Nişanlıyım, kafayı yemek üzereyim

callistya

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
40
15
27
Merhabalar. 2.5 yıl sevgili olduğum ve beraber yaşadığım adamla 2 aylık nişanlıyım. Yüzük takılana kadar elle tutulur sıkıntılarımız yoktu. İşin içine aileler girince hem onun ailesi hem benim ailem değişti. Ailesi isteme günü ne konuşulduysa tamam dedi. Düğün istemedim, nişan istemedim ev içinde soz-nisan kestik. Ama şimdi onun anne baba ayrı zaten ikisi de farklı kem kum ediyor.Ev eşyalarını nişanlımın üstüne yıkmak istiyorlar. Nişanlımı çoğu konuda yarıyolda bıraktılar, nişanlım da farkında çok ana kuzusu bir insan değil zaten ama evlenene kadar dişimi sıkıyorum diyor. İstekleriniz bitmiyor şöyle yapamayız böyle olmaz falan sürekli bir verdikleri sözlerden dönme peşindelerdi bu haftaya kadar. Biz nişanlımla çok ağır kavgalar etmeye başladık,kendisi de sürekli ne istersen yapilacak diyor ama bende ağır panikatak var sürekli olumsuz sürekli karamsarlık var. Yüzük takılana kadar böyle değildim. Ailesinden nefret eder oldum. Benim ailemin beklentileri içinde boğuldum. Set ve bilezik istendi onun ailesi tamam dedi şimdi en ufak olayda zaten ülke kötü durumda vb diyorlar oysa ben ailemin ne isteyeceğini 2 yıldır söylüyorum ekstra bir şey yok.Bir de özellikle annesi inanılmaz kendini öven,surekli sallayan, şöyle böyle yaparız deyip de iş başa düşünce hava cıva çıkan türden.Benim ailem nikahı erteleyelim diyor, kafayı yedim artık. Daha 2 ay var nikaha ama biz 2 kere yüzük atma noktasına geldik,ben de çok darlıyorum ama onun ailesi de böyle yapmadıkça anlamıyor. Annem arayıp nikahı erteleyelim bence bahara demek istiyor. Ne yapmalıyım bu konuda inanın kafayı sıyırdım.

Son düzenleme:
Düğün tarihine acele etmeyin.Dugununuzu ikiniz yapın.Kimseden para istemeden ne gönlünüzden geciyorsa beraber yapın.

Düğün tarihine acele etmeyin.Dugununuzu ikiniz yapın.Kimseden para istemeden ne gönlünüzden geciyorsa beraber yapın.
2 ay sonraya almıştık normalde ama ben bu konuyu böyle nişanlıma söyleyince beni yanlış anlıyor çünkü inanılmaz derecede kavga eder olduk böyle giderse yüzüğü atacağız. Annem de diyor ki sen hiç karışma ben ailesiyle konuşayım en azından bahara kadar ertelensin bu durum sonradan çok üzülürsün diyor

Anne baba ayriysa topu birbirlerine atarlar.Nisanlina destek çık.Herkes yuvasını kurmuş.Oglunu unutmuş.

Anne baba ayriysa topu birbirlerine atarlar.Nisanlina destek çık.Herkes yuvasını kurmuş.Oglunu unutmuş.
Aynen öyle malesef. Bir de ikinci evliliği olacağım zamanında da daha kendisi 21 yaşında iken akraba kızıyla evlendiriyorlar,2 yıl sonra boşanıyor.Simdi ikisi de birbiriyle inat içerisinde arada kalan ezilen biz oluyoruz. Ne babası ne annesi gerçekten yürekli insan değiller, sürekli her şeyini yapacağız oğlum diyerek oyaladılar şimdi de meydanda bıraktılar. Ayriyeten benim ailemin de istekleri gelenekleri bitmiyor sırf sadece kına isteyip de düğün istemediğim için kıyamet koptu biz eksik kız mı veriyoruz diye

Biz her şeyimizi kendimiz aldık kendimiz yaptık ailelerden hiçbir beklentimiz olmadı. Benim ailem de altın olarak hiçbir şey istemedi eşim imkanı kadarını aldı. Ailenizin daha iki sene önceden peşin peşin altınları belirlemesi hoş olmamış bence. Böyle durumlar çok itici oluyor benim altında filan hiç gözüm olmadığı için hiç zora sokmadığım için eşim içinden gelerek araba aldı bana mesela şunu şunu isteriz diye tuttursaydık bana saygısı da sevgisi de kalmazdı.

2.5 yıl sevgili olduğum ve beraber yaşadığım adamla 2 aylık nişanlıyım.

Ev eşyalarını nişanlımın üstüne yıkmak istiyorlar.

Şu an beraber yaşadığınız evde, ev eşyalarınız yok mu ? Adamın 2.evliliği olacakmış. Ailesi önceki evliliğinde oğullarının adına altın vb yaptıysa; yeniden aynı yükün altına girmek istemeyebilir.

