Nişanlıyım ama Kafam çok Karışık

Bunun benzerini biz yasadik hatta nerdeyse bire bir aynisini bende esimden cok kazanan biriyim ve esimin ailesi de tam sizin tarif ettiginiz gibi herkes kendisi evlenir modunda ve hicbir hazirlik yapmadilar ve usulen olmasi gereken hicbirseyi de yapmadilar esimin aldigi seyleri de kayinvalidem kendisi almis gbi tesekkur fln bekledi surekli evlendikten sonra da aynen devam etti ne dogumgunumde ne baska ozel bi gunde hicbir sey gormedik hatta tibbi bi neden toplu paraya ihtiyacimiz oldu ben ve ailem cok rahat odeyebilecegimiz halde esime ailesinin bermesini soyledim vermediler o da bizde bardagi tasiran son damla oldu o zamanlar evliligim bundan kotu etkilendi ama benim sansim su oldu benim esim hic ailem iyidir , gorus, git gel modunda olmadi simdi cok nadir canim isterse gorusuyoruz yoksa hic gorusmuyoruz kafam rahat ama bunlara hep takilacaksaniz yada nisanliniz ailesine cok duskunse cok zorluk yasarsiniz
Ben benim hoşuma gitmeyen ya da daha farklı olmasını istediğim üzüldüğüm şeyleri nişanlımla paylaştığımda hep bana hak verdi.Hatta birkaç konuda ailesini uyardı da.Birkaç konuda iyileşme yaşandı.Ailemi aramaları vs konusunda.Ama en son annen beni hiç aramıyor yazmıyor hep ben arıyorum yazıyorum dediğimde ne yapabilirim kaç kez söyleyebilirim yetişkin insanlar dedi.haklı da aslında zorla öğretemezsin görgüsü olmayana...

İnanın olması gerekenden fazla hiçbir şey istemedim.olması gerektiği kadar altın o kadar.Teyzem bile geçenlerde siz zaten bi şey istemediniz ki dedi ona rağmen karşıya fazla geliyor ve bu bana yansıtılıyor açıkçası evlenirken bunları yaşayacağım hiç aklıma gelmemişti.
iste siz yazin ki ona gore yorum yapalim.
sonucta bir mardin kizina gore "bedavaya gittik" altini bir canakkaleliye coktur. siz yazin bence daha saglikli yorumlar gelir.

Bızım burada erkek cocugunu aıle evlendirir demıssınız
Bızım orda oyle degıl
Genel olarak zate oyle degıl
Dogru da degıl
Elı iş tutan evlenmeye karar vermıs yetıskın birey... Yani birey olabılmıs... Nıye aıle karsılıyor yani

Cocugu gariban uc kurus kazanıyor olur da yapar, anlarım
Şöyle ki ben zaten bunu beklemiyorum ama doğru düzgün hiçbir destekleri yok.Benim çocuğum zorlansa ben elimden geleni yapardım.

Daha bi kere bile adettendir diye cebime harçlık koymadılar.Ben zaten birçok şeyi görmezden gelmeye uyum sağlamaya çalışıyorum ama ben de genç kızım isteklerim var nereye kadar fedakarlık yapabilirim?Karadenizliler muhtemelen düğün kültürleri de yok.
allah askina okumussun doktor olmussun emekli babasinin kac kati para kazaniyorsun hala cebime harclik koymadilar diyorsun.
sen de az degilsin. köyden cikmamis, hic calismamis kiz misin da cebine para koyacaklar "hevesin vardır ceyizlik alirsin" diye. sahsen ben babamdan bile asla para almam degil ki nisanlimin babasi lütfedip versin.
ayrica heveslerin varsa al, kendin dedin iyi kazaniyorum diye. neye hevesin varsa kredi kartina uc taksit al iste. hevesin birilerinin sırtına yük olmak mi?
ben de karadenizliyim, burada cidden kimse oğlumu evlendirmek icin masraf yapayim falan dusunmez. varsa harman eglencesi, yoksa mahalle arasi düğün salonu bitti gitti yani. esek kadar adam bir zahmer eşyasını da kendi alsin. haaa her seyi alan karadeniz kaynanasindan zaten sen kac. o kendine yatirim yapar, kendi evi gibi görür, destursuz aramadan etmeden dalar evine, kendi misafirini senin evinde agirlar, kocayi ahirete yollarsa gelir yerlesir. oylesinden zaten sen kaç:)

bu arada bir insan icin kurulu duzenini - aileni birakmaya deger mi on kere düşün. orada ondan baska kimsen olmayacak, onunsa herseyi esi dostu ailesi yaninda olacak.
bilemedim🙄🙄🙄 seni anlar mi, sosyallesmen icin ortam yaratmaya çalışır mi. gurbet zor.

