Nişanlıyım ama Kafam çok Karışık

Evet ben de fark ettim artık tarzlarının öyle olduğunu , kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum aksine iyi niyetli insanlar ama benim beklentilerim görgüm kültürüme farklı geldikleri için memnun değilim .

Eşim Antepli, ailesi de geleneksel insanlar. Örf adet falan severler ama eşimin babası öğretmen halimle bana harçlık vermeye kalkmadı hiç. Ne münasebet, biraz ayıp değil mi bu ya? Köyden çıkmamış, bir şey görmemiş yeni yetme kız mısınız siz? Kendinize bunu yakıştıracak mıydınız anlamadım. Çıkın bu kafalardan. Doktorsunuz siz, bilim insanı aloooo.

Gereken sınırlar koyulduktan sonra dip dıbede otursanız gelmezler endişeniz olmasın
Zaten pek gelecek aileye benzemiyorlar etliye sütlüye karısmayan iletişimsiz tarzları onu gosterıyor
Ki bence kötu bsey de degıl, tarzları o

Bir de ben sizin düşünce tarzınızı çok beğenmedim. Doktor olduğunuzu bile her yorumda neredeyse yazdınız. Eşinize de bunu yapar ya da hissettirirseniz aranızdaki kimyayı bozarsınız. Üstünlük meslekle maaşla olmaz. Ben buradan rahatsız oldum mesela.
Mesleğimle övündüğüm için değil meselenin benim tarafımdan anlaşılabilmesi için bahsettim.Mesleğimin bi üstünlük sebebi olduğunu düşünmüyorum zaten.

Bu arada kaç gram altın istediniz? Dışarılı bir Antep gelini olarak en objektif yorumu ben yapabilirim size burada. 😁
Dışarılı Antep gelini yazmanız güldürdü beni sağolun hiç güleceğim yoktu 😁 bi gram belirtmedik açıkçası ben istediğim şeyleri söyledim gramını bilmiyorum.Antepte takılanı bilirsiniz genel olarak ondan daha az istedim.Hatta kolaylık olsun diye hepsini nişanda da istemedim.Düğüne yakın alacaklar bi kısmını mesela .

Dışarılı Antep gelini yazmanız güldürdü beni sağolun hiç güleceğim yoktu 😁 bi gram belirtmedik açıkçası ben istediğim şeyleri söyledim gramını bilmiyorum.Antepte takılanı bilirsiniz genel olarak ondan daha az istedim.Hatta kolaylık olsun diye hepsini nişanda da istemedim.Düğüne yakın alacaklar bi kısmını mesela .
Evet burada nişanda yağdırıyorlar genelde hepsini. Görünce şaşırmıştım. İstediğiniz şeyler ne işte, onu söyleyin o zaman. 💔 Onların en az kaç gram olacağı bellidir. Eltim Antepli ve nişan çikolatalarını gerçek gümüş gondolda istemişti. Çok değişikler. Sizin bu tarz şeyleri istemiyor olmanız normal olanı aslında. 😁

Mesleğimle övündüğüm için değil meselenin benim tarafımdan anlaşılabilmesi için bahsettim.Mesleğimin bi üstünlük sebebi olduğunu düşünmüyorum zaten.
Mesele ne o zaman.
Etrafınızdaki insanlae gibi doktorsun daha cok altin takan birisini hak ediyorsun gibi bir yorum mu istiyorsunuz.
Ben konudan uzaklasiyorum
Gram altin guncel 3004₺

Şimdiii yazıyorum kendi fikrimi vira bismillah

Ben evlenirken eşimin ailesinden hiçbir şey istemedim. Ellerinden geleni yaptılar sağ olsunlar. Eşim ve ben hallettik her şeyi. Herkes bir kere evleniyor kafasıyla hiç hareket etmedim. Benim için daha anlamlı şeyler vardı çünkü. Dayımla aynı sene evlendik ve benim düğün masrafım onun yaptığının kırkta biri bile tutmadı. Takılarla eski borçlarımızı ödedik. Babamın taktığı iki bileziğim dışında hiçbir şeyim yok. Her şey çok minimaldi. Bitti gitti içime de sindi.
Benim yörem şöyle gelleneğim böyle gibi muhabbetlere girseydim yıpranırdık. Zaten durum belli, olan belli.

Arayıp sorma mevzusunda kırılmakta dana hak verdim. Evlenirken ailelerle kurulan mesafe çok önemli. Sınırlarını baştan çizersen kim kimi aradı sordu umursamazsan üzülmezsin. Beklentiye girmezsen hayal kırıklığına uğramazsın.

