Nişanlıyım, kafayı yemek üzereyim

İlk evliliğini annesinin baskısıyla yapan, şimdi de " annem verdiği sözleri tutmazsa ben nasıl yaparım " diye kara kara düşünen; yaşı da size yakın değil, demekki sizden epey büyük. Siz çok aradınız mi bu annesinin sütünden daha kesilememiş, bilmem kaç yaşındaki adamı?

Merhabalar. 2.5 yıl sevgili olduğum ve beraber yaşadığım adamla 2 aylık nişanlıyım. Yüzük takılana kadar elle tutulur sıkıntılarımız yoktu. İşin içine aileler girince hem onun ailesi hem benim ailem değişti. Ailesi isteme günü ne konuşulduysa tamam dedi. Düğün istemedim, nişan istemedim ev içinde soz-nisan kestik. Ama şimdi onun anne baba ayrı zaten ikisi de farklı kem kum ediyor.Ev eşyalarını nişanlımın üstüne yıkmak istiyorlar. Nişanlımı çoğu konuda yarıyolda bıraktılar, nişanlım da farkında çok ana kuzusu bir insan değil zaten ama evlenene kadar dişimi sıkıyorum diyor. İstekleriniz bitmiyor şöyle yapamayız böyle olmaz falan sürekli bir verdikleri sözlerden dönme peşindelerdi bu haftaya kadar. Biz nişanlımla çok ağır kavgalar etmeye başladık,kendisi de sürekli ne istersen yapilacak diyor ama bende ağır panikatak var sürekli olumsuz sürekli karamsarlık var. Yüzük takılana kadar böyle değildim. Ailesinden nefret eder oldum. Benim ailemin beklentileri içinde boğuldum. Set ve bilezik istendi onun ailesi tamam dedi şimdi en ufak olayda zaten ülke kötü durumda vb diyorlar oysa ben ailemin ne isteyeceğini 2 yıldır söylüyorum ekstra bir şey yok.Bir de özellikle annesi inanılmaz kendini öven,surekli sallayan, şöyle böyle yaparız deyip de iş başa düşünce hava cıva çıkan türden.Benim ailem nikahı erteleyelim diyor, kafayı yedim artık. Daha 2 ay var nikaha ama biz 2 kere yüzük atma noktasına geldik,ben de çok darlıyorum ama onun ailesi de böyle yapmadıkça anlamıyor. Annem arayıp nikahı erteleyelim bence bahara demek istiyor. Ne yapmalıyım bu konuda inanın kafayı sıyırdım.
Ben nişanlanırken kayınvalidem "evi birlikte düzeriz, bizde üstümüze düşeni yaparız, birikmiş altınımız var" gibi sözler etti.. Ev düzmeye başlayınca ses seda kesildi, hiçbir destekleri olmadı, bizde bir şey demedik, ben ailemin desteğiyle kendim düzdüm evimi. Takı olarakda el gördülük bi şeyler takmak istediler. Takı meselesinde annemler araya girdi ve büyük bir tartışma yaşandı, ben aileme hiçbir zaman "susun öyle demeyin" demedim, haklılardı çünkü ve beni savunuyorlardı. Tartışmanın sonunda kuyumcuya gidilip takılar değiştirildi. Mesele asla az veya çok takmaları değil, yapacağız diye büyük büyük konuşup sonra insanı aptal yerine koymaları.

Nişanlımın durumunu bildiğim için onun üstüne gitmedim hiç, çoğu şeyi ben hallettim, şimdi evliyiz ve eksiklerimizide birlikte hallediyoruz. Ailesi yüzünden nişanlınızla kötü olmayın ve kendi ailenizi susmaları konusunda çok bastırmayın, bu karşı tarafa "ne olursa olsun zaten vazgeçmeyecek bu, her koşulda kabul ediyor" mesajı veriyor, kızkardeşimden biliyorum..

Haklısınız. Aiem değil ben söyledim zaten istenen aşırı bir şey değildi. Söyleme sebebim kendi aileme laf geçiremiyor olmam,yeter ki evlenene kadar sussunlar diye, çünkü başta altın lafı falan açmayın dememle kıyamet koptu niye sen eksik misin,niye sen aptal mısın gibi baskılar arttıkça arttı malesef yobaz bir ailedeyim.Sevgiliyken böyle şeylerin lafını saatlerce yaptığımızı hiç bilmem ama yüzük takıldıktan sonra akrabalarım da dahil herkes baskı içinde,zaten düğün istemedin nişan istemedin,ucuz etin yahnisi kötü olur gibi iğrenç sözlerle ciddi anlamda psikolojimle oynuyorlar.Zaten panikatağım ve bugün de doktorumun teşhisiyle anksiyete bozukluğum olduğunu öğrendim-büyük ölçüde kendi ailemin eseri- , ben yeter ki ailem sussun derken bu sefer de onun anne babası böyle yapınca arada derede kaldım iyice.
Beraber yaşamaya gelince hiç yobaz aile filan dinlemiyorsun da bilezik isterken mi aklına geliyor çevre baskısı

