1,5 yıldır evliyim lütfen yardımcı olun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şey olmuş bitmiş yapılmış geçmiş gitmiş 1.5 sene sonra hala ısıtıp ısıtıp adamın önüne koymanın ne anlamı var? Bu kadar önemliydiyse sizin için zamanında tepki verecektiniz. İstediklerim yapılmadan evlenmem, ailen benimle ilgilenmezse bu evlilik olmaz deseydiniz. Adamı kaçırmamak için her şeye he deyip köprüyü geçtikten sonra başının etini yemenin bir anlamı yok.
Eşimin oturumundan dolayı düğünü bir sene gecikmeli yaptık, geçen ay oldu, sorumsuz davranışları işleri düştükçe iyi olmaları zoruma gidiyor evet

Yapmacık olma. Bir şeye kızdıysan o an belli et. Ama yüz göz de olma. Samimi olma. Hatta hiç muhattap olma. Senin ve eşinin maddi durumu varsa kimseden bir şey bekleme. Senin bu yaşadıklarını emin ol bir çok kişi yaşadı. O yüzden ne kendinde nede eşine hayatını dar et. Daha iyi yA. Hiçbir zaman minnet etmezsin.
İkimizde çalışıyoruz ben zaten tek başıma birçok şey yaptım evlendikten sonra çok şükür düzenimizi kurduk maddi hiçbir beklentim yok, onların var o ayrı, ve biz bu kadar sıkıntılarla tek başımıza yaptığımız için herşeyi en ufak birşey bile yapmak onlara karşı zoruma gidiyor
İlk zamanlar çok isterdim iyi olsunlar bi aile kuralım ama yok olmuyor ben çok takılıyorum ya da bilemiyorum :KK43:

İkimizde çalışıyoruz ben zaten tek başıma birçok şey yaptım evlendikten sonra çok şükür düzenimizi kurduk maddi hiçbir beklentim yok, onların var o ayrı, ve biz bu kadar sıkıntılarla tek başımıza yaptığımız için herşeyi en ufak birşey bile yapmak onlara karşı zoruma gidiyor
İlk zamanlar çok isterdim iyi olsunlar bi aile kuralım ama yok olmuyor ben çok takılıyorum ya da bilemiyorum :KK43:
Maddi beklentiniz yok mu? Adamın kızına aldığı telefonda bile gözünüz kalmış 🤣 bizim düğüne yardım edecekleri yere kızına telefon aldılar yazmışsınız. Konuda baştan sona şunu almadılar, bunu yapmadılar yazıp maddi bir şey beklemiyorum diyosunuz şimdi de. Basbaya size para vermediler diye bilenmişsiniz.

Eşimin oturumundan dolayı düğünü bir sene gecikmeli yaptık, geçen ay oldu, sorumsuz davranışları işleri düştükçe iyi olmaları zoruma gidiyor evet
Sorumsuz davranışları derken? Siz Hollanda'da yaşıyorsunuz diye devamlı gidip gelecekler mi bu insanlar? Tv ekranı kırılmışsa tamir ettirmelerinden bile haberiniz var. TL-€ oranını biliyor musunuz? Emekli insanlar kendi evleri değilse aç geziyorlar. Ne çok söyleniyorsunuz, eşinizle sorununuz yoksa size ne ailesinden? Her gün 5 defa arasalar konuşmak ister misiniz? Onu yapmadılar bunu yapmadılar aramadılar sormadılar ilgilenmediler avucuma çeyrek koymadılar... 18 ay geçmiş üstünden. Sizin aileniz anne babanız yok mu da eşinizinkilere sardınız? Beden, refah seviyesi yüksek medeni ülkede ama kafa taşrada.

