmisimdir kendisi yerinde sayan birisi. Ben kariyer düşünürken gerek yok yine istersen çalış ama devlette yükselmen zor olur ben peşinden gelemem diyen birisi. İnsan çok sevince gözü kör oluyormuş onu anladım.

Herkesin kişiliği farklıdır. Ben bana verilen sözlerin tutulup tutulmadığına bakarım, anlayışlı oldukça sürekli uyardikca daha da fazlasından feragat etmem istendi. Erteleyelim biz her şeyi kendimiz yaparız, altın eşya olmasa da olur dediğim için yemediğim laf kalmadı, bence burada ben suçlu değilim :) Ama düşüncenize saygı duyarım size göre öyledir bana göre de böyle.

Yani anladığım kadarıyla sorunun ailesinde değil nisanlinda olduğunu mu farkettin?
Genel olarak 'gaza gelmedim,kendi fikrim' demişsin ama böyle şeyler kadının erkeğin himayesine girmesi için istenen bazı şeylerdir, gelenekseldir. Aileniz istese bile siz zaten adamla bunlar olmadan bir karıkoca hayatı icine gitmissiniz, aynı evi paylasmissiniz. Ne oldu da bir anda set ister oldunuz yani, çok saçma değil mi?
Neyse, adam belli ki yerinde sayan, sizi de geriye çekecek bir adam. İnsan hayatındaki kişinin kendini gerçekleştirmesini, yükselmesini ister. Tek kariyer anlamında da değil, hayatın her alanında. Ama bu adam sizin kendinizi daha iyi bir hale sokacak mantıklı isteklerinizi bile küçümsemis.
Boylesiyle evlenilmez zaten

Ya erkek tarafından altın istemek çok ayıp bir şey değil mi ya? Bu durum bana çok korkunç geliyor.

O zaman çok iyi olmuş iterek devam eden bi ilişki zaten evlenince çatırdıyor. Zaten annesinin yaptığı saygısızlık ilerde daha fazlası olarak karşınıza çıkardı

Zaten oğluyla beraber yaşayan geline bu kadar masraf yapmak istememişlerdir. Evlenmek zorunda diye düşünüyorlardir. Malum ekonomik kriz insanları zorluyor.

İşte beraber yaşamak da karşı tarafı tanımak konusunda çözüm olamayabiliyor. En iyi örneği olmuşsunuz… anne babasıyla kopuk olduğunu, üç beşten atan bir adam olduğunu anlayamamışsınız… iyi ki aileniz yobazmış (!) da kurtulmuşsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…