Adet olarak her ne istiyorsanız, nişanlınızdan istemelisiniz. Gücü yetiyorsa, o yapmalı. Adamın anne babasının bir yükümlülüğü yok ki. Gönüllerinden geçerse, bütçelerine göre neyi uygun görüyorlarsa; onu hediye ederler.

Haklısınız. Aiem değil ben söyledim zaten istenen aşırı bir şey değildi. Söyleme sebebim kendi aileme laf geçiremiyor olmam,yeter ki evlenene kadar sussunlar diye, çünkü başta altın lafı falan açmayın dememle kıyamet koptu niye sen eksik misin,niye sen aptal mısın gibi baskılar arttıkça arttı malesef yobaz bir ailedeyim.Sevgiliyken böyle şeylerin lafını saatlerce yaptığımızı hiç bilmem ama yüzük takıldıktan sonra akrabalarım da dahil herkes baskı içinde,zaten düğün istemedin nişan istemedin,ucuz etin yahnisi kötü olur gibi iğrenç sözlerle ciddi anlamda psikolojimle oynuyorlar.Zaten panikatağım ve bugün de doktorumun teşhisiyle anksiyete bozukluğum olduğunu öğrendim-büyük ölçüde kendi ailemin eseri- , ben yeter ki ailem sussun derken bu sefer de onun anne babası böyle yapınca arada derede kaldım iyice.

Evet evinde eşyalar var, mesela koltukları yüzleteceğiz, beyaz eşyayı biri dışında değiştirmeyi düşünmüyorum bile çoğu yepyeni duruyor ama ona bile özellikle annem sen niye başkasının eskisinde oturuyor diyor, 2.5 yıl nişanlımla o eşyalarda beraber yaşadık hiçbir sıkıntımız yoktu. Allah gerçekten yobaz ailede doğmuş olmaktan korusun,asla laf anlamıyorlar üstüne bir de sürekli erteleyelim diyorlar. Sebep de bu saydıklarım. Sürekli anne baba yapmak zorunda diyorlar,ben pek bu durumları bilmediğim için yalan yok hemen kim ne derse herhalde öyledir diyorum.

Aileniz bu kadar baskıcı ve yobazsa,birlikte yasamaniza neden izin verdiler?Nişanlınızın ailesi tüm isteklerinizi karşılamak zorunda değiller.Bu yola girdiyseniz,kendi çabanız ile halledin.Belki de insanların gerçekten durumu yok.21 yaşında zorla akraba ile evlendirilme durumu da çok saçma ayrıca.

Allah sabırlık versin zamanında ben de konu acmıstım buraya nişanı atalı 1 hafta oldu 8 aydır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi nişana kadar beni seven ailesi istemeye bi geldiler bahane bulup beni istemediklermi söylediler cocuk vazgeçmedi ailesi hatalıydı yaptıkları affı olmayan seylerdi bu durum bize yansıdı aylarca kavga ettik aynı böyle ailesi yan çizmeye basladı verilen vaatler değişti ben de ne düğün ne ev hiçbir şey istemedim birsüre sonra o da bana saygısızlasmaya basladı en son olay annesinin beni iteklemesme kadar geldi nişan attım bu saatten sonra 30 olmadan evlilik falan yapmam ne kadar ağladığımı Allah bilir ne işim var suan ne eşim her sey alt üst oldu sadece evde kendimi toparşamaya çalışıyorum çok iyi düşün nişanlın sana sahip çıkıyorsa bırakma ben yandım baskası yanmasın

Bizimkilerin de açıklaması bu,siz çok borçla evlenirseniz geçimsizlik olur daha yeni evliyken yaşamayın o durumu diyorlar.İlk baştan kabul ettiler hala istemeden önce ben sürekli nişanlıma dedim ki bak durumlarının yetmeyeceği şeyleri rahatlıkla söyleyebilirler kimsenin kimseyi zorlayacak hali yok dedim. Nişanlım da kötü durumda ailesiyle tartışma içerisinde çünkü onlar yapacak düşüncesiyle en azından çok borca girmeyiz diye düşünüyordu şimdi bankalar kredi de vermiyor onlar yapmazsa ne yapacağım ben diye kara kara düşünüp duruyor.
Benim ailem sadece çocuklar borçlu evlenmesin başka bişey istemeyiz dediği halde önce kabul edip sonra borcu bize yıktılar o yüzden ilk baştan kabul ettilerse ya yapsınlar ya da evliliği erteleyin

