Nişanlıyım, kafayı yemek üzereyim

Eşyaları bize yıkmaya calişyorlar derken zaten sizin kullanacağinjz esyalari almak neden yikmak oluyorki alin esyalarınizi
Yukarıda açıklamıştım,ailesi sürekli siz karışmayacaksınız biz halledeceğiz dediği için nişanlım ailesine çok güvendi ben de ailesini gorup tanıdığım için her zaman diken üstündeydim bu kadar bel bağlamayalım demiştim,o da birikimini nasılsa ailem de yapacak diye ayarladı,şimdi krediyi düşünüyor,bankalar kredi de vermiyor ne yapacağım diyor. Gel bendeki birikimi vereyim diyorum o evlenince lazım olmaz diyor. Ama ailelere sinirlenip birbirimize patliyoruz bu kadar saçma bir durum.

Nisanliniz hala annesinin babasinin gerekeni yapmayacagini kabul edememis ve size karsi da mahcup olmamak istiyor. Ama birbirinizi yipratmaktansa realist olup gerekenleri yapmaniz daha iyi olur. Kan kusa kusa o altin takildi mobilyalar alindi diyelim, o sirada iliskiniz tamir edilmeyecek zarar aldiktan sonra neye yarar. Önemli olan evlenmeniz, herseyin baskalarin düsüncesine göre 4/4 lük olmasi degil. Nisanliniz guturu birakip realist olmayi baslasin. Bu duygusal acidan onun icin kabul edilmesi zor bir durum, ama böyle devam etse ne dügün olur, nede huzur kalacak

Evet inanılmaz bir gurur söz konusu. Nişanlanana kadar ilişkide hiç büyük sıkıntı yaşamadık,kussek de en fazla 5 dakika dayanabilen iki insan şimdi kavga edince günlerce sürüyor. Umarım bu konuda bir an önce gururunu bırakır,beni de kendi ailem rahat bırakır

O zaman erteleyin çok ciddi söylüyorum benim ailem bişey istemedi altındır başka bişeydit ama kabul edip yapmıyorlarsa onlarda sorun yoksa yapamayız deseler çalışıp yapardırdınız sorun değildi söz verip tutmamak sorun

Sevgilinizle beraber yaşamayı göze almışsınız ailenizi de bu duruma adapte etmişsiniz ne kadar güzel cesur bir şey başarmışsınız. Şimdi niye aynı cesareti karışmayın kardeşim evlenen biziz diyerek göstermiyorsunuz. Ben de aynı evde yaşadığım sevgilimle evlenirken eşya almadım. Yatak odasında eşimin tek kişilik yatağı vardı bir yıl boyunca bulaşık makinesi yoktu ve biz eşimle fena kazanan insanlar da değiliz. Madem iki tarafın da ailesi arıza onlardan gelecek gökten düşsün deyip gidin alın bi nikah tarihi bitsin yani kendi kendinizi sıkıntıya sokup sonra hastalık sahibi oluyorsunuz inanamıyorum

Evet işte ben bunu anlatamıyorum malesef arkadaşlara da. Nişanlımın da benim de üzüntümüz verilen sözün tutulmaması,bizle konuşup deseler ki kızım oğlum bizim durumumuz şuna yetiyor yada yetmiyor siz alın deseler hiç sıkıntı yok. Ama son 1 yıldır özellikle siz karışmayın biz halledeceğiz deyip de tam evliliğe 2 ay kalmışken bunu yapmaları bizi bitirdi zaten.

Aldık nikah tarihini,şimdi bizimkiler erteleyelim diyorlar. İnanın bazı insanlara bağırıp cagirsaniz da fayda etmiyor örnek olarak yine benim ailem, bu zamana kadar bu ilişkiyi taşıdık, şimdi evlenen benim deyince kıyamet kopuyor. Tümden evi sıfırlasak tamam diyeceğim ama sıfırlama da yok belli başlı şeyler değişecek sadece. Nişanlım da gurur yapıyor ailem bana söz verdi yapacak diye. Öyle iki arada bir deredeyiz

Annesi o seti alır, sizin de tapunuzu alır. Her şeye karışır artık. En azından bu yolla resti çekin. Mesafeyi koymuş olursunuz.

Eğer sen bu adamı seviyorsan bosver altını onu bunu kimseden bi sey beklemeden sade bir nikah kıyın durumunuz iyi olunca gelinlik kiralar fotoğraf çekimi yaptırırsin düğün zaten başlı başına saçmalık şimdi ki aklım olsa nikah ve çekim yaptirir düğün yapmazdım boşa masraf ailelerin gönlü olsun madem onlar ödesin öyle saçma o paraya mis gibi balayı yapılır. Eşya konusuna gelince ülke ekonomisi malum eğer kaynana kayın baba birbirine top atıp üstlenmiyorsa siz hiç eşya işine girip de evliliğin ilk yıllarını borç harç ile zehir etmeyin zaten 2 kişisiniz tutun 1+1 ev keyfinize bakın hem yatılı misafir de gelmez ama dediğim gibi bunlar gerçekten seviyorsanız, ben mantık evliliği yapıyorum derseniz altın da alın eşya da döşetin atın yüzüğü başkasını bulun

O kadın ilerde size gelir temelli. Benden demesi. Eşinden ayrılmış, her şeyi satmış. Nasıl geçinecek? Oğlundan tabi

İyi de insan ailesinin durumunu, az çok gelirini bilmez mi? Annesi istediği kadar atsın tutsun, evde kasada kiloyla altın para mı var? Çocuk bile bir şeyi görene kadar elli kere sorar hani nerde diye.
7 sene ailenizden ayrı yaşamışsınız, şimdi niye birden adetler gelenekler vs konuşturuyorsunuz annenizi? Yok eksik misin yok bir kusurun mu var vs. Bazı üyeler yazmış her şeyi kendimiz yaptık, borçlandık beraber ödedik diye. Onlar eksik mi kusurlu mu? Hiç annem ailem demeyin, ya sert konuşur susturursunuz ya da pazarlık üstüne pazarlık yapılır ve ayrılırsınız. Eşyaları bize yıkacaklar ne demek, siz kullanmayacak mısınız onları?