Şöyle ki ben zaten bunu beklemiyorum ama doğru düzgün hiçbir destekleri yok.Benim çocuğum zorlansa ben elimden geleni yapardım.
Bence bunlara takılmayın
Ayrıca adam nıye zorlanıyor onu da anlamadım
Zorlanıyorsa hazır olana dek evlenmeyecek
Kimse ana babasına guvenmesin bence amiyane tabirli jargon Bi söz vardır
Kibarlastırayım ben
Yiyemeyecegin muzu soyma

Nişanlınıza ithafen.
Ayrıca beş yıldır nıye bırıktırmedi
Birden mı karar verdı ' dur neyse evleneyim ben bununla' dıye

Durumları iyi diyemem.Annesi ev hanımı babası emekli.Benim tuhafıma giden şey oğulları evlilik aşamasına gelmesine rağmen önceden hiçbir hazırlık yapmamışlar.Bizim buralarda erkek çocuğunu aileler evlendirir çok önceden hazırlık yapılır.Daha bi kere bile adettendir diye cebime harçlık koymadılar.Ben zaten birçok şeyi görmezden gelmeye uyum sağlamaya çalışıyorum ama ben de genç kızım isteklerim var nereye kadar fedakarlık yapabilirim?Karadenizliler muhtemelen düğün kültürleri de yok.Yani şöyle aslında akrabalarında yakınlarında düğün oluyor gidiyorlar birçoğuna.Evet işte nişanlım iyi olduğu için görmezden geliyorum birçok şeyi ama işte ne kadar doğru yapıyorum emin değilim.
Adettendir diye cebine harçlık koymak mı . Çok saçma geldi bana 😅😅

aileler nedem hazırlık yapsın ki mesela koca koca insanlarsınız. , gelirinizde yüksek . Çekersiniz kredi ikiniz ödersiniz kimseye yük olmadan . Burada birikim yapması gereken nişanlın idi . Hani yaşınız küçük olsa yüksek maaşlı olmasanız neyse ama bilemedim .

Siz doktor olarak biraz pohpohlanmak istiyorsunuz gibi geldi bana .

allah askina okumussun doktor olmussun emekli babasinin kac kati para kazaniyorsun hala cebime harclik koymadilar diyorsun.
sen de az degilsin. köyden cikmamis, hic calismamis kiz misin da cebine para koyacaklar "hevesin vardır ceyizlik alirsin" diye. sahsen ben babamdan bile asla para almam degil ki nisanlimin babasi lütfedip versin.
ayrica heveslerin varsa al, kendin dedin iyi kazaniyorum diye. neye hevesin varsa kredi kartina uc taksit al iste. hevesin birilerinin sırtına yük olmak mi?
ben de karadenizliyim, burada cidden kimse oğlumu evlendirmek icin masraf yapayim falan dusunmez. varsa harman eglencesi, yoksa mahalle arasi düğün salonu bitti gitti yani. esek kadar adam bir zahmer eşyasını da kendi alsin. haaa her seyi alan karadeniz kaynanasindan zaten sen kac. o kendine yatirim yapar, kendi evi gibi görür, destursuz aramadan etmeden dalar evine, kendi misafirini senin evinde agirlar, kocayi ahirete yollarsa gelir yerlesir. oylesinden zaten sen kaç:)

bu arada bir insan icin kurulu duzenini - aileni birakmaya deger mi on kere düşün. orada ondan baska kimsen olmayacak, onunsa herseyi esi dostu ailesi yaninda olacak.
bilemedim🙄🙄🙄 seni anlar mi, sosyallesmen icin ortam yaratmaya çalışır mi. gurbet zor.
Ay yok gurbet zor değil
Mis gibi kafa temiz Yengenc🤣
Asıl yakın zor
Herkesle kötü olurdum kesin, sınırlarım var diye.