Herkese merhaba, 26 yaşındayım yaklaşık 1 buçuk senedir evliyim, Hollanda’da yaşıyorum eşim Türkiye’den yeni geldi, burada tanıştık ve evlendik. Birbirimizi çok seviyoruz, bana karşı çok anlayışlı asla ailesine karşı ezdirmez, ailesiyle de açıkçası çok büyük problemler yaşamadım ama bazı şeyleri hazmedemiyorum.
Uzaklık bahanesiyle hiçbir destekte ve yardımda bulunmadılar, ben zaten kendi evimi alıp dayayıp döşeyip inşaatına kadar bekarken yapmıştım. Bizim kına nişan söz hepsi Hollanda da oldu, maddi yardımı geçtim ne kayınvalidem ne eşi hiçbir şekilde arayıp ilgilenmediler bile ara ara stresten çok sinirlendiğim anlar oluyor eşimle tartıştığımız çok oldu bu konular yüzünden hiç ilgilenmiyorlar kınama 2-3 gün kalmış arayıp sormuyorlar diye dert yanardım o konuşurdu ailesiyle bir iki ararlar sonra yine aynı, düğünü eşim Türkiye’de olmasını çok istedi ailesi ve arkadaş yakın çevresi hep oradaydılar, düğünü İstanbul’da yaptık o süreçte de maddi manevi destek yoktu, bir gün öncesi kayınvalidem komşularıyla kapıda eğlence gibi bişey yapmak istedi, kına Hollanda’da olduğundan gelememişlerdi kaynanam görmek istiyorum bide burda kına yapalım dedi tamam içinde kalmasın dedim, kına yakılmadan önce gelip elime bi çeyrek koyacak onun lafını yapıyor sakını elini kapatma ben görevimi yurtdışında yapmışım dedi ben şok oldum, ki orada kına yapıldığı zaman son güne kadar bekledim arayıp sormadı mesafe yine bahaneleri madem oğluna diyebilirdi bu yapılacak adettir bir altın al diye, sanki hiç öyle bişey yok gibi davrandı onlardan ses çıkmayınca eltisi kınamı yakarken çeyrek koydu. Bu çok zoruma gitti hem başkalarının üstüne atıyor hemde görevimi yapmışım diyor, babası deseniz düğünümüz dururken destek olması gerekirken tv ekranı kırık diye 20 milyara onu tamir ettiriyor, kızına telefon alıyor bunlar düğün haftası olunca haliyle beni iyice kızdırdı, eşim saygını bozmadığın sürece konuşabilirsin içine atma diyor, ben daha şimdiden yüz göz olmak istemiyorum ama bu hep bize yansıyor her seferinde yapılan haksızlıklar, sorumsuzlukları ilgisizlikleri beni çok sinirlendiriyor çok fazla mı takıldım bilmiyorum ama ben bir kere birinden soğuduğum zaman heralde tekrar. Bişey olmamış gibi yapamıyorum yapmacık 2yüzlğ hissediyorum kendimi ama annesi öyle değil asla belli etmez kendini oğlunun yanında çok ilgili sarılır öper ben onu yapamıyorum yüzümden hemen anlaşılıyor bu aramızda problem yaratsın istemiyorum artık aşmak istiyorum lütfen tecrübesi olan yol göstersin annem ben 6 yaşındayken vefat etti başka konuşup bana yol göstermesini isteyeceğim kimse yok… belki de geçmişte yaşadıklarımdan dolayı bu kadar tahammülsüzüm bilmiyorum…
Olan olmuş biten bitmiş ısıtıp ısıtıp durmayın aynı konuyu. Bırak zaten uzaktalar oh mis ne güzel niye zorla dert aranıyosun?

Çok özür dilerim 25 yaşında Hollanda’da yaşayan genç bir kadın gibi değil de 72 model Anadol gibisiniz. Profil bilgilerinizin fake olduğunu düşündüm açıkçası çünkü 25 yaşında, yüksek lisansını yapmış, eczacı bir kadının derdinin hâlâ avcunun içine konulan çeyrek olması bana biraz garip geldi. Üstelik üstünden 1,5 yıl geçmiş ve aranızda kilometreler var. Kaynananız nasıl size dert oluyor, anlayabilmiş değilim. Kendi hayatınıza bakın. Geçmişe değil, şimdiye odaklanın.