Bu arada nişanlınızın aile zoruyla evlenmesi ve aranızda yaş farkı olması da hiç hoşuma gitmedi. Ana baba zoruyla evlenen adama pek güvenilmez. Adam daha önce evlenmiş, o zaman da ailesi yapmış demek ki tüm harcamaları çünkü babası "hiç masrafınız bitmiyor" demiş. Siz güveniyorsanız ailelerinizi çekin kenara ve evlenin. Ama tam takır kuru bakır eşyasız çulsuz evleneceğinize düğünü erteleyip biraz para biriktirin.

Sizlerin yaşı kaçtı acaba? Aileleriniz şimdiden evliliğinize çok dahil olmuş. Kendi ailenize kızmayın, onlar da kendilerince sizin ekonomik anlamda rahat olmanızı istiyor. Benim ailem de en baştan altın muhabbeti yaptı. Bi bilezik ya da bi takı seti alamayan daha nasıl ev geçindirecek diye düşünür anne babalar. Bir de nereli olduğunuza bakar bu durum, her yerin örf ve adeti farklıdır.

Nişanlınız çalışıyor mu? Geliri nasıl? Anneler babalar ilişkinizi bu kadar yıpratıyorsa, ve gerçekten ama gerçekten nişanlınızın karakterinden eminseniz, nikahı basın geçin. Tabi yaşlarınızı da merak ettim doğrusu. Eğer 29-30 yaşlarındaydanız, ama daha küçükseniz bi tekrar evliliği düşünün derim.

Farklı bakış açısıyla baktın mı hiç seni aslında bu duruma sokan insanlar arasında nişanlın da var daha önce evlilik yapmış evlilik aşamasındaki maddi yükleri de biliyor ailesinin yapmayacağını da biliyor iki buçuk yıl birlikte yaşarken canla başla çalışıp evlilik için birikim yapmalıydı kendi ailesinin çirkefleşeceğini bile bile sevdiği kadını ailesine karşı mahçup ediyor resmen çünkü sevgine güveniyor olmasa da gideceğini biliyor ve emin ol gidersen de ömür boyu sürekli daha iyi nasıl yaşarız planında olmayacak çünkü senin olanla yetindiğini biliyor demiyorm aileler altınlar istesin vs sadece biraz farklı bak nikah kıyıp eve girdikten sonra onun ailesinden değer görmeyeceksin kendi ailen sürekli biz demiştik kafasında olacak ve evinde birçok eksiğin olacak bir kadın olarak çünkü anlaşılıyor ki eşinin çabası yetersiz birlikte de çalışsanız eşin senin kadar çaba göstermeyecek yine yıpranacaksın ve psikolojik olarak şuankinden daha çok yıpranacaksın şuan onun ailesi böyle benimki böyle nasıl evlenecez deme emin ol zaten kavga dövüşte olsa evleniyorsunuz ama ilerisini düşün lütfen çünkü belliki çok iyi kalplisin ki kendine bu kadar dert etmişsn aksi halde aman ne olursa olur en fazla yoluma giderm benden mi kıymetli derdin lütfen güzek kalbini ve kendini düşün

Bence isi uzatirsaniz bu is bozulur. Sen aileni o kendi ailesini idare ederek bu sureci atlatmaya calisin.Birbirinizle kavga etmeden ayni ekipte oldugunuzu bilerek davranin cunku nisanliniz da cabaliyor.Bu donemi en az hasarla atlatmaya bakin.

Baksana sendeki birikim için bile demiş evlenince lazım nasıl benim hazırlıklarm varsa senin de var sende genç kızsın bu süreçte ihtiyacın olur o para senin sözünğ bile etme onu yok sayarak bişeyler düşünelim dememiş canım çok üzgünüm ama ne kadar gözünde güzelleştirsende senin nişanlın seni senin sandığın kadar düşünmüyor ailelere karşılık vermeden önce nişanlına bence bi tatlı tavır koy maddiyat değil anlatmak istediğim değer meselesi

Ya evlenip 2 ay sonra siz alacaksınız ya da erteleyeceksiniz başka seçenek yok gibi duruyor

Aman siz aileleri ne karıştırıyorsunuz işin içine vurun nikahı geçin eve, yok o düğün ister diğeri altın ister biri itiraz eder falan bunlar huzur bozmak dışında bişey değil. Ne siz onun ailesinden ne onlar sizden bişey istesin. Yuvayı kuran sizsiniz ama maşallah herkes bu işten çıkar sağlama peşinde

O zaman bekleyeceksiniz hazir olumca evleneceksiniz. Evlilik ecresi vaadlere kimse inanmasin hic tutulduuğu olmuyor. Hem bu aile yapsa bile ilerde basa kakar. Az yapin siz yapın tavsiyem. Esya da ona gore alın yapacak bisry yok. Aile konusunda gerilmeyelim deyin nisanliniza dugunu biraz erteleyip masrafsız yapmaya calisin

Eşya, altın vs çok sorun değil ama anne baba çok sıkıntılı insanlar bence. Dürüst davranmıyorlar, sorumsuzlar...Bence nikahtan önce bu durumu iyi düşünün. Evlenirken oğullarını tanımazlar ama evlendikten sonra istekleri, beklentileri hiç bitmez. Tecrübeyle sabit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…