Ay yok gurbet zor değil
Mis gibi kafa temiz Yengenc🤣
Asıl yakın zor
Herkesle kötü olurdum kesin, sınırlarım var diye.
gurbet kadina gurbet ama
esiyle beraber yeni sehirde yeni bir baslangic yapmayacak ki
gidecek adamin ailesinin dibine. konu sahibi ailesinin ozel gunlerinde yaninda olamayacak, cocuguna birkac saat baktiramayacak, ihtiyac duydugunda dostlariyla kafede bulusamayacak. ama kaynanasina gorumcesine bir otobusluk mesafede olacak.
kendisinin dost arkadaslariyla bagi zayiflayacak, yakin arkadasiyla ayni donem dogan cocuklari birbirini tanimadan buyuyecek ama adam ayni kanka grubu aksam halisahaya, goygoya devam edecek.
hayatini komple degistiren kadin. neden?
adalet bunun neresinde?
valla bilmiyorum, bence büyük bir karar.
tek taraflı fedakarlik olmaz

5 yıldır birlikteymişsiniz. Birdenbire mi karar verdiniz evlenmeye? Nişanlınız neden bu günleri düşünerek birikim yapmamış?
Ailesi biz biriktiririz diye maaşını aldıysa tamam, haklısınız. Ama değilse çok bişey söylemeye hakkınız yok gibi.

Devam edecekseniz de kendi ailenize yüklenmeyin derim. Onun ailesi ne kadar yapıyorsa sizin aileniz de o kadarını yapmalı.

Şöyle ki harçlık sadece bir örnekti,Muhtemelen Karadenizli oldukları için bizde olan çoğu şey onlarda yok ve bilmiyorlar.Ama sorun şu ki sormuyorlar da ne yapmamız lazım diye sadece nişan öncesi sormuştu annesi.Onda da anneme sizin oralarda zorlayan zorluyormuş zorlamayan da zorlamıyormuş diyerek bizi zorlamayın demeye getirmişti ilk konuşmada😑. Bu arada ben Gaziantepliyim.Evet belki memleketimden dolayı çok geliyor olabilir onlara ama inanın çevremdeki birçok insandan az altın istedim başka da bi şey istemedim zaten.

Uzaklık meselesi benim de kafamı karıştıran bi mesele.3-5 sene uzakta olmak neyse de ömür boyu uzak olmak beni mutlu etmeyecek bunu öngörebiliyorum.Ki yoğun çalışan bi insanım ancak bayramda haftasonu vs kısa süreli gidebilirim gidebilirsem.

Ben gelebilsem gelirdim eğer iş imkanım olsa demişti benim memleketime, bakalım önümüzde benim bi uzmanlık sürecim var benim için fedakarlık yapabilecek mi işinden çalıştığı yaşadığı yerden ?

Arkadaşlarının bi çoğuyla tanıştım benim de bi iş çevrem olacağından sosyalleşme konusunda sorun yaşayacağımı sanmıyorum.Ama işte ailem sevdiklerim uzakta olacak…

Bence bunlara takılmayın
Ayrıca adam nıye zorlanıyor onu da anlamadım
Zorlanıyorsa hazır olana dek evlenmeyecek
Kimse ana babasına guvenmesin bence amiyane tabirli jargon Bi söz vardır
Kibarlastırayım ben
Yiyemeyecegin muzu soyma

Nişanlınıza ithafen.
Ayrıca beş yıldır nıye bırıktırmedi
Birden mı karar verdı ' dur neyse evleneyim ben bununla' dıye
Hayır aksine ilk yıldan beri evlilik düşünüyoruz benim okulumun bitmesini bekledik vs.Bi daha bana maddi sorun yansıtırsa açıkçası bu konuda demeyi düşündüğüm şeyler var kendisine.Yeni karar vermedik ve artık evlenme çağı gelmiş geçen birisi benimle niye nişanlandın hazır değildin madem diyeceğim.

gurbet kadina gurbet ama
esiyle beraber yeni sehirde yeni bir baslangic yapmayacak ki
gidecek adamin ailesinin dibine. konu sahibi ailesinin ozel gunlerinde yaninda olamayacak, cocuguna birkac saat baktiramayacak, ihtiyac duydugunda dostlariyla kafede bulusamayacak. ama kaynanasina gorumcesine bir otobusluk mesafede olacak.
kendisinin dost arkadaslariyla bagi zayiflayacak, yakin arkadasiyla ayni donem dogan cocuklari birbirini tanimadan buyuyecek ama adam ayni kanka grubu aksam halisahaya, goygoya devam edecek.
hayatini komple degistiren kadin. neden?
adalet bunun neresinde?
valla bilmiyorum, bence büyük bir karar.
tek taraflı fedakarlik olmaz
Bu ilişkide hep bir şeyden fedakarlık etmesi gereken kişi benim zaten(ailemden kariyerimden yaşamak istediğim hayattan memleketimden sevdiklerimden..)
artık yapmamam gerektiğini düşünmeye başladım sevsem de .Yarın öbür gün bana yaptığım fedakarlıklar için teşekkür edilmeyecek çünkü.Biz yaptık yetmedi sana olacak ..

