Nişanlıyım, kafayı yemek üzereyim

Aynen öyle ben zaten ailesini gorup tanıdığım için hep bir şüphe içindeydim kendisine de belirtiyordum bunu.Zaten annesini görseniz bırakın Sabancilari gören Rotschild ailesi zanneder, nişanlım elli defa uyardı anne çok sallama çok hava yapma diyerek kadının tek olayı olmayanla övünmek ve bunu insanların içinde yapıyor haliyle ailem de bize böyle dediler tamam dediler,niye şimdi laf yapıyorlar diyor. Sanırım en mantıklısı bizimkilerin erteleyelim demesi ben söyleyince yanlış anlıyorlar.

Şundan dolayı öyle söylüyorum bu konularda sürekli olarak biz yapacağız siz karışmayın dediler,ben zaten guvenmemem gerektiğini kendilerini ilk tanıdığımdan beri biliyordum ama nişanlım görmek istemedi o zamanlar. Şimdi de kendini ailesine göre ayarladığı için büyük bir hayal kırıklığı ve sıkıntı içinde.Ben bilsem birikimimi ona göre ayarlardım şuan nasıl kredi bulacağım diyor,malum ekonomiden dolayı biliyorsunuz bankaların çoğu kredi vermeyi bıraktı. Bu durumlar da haliyle ikimizin ilişkisine yansıyor. Yuzukten önce ve sonrası o kadar farklı oldular ki kendisi de şokta ve ailesine tepkili durumda. Erteleyelim deyince de yanlış anlaşılıyorum.

Konu sahibi siz iki tane yetişkin okumuş, çalışıp para kazanacak halde olan insanlarsınız. Kendi maddi durumunuzu oturup çift olarak her şeyi planlamadan evlenmeye kalkarak siz hata yapmışsınız. Sen daha kendi gelinliğini bile kendin seçemiyorsun. Kendi maddi özgürlüğün yok.

İnsanların aldığı maaşta 14 bin. 14 bin bugün para değil maalesef. 14 binin ne kadarıyla destek olabilirler. Annesi istediği kadar hava atsın sözde. Oğlu bilmiyor mu anasının babasının maddi durumunu? Ona göre plan yapacaktınız siz en başta. Plan yapmayıp, insanların ellerine bakıp, onlar destem olmadı diye çirkinleşmek doğru değil.

Bu beklentiler, altinlar vs daha evlenmeden dusman oluyorsunuz karsi tarafla. Genel söylüyorum bunu.
Maalesef bizim toplum degismez ya, 3-5 bilezik için, esya icin gelinen durumlara bakın.

Gucu neye yeterse o olcude alir esyasini tutar evini evlenecek çift.
Onu da yapamayan evlenmesin valla, bir de bu duruma hemen bebe yapistiriyorsunuz, sonra da ona bakamiyorsunuz. Herkes her seyi yapmak zorunda değil bu devirde, yapabilen yapsin artik bence")

Yani anladigim kadariyla iki aile de problemli tipler, ama siz niye birbirinize sariyorsunuz. En basit sekilde evimi kurar kimseye el acmam yerinizde olsam. Nisanlinizin altin alacak hali yoksa bir yerden ödünc alsin geri versin dügünden sonra . Dün okudum Türkiyede evlenmenin maaliyeti 400.000 tl ye cikmis diye yaziyordu. Tamam evlenelim ama benim de evlenirken cebimde o kadar param olmazdi. Mutfagimi ikinci el aldim mesela.

Evlenirken karsi taraftan altin isteme cahilligi ne zaman bitecek acaba?
Igrenc bir sey resmen.
Ayrica kendi bütçenizle evlenemiyorsaniz, evlenmeyin zaten.
Yardim edilse hoş olur ama kimsenin mecburiyeti yok, bu sebeple kin beslemeyin yani.
Bu konuda asla ailemi ikna edemedim hala edemiyorum artık sen karışma bundan sonrası bizimle olur diyorlar. En başta gönüllerinden ne geçerse öyle diyeceksiniz dedim diye bir ayıbın var da bize mi söylemiyorsun, sen ilk kez evleniyorsun onun ikinci evliliği buna rağmen bir şey demiyoruz gibi saçma sapan yaftaladılar beni. Benim ailem zaten dert onda da ailesi onu ortada bıraktı üzüntüsü var. Erteleyelim deyince de ne yani bunun için mi erteleyelim çok bekledik evliliği diyor.

Bahara istemiştim en başta,ben de bir yandan ise girer birikimin üstüne eklerim diyordum,ailesi hayırlı iş uzamaz Eylülde evlenin dedi eylüle aldık. Anne baba sürekli olarak onu da oyalıyorlar şimdi nişanlımı bilmesem bana yalan söylüyor derdim,hepsine şahidim, üstelik kendisini de çok uyardım bak bel bağlamayalım biz kendimize göre düşünelim diye yok onlar yarıyolda koymaz dedi sonuç bu. Gelinliği dahi secememe konusu ayrı bir derdim malesef o benim ailemin ayıbı, maddi olarak da kendime ait en azından kendimi ve nişanlımı 1 yıl idare edecek birikimi yaptım bir yandan okuyup bir yandan çalıştım ama nişanlım o dursun bize lazım olur diye kabul de etmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bu toplumun kafa yapısından nefret ediyorum en büyük örneği benim kendi ailemdir. Bu çocuklar mutlu olur mu olmaz mı umurlarinda değil aman yeter ki istedikleri altın olsun. 7 yıl sonra ilk kez ailemin yanında kalmaya başladım nikaha kadar, hayatı burnumdan getiriyorlar daha 2 ay var ama neden aramıyorlar bu işler ne zaman hallolacak 2 ay sonra her şeyin fiyatı uçunca bu sefer ona da bir bahane bulurlar diye beni darlıyorlar. Altın için açıklamaları e siz başka şehre tasinacaksiniz,evi mi gecindireceksiniz borç mu ödeyeceksiniz birikim mi yapacaksınız diyorlar.

