Konu baslugi altinda yazanlardan dolayi boyle dediginizi farzediyorum. Cunku jasse konuya yaptigi yorumlarda giris cumlesinde "nisanli musveddesi"diye konuya baslayip asla evliligi dusunmedigini soyluyor. Suan tek amaci HERSEY GUZELKEN 1 GUN ICINDE OLUSAN ANI DEGISIMIN NEDENINI BULMAK VE ARDINDAN GONUL RAHATLIGIYLA SORU ISARETSIZ BI SEKILDE "ELVEDA" DEMEK.
Tam olarak suanki durum bu.
Sadece konu altinda yazanlari okuyup buraya bu sonucu yazmaniz "ikinizde kafayi siyirmissiniz' demenizse cok itici. Suan ne kadar hakli olsun yada olmasin aci ceken biri var. Ve yaptiginiz cok yanlis. Yorumunuzu gereksiz bi sekilde sert buldum.
Basi goge mi cikar yere mi eger bilinmez ama jasse ancak boyle tam manasi ile kurtulabilecegini dusunuyor. Kafasinda soru isareti kalmasi bence onu huzursuz edecektir. Aslinda bi bakima sadece kendini dusunuyor.Aman nedenini bulsun başı göğe erer belki. Ben mi çok alınganım çok mu gururluyım ya da kendimi çok mu seviyorum bilmiyorum ama yani bu kadar bağırmadan kötü sözden sonra ... bilmiyorum ya çok değişik kızlar var
ben de bundan korktum.. yok stresmis yok bsyler yasamis; laf bunlar.. zaten kisi kendini en cok kotu durumda belli etmez mi? etmis iste..mesajınızı okuyunca yazmadan edemedim. Kesinlikle haklısınız. Yazık edecek kendine. Affedecek gibi görünüyor.
Bu kadar sert yorum yapan arkadaşları anlayamadım gerçekten genede saygı duyuyorum. Konu sahibi belli ki hassas ve buraya sinir sahibi olmak için gelmiyor. Herkesin yaşadığı olaylara tepki verişi, tutumu farklı. Gerçekten şöyle bişey var arkadaşlar; olayı yaşamak, yaşarken yaptığımız çıkarım ve yorumlar başka, sadece dinleyici olarak yapılan yorum ve çıkarımlar çok çok başka. Ben şunu görüyorum genelde, konu açan insanların kullandığı ortak bi cümle var fark ettiniz mi? 'Kendi konuma yorum yapıyo olsam bende sizin yazdıklarınızı yazardım' Ne demek istediğimi anlatabildim sanırım, kendi başımıza gelince bazen yazdığımz gibi olmuyo, bunları göz ardı etmesek iyi olur.
Ben konu sahibini güçsüz zayıf biri olarak görmedim.Bu konuya 2nci kez yorum yapıyorum. Evet ortada gerçekten hoş olmayan bi durum var, ama oda olayın vermiş olduğu fevrilikle nişanı atıp herşeyi bitirmek istemiyo. Nişanlısı aradığında kollarına atılıp yelkenleri suya indirceğinede inanmıyorum.
Herşeyi ölç tart sakın gözlerini kapaama bu yaşanılan olaya. Muhakkak sinirler yatışınca konuşucaksınız, sürekli böyle gerginlikler saygısız durumlar yaşadığınz bi ilişkinz yok sanırım. Ben umarım hatasını anlar ve gerçekten pişman olduğunu görürsün diyorum. Daha önceki yorumumda söyledim gene söylüyorum senin haksız olduğun nokta sana söyledklerinden sonra cevap olarak annesinden yürümen. Seni sadece burda yanlış gördüm. Olay olduğunda sen ve ailen fevri davranabilirdiniz ama öyle yapmadığınz iyi olmuş, sizin bu ağırbaşlı duruşunuzu sevdim. Bunu kendiniz ezdirmek olarak görmedim. Umarım bunları nişanlında görür. Aksi olursa gerçekten ilişkini ele al, ve kendini düşünerek bi karar ver.
6 yıl ilişkiden sonra nişanlandık 3 ayda evlendik biz eşimle
İnan o kadar üzüldüm ki kendimi senin yerine koyabildim çünkü
benim kayınvalide de olgunluk 0
nişanlıyken hep ortalık karıştığında her şeyi daha da berbat hale getirirdi
benim herif de sevgiliyken fln ona ulasamadigimda ailesini aramama kızardı
nişanlının burcu ne merak ettim eşim koç burcu birden alevlenir ama çabuk söner
jasse
sonuc olarak neye karar verdin?Beni anladığınız ve saygılı yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Herkes şuna emin olsun ki,ben kendini affettirsin,ayrılmam şu bu bir düşüncede değilim.Zaten o laflardan sonra benim içimdekileri bitirdi.Nişanlı müsveddesini suçluyorum,annesini de haksız buluyorum.