5 yıldır birlikteymişsiniz. Birdenbire mi karar verdiniz evlenmeye? Nişanlınız neden bu günleri düşünerek birikim yapmamış?
Ailesi biz biriktiririz diye maaşını aldıysa tamam, haklısınız. Ama değilse çok bişey söylemeye hakkınız yok gibi.

Devam edecekseniz de kendi ailenize yüklenmeyin derim. Onun ailesi ne kadar yapıyorsa sizin aileniz de o kadarını yapmalı.
Benim ailem doktor olmama rağmen bi şeyleri yapmaya çok istekli ben istemememe rağmen.Ben mutlu olayım diye karşı tarafın yapmadığı şeyleri yapmaya bile hazırlar.Karşı taraftan da hiçbir istekte bulunmadılar konusunu bile açmadılar hep siz aranızda halledin dediler.Benim ve ailemin daha iyisini hakettiğimizi düşünüyorum.Bence annemin de içine sinmeyen şeyler var ama bana hiç konusunu bile açmıyor etkilememek için.

Geçenlerde çok sevdiğimiz aile dostumuz nişanlımdan yana ne şanslıymış işi gücü olan eli yüzü düzgün kızsın ailen iyi araban altında dedi inşallah bende şanslıyımdır diyebildim ama ortada bi şans göremiyorum maalesef benden yana .Bırakın şansı birçok şeyden fedakarlık yapmak zorundayım.

Açıkçası ben de ailesine çok yakın oturmayı düşünmüyorum.Sürekli gidip gelmek istemiyorum biraz mesafe olmalı.
Gereken sınırlar koyulduktan sonra dip dıbede otursanız gelmezler endişeniz olmasın
Zaten pek gelecek aileye benzemiyorlar etliye sütlüye karısmayan iletişimsiz tarzları onu gosterıyor
Ki bence kötu bsey de degıl, tarzları o

Şimdiii yazıyorum kendi fikrimi vira bismillah

Ben evlenirken eşimin ailesinden hiçbir şey istemedim. Ellerinden geleni yaptılar sağ olsunlar. Eşim ve ben hallettik her şeyi. Herkes bir kere evleniyor kafasıyla hiç hareket etmedim. Benim için daha anlamlı şeyler vardı çünkü. Dayımla aynı sene evlendik ve benim düğün masrafım onun yaptığının kırkta biri bile tutmadı. Takılarla eski borçlarımızı ödedik. Babamın taktığı iki bileziğim dışında hiçbir şeyim yok. Her şey çok minimaldi. Bitti gitti içime de sindi.
Benim yörem şöyle gelleneğim böyle gibi muhabbetlere girseydim yıpranırdık. Zaten durum belli, olan belli.

Arayıp sorma mevzusunda kırılmakta dana hak verdim. Evlenirken ailelerle kurulan mesafe çok önemli. Sınırlarını baştan çizersen kim kimi aradı sordu umursamazsan üzülmezsin. Beklentiye girmezsen hayal kırıklığına uğramazsın.

Karşındaki adamı çok sevdiğini söylüyorsun. Ben de eşimi çok sevdim. Çok sevdiğim için politik olmayı, idare etmeyi, çabuk parlamamayı öğrendim. Ben eşimden beklentiye girerim. Ailesi için herhangi bir beklentim olmaz olamaz da. Karşındaki insan sana değer veriyor senin için elinden geleni yapıyorsa ille de bir şeyler için tutturmamak gerekir diye düşünüyorum.

Sen ne istiyorsun hayattan ne bekliyorsun, müstakbel eşini iyi tanıyor musun bunları düşün. Altın yapılır para kazanılır, karşındaki insan seni her şartta sevecek mi buna odaklan.

Bir tane oğlum var bebek daha, belki bir daha çocuğum olmayacak. Onu canımdan çok seviyorum ama bir gün evlenirse ben nasıl ki karşımdakinden hiçbir şey istemeden evlendiysem onu da öyle evlendireceğim. Evlenme kararını alabilecek olgunlukta bir insan her şe karşılayabilecek güçte olmalı. Hesabını ona göre yapmalı. Sorarsan benüm kültürümde de kilolarca altın takılır. Ama bana çok çağ dışı geliyor. Kültürümüzde bir tek altın mı var yani?

Umarım biraz yardımcı olur

X