Yarın evlenin deseler yarın mı evleneceksiniz? Bahar mevsimi ile eylül arasında en az 6 ay var. Biz ona göre planladık kafamızda deyip geçecektiniz evlilik tarihi için. Evlenen sizsiniz sonuçta.

Hiç sevgilinle oturup düzgünce oturup plan yapmamışsınız siz ikiniz. Eldeki paraya göre planlanmamış hiçbir şey. Böyle olmaz. İnsan evine masa alırken 40 kere düşünüyor hesap yapıyor, siz birde evleniyorsunuz. Sevgilin istediğini desin, sen oturalım konuşalım diyecektin. Evlenince de böyle mi olacaksınız? Hayat böyle geçmez.

Kenarda 1 sene yetecek para en 300 bindir. Sen 300 koysan, nişanlın o kadar koysa 600 binden yeter aslında. Bu kadar gerginliğe gerek olmazdı.

Türkiye'de iki insan değil de komple iki sülale evleniyor aileleri araya fazla katmışsınız ne demek "sen hiç karışma ben hallederim" evlenen onlar mı?

birinin sözü vardi kimdi hatirlayamadim, toksik toksiktir, ailen de olsa kurtul! Senin daha olmayan yuvanin huzurunu simdiden bozmuşlar...
Eğitim meslek durumun nedir? Hayatini esin dahil kimseye birakma.

Evet iki aile de problemli bunu ikimiz de kabul ediyoruz. Ben 17 yıl babasız büyüdüm annem hep aşırı endişeli ve Güneydoğuda büyüdüğü için bu konularda yobaz bir kafaya sahip, onun da anne baba 20 yıl önce ayrılmış çocukları saldım çayıra mevlam kayira yapmışlar. Önceki evliliğinde de babası kızı istemediği için asla karışmamış her şeyi annesi ve o zamanki üvey babası yapmis.Ben altınları gel kiralayalım kimseye demeyiz nikahtan sonra goturur veririz demiş biriyim, yok sen rahat ol bizimkiler yardım edecek dedi sürekli. Yaşadığı hayal kırıklığının acısı da bizden çıkıyor. Evdeki koltukları yuzletelim dedim,bizimkiler koltuk takımıyla bulaşık makinesi alırız diyorlar onlara da düşen yatak odası takımı masa takımı gibi şeyler beyaz eşyanın hepsini zaten yenilemeyecegim. Bu kadarcık şey için bizimkiler ertelensin diyor,onunkiler ona yükleniyor çok rezil bir durum ya yazarken bile utanıyorum, gel bende birikim var biz alalım diyorum ona da yok diyor.

Türkiye'de iki insan değil de komple iki sülale evleniyor aileleri araya fazla katmışsınız ne demek "sen hiç karışma ben hallederim" evlenen onlar mı?
Kesinlikle öyle Nişanlımla ben dışında herkes dahil olaya,sevgiliyken kimseye söz ettirmedigimiz için rahatmışız meğer şimdi anlıyorum

Seni koruyacağından ailesine ezdirmeyeceğinden eminsen devam et bana özelden mesaj at basıma gelenleri anlatırım

birinin sözü vardi kimdi hatirlayamadim, toksik toksiktir, ailen de olsa kurtul! Senin daha olmayan yuvanin huzurunu simdiden bozmuşlar...
Eğitim meslek durumun nedir? Hayatini esin dahil kimseye birakma.
Çok doğru bir sözmüş,bir yandan ertelemekten korkma sebebim bu,7 yıldır ilk kez ailemle yaşıyorum ve bu süreç uzadıkça belli ki bu işin içine edilecek diyorum kendi kendime. Eğitimim bitti, kpssyi beklemesem de okurken çalışarak çok tecrübe edindim kendi alanimda, ondan dolayı basvurmaya başlayınca iş bulacağımı düşünüyorum.

Eşyaları bize yıkmaya calişyorlar derken zaten sizin kullanacağinjz esyalari almak neden yikmak oluyorki alin esyalarınizı

Seni koruyacağından ailesine ezdirmeyeceğinden eminsen devam et bana özelden mesaj at basıma gelenleri anlatırım
Eminim, ne kadar kavga etsek de ben nasıl ailemin farkındaysam o da kendi ailesinin farkında.Bir evlenelim seni yanıma alalım gerisi umrumda değil diyor. Evlendikten sonra kimse ama kimse evliliğimize karışamaz bundan yana gönlün rahat olsun diyor. Sevgiliyken de çok şahit oldum iliskimizle ilgili yorum yaptırmadı karıştırmadı. Üstelik annesi aynı benim annem gibi çok müdahaleci biri olmasına rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…