- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.211
- 598
Ataerkil zihniyet tamamen başka bir şey değil. Senin yerine ben sinirlendimEn azından sizin gibi anlayanlar da var çok sağolunHerkes aynı şekilde hissedemez, aynı düşünemez. Benim gerçekte nasıl bir insan olduğumu bilmeden karşı tarafa üzülenler oldu yani şaka gibi..
Siz " hayır biz ikimiz yetişkin, çalışan , kendi ayakları üzerinde durabilen bu evliliğe hazır insanlarız...O yüzden düğünümuzu de tabii ki kendimiz yapicaz " dediniz ve onlar ölümuzu görün herşeyi biz ödiycez diye ısrar ettler öyle mi? Yine de davetiye konusundaki gibi dik dursaydiniz hiçbir şeye karisamazlardi bence ama neyse...Ama düğünü öde diyen olmadı, hiç böyle bir beklenti veya isteğimiz yoktu. Ortak yapmamızı da kabul etmedi, gurur meselesi yaparmış kendisi. Hem zorla ödeyip hem de kendi istediğini diretmesi hoş gelmiyor bana
Çok teşekkür ederimSakın eş ailesinden bisey beklemeinşallah Çok mutlu olursunuz ..
Allah rahmet eylesin, başınız sağolsunAtaerkil zihniyet tamamen başka bir şey değil. Senin yerine ben sinirlendim
Üç sene oldu babamı kaybedeli, çocuk değil kocaman evli barklı kadındım. Hala aklıma düştüğünde biri kalbimi sıkıyormuş gibi hissediyorum.
Beni tanımayan insanın düğünümde ne işi var zaten? Benim düğünüm, annem babam çok istiyorsa kendilerine düğün yapabilirler.Davetiye üstünde ne yazdığına kadar karışmak tam bir işsizlik zaten. Başka işiniz gücünüz mü yok buna takıyorsunuz kafayı?
Ayrıca kim davetiyeyi postayla yolluyor ki? Yakındakilere elden veriliyor, uzaktakilere telefonla haber veriliyor genelde. Kimse de "yav bu kimin çocuğuydu" demez herhalde.
Aynen öyle zaten yakın çevre gelecek, herkes 10 gün öncesinde tek tek aranıp gelip gelemeyeceği teyit edilecek yani masa düzeni oluşturmak için. Tanımayan kimse gelmiyor sonuçtaDavetiye üstünde ne yazdığına kadar karışmak tam bir işsizlik zaten. Başka işiniz gücünüz mü yok buna takıyorsunuz kafayı?
Ayrıca kim davetiyeyi postayla yolluyor ki? Yakındakilere elden veriliyor, uzaktakilere telefonla haber veriliyor genelde. Kimse de "yav bu kimin çocuğuydu" demez herhalde.
Keşke davetiyenin altına “bu düğün damadın babası ali veli sponsorluğunda yapılmıştır” yazsaydınız da rezil olsalardı. Gerçi bu zihniyet bununla da gururlanabilirBabası oğluna “bir daha böyle bir şey duyarsam seni evlatlıktan reddederim, benim param yok mu da düğünü ben yapmayacakmışım” diyen ve evet egosu bu kadar yükseklerde olan bir insan. Nişanlım da bir daha böyle bir konunun asla açılmasını istemediğini çok büyük olay çıktığını söylemişti
Bence var.Sizin hissettiğiniz istediğiniz doğru
anlamına gelmez ki. Ben de bizzat konu sahibinin durumundayım ve onun gibi düşünüyorum. Emin olun hayatlarımız normal bir şekilde devam ederken sürekli aklımızdalar sadece bi
yerde adını görünce kalbimiz sızlamıyor. Uzman desteği gerektirecek bi durum yok yani gayet insani bi hal.
Belki de hiç bahsetmediğiniz için hassasiyetinizin tam olarak farkında değildirBen de en çok nişanlımın bu olayı bana yansıtmasına üzüldüm. Onunla hiç babam hakkında konuşmadım, 7.5 yıldır birlikteyiz acımı hiç yansıtmamaya çalıştım ama beni yine de tanır bilir ve anlar sanıyordum. Ben olsam hiç ona yansıtmadan aile arasında kapatırdım konuyu.
En son kendi tarafınıza istediğiniz davetiyeyi bastırın ne yapıyorsanız yapın dedim ama nişanlım tek tip olsun gerek yok diyip kapattı konuyu
Büyük tepki denilecek bi durum yok.Bence var.
Bu kadar büyük tepkiler vermeyi gerektiren duygular yaşıyorsak tedavi alınmasında da bir tuhaflık görmüyorum.
Ayıp mı psikoloğa gitmek?
Alintima bakarsanız uzman desteği alınacak bir şey yok diyorsunuz.Büyük tepki denilecek bi durum yok.
Ayrıca son cümleniz ne alaka:) Ben öyle birşey dedim mi hayır.
Yaşamadığınız, tatmadığınız duygular hakkında ne güzel yorumlar yapıyorsunuz. Allah gecinden versin yaşadığınız zaman psikoloğa gidersiniz.Bence var.
Bu kadar büyük tepkiler vermeyi gerektiren duygular yaşıyorsak tedavi alınmasında da bir tuhaflık görmüyorum.
Ayıp mı psikoloğa gitmek?
Siz insanların ne hissettiğini nerden biliyorsunuz?Yaşamadığınız, tatmadığınız duygular hakkında ne güzel yorumlar yapıyorsunuz. Allah gecinden versin yaşadığınız zaman psikoloğa gidersiniz.
Ben durumu birebir yaşıyorum diyorum siz benim yazdığımı okuyor musunuz?Alintima bakarsanız uzman desteği alınacak bir şey yok diyorsunuz.
Buna siz mi karar veriyorsunuz?
Bizim oralarda direkt elden verilemediğinde verebilecek birine veriliyorDavetiye üstünde ne yazdığına kadar karışmak tam bir işsizlik zaten. Başka işiniz gücünüz mü yok buna takıyorsunuz kafayı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?