Umarım hayırlısı olur.
merhaba, kv niz sizi de üzdü demek.. yazık gerçekten.hayır,bu erkekler onlara ulaşamyınca annesini aramaya neden kızıyor ki bu kadar,ne oluyor yani arayınca? kendisinin burcu ikizler.
Sen hayatimda gordugum en mantikli insanlardan birisin jasse.
Yanlis yapacagini hic sanmiyorum. Konunun takipcisiyim. Lutfen uzulme.
Sonuna kadar katiliyorum size. Yerden goge kadar haklisiniz. Hani burda cok adi sani gecen sert yorum yapacagim diye gerim gerim gerilen,insanin bulundugu hali ruhiyeti anlayamadan herseyi cok bilen bayan agiz tikayan olmayi, burda ilkokul cocuklari gibi "ben bildim ortmenim" edasiyla sivrilmeyi kendine gorev edinmis hanimlar sadece gulunc duruma dusuyorsunuz. Tamam anladik. Siz ezdirmezsiniz. Siz cok klassiniz. Anladik anladik lutfen bi sakin.
Ben jasse"yi tanimiyorum ama yorumlarini okudugumda bu kizcagzi gercekfen anlamamak icin direniyorlar. Hala " annene bunu dedi devam mi edeceksin, onu yapti hala susacak misin, agzina bi laf tikamadin mi, hala ne nisani atacam diyosun nede atmayacagim" ya bi sakin olun ya. Bu kizcagiz basindan beri "nisanli musveddesi" diye basliyor konuya. Ayrica onun yolu senin uslubun agzin degil belli ki. Bu kiz o donup duran carka oyle bi comak sokmak derdinde ki hayatindan komple cikarabilmek icin hicbir soru isaretim kalmasin diye devam ediyor hatta bu aciya. Ama sen cok bilmis abla olarak bu psikolojiyi anlayamazsin cunku bunun icin bilmek degil anlamak gerek.
Jasse sonuna kadar haklisin. Yolundan vazgecme. Goruyorum ki cok akli basinda dogru yollar cizebilen birisin. Gonlunu kalbini mantigini temiz bi sekilde bu iliskiden cikarip 0 soruyla acabayla keske demeden elveda demek istediginin farkindayim. Burdaki bazi hanimlar belli zaten her konuda sivri sivri cikislari var. Onlar seni kirmasin uzmesin. Hic okuma bile derim. Onlarin kendi "var"ligini surdurebilmeleri icin bu dobra sandigi patavatsiz ve kirici cikislara ihtiyaclari var.
Gelismeleri yaz lutfen.
Herkes kendince yardım etmeye çalısıyor. uslup malesef yanlış olabiliyor. Takılma. Herkesi olduğu gibi kabul etmek en rahat ve en güzeli.sevgilizeholll beni bu derece anlayabildiğin ve de kendini benim yerime koyabildiğin,vicdanında empati yapmayı başarabildiğin için çok teşekkür ederim sana.Bu beni çok memnun etti şu ruh halinde.Gerçekten artık bazı yorumlar o kadar acımasızlaştı ki acaba ben mi anlatamıyorum moduna girmiştim bir an.ben o şekilde yorum yapan kişiliklerin aslında normal hayatlarında o derece sivri çıkışlar yaptıklarını düşünmüyorum,buna inanmıyorum.orada da burada davrandığı gibi davransa başta eşi,dostu olmak üzere heryerden veto yer,lafları da yedirirler zira..Hatta kendi başlarına gelse belki benden daha kötü bir tepki verecekler ama işte burası sanal.at atabildiğin kadar,gerçek hayatta ne kadar ezik olursan ol burda istediğin kadar sert takılabilirsin.Ortamlarda ben çok gururluyum,çok mantıklıyım,sertim dersin kim bilecek? :)İzlediğim yol kimilerine göre doğru kimilerine göre yanlış.Elbette herkese saygım var,bu konuya yorum yapan biri olsam burdaki arkadaşların aynılarını yazardım.Fakat nişanlım dediğim adamı ben tanıyorum,dibe vurduğunda da zirveye çıktığında da kısacası her anında gördüm,yanındaydım tanık oldum tanıdım.Şu an böyle davranmak bana da çok doğru gelmese de bu kez farklı bir adım atmak istiyorum.Öte yandan buraya yapılan yorumlara da çok değer veriyorum,onlar benim kulağımdaki küpe,beynimdeki rehber.Hepsini dikkate alıyorum.Gelişmeleri bildireceğim.
bak konuna kacinci mesajim.. inan korkuyorum onu hakli cikaracak bahaneler bulmandan.. yapma.. bu hasta ruhu, saygisizliklari hangi bahaneye saklayabilirsin? 5 yil vermissin, gorememissin haydi.. simdi gore gore omrunu, hayallerini mi vereceksin?
mesajınızı okuyunca yazmadan edemedim. Kesinlikle haklısınız. Yazık edecek kendine. Affedecek gibi görünüyor.