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor, eğer ailemden birinin kalp krizi gecirmeyecegine emin olsam direkt nikahı basar kimseyle muhatap olmazdım şimdiki aklım olsaydı. Nişanlım ailesinin farkında olmasa emin olun şuan bizimki asla surmezdi kendisi de onlara inanılmaz kızgın durumda,beni yarıyolda bıraktınız diye kavga ediyor.Mesela annesi her şeye ama her şeye laf söz edip iş başa düşünce kendini geri çeken birisi. Hayır madem yapmayacak bari bizim işimize karışmasa. Bir yandan Ben de kendi aileme söz geçirmeye çalışıyorum, gelinliği dahi kendi zevkime gore seçmeye izin vermeyen bir ailem var malesef. Allah hepimize sabır versin inşallah aile bu atsan atılmıyor satsan satılmıyor,bu iş böyle nereye varacak bilmiyorum.
Birlikte yaşadığınızı bilip kalp krizi geçirmedilerse nikah yapmanızda hiç geçirmezler merak etmeyin. Aileniz yobaz falan değil gördüğüm kadarı ile hatta bence çoğu türk ailesine göre gayet modernler.

Nisanlinizi seviyorsaniz ondan karakter ve hayat arkadasiniz olacagi konusunda eminseniz herkese kulaginizi tikayin duymayin dinlemeyin
Boyle seyelr yuzunden arasi bozulan onca insan varki
Bazi ailelee hep sknti cikariyor emjn olun baskasi olsaydi da aileniz sknti cikarackti
Ama dedigim gibibbaska sorun yoksa aranizda , yani bubolaylara kadar baska olumsuz bir sey olmadiysa herseyi ikiniz yapin gecin

Bütün mesele altınlar ise, siz de bunların gereksizliğine inanıyor iseniz gidin bir bujiteriye alın istediklerinin imitasyonlarını. Aileniz mutlu, siz huzurlu evlenin gitsin. Kuyumcuya götürüp kontrol ettirecek değiller ya.

Ben sizi anlıyorum. Evlenmeden evvel biz kiz tarafi olarak hic bisey istemedik, hatta adetleride(bohca) uygulamayalim dedik. Erkek tarafi gelip esti gurledi, bizim filan yerde arsamiz var satacagiz bunlari bunlari yapacagiz, ev alacagiz, onuda alacagiz bunuda alacagiz dediler. E bizde tamam dedik. O dönemde eski esim esyalar icin kredi çekti, ben birikimimi ortaya koydum, benim ailem biraz para verdi derken esyalarimizi aldik. Onlarin almayi planladigi eve gore esyalarin büyüklüğünü vs sectik. O ev baya büyüktü. Dolaplari bile olculerine gore aldik. Sonrasinda ev mev almadilar tabiiki bizde o kadar buyuk esyalarla ortada kalakaldik. Eski esim bile sok olmustu 🤣 su saatten sonra "beni yariyolda birakmaz" cumlelerine guvenmeyin. Bisey yapmayacaklardir.

Beraber yaşamaya gelince hiç yobaz aile filan dinlemiyorsun da bilezik isterken mi aklına geliyor çevre baskısı
Beraber yaşadığımızı sürekli olarak ailem bilmiyor? Sadece gündüzleri ona gidip geldiğimi biliyorlar, cevaplarımı okursanız derdimin altın olmadığını anlarsınız,biraz okuduğunu anlama kabiliyetinizi geliştirmenizi öneririm.

İlk evliliğini annesinin baskısıyla yapan, şimdi de " annem verdiği sözleri tutmazsa ben nasıl yaparım " diye kara kara düşünen; yaşı da size yakın değil, demekki sizden epey büyük. Siz çok aradınız mi bu annesinin sütünden daha kesilememiş, bilmem kaç yaşındaki adamı?
Hiç ana kuzusu bir insan değil yıllardır ailesiyle ayrı yaşıyor,2.5 yıl beraberdik ailesine bana karşı tek söz ettirmedi. 21 yaşında hangi erkek çocuğu mantıklı düşünebilir ki soruyorum size? Yaşı aşırı büyük değil aramızda 7 yaş var, iki gündür konuştuk ne var ne yoksa kendimiz halledeceğiz kendisi de ailesiyle konuştu ben de benimkiyle. İsterseniz yaparsınız istemezseniz de sizin bileceğiniz iş dedik konu kapandı

