- 20 Ağustos 2011
- 6.390
- 980
- 398
- Konu Sahibi LastJanissarY
-
afedersin yarısını okudum en iyisi dedikten sonrasını okumadım.Benimde bir erkek arkadasım vardi baban şöyle böyle baban yapar diye diye benden geçinmeye baslamisti böyle pinti bi adamla mutlu olacağğını sanmıyorummm senin zaten bir aklın var iyisini kötüsünü kendi kararınla alabilirsin...herkese merhaba.
benim çok büyük bir problemim var.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim nevi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız
Bizim de abimin ilk nişanlısından ağzımız çok yandı.Allah arttırsın benim babam da çok zengin,müstakbel gelin bizi sömürmüştü de sömürmüştü.Düğün arifesi kilo kilo altını alıp kaçmış.Ev döşenmişti vs bir akşam gizlice kamyon tutup getirtmiş olan eşyaları yükleyip götürmek için,tesadüfen abimle arkadaşı (aynı zamanda avukatıydı abimin) giysilerini topluyorlardı öyle yakaladılar mahkemelere taşındı olay. Sizin ağzınız kimden yandı?Şimdiden bunu diyen adam şu alınacak babana söylesene, bu lazım babandan istesene der sana! Emin ol bundan. Bu ne demek ya? Erkeksin sen. Sanane adam ne alırsa alır. Sen üstüne düşeni yap. Bi de taktik veriyor terbiyesiz. Kızım aklını başına topla. Benim babam da çok zengin, eşimin ailesi memur. Bir kere bile aklından geçirdiğini dahi sezmedim. Hatta benim üni de aldığım kredimin geri ödemesini dahi o yapmaya kalktı. Nişanlıyken nikahımızı erken yapmıştık tayin için. Ben senin kocanım artık babandan mı isteyeceksin ben varken tabi ki ben ödeyeceğim dedi. Ben tabi ki ona ödetmedim babam ödedi. Allah razı olsun diyorum şimdi öbür türlü olsaydı gözümde küçücük değeri olmazdı. Öyle biri de girdi zira aileye! 10 yıl sömürdü. Defoldu gitti ondan sonra.
Arkadaşım hakkını helal et ben galiba çok sert çıktım özür dilerim ama bizim ailece dilimiz çok yandı bu beklentili insanlardan. Nolur lafını esirgeme. Şimdiden umudu varsa, senin babanın parasına güveniyosa kessin umudunu. Erkeksin sen üstüne düşeni yap babamın yapacağının derdine niye düşüyorsun, ben bile gururluyum. Sen nasıl böyle gurursun olursu de diyeceğim ama büyük kavga kopacak aranızda bu sefer! Of ne bileyim allah yardımcın olsun ama gözünü aç aman diyim!
Nişanlınızın tavrı hiç hoş değil. Ne demek bir daha alamayız,en iyisinide alsanız bozulabilir,o halde yenisini taksitlede olsa alamayacakmısınız? Ayrıca bir insan utanır en pahalısını aldır demeye. Biz burada bayanlara bile kızıyoruz bu tip konularda kaldı ki bir erkek en pahalısını alsın baban diyor. Bu mantıkla onlarda en iyisini alsınlar madem,bozulursa bir daha alamayacakmıssınız ya.herkese merhaba.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim evi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız
herkese merhaba.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim evi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız
Bizim de abimin ilk nişanlısından ağzımız çok yandı.Allah arttırsın benim babam da çok zengin,müstakbel gelin bizi sömürmüştü de sömürmüştü.Düğün arifesi kilo kilo altını alıp kaçmış.Ev döşenmişti vs bir akşam gizlice kamyon tutup getirtmiş olan eşyaları yükleyip götürmek için,tesadüfen abimle arkadaşı (aynı zamanda avukatıydı abimin) giysilerini topluyorlardı öyle yakaladılar mahkemelere taşındı olay. Sizin ağzınız kimden yandı?
ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba
Aldık tabii, o pespayeyi de ailesini de sürüm sürüm süründürdük.Geri alabildiniz mi bari?
Aldık tabii, o pespayeyi de ailesini de sürüm sürüm süründürdük.
Amin.Şimdiki gelinimiz iyi bir insan,bir de çocukları bile var 2.yi yapacaklar şimdi :) Allah sizin çocuğunuzun bahtına hayırlısını yazsın inşallah.Iyi olmus tebrik ederim sizi. Allah karsiniza iyi insanlar cikarsin bundan sonra.
herkese merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?