• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla aramızda çözemediğimiz evlilik öncesi eşya problemi:(

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim sizin yazınız vesile oldu. Burda hergun birsuru insan kayinvalidesigil yüzünden eşlerinin kendilerine rest çektiğini yazıyor. Yaa erkekler ailelerine bu kadar kiymet verirken biz bayanlar hala neyi dusunuyoruz çok merak ediyorum niye ailemzii ezdiriyoruz. Herkes aklını başına toplasin. Bizimde ailemiz EN AZ onlarınki kadar değerli.

bana hayatınız çelişki dolu gibi geldi

yani nişanlınızın bunu söylemesi garip

zenginiz ama fakir gibi yaşıyoruz demeniz garip

kız tarafına düşen eşya dediğiniz ne ola ki

ben onu da anlamadım

ama beyaz eşya olsun bir de yatak odası

yatak odasının en kalitelisi olsa ne olur

hani büyüğü vs anladım da altı üstü dolap baza değil mi bu

beyaz eşyanın da orta sınıfı ile en iyisi arasında da olsa olsa 300 oynar tanesinde

babana nasıl söyleyeceksin

normalde baban beğen alalım derse alırsın beğendiğini de

al kızım 10000 lazım olanları al derse yetmez bu mu diyeceksin

bölümünüzü yazmamışsınız atanamazsam tek maaş ile evi geçindirecek diyorsunuz

önce atanın sonra evlenin ya da özelde çalışın vs vs

bölümü bilmiyorum ama atanması zor ise kursa vs gidin ki kafanızı bunlarla değil de konularla meşgul edin hayırlısı ile atanın kimseden de bir şey istemeyin

Kız çeyizinden yatak odası,mini fırın, olursa da bulaşık makinesini çıkarınca geriye kalan yatak odası,misafir odası ve mutfak tekstilleri takımları, Kaplar kacaklar, vitrin takımları en iyileri marka olanlar 10-15 buluyor zaten. Göze pek görünmüyor alınanlar ama inanın tutuyo.
Yerinizde olsam öyle bir şey dediğin de merak etme herkes kendine düşenin iyisini yapar zaten derdim. Bi daha da böyle bir şey demez.

Siz de keşke babanızın parasından çok bahsetmeseydiniz.

bir de bunu söyleme cürretini nişanlınıza siz vermişsiniz ama

bize bile yazarken zenginiz ama fakir gibi yaşatıyor demişsiniz

nişanlınız da yine öyle yapar gider ucuz diye garip şeyler alır diye demiş olabilir

isteyemem diyorsunuz ya istemenizi söylemiş olabilir ama tarz çirkin tabiii

Baba da para oldugunun ama ayni zamanda cimri oldugunun da farkinda nisanli bey, simdi gider o kadar para varken dandik esya alir, kaliteli eşyalar alsin diye yol öğretip taktik veriyor kiza :)

Isi saglama aliyor. Hem esyanin en iyisini kapacak hemde gururlu erkek pozisyonunda kalacak. Cünküüü evlendikten sonra kayinbabasindan birsey isteyemezmismismis. Ve bunu da alttan alttan iyi niyetli saf konu sahibimizi babasina karsi doldurarak basariyor. Nisanli beyimiz pek gözü acik anam.. :)

Isi saglama aliyor. Hem esyanin en iyisini kapacak hemde gururlu erkek pozisyonunda kalacak. Cünküüü evlendikten sonra kayinbabasindan birsey isteyemezmismismis. Ve bunu da alttan alttan iyi niyetli saf konu sahibimizi babasina karsi doldurarak basariyor. Nisanli beyimiz pek gözü acik anam.. :)

Tiiiis seslerini sende duyuyor musun :)))

Nişanlının içine,görmemiş herşeyi evleneceği erkekten bekleyen gelin ruhu kaçmış.oldu olacak yunan adetinde var olan drahoma da istesin.kız tarafının erkeğe ödediği bir nevi başlık parası yani.

bir de pahalı eşyayı sen istemıyorsun oyle almamıssınız evınıze de tutumlusunuz
sonra yenı evınıze de pahalı esya ıstemıyorsun
ama adam ıstıyor ama senın babana aldırmak ıcın senı kullanmaya calısıyor , uyanık

Babaya oyun yapalım diyor yani.Çocuk mu bu adam,bence uyanık. EŞYALARI aldirdiniz oyunla diyelim ,sıra neye gelecek ağla dolmuşta sürünüyorum de araba alalım, para az de harçlik versine gider bu durum.

diğer yorumları okumadım ama ayrıl bu adamdan..
domuzdan ne koparırsam kardır diye bakan bir zihniyetle ömür geçmez çok pişman olursun sonra..

• Beğen
Reactions: anu
konunun yarısına kadar okuyup bıraktım. söyleyecek tek cümle var. eğer bir babanın kızı evleniyorsa, babası ona en mükemmel şeyleri alır. bizim durumumuz pekte iyi değil. ama ben evleneceğim zaman zaten babam benim istediğim kalite de ve benim istediklerimi alır. bence hiç konuşmayın bu konuyu babanızla.emin olun o size, sizin tahmin ettiğiniz eşyaların en iyisini alacaktır. böyle bi konuyu konuşmak saçmalık olur. nişanlınızın bu söyleyişlerini de evlilik öncesi stresine bağlayın. nişanlanıza şunları söyleyebilirsiniz "babam zaten en iyileri alır bana".

her genç kızın hayali gelinlikle muhteşem bi düğün yapmak. ya düğün buruk olursa ? bu söylediklerinize babanız kırılırsa ve düğününüze gelmezse ? kimseye ayıp olmasın diye düğünde gülüp oynayacaksınız. ama insanlar bunu "geline bak babası düğünde yok halen oynuyor" diyecek. bir babanın düğüne gelmemesi, baba evinden senin gelinlikle çıktığını görmemesi çok kötü bir sey. size düşen büyük pay evlilik öncesi zamanlarda iki tarafı idare etmek kalıyor. umarım hayırlısıyla bu durumu güzel bir şekilde atlatırsınız.

Sizi üzmek istemem ama ben nişanlınızın davranışını sevimsiz buldum. Sizin iyiliğiniz için illa bahsetmek istese bile laf arasında şakayla karışık, önemsiz bir şey gibi söylemeliydi. O da bir kere. Sizin üzüldüğünüzü anlayınca da ben senin mutlu olman için söyledim, nasıl istersen öyle yaparız gibi bir şeyler demeliydi.

Son düzenleme:
Yazık etme kendine böyle bi insanla
bu davranışın sonu yok
kat kat arta arta önüne gelir
bi tas yeter diyen kadın var da bii tasa yemek koycak adam çok zor arkadaş

Back