Nisanlinizi seviyorsaniz ondan karakter ve hayat arkadasiniz olacagi konusunda eminseniz herkese kulaginizi tikayin duymayin dinlemeyin
Boyle seyelr yuzunden arasi bozulan onca insan varki
Bazi ailelee hep sknti cikariyor emjn olun baskasi olsaydi da aileniz sknti cikarackti
Ama dedigim gibibbaska sorun yoksa aranizda , yani bubolaylara kadar baska olumsuz bir sey olmadiysa herseyi ikiniz yapin gecin
Evet haklısınız,ailelerimizle konuştuk biz kendimiz halledeceğiz siz de isterseniz yardım edin isterseniz etmeyin diye sıkıntı yok şükür atlattık 🙏🏼

Birlikte yaşadığınızı bilip kalp krizi geçirmedilerse nikah yapmanızda hiç geçirmezler merak etmeyin. Aileniz yobaz falan değil gördüğüm kadarı ile hatta bence çoğu türk ailesine göre gayet modernler.
Sadece gündüz gidip geldiğimi biliyorlardı,bu zamana kadar çok tepki vermemeleri biraz da bana olan güvenlerinden olsa gerek,şükür konuştuk hallettik çoğu şeyi 🙏🏼

Ben nişanlanırken kayınvalidem "evi birlikte düzeriz, bizde üstümüze düşeni yaparız, birikmiş altınımız var" gibi sözler etti.. Ev düzmeye başlayınca ses seda kesildi, hiçbir destekleri olmadı, bizde bir şey demedik, ben ailemin desteğiyle kendim düzdüm evimi. Takı olarakda el gördülük bi şeyler takmak istediler. Takı meselesinde annemler araya girdi ve büyük bir tartışma yaşandı, ben aileme hiçbir zaman "susun öyle demeyin" demedim, haklılardı çünkü ve beni savunuyorlardı. Tartışmanın sonunda kuyumcuya gidilip takılar değiştirildi. Mesele asla az veya çok takmaları değil, yapacağız diye büyük büyük konuşup sonra insanı aptal yerine koymaları.

Nişanlımın durumunu bildiğim için onun üstüne gitmedim hiç, çoğu şeyi ben hallettim, şimdi evliyiz ve eksiklerimizide birlikte hallediyoruz. Ailesi yüzünden nişanlınızla kötü olmayın ve kendi ailenizi susmaları konusunda çok bastırmayın, bu karşı tarafa "ne olursa olsun zaten vazgeçmeyecek bu, her koşulda kabul ediyor" mesajı veriyor, kızkardeşimden biliyorum..
Evet haklısınız,sadece bizde aile kültürümde bazı şeylere gereğinden fazla dediğim gibi ben babam hayatta olmadığı için, çoğu aile büyüğümüzü de özellikle son 3-4 yıldır kaybettiğimiz için, nişanlım hayatıma girmeden önce de düğün istemeyen bir kızdım ama mesela akrabalarım ailem bunu hemen biz eksik kız mı veriyoruz diye algılıyor bu noktada anlaşmazlık yaşıyoruz, biz de ailelerimizle konuştuk onlar takıları yapacaklar,gerisine ister yardım eder ister etmezler dedik. Eksiklerimizi biz tamamlarız evin içinde diye düşündük şükür şimdilik bir sıkıntımız kalmadı

Ben sizi anlıyorum. Evlenmeden evvel biz kiz tarafi olarak hic bisey istemedik, hatta adetleride(bohca) uygulamayalim dedik. Erkek tarafi gelip esti gurledi, bizim filan yerde arsamiz var satacagiz bunlari bunlari yapacagiz, ev alacagiz, onuda alacagiz bunuda alacagiz dediler. E bizde tamam dedik. O dönemde eski esim esyalar icin kredi çekti, ben birikimimi ortaya koydum, benim ailem biraz para verdi derken esyalarimizi aldik. Onlarin almayi planladigi eve gore esyalarin büyüklüğünü vs sectik. O ev baya büyüktü. Dolaplari bile olculerine gore aldik. Sonrasinda ev mev almadilar tabiiki bizde o kadar buyuk esyalarla ortada kalakaldik. Eski esim bile sok olmustu 🤣 su saatten sonra "beni yariyolda birakmaz" cumlelerine guvenmeyin. Bisey yapmayacaklardir.
Evet artık onlara güvenmenin manası olmadığını net olarak konuştum nişanlımla. Biz alamayacak durumda değiliz eksikleri de kendimiz tamamlarız dedim,o da ailesiyle konuştu ben de benimkiyle konuştum,zaten takıları takacaklar yine merak etmeyin gibisinden konuşmuşlar, nişanlım da yaparsanız yapın yapmazsanız da siz bilirsiniz dedi sıkıntı yok şimdilik en güzeli bizim birbirimize guvenmemiz diye düşünüyorum zaten evi kökten sıfırlamayacağımız için yardım etmeseler de altından kalkabilecegimiz bir durum 🙏🏼

