Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba herkese,
2 yıldır nişanlıyım, 3 hafta sonra düğünüm var. Bu hafta davetiye bastırmaya gittik nişanlımla. Davetiye örneklerinin bir kısmında anne-babaların isim ve soyisimleri, bir kısmında da sadece soyisimleri (x ve y aileleri) şeklinde yazıyordu. Benim babam ben 8 yaşındayken vefat etti, onun ismini davetiyeye yazmak ailemdeki herkes için ve benim için çok hüzünlü bir durum olacaktı o yüzden nişanlımla hiç aramızda konusu dahi geçmedi. “X ve Y aileleri” şeklinde yazsın dedik.
Akşamına nişanlım eve gitmiş ve bu ailesi tarafından sorun haline getirilmiş. Babası illa “benim bir tane oğlum var onun davetiyesinde düğün sahibi olarak benim adım soyadım yazmak zorunda, düğüne gelen herkes benim ismimi orda görüp düğün sahibi olduğumu bilmeli. İsim soyisimler şeklinde yazsın” demiş. Nişanlım bunu bana söyledi, kesinlikle böyle bir şey istemediğimi söyledim. Babamın vefatının üstünden 17 yıl geçti evet alıştık ama acımız dinmedi. Ne zaman adı geçse gözlerimiz doluyor, babaannem hatırladığı anda hüngür hüngür ağlıyor ilk günkü gibi. Biz babam aramızda olamayacağı için bu kadar üzülürken nasıl sırf isim egosu uğruna bunu yüzümüze vururlar anlayamıyorum. Telefonda bunları söyledim nişanlım tekrar konuşmuş babasıyla, yarım saat sonra beni aradı “tamam davetiyelerin yarısında aileleri yazsın, bizim tarafa vereceklerimizde de isim soyisimler olarak yazsın diyor babam” dedi. Ben de en son sinirlenip “ne halt yiyorsanız yiyin, davetiyeler kesmez hatta gazetelere billboardlara da yazdırın babanın ismini” diyip kapattım telefonu. Sürekli mesaj atıyor, özür dilerim sana da böyle hissettirmek istemezdim ama arada kalıyorum diyordu hiçbirine cevap vermedim. En son 1 saat sonra tekrar aradı “tamam konuştum bütün davetiyelerde sadece aileleri şeklinde yazacak” dedi.
Ben anlamıyorum bu kadar küçük bir şey nasıl saatler süren bir mesele haline getirilebilir. Ben birini bilmeden kırsam ve üzüldüğünü görsem kendim daha çok üzülürüm nasıl böyle bir düşüncesizlik yaptım diye. Onların umrunda değil günlerdir bana hissettirdikleri. “Benim bir tane oğlum var” diyor da benim de bir tane babam vardı ne ilkokul ne ortaokul ne lise ne üniversite, hiçbir mezuniyetimi göremedi mesela. “Ben oğlumun her özel gününde yanındaydım” diye şükretmek yerine bana bunları hatırlatıp üzüyorlar hiç çekinmeden. 22 Nisan akşamı kalp krizi geçirip 23 Nisan sabahında vefat etti babam. Tam yarım saat öncesinde yemeğimizi yerken ben ertesi gün yapacağımız bayram müsameresini anlatıyordum, güle oynaya konuşurken aniden kaybettim babamı. Ertesi gün herkes babaannemin evinde toplanmış ağlıyordu, benim öldüğünden haberim bile yoktu söyleyememişlerdi bana. Diğer odada bir an önce iyileşsin hastaneden çıksın diye kendi kendime dua ediyordum çocuk aklımla. Gece dua ederken uyuyakaldım, ertesi sabah çok travmatik bir şekilde öğrendim öldüğünü ama hep güçlü kalmaya çalıştım. Annemin yanında bile ağlamadım şimdiye kadar, onlardan daha dik durmaya çalıştım hep ama şu an kendime engel olamıyorum. Pazartesi gününden beri durup durup sürekli ağlıyorum. O gün yanımda olamayacağının üzüntüsünü hep bilinç altıma atmıştım, hiç aktif olarak üstüne düşünmemiştim bir anda su yüzüne çıktı. Bu olayda gerçekler o kadar suratıma çarpıldı ki hala kendime gelemiyorum. Buna vesile oldukları için tiksiniyorum ailesinden. Geçmişte yaşananlara sünger çekmiştim tam sevmeye başlıyordum ki buz gibi soğudum birden. 5 gün sonra annesinin doğum günü, o akşam onlarla bir araya gelmem gerekecek, yüzlerini görmeye nasıl katlancam bilmiyorum. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama hiç iyi hissetmiyorum, içimi dökmeye ihtiyacım vardı sadece. Okuyan herkese teşekkür ederim 🙏🏻
Allah rahmet eylesin babanızın mekanı cennet olsun ama %100 haksizsiniz bencilce davranmissiniz.Bu kadar basit dediğiniz şeyi sizde uzatamissiniz.insanlar oğlunu evlendiriyor ve bu çok doğal bir istek.Biraz empati kurmaya çalışırsanız belki karşı tarafı daha doğru değerlendirebilirsiniz.

