• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla sorunum (Lütfen fikir verin)

derdimederman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
46
0
86
36
İstanbul
s.a arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.benim sorunum nişanlımla.biz görücü usulü tanıştık 1,5 aya yakın konuştuk ve evlenmeye karar verdik şuanda 4 aylık nişanlıyız.sorunumuz ise o maddi sebeplerden dolayı ailesiyle oturmak istiyor.ilk tanıştığımız zamanda aileside o da beraber oturmak istiyolardı ama ben istemedim onlarda mecburen kabul ettiler.şimdi meseleyi anlatıyım nişanlımların şuanda 2 daireleri var 1.katta onlar oturuyo ama çok küçük orası garaj vs olduğu için 2.katta kabataslak yapılı şuanda seçimden fırsat buldular 3.katı yapıyolar.önceden bu 3. katı yapıcaklardı ama dublex olucaktı nişanlım sürekli söylüyodu dublex olunca dublex evin üst katında biz alt kattada annemler oturur diye bende bana söz verdiniz tutun deyip konuyu kapatıyodum ama maalesef bikaç gündür bu konu yüzünden tartışmaktan yoruldum.şimdi ev yapılmaya başlandı dublex olmuyomuş nişanlımda geçen gün annesiyle tartışmış o eve biz nasıl sığıcaz demiş anneside gelinim beni istemiyoki sığalım demiş o da seninle oturmak istemeyen gelini bende istemem demiş.bende ona kızdım ben beraber oturmak istemiyorum sen hala ısrarla beraber oturmak istiyosun bide gidip annene neler söylüyosun dedim.madem dedim istemiyosun isteme o zaman dedim o da ben ayrılmak istemiyorum seni çok seviyorum ama napıyım bütün yük benim üstümde herkesle uğraşmaktan yoruldum dedi.ailesi 3.katta oturmak istiyo nişanlımda ya 3. katta beraber otururuz ya da 1.katta otururuz bende 1.katta oturmak istemiyorum çünkü ev tamirat istiyo (ve onu yapıcak maddiyatta yok olsa orta kat yapılır )rutubet felan var.bende diyorum ki annenler 2 sene daha otursun orada düğünden sonra orta kat yapılır taşınırlar dedim.ben 1.katta oturursam sonuçta yeni eşyalar alıcam o rutubette rezil olucaklar hem bu zamana kadar oturmuşlar 2 sene daha sabretsinler diyorum.nişanlımda annem ne zamandır bu evin hayalini kuruyo onun hayallerini suya mı düşüriyim diyo.tamam anne sonuçta çok güzel evlere layık ama bende bir genç kızım sonuçta benimde hayallerim var.ve kayınvalideme ilk tanıştığımız zamanlarda söyledim ben en alt katta oturmak istemiyorum diye o da tamam kızım ben seni orda oturtturmam zaten dedi.ama şimdi işler değişti maalesef nişanlım diyo o ev bizim evlilik işi, olmasada yapılıcaktı ben babama nasıl diyim biz orda oturalım diye ya ben oturcam derse ne dicem diyo.offf çok yordu bu konu beni.bazen diyorum at nişanı kurtul bütün sorunlardan.ama nişanlım çok iyi biri hem iyi bir eş hemde iyi bir baba olucak yapıda ve ben onu çok seviyorum o da beni.aileside iyi insanlar ama ben beraber oturmak istemiyorum.bugün yine tartıştık maddiyat yok napıyım diyo varda yapmıyosam suç benim tamam ama yok işte diyo.ben beraber oturmak istemiyorum deyince sen benim ailem istemiyosun diyo bende dedim ne alakası var sadece kendi evimizin olmasını istiyorum orasıda bizim evimiz diyo.ailemi istemeyeni bende istemem dedi bende isteme o zaman dedim bağırdım biraz telefonu kapatıcaktım lütfen konuşalım ben seni çok seviyorum senin her zaman yerin var bende ömrümün sonuna kadarda sevicem felan dedi ama senden sadece biraz zaman ve sabır istiyorum dedi.eğer nişanı atarsak ailemde bende çok üzülürüm ve sende ömür boyu vizdan azabı çekersin felan dedi.sonra bu konuyu halledersek emin ol bundan sonra çok mutlu olucaz her konuda senin fikrine öncelik tanıcam felan dedi.sonra seni sevdiğimi unutma akşama kadar enine boyuna düşün ve kendini üzme dedi kapattı.daha da aramadı bende onu aramadım.offf ne yapıcam ben bana akıl verin lütfen!!!
konuyu tam anlatamadıysam kusura bakmayın çünkü kafam o kadar karışık ki biraz uzun oldu ama lütfen okuyup yorum yapın.şimdiden tşk ediyorum

sende bıyerde haklısın.aynı durumu bı arkadasım yaşamıştı.bunca sene oturmus nolmus sankı ıkı yıl daha otursa,kızdım valla.kendı yenı gelın olmadımı sankı zamanında,belkı sızde düğündekı takılarla fılan yaptırırdınız orayı.bence sonuna kadar mucadele et üst kata tek cıkmak ıcın ama baktın olmuyo,boşver nişanlınla aran bozulmasın,sen sabredersın ıkı yıl hatta ınsallah daha kısa zamanda bıtırırsınız orta katı.kirada oturmak cok daha zordur,bunları düşün.:1no2:

Öncelikle kusura bakma arkadaşım ama bulmuşta bulanıyor havasındasın :1closedeyes:
Birinci kat olmaz, üçüncü kat olsun, üçüncü kat olmaz dublex olsun falan filan...
Neden bu konuyu nişanlınla konuşmak yerine aile büyüklerine bırakmıyorsun...
Aileler daha mantıklı konuşup bir çözüm üretirler bu kadar dert etme kendine...
Kendi fikrini açıkca söyle ben birlikte oturmak istemiyorum yanlış anlamayın sizi istememezlik değil ama ben evimi bilmek istiyorum dersin güzel güzel...
Çözümü nişanlının ailesi bulur bu kadar...

bence kayınvalidenlerle oturmaya kalkarsan bu 2 değil 20 seneye uzar... siz başka eve zor çıkarsınız.. ev iyisi kendi bütçenize uygun bir eve kiraya çıkın en azından kafan rahat eder..
vede şöyle yapabilirsiniz.. üst kata kayınvalidenler gececekya alt kata sen gececegine orayı kiraya versinler o kirayı siz alın üstüne her ay koyup başka rahat bi eve çıkın

Son düzenleme:
tşkler yorumlar için.tokat arkadaşım sana tamamıyla katılıyorum.yani bu zamana kadar oturmuş 2 sene daha dayansın ne olucak.arzuca sende haklısın annem babam sayılır ama sonuçta insan kendi annesi babasıyla sorun yaşıyosa eşinin anne ve babasıyla sorun yaşaması imkansız ve eşinin ailesiyle sorun yaşayan herkes sonucunda eşiylede sorun yaşıyo ben onlarla sorun yaşamak istemiyorum.hem ne kadar iyi olsalarda kendi ailemin yerini alamazlar değil mi

japon kız bulmuşlukla felan ilgisi yok sonuçta kayınvalidem o evde oturuyor şuanda onun o evden çıkıpta benim oturmam ne kadar doğru ki.hem dublex olsun felan demiyorum ben nişanlım öyle istiyodu olmadı katı felan önemli değil benim istediğim eşimle bi evimizin olması.benim söylemek istediğim 1.katta rutubet var ben yeni eşyalar alıcam 2 senede onlar rezil olucak yazık değil mi.haklısın aile büyükleri konuşursa bencede hallolur ama babam daha önce ben onların evine karışamam dedi ama beraber oturmama müsade etmiyo zaten bakalım hayırlısı

Öncelikle kusura bakma arkadaşım ama bulmuşta bulanıyor havasındasın :1closedeyes:
Birinci kat olmaz, üçüncü kat olsun, üçüncü kat olmaz dublex olsun falan filan...
Neden bu konuyu nişanlınla konuşmak yerine aile büyüklerine bırakmıyorsun...
Aileler daha mantıklı konuşup bir çözüm üretirler bu kadar dert etme kendine...
Kendi fikrini açıkca söyle ben birlikte oturmak istemiyorum yanlış anlamayın sizi istememezlik değil ama ben evimi bilmek istiyorum dersin güzel güzel...
Çözümü nişanlının ailesi bulur bu kadar...

aynen...... :delphin:

tamam haklısın ev olmaması çok zordur eminim ama şuanda benim imkanım var ayrı olması için olması mecbur katlanıcaktım.Allah herkese ev sahibi olmayı nasip etsin

Evimiz çift daire olduğu halde beraber oturduk.Zaten mal mülk kimseye kalmıyor.
Kendisi 5 yıl öncevefat etti....................
Bak ev yine bana kaldı....................................................................

haklısın canım malk mülk kimseye kalmıyo.ama senin eşin tek çocukmuş benim görümcelerimde var.bi tanesiyle iyi anlaşıyorum ama diğeri bizim tanışmamıza sebep olduğu halde nedense bana çok uzak duruyo.hiç sebep yokken.sadece eşim olsa belki bende kabul ederdim ama bu şekilde çok zor

Her işte bir hayır vardır.Yinede onlara karşı saygıda kusur etme.Nişanlının ailesine ne kadar
iyi davranırsan sen kazanırsın,eşin mutlu olur unutma...........................................

Back