O kadın ilerde size gelir temelli. Benden demesi. Eşinden ayrılmış, her şeyi satmış. Nasıl geçinecek? Oğlundan tabi
O biraz zor kendi evi var diğer oğlu da yanında, ben bu durumu defalarca konuştum ha yatağa düşer muhtaç durumdayken onun annesi yada benim annem hangisi olursa bakarım,başımın üstünde yeri var ancak sağlıklı bakıma muhtaç değilken benim evimde yaşamasının manası yok,kendisi annesinden bezmiş bir insan ben başlarda böyle bir şey yaşar mıyız dediğimde sen istesen ben yaşamam annemle demiş bir insan,umuyorum ki öyle bir duruma hiç gelmeyiz

Evet haklısınız,sadece bizde aile kültürümde bazı şeylere gereğinden fazla dediğim gibi ben babam hayatta olmadığı için, çoğu aile büyüğümüzü de özellikle son 3-4 yıldır kaybettiğimiz için, nişanlım hayatıma girmeden önce de düğün istemeyen bir kızdım ama mesela akrabalarım ailem bunu hemen biz eksik kız mı veriyoruz diye algılıyor bu noktada anlaşmazlık yaşıyoruz, biz de ailelerimizle konuştuk onlar takıları yapacaklar,gerisine ister yardım eder ister etmezler dedik. Eksiklerimizi biz tamamlarız evin içinde diye düşündük şükür şimdilik bir sıkıntımız kalmadı
Bende hiçbir zaman düğün istemedim, sade bir nikah yeterli benim için dedim. Sevmem öyle büyük kalabalık kutlamaları, saçma geliyor bana. Ama düğün konusu genellikle biz çiftlerin dışında gelişiyor, kv ikna olmadı ve düğün yapıldı maalesef. Kabullendim bende. Onlarda kendi açılarından haklıdırlar belki 🤷🏻‍♀️

Bende hiçbir zaman düğün istemedim, sade bir nikah yeterli benim için dedim. Sevmem öyle büyük kalabalık kutlamaları, saçma geliyor bana. Ama düğün konusu genellikle biz çiftlerin dışında gelişiyor, kv ikna olmadı ve düğün yapıldı maalesef. Kabullendim bende. Onlarda kendi açılarından haklıdırlar belki 🤷🏻‍♀️
Bizde de öyle oldu düğün istediler ben yok dedim,eğlence gibi bişey düzenleyelim bir de kınam eksiksiz olsun dedim o da salonda ikimizinki beraber olacak zaten nişan da istemedim. Ama bunu çok geleneksel zihniyetlere anlatmakta zorlanıyor insan malesef umarım hakkımızda hayırlısı olur 🙏🏼

Benim ailem sadece çocuklar borçlu evlenmesin başka bişey istemeyiz dediği halde önce kabul edip sonra borcu bize yıktılar o yüzden ilk baştan kabul ettilerse ya yapsınlar ya da evliliği erteleyin
Biri bana böyle emrivaki yapsa baştan araya soğukluk girerdi. Borçlu evlenmelerini istemiyoruz demek herşeyi siz yapın mi demek , 2 aile yapalım cocuklara kalmasın mi demek ,anlamadim.

Biri bana böyle emrivaki yapsa baştan araya soğukluk girerdi. Borçlu evlenmelerini istemiyoruz demek herşeyi siz yapın mi demek , 2 aile yapalım cocuklara kalmasın mi demek ,anlamadim.
Asla tek taraf değil iki taraf yapalım dendi zaten biz düğün yapmadık pandemiye geldiği için nikah oldu sadece

Asla tek taraf değil iki taraf yapalım dendi zaten biz düğün yapmadık pandemiye geldiği için nikah oldu sadece
Bizimkinde de benim ailem de tabiki de elinden geleni yapacaktı, olmadı bugün nişanı attık,kendisiyle erteleme konusunda çok mükemmel anlaşmıştık daha iyi olur kimseye ağız eğmeyiz dedim, bugün annesi aradı bana ağzına geleni sayınca dananın kuyruğu koptu malesef,sırf erteleyelim aileleri zorlamayalım dediğim için paracı, plancı, altın manyağı her şey oldum.

X