Nişanlımla aramızda çözemediğimiz evlilik öncesi eşya problemi:(

Nişanlın çok değişik bir insan, etek giydirip meydana sal avrat diye hiç sırıtmaz.Utanmadan eşyanın kalitesinin hesabını mı yapıyor babana aldıracağı?Bu damatlar yemin ederim çok fena. Sen de bu adamı babana kocam diye götürüyorsun ya pes. Paragözlüğün bu kadarı.

İnsan böle birşey demeye utanır. Eşimi üzüp babasına masraf yaptıracağıma uyduruk buzdolabıyla otururum daha iyi.

bende pahalılık sonsuza kadar gider
ceviz ağacı mobilya da var medefe de
700 liraya çamaşır makinesi de var 2500 liraya da var
konu sahibinin nişanlısı nasıl bir beyaz eşyadan bahsediyor neyi alacaklar ne kadara kadar çıkıyor bu adam en kalitelisi derken
hiç bir şeye cevap vermiyor ki konu sahibi

Esya derken damat eşya olayını size itmiş anlasılan.. kız tarafi sadece yatak odası ve mutfak eşyaları tasak çanak vs.. alır.. ee damat da bübasına en iyisini aldirtsn o zmn..

Şimdiden bunu diyen adam şu alınacak babana söylesene, bu lazım babandan istesene der sana! Emin ol bundan. Bu ne demek ya? Erkeksin sen. Sanane adam ne alırsa alır. Sen üstüne düşeni yap. Bi de taktik veriyor terbiyesiz. Kızım aklını başına topla. Benim babam da çok zengin, eşimin ailesi memur. Bir kere bile aklından geçirdiğini dahi sezmedim. Hatta benim üni de aldığım kredimin geri ödemesini dahi o yapmaya kalktı. Nişanlıyken nikahımızı erken yapmıştık tayin için. Ben senin kocanım artık babandan mı isteyeceksin ben varken tabi ki ben ödeyeceğim dedi. Ben tabi ki ona ödetmedim babam ödedi. Allah razı olsun diyorum şimdi öbür türlü olsaydı gözümde küçücük değeri olmazdı. Öyle biri de girdi zira aileye! 10 yıl sömürdü. Defoldu gitti ondan sonra.
Arkadaşım hakkını helal et ben galiba çok sert çıktım özür dilerim ama bizim ailece dilimiz çok yandı bu beklentili insanlardan. Nolur lafını esirgeme. Şimdiden umudu varsa, senin babanın parasına güveniyosa kessin umudunu. Erkeksin sen üstüne düşeni yap babamın yapacağının derdine niye düşüyorsun, ben bile gururluyum. Sen nasıl böyle gurursun olursu de diyeceğim ama büyük kavga kopacak aranızda bu sefer! Of ne bileyim allah yardımcın olsun ama gözünü aç aman diyim!

Sonra ne olur söyleyim.beyimiz araba ister hada babamdan para işte der zorlar rahat vermez ev ister ne de olsa o öğretmen az kazanıyor sen de calismiyorsun onu da kullanır AC gözlü doyumsuz.bir erkeğin kaliteli eşya istemesi çok iğrenç.durumumuz yok şunu almayalım demesi çok daha samimi bir davranış

Valla ben nişanlımın böyle bir şey söylemesine müsaade etmezdim açıkçası. Kendi ailesi ne alacaksa benim ailem de onla eşdeğer bir şeyler alır. Ki zaten eşim de ailesinden bir şey görmediği için bana da o dönemde bir şeyler isteme ailenden biz hepsini kendimiz yapalım demişti. Benim ailem de diğer kardeşlerime bir parça beyaz eşya aldıkları için bana da almak istediler. Onu da bütçelerine uygun olabilecek bir model seçtik. Bence olması gereken en uygun durum bu. Nişanlının iyi kötü kavramına girmeye hakkı yok.

İstediği cevapları alamadı galiba. Uyuz oluyorum söyle konu açıp gidenlere.

Eşya altı üstü. .
Benle ömür sürecek değil ya . .
Kendi kullanacağın eşyaya bu müdahale hiç hoş değil. .
Gereken cevabı vermelisin ..

Yuh diyorum...
Böyle düşünse bile bir erkek söylemeyemez, utanır.
Şakayla biz de derdik, baba evinden her şeyi getirelim ohh rahat edelim diye ama adı üstünde şaka!
'Ben neyi beğeniyorsam onu alacağım, ister ucuz ister pahalı' diyemediniz mi?
O adam sizin babanızın durumu iyi diye mi sizle evleniyormuş?
Bir gün servet size kalacak diye mi evleniyormuş da bunları düşünebilmiş?
Benim evimde aldığım eşyaların neredeyse hepsi, eşimin aldıklarından çok çok daha kaliteli.
Aldıkları buz dolabı fiyatına benim yatak örtüm var, öyle söyleyeyim.
Fakat babamı yolunacak kaz gibi görmemden değil, ben beğendiğim ve onu istediğim için alındılar.
Karşı tarafa da baskı yapmamak adına karışmadığımdan, onlar neyi uygun gördüyse o kalitede aldılar ki maddi durumları çok daha iyi bizden.
Hiçbir zaman da 'vay efendim o kadar paraları var da ucuzunu aldınız' demedim, düşünmedim bile.
Eşya yani bu, bir ömür onunla yaşayacak değilsiniz.
Birgün bozulacak elbette.
Yani düşünsem bunu ben düşünürdüm, belki de bir kadın olarak maddi olanakları benim ailemden misli misli fazla iyi olan eşime yıkardım.
Ama aksine hiçbir kimseye boynum eğilmedi ailem sağolsun, aksine durumumuz iyi olmasına karşın daha iyisi için kendilerini zorladılar, borca girdiler, 3 varsa 8 verdiler.
Sizin nişanlınız bir erkek olarak nasıl bunu yapabildi?
Nasıl dile getirebildi?
Nişanlınız olacak adam nasıl babanızı banka kasası gibi görebildi?
Elinde ne var ne yok dökmeli, evlilik budur.
Bir şey beklersen de karşılığını verebilmelisin.

Şimdiden tavrınızı koyun, hayat boyu babanızdan isteyeceklerinden kurtulun. Şimdi dediği gibi yaparsanız ilerde 10 binde baban katsın olur. Çalışmıyorsanız sizi bakacaksa evlensn. Babanıza sürekli el açmak zorunda kalmayın.

Bir tarafın zengin olması diğer tarafın fakir olması ne ya.herkes üstüne düşeni yapar tabi isterse.kendi ailesinden de beklenti içine giriyor mu beyfendi. En iyisi olmayınca ne oluyormuş.evlenince her paraya ihtiyacı olunca böyle yapabilir.hadi dinledim bu adamı istediğini yaptın diyelim baban duysa Kahrolur ya.

iyisi olsun istemesi normal ama size tavrı çok yanlış..
siz çocuk musunuz ki babanızla nasıl konuşacağınızı o tembihliyormuş
hem babanızın bütçesi neyse onu alacaktır zaten.
nişanlınız babanıza takmış sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…