Aman nedenini bulsun başı göğe erer belki. Ben mi çok alınganım çok mu gururluyım ya da kendimi çok mu seviyorum bilmiyorum ama yani bu kadar bağırmadan kötü sözden sonra ... bilmiyorum ya çok değişik kızlar var
konu sahibi arkadaşımız anlam verememiş neden bu adam bazen iyi bazen çok kötü diye? bana böyle davranma cüretini nereden alıyor diye?
çok basit bir cevabı var, ona bu saygısızlıkları yapma cüretini siz verdiniz arkadaşım.defalarca aynı hataları yapmış, defalarca affetmişsiniz. bir kere yapan hep yapar oysa. can çıkar huy çıkmaz. 10 yaşında değilse bir insanın oturmuş karakterinin düzelmesi değişmesi imkansızdır.
dediğim gibi sizin onu eninde sonunda affedeceğinizi bildiği için istediği gibi esip gürlüyor, çok afedersiniz hayvan gibi davranışlar sergiliyor. ve asla da değişmeyecek bu kısır döngü çünkü yine geri döneceksiniz ona. çünkü "beş yılımı verdim, böyle bitmemeli" diyorsunuz. inada bindirmişsiniz.
nişanlılık evresi neden var? çiftler birbirini daha iyi tanısın, evliliğe uygunlar mı anlaşabiliyorlar mı gözden geçirsin diye. nişanlılıkta gördüğünüz olumsuzlar, evlilikte yaşayacaklarınızın da habercisi. hatta evlilik erkeklere bir cüret verdiğinden çok daha kötüye gidecektir herşey. nişanlıyken hakaret eden evlilikte döver muhtemelen..
inat etmeyin, beş yılın yasını tutmayın. eminim çok güzel, hoş, değerli bir insansınız. dengesiz, sinir küpü bir adamla evlenmeyi obsesyon haline getirmeyin, kurtulun bu adamdan. insanlar 30 sene hapiste kalıp da temiz bir sayfa açabiliyorken, acısıyla tatlısıyla o beş yılın geçtiğini kabullenin ve önünüze bakın. inşallah karşınıza değerinizi bilen, saygılı, düzgün bir insan çıkar..
arkadaşlar bana kızabilir ama ben nişanlınızın değişeceğine asla inanmıyorum. insanlar değişmez.
Bugün antalya da bir kadın kocasından öyle dayak yiyorduki yardım edin diye o adami n ustune balkondan kızgın yağ dökmek istedim jasse senin olacağında o hanzolardan uzak durun birde kucağında bebek vardi
Bazı arkadaşlar çok sert tepki veriyor tamam genel olarak haklılar ama bu kararı vermek öyle bir anda olacak biirsey değil ben neler yaşadım buna cesaret edemedim yapamadım çünkü kalbim ile beynim o kadar zıttı ki birbirine defalarca karar verdim bu işi bitirecem yapamadım benim yerimde baska biri olsa belki hiç düşünmezdi sonunda karşı tarf attı nişanı. O kadar kötü şey yaşamama rağmen 1 aydır bitmesine ragmen benim hala o kadar canım yanıyor ki zihnim benimle oyun oynuyor hep güzel günler aklıma geliyor . O yüzden aklında soru işareti kalmadan ayrılmalı bittikten sonra tek soru işareti kalmadan .
Vallahi bana ne. Adamın karşısında ben ezilip büzülmeyeceğim o kadar hakareti ben yemeyeceğim adam benim üzerimden ego tatmini de yapmayacak. Size yakışan neyse onu yapın. Bunlar yakışmıyorsa atın nişanı yakışıyorsa dedektifcilik oynayıp nedenini bulmaya devam edin.affetmeyeceğim.
sen mutlu olacaksan hemen atayım nişanı?
jasse umarım senin için en iyisi neyse, en mutlu olacağın ne ise o olur. konuyu başından beri okuyorum, ilk kez yorum yazıyorum.
sert yorumlara takılmamalısın bence, çünkü burada "asarım keserim" şeklindeki yorumlar güç göstergesi gibi görülüyor.
en ufak kavgada "ben olsam babamın evine giderim, benim kocam bana asla bunu yapamaz, bana bunu dediği anda biter, o telefonu ona yediririm" vs şeklinde yorum yazmak kolay. başına geldiğinde daha iyi anlıyorsun.
bu sessizlik sizin için iyi olacak diye düşünüyorum ben. yani senin için. ne istediğiniz ortaya çıkacak. belki gerçekten bir anlık iniş çıkıştır bu, onu da anlarsın.
sanırım bu kez zamana bırakarak karar vermek en mantıklısı.