Karşındaki adamı çok sevdiğini söylüyorsun. Ben de eşimi çok sevdim. Çok sevdiğim için politik olmayı, idare etmeyi, çabuk parlamamayı öğrendim. Ben eşimden beklentiye girerim. Ailesi için herhangi bir beklentim olmaz olamaz da. Karşındaki insan sana değer veriyor senin için elinden geleni yapıyorsa ille de bir şeyler için tutturmamak gerekir diye düşünüyorum.

Sen ne istiyorsun hayattan ne bekliyorsun, müstakbel eşini iyi tanıyor musun bunları düşün. Altın yapılır para kazanılır, karşındaki insan seni her şartta sevecek mi buna odaklan.

Bir tane oğlum var bebek daha, belki bir daha çocuğum olmayacak. Onu canımdan çok seviyorum ama bir gün evlenirse ben nasıl ki karşımdakinden hiçbir şey istemeden evlendiysem onu da öyle evlendireceğim. Evlenme kararını alabilecek olgunlukta bir insan her şe karşılayabilecek güçte olmalı. Hesabını ona göre yapmalı. Sorarsan benüm kültürümde de kilolarca altın takılır. Ama bana çok çağ dışı geliyor. Kültürümüzde bir tek altın mı var yani?

Umarım biraz yardımcı olur
Beklentiye girmezsen hayal kırıklığına uğramazsın demişsiniz ben neden beklentilerimden hayallerimden vazgeçmek durumundayım.1 kere aranmak istemek ya da mesaj atılmasını bu süreçle ilgilenilmesini istemek çok mu büyük bir beklenti.Bu konularda bu kadar görgüsüz olmalarına ben şok geçiriyorum ya hiç mi görmemişler çevrelerinden bi şey.Ki bi tane de çocuk evlendirmişler daha önce .Birçok yeğenleri evlenmiş vs.

Ben artık maddi kısmını kabullendim geçtim orayı ama manevi olarak da mutlu değilim.Belki bu yazdığım biraz egolu kibirli gelecek ama Çevremdeki kişilik kariyer görgü ahlak aile açısından tırnağım olamayacak insanlar bile bunları yaşamıyorlar nişan sürecinde bu kadar yıpratılmıyorlar.Ben maalesef bu düşüncelere yeni girmedim uzun bi gözlem süresi sonrası girdim ve hep bi şeyler kafamın içinde beni dürtüp duruyor.İçime sinmiyor ama çok seviyorum bi yaşanmışlık var beni her koşulda seven sevecek de bi insan ne yapacağım inanın bilmiyorum.

Yok maalesef hiç maddi şeyler konuşmadık ben çok sevdim maddi şeyleri sorgulamak aklıma bile gelmedi acısı şu an çıkıyor işte kendimi de suçluyorum daha önce göremediğim için bazı şeyleri.
Yani evet suclusunuz. İlla ki o 5 yılda akrabadan biri evlenmiştir hem sizden hem onlardan. İnsan der biz böyleyiz bunu bunu isteriz... Bu yaptığınız fedakarlık sonradan sizi çok zorlayacak sürekli bunun eksikliğini pişmanlığını yaşayıp agresifleseceksiniz. Bence evliliği erteleyin.

Durumları iyi diyemem.Annesi ev hanımı babası emekli.Benim tuhafıma giden şey oğulları evlilik aşamasına gelmesine rağmen önceden hiçbir hazırlık yapmamışlar.Bizim buralarda erkek çocuğunu aileler evlendirir çok önceden hazırlık yapılır.Daha bi kere bile adettendir diye cebime harçlık koymadılar.Ben zaten birçok şeyi görmezden gelmeye uyum sağlamaya çalışıyorum ama ben de genç kızım isteklerim var nereye kadar fedakarlık yapabilirim?Karadenizliler muhtemelen düğün kültürleri de yok.Yani şöyle aslında akrabalarında yakınlarında düğün oluyor gidiyorlar birçoğuna.Evet işte nişanlım iyi olduğu için görmezden geliyorum birçok şeyi ama işte ne kadar doğru yapıyorum emin değilim.
Üzgünüm ama ben okumuş etmiş çalışan halimle karşı taraftan biri cebime harçlık koymaya çalışsa gururuma yediremem hakaret sayarım. Siz hekim halinizle nasıl bunu bekleyebiliyorsunuz ? Gördüğünüz ve görgünüz buysa doğulu biri olarak doğulu biriyle evlenin önerim.