Herkese merhaba, 26 yaşındayım yaklaşık 1 buçuk senedir evliyim, Hollanda’da yaşıyorum eşim Türkiye’den yeni geldi, burada tanıştık ve evlendik. Birbirimizi çok seviyoruz, bana karşı çok anlayışlı asla ailesine karşı ezdirmez, ailesiyle de açıkçası çok büyük problemler yaşamadım ama bazı şeyleri hazmedemiyorum.
Uzaklık bahanesiyle hiçbir destekte ve yardımda bulunmadılar, ben zaten kendi evimi alıp dayayıp döşeyip inşaatına kadar bekarken yapmıştım. Bizim kına nişan söz hepsi Hollanda da oldu, maddi yardımı geçtim ne kayınvalidem ne eşi hiçbir şekilde arayıp ilgilenmediler bile ara ara stresten çok sinirlendiğim anlar oluyor eşimle tartıştığımız çok oldu bu konular yüzünden hiç ilgilenmiyorlar kınama 2-3 gün kalmış arayıp sormuyorlar diye dert yanardım o konuşurdu ailesiyle bir iki ararlar sonra yine aynı, düğünü eşim Türkiye’de olmasını çok istedi ailesi ve arkadaş yakın çevresi hep oradaydılar, düğünü İstanbul’da yaptık o süreçte de maddi manevi destek yoktu, bir gün öncesi kayınvalidem komşularıyla kapıda eğlence gibi bişey yapmak istedi, kına Hollanda’da olduğundan gelememişlerdi kaynanam görmek istiyorum bide burda kına yapalım dedi tamam içinde kalmasın dedim, kına yakılmadan önce gelip elime bi çeyrek koyacak onun lafını yapıyor sakını elini kapatma ben görevimi yurtdışında yapmışım dedi ben şok oldum, ki orada kına yapıldığı zaman son güne kadar bekledim arayıp sormadı mesafe yine bahaneleri madem oğluna diyebilirdi bu yapılacak adettir bir altın al diye, sanki hiç öyle bişey yok gibi davrandı onlardan ses çıkmayınca eltisi kınamı yakarken çeyrek koydu. Bu çok zoruma gitti hem başkalarının üstüne atıyor hemde görevimi yapmışım diyor, babası deseniz düğünümüz dururken destek olması gerekirken tv ekranı kırık diye 20 milyara onu tamir ettiriyor, kızına telefon alıyor bunlar düğün haftası olunca haliyle beni iyice kızdırdı, eşim saygını bozmadığın sürece konuşabilirsin içine atma diyor, ben daha şimdiden yüz göz olmak istemiyorum ama bu hep bize yansıyor her seferinde yapılan haksızlıklar, sorumsuzlukları ilgisizlikleri beni çok sinirlendiriyor çok fazla mı takıldım bilmiyorum ama ben bir kere birinden soğuduğum zaman heralde tekrar. Bişey olmamış gibi yapamıyorum yapmacık 2yüzlğ hissediyorum kendimi ama annesi öyle değil asla belli etmez kendini oğlunun yanında çok ilgili sarılır öper ben onu yapamıyorum yüzümden hemen anlaşılıyor bu aramızda problem yaratsın istemiyorum artık aşmak istiyorum lütfen tecrübesi olan yol göstersin annem ben 6 yaşındayken vefat etti başka konuşup bana yol göstermesini isteyeceğim kimse yok… belki de geçmişte yaşadıklarımdan dolayı bu kadar tahammülsüzüm bilmiyorum…
Sen Hollanda'da buyu, yasa hala boyle seylere takil. Keske koyunuzde kalsaymissiniz. 1.5 sene gecmis hala bunlarin kinini tutmak agir issizlik.

Düğünümüz geçen ay oldu oturumundan dolayı gecikmeli yaptık
resmi olarak 1,5 yıldır evliyiz
1 buçuk yıldır evlisiniz, daha ne düğünü, kınası zaten. Bunlar yapılmış vaktinde. Olan formaliteden, ceyrek verilse ne olur verilmese de ne olur. Yerinizde olsam bunları baştan istemezdim, yapmazdım.
Bunlar için eşle kavga etmemiz çok manasız. Kendinize dert aramayın.

Siz buna takılın işte sizden beklentisi olan insanlara aramadilar, yapmadılar,takmadilar demek belayı üzerinize cagirmaktir.Dikkat edin elinizden kapıp almasınlar....

Hollanda'da yüksek lisans yapmış eczacı biri de kaynanam kınamda avucuma çeyrek koymadı, kayınbabam tv tamir ettirdi bize düğün yapmadı demesin ya. Maddi beklentim yok demişsiniz adamın tv tamiri için 20 milyar ödemesi kızına telefon alması dert olmuş. 20 milyar değil bu arada 20 bin. Bakın bakalım Türkiye'de o yaşta insanların geliri size göre kaç kuruş?

Esiniz iyi mi? Iyi. Gerisini bosverin. Ailesine mesafeli olun olsun bitsin. Gelip rahatsiz da edemiyorlar. Oh kafa rahat. Niye evliligini bosuna yipratiyorsun en güzel zamanlarinda. Bellki annen yaninda olmadigi icin biraz da manevi destek bekledin, ama bu bu insanlarda belli ki yok. Umut da etme. Esine bak, gerisini bosve

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X