Evet o soru benim de nişanlımın da aklından çıkmıyor malesef. Tamamen beraber yaşadığımızı bilmeseler de, gündüzleri onda olduğumu biliyorlardı hatta erkek kardeşim yanımıza geldiğinde direkt o evde kalıyordum O zaman sesi çıkmayan annem şuanda hayatı burnumuzdan getiriyor. Sürekli ailesi bize söz verdi yapacak,ben hiçbir şeyi kendim için istemiyorum siz rahat olun diye istiyorum diyor. 21 yaşında evlendirme olayı inanılmaz sacma, nişanlım o sıra görüştüğüm tek kız değildi diyor, bu akraba kızıyla sırf 2-3 kere konuştular diye annesi akrabadır laf söz oluyor olmaz öyle evlenmeniz lazım diye zaten o sıra daha ergenlikten cikamamis olan nişanlımı evliliğe ikna ediyor

Eğer yaşlarınız yakın, ikinizde çalışan insanlarsanız, aileleri bu kadar karıştırmanız doğru değil. Kendi hesabınızı, maddi durumunuzu bilmeden evliliğe kalkışmışsınız.

İki tane çalışan insan evlenecekse, otururlar maddi durumlarını konuşurlar. Kız tarafının ailesi 50 bin destek olacaksa erkek ailesi de 50 bin destek olur. Buna altınlar eşyalar masrafı dahil yani. Geri kalanları halledersiniz. Ha erkek tarafı anca 10 bin destek verirse ben de kendi aileme 10 binden fazla harcatmam.

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor, eğer ailemden birinin kalp krizi gecirmeyecegine emin olsam direkt nikahı basar kimseyle muhatap olmazdım şimdiki aklım olsaydı. Nişanlım ailesinin farkında olmasa emin olun şuan bizimki asla surmezdi kendisi de onlara inanılmaz kızgın durumda,beni yarıyolda bıraktınız diye kavga ediyor.Mesela annesi her şeye ama her şeye laf söz edip iş başa düşünce kendini geri çeken birisi. Hayır madem yapmayacak bari bizim işimize karışmasa. Bir yandan Ben de kendi aileme söz geçirmeye çalışıyorum, gelinliği dahi kendi zevkime gore seçmeye izin vermeyen bir ailem var malesef. Allah hepimize sabır versin inşallah aile bu atsan atılmıyor satsan satılmıyor,bu iş böyle nereye varacak bilmiyorum.

Yok yaşlar yakın değil bir de ben şuanda çalışmıyorum,yeni mezun oldum kpssye hazırlanacağım ya da özel sektörde iş bulursam gireceğim ama evlenince öyle yada böyle çalışacağım. Keşke ben de çalışıyor olsam ailelere ağız egecegimize gider dünyanın borcuna girerdim daha iyiydi. Elimde biraz birikimim var daha önceden okurken çalışıp biriktirdiğim onu da evlenince ikimize kalsın diye tutuyorum. Evet onun ailesi ne harcıyorsa ben de bizimkilere aynı şekilde yapacağım. En başlarda çok konuştuk nişanlımla,bana sürekli sen rahat ol bizimkiler yapacak dedi,ben sürekli söyledim bak yapmayabilirler bir yol bulalım diye üstüne ailesi de siz rahat olun borca sokmayacağız sizi dedi,sonuç bu malesef.

Sevgilinin anlattıkları evlilikle ilgili gerçeklikten çok uzak. Öyle tek taraflı olmazdı herkes bilir bunu. Sonuçta sabancıların oğlu değil.

Sen yeni mezunsan bir süre çalışıp, para biriktirip evlenseniz daha iyi. Kendi paran olmadan evlenirsen böyle çok sorun yaşarsın.

Benimkide babasıyla konusmuyordu kardesiyle mesafe koymustu güya aylar sonra annem babam demeye basladı ufak ufak en son biz tartışırken annesi boynuma yapısıp seti istedi iş bitti 18 saatlik yola gidip kovulduk ben artık hiçbir erkeğe inanmıyorum gizlide yapılır nikah ben her seye okeydim ama onun babası durmadan ben kalp krizi geçircem söyle böyle oğullarının yuvasını bozdular benim salakta göremedi maddi olarakta onlara bağlı Allah hepsini nasıl biliyorsa öyle yapsın

Aminn. Bende mesela nişan çok ani olduğu için alyansımdan başka takım yok, babası tek başına yaşıyor yıllardır 14 bin civarı maaşla ama nişanlım ne zaman bir şey dese isteğiniz bitmiyor diye yakınıyormuş. Kayınvalidem her şeyi yaparız ederiz diye ortamlarda havayı yapıyor sonra nişanlıma dönüp e oğlum işimiz gucumuz yok diyor, güzellik salonunu kendisi sattı o da ikinci eşinden ayrılmış halde tek yaşıyor yaşadığı yer de tatil yeri.Gezmesinden geri kalmaz asla, madem durumları yoktu neden isteme günü söylenmedi de şimdi böyle yakınma pesindeler bilmiyorum. Ertelemek de istemiyorum ama ailesi başka türlü anlamayacak gibime geliyor. Tek üzüldüğüm nişanlımla olan bana oluyor,böyle giderse bizimkinin sonu da iyi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…