Evet burada nişanda yağdırıyorlar genelde hepsini. Görünce şaşırmıştım. İstediğiniz şeyler ne işte, onu söyleyin o zaman. 💔 Onların en az kaç gram olacağı bellidir. Eltim Antepli ve nişan çikolatalarını gerçek gümüş gondolda istemişti. Çok değişikler. Sizin bu tarz şeyleri istemiyor olmanız normal olanı aslında. 😁
Aşkımda beni memnun etmeyen şey şu biz bize göre aslında az şey istiyoruz karşıyı zorlamamak için benim de ailemin de yaklaşımı bu yönde.Ama benim azım bi karadenizliye fazlaysa ben daha ne yapabilirim?Sonuçta genç bir kızım tabiki isteklerim heveslerim olacak ilk defa evleniyorum.Sürekli karşıdan sen de az şey istemiyorsun tarzında bi yaklaşım beni kırıyor ve bu evliliğe olan olumlu hislerimi de törpülüyor.
Ben gümüş gondol falan istemedim hatta bizim evdeki gondolu verecektim nişanlıma hazırlatsın diye kendisi yok yeni alalım dedi daha ben ne yapayım söyler misiniz ?

Ben benim hoşuma gitmeyen ya da daha farklı olmasını istediğim üzüldüğüm şeyleri nişanlımla paylaştığımda hep bana hak verdi.Hatta birkaç konuda ailesini uyardı da.Birkaç konuda iyileşme yaşandı.Ailemi aramaları vs konusunda.Ama en son annen beni hiç aramıyor yazmıyor hep ben arıyorum yazıyorum dediğimde ne yapabilirim kaç kez söyleyebilirim yetişkin insanlar dedi.haklı da aslında zorla öğretemezsin görgüsü olmayana...
Yani nisanliniz iyiyse ve sizden taraf oluyorsa bence bu sorun cozulur ama siz burdaki gibi surekli ben doktorum , ben soyleyim , ben boyleyim arkadaslarim nisanlimdan icin ne kadar sansli oldugunu soylerler tarzi soylemleriniz olursa siz ondan olmasa bile o sizden sogur muhtemelen cunku biraz romantik bi soylem olacak ama iki insan el ele verip, herkese kapilarini kapatip , beklentilerini mantik icinde tutar ve birbirine ustunluk taslamazsa sorun cozuluyor. Bizde Antep tarafina yakiniz ve bizde de hersey asiei gosterislidir ki ben bunu her zaman gorgusuzluk bulurum ve bu yuzden altin veya gram bisey belirtmedim mesela cunku gerek yok bence biraz relax olun en nihayetinde surekli dediginiz gibi dr sunuz siz kendinize alirsiniz oyle seyler

Yani evet suclusunuz. İlla ki o 5 yılda akrabadan biri evlenmiştir hem sizden hem onlardan. İnsan der biz böyleyiz bunu bunu isteriz... Bu yaptığınız fedakarlık sonradan sizi çok zorlayacak sürekli bunun eksikliğini pişmanlığını yaşayıp agresifleseceksiniz. Bence evliliği erteleyin.
Bu kadar zorlanacaklarını fazla geleceğini tahmin edemedim açıkçası.Sevmek yetmiyormuş maalesef bunlara da bakmak lazımmış bana ders oldu ama acı bir ders.

Aşkımda beni memnun etmeyen şey şu biz bize göre aslında az şey istiyoruz karşıyı zorlamamak için benim de ailemin de yaklaşımı bu yönde.Ama benim azım bi karadenizliye fazlaysa ben daha ne yapabilirim?Sonuçta genç bir kızım tabiki isteklerim heveslerim olacak ilk defa evleniyorum.Sürekli karşıdan sen de az şey istemiyorsun tarzında bi yaklaşım beni kırıyor ve bu evliliğe olan olumlu hislerimi de törpülüyor.
Ben gümüş gondol falan istemedim hatta bizim evdeki gondolu verecektim nişanlıma hazırlatsın diye kendisi yok yeni alalım dedi daha ben ne yapayım söyler misiniz ?
Üzgünüm, egonuz tabi ki olmalı ama sizde fazlasıyla var ve sürekli bu konuyla ilgili tırnağım etmeyecek şeklinde ifadeler kullanarak kendinizi nasıl gördüğünüzü açıkça beyan ediyorsunuz. Nişanlınız ve ailesini memleketleri ve kültürleri sizden farklı diye ezmeye çalışmak yerine bu iş çok uzamadan kendinize uygun birine yönelseniz daha iyi olur.

Eğer konu sahibi aynı kişiyse son bir yorumum daha var benim, maalesef doktor olmuş olmayı hayatta ultra büyük bir başarı görüp( bu arada evet büyük bir başarı ancak bu size kimseyi ezme hakkı vermez) bu konu ile herkesi ve her şeyi ezebileceğinize inanıyorsunuz. Siz isterseniz dünyanın en zengin ailesine gelin gidin bu sefer de istediğiniz şekilde egonuz tatmin olmayacağı için mutsuz olacaksınız. Büyük karakter sorunlarınız olduğuna inanıyorum maalesef.

X