allah askina okumussun doktor olmussun emekli babasinin kac kati para kazaniyorsun hala cebime harclik koymadilar diyorsun.
sen de az degilsin. köyden cikmamis, hic calismamis kiz misin da cebine para koyacaklar "hevesin vardır ceyizlik alirsin" diye. sahsen ben babamdan bile asla para almam degil ki nisanlimin babasi lütfedip versin.
ayrica heveslerin varsa al, kendin dedin iyi kazaniyorum diye. neye hevesin varsa kredi kartina uc taksit al iste. hevesin birilerinin sırtına yük olmak mi?
ben de karadenizliyim, burada cidden kimse oğlumu evlendirmek icin masraf yapayim falan dusunmez. varsa harman eglencesi, yoksa mahalle arasi düğün salonu bitti gitti yani. esek kadar adam bir zahmer eşyasını da kendi alsin. haaa her seyi alan karadeniz kaynanasindan zaten sen kac. o kendine yatirim yapar, kendi evi gibi görür, destursuz aramadan etmeden dalar evine, kendi misafirini senin evinde agirlar, kocayi ahirete yollarsa gelir yerlesir. oylesinden zaten sen kaç:)
bu arada bir insan icin kurulu duzenini - aileni birakmaya deger mi on kere düşün. orada ondan baska kimsen olmayacak, onunsa herseyi esi dostu ailesi yaninda olacak.
bilemedim
seni anlar mi, sosyallesmen icin ortam yaratmaya çalışır mi. gurbet zor.