Acınızı anlıyorum kudra ama burda kayinpederin ataerkillik bir hatası yok bence. Gelinin veya babasının adını yazmayalim dememis ki adam .O da gayet insani bir şekilde yaşlı başlı bir baba olarak belki de son kez, evladının murvetinde kendince yakınlarına gururunu sergilemek istemiş, üstelik yarı yarıya farklı davetiye bastirmayi teklif etmiş.O da reddedilince siz bilirsiniz demiş :110:Ayrica hem düğünün hem diğer giderlerin erkek tarafınca karsilanmasina izin veren ,yani asıl işine gelince ataerkil düşünceye çanak tutan konu sahibi bunu da unutmayalım
Hem düğünün hem de diğer giderlerin erkek tarafından karşılandığını nerden çıkardınız? İlla kalem kalem kendi yaptığımız masrafları da mı yazayım size. Ben de nişanlımın ailesi gibi görgüsüz olmak istemediğim için bence bana bunları konuşturmayın ama nişanımı da kınamı da bulunduğumuz şehrin iyi otellerinde yemekli düğün gibi yapıyoruz. Eşyaların tamamını ortak alıyoruz. Nişanlımın ailesi nişanlımın arabasını sattı bütün masraflarını ordan karşılıyorlar, benim arabamı ailem satmadı mesela onu kullancaz evlendikten sonra. Ben hiçbir şeyi karşı tarafa yıkmış değilim, onların yaptıkları masrafın aynısını biz de yapıyoruz o yüzden bilmeden konuşmayın lütfen

Gerçekten anlayan varsa beni de aydınlatabilirse çok sevinirim. Baktığım zaman sadece “düğünün parasını ben verdim” vurgusu gibi geliyor da bana çünkü
60 yaş civarı için bu davetiye işi önemli,ilk kez isim yazan davetiye görmüş gibi davranmanın da anlamı yok...eski nesil sonuçta. Ben bile ölsem gitsem kizimin davetiyesine adımı yazdirmasindan memnun olurum ki yaşım da 60 değil yani.....Rahmetli babanız hayatta olsaydı ve düğünün parasını vermeseydi bile o da aman yavrum yazmayın benim adımı demeyecekti emin olun....Yani düğünün parasını verenin adı yazar durumu yok ne gelenekte ne de bu çatışmada.... Umarım bir süre sonra nisanliniz da babasını kaybettiğinde, belki de onun bu son basit ricasını yerine getirmemis olmanın pişmanlığını yaşamaz.

Son düzenleme:
Bize de öyle elden ele davetiye geldiği oluyor ama davet sahibi yine de arayıp "şu gün şu saatte düğünümüz var, bekleriz. Davetiyeni şu kişiye bıraktım" vs diye kısa bir açıklama yapar genelde.
Bunu bile yapamıyorsa, o derece sarı çizmeli Mehmet Ağa ise düğüne de çağırmayıversin.
Çok yakın olunmayan insanları böyle etkinliklere çağırmayı anlamıyorum ben zaten.
Ne o bizi arayacak kadar önemsemiş ne biz onu hatırlayacak kadar sıkı fıkıyız, düğüne gidip ne yapalım?
Kusura bakmayın babam bazen gitme gafletinde bulunuyor 😂😂

Ben sizi anladım sanırım ama doğru mu anlamışım bakalım. Bence bu durum bardağı taşıran son damla olmuş. Sanki dolmuşsunuz bu da üzerine gelince eh ama ya deyip patlamışsınız gibi.

Aileden birini kaybetmek çok çok büyük bir travma ki sizin rahmetli babanız oldukça iyi bir babaymış ruhu şad olsun. Fakat eğri oturup doğru konuşmak lazım; eş ailesi her ne kadar eş ailesi olsa da bize yabancı. Bu sebepten onların sizin gibi düşünüp duygulanmasını beklerseniz( herhangi bir konuda) boşa kürek çekmiş olursunuz. Eş ailesinin yaptıklarını ve yapmadıklarını çok önemsemeyin derim hatta saygısızlık, hakaret ve iftira yoksa dediklerini de önemsemeyin ters bir durumda mesafe koyun. Sorunu çözmüşsünüz ama bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız kendiniz için duygusal değil mantıklı yaklaşmanızı tavsiye ederim. Şimdiden mutluluklar❤️

Bence siz haklısınız, istemiyorsunuz, bitti. Sorgulanmaması gerek. Babaniz hayatta da olsa böyle yazmasını isteyebilirdiniz, nisanlinizla ortak karar vereceğiniz bir şey. Herkes kendi davetiyesine kendi karar verirse sorun kalmaz. Bizde sürekli aileler her işin içinde.

Merhum yazılmasını da oldum olası anlamamisimdir. Ebeveynin aramızdan ayrılmış olması davetiyede neden konu edilir mesela. İsim yazilacaksa yine yazsin da merhum yazmak garip geliyor.

Orta yolu bulmaya çalışmışlar. Yarısı sizin istediğinizin şeklinde olacaktı. Benim de babam cok küçük yaşta vefat etti. Bende birgün evlenirsem sadece soyadı şeklinde basmayı düşünüyorum. Ama bunu bu kadar problem etmem. Iki tarafında gönlü olabilir. Streslisiniz ,düğün zamanı normaldir. Büyütülüp nefret edecek kadar büyük bir sorun değil. Kendinizi boşuna doldurmayın.

Başınız sağ olsun.
İki tarafın ayrı davetiye dağıtması makul bir teklif.
Sizin düğününüz olduğu kadar onların da düğünü.
Takı toka hakkında yazdıklarınıza ise şaşırdım.
Size işlerin doğrusunu kim anlattı peki? Hem hiç ilgilenmemiş gibi yazıyorsunuz hem de karatına kadar biliyorsunuz?

Bizim orda da ölen kişi davetiyeye yazilir merhum şeklinde hatta bazen bak onun çocuğu torunuymus falan diye ölen kişiden de tanıyabilir.
Yani babasının da hakkı aslında yatı yarıya olsaymış davetiye olurmuş
Allah rahmet eylesin babanıza yanınızda değil ama eminim sizin gibi bir evlat yetiştirdiği için de gururludur

Hem düğünün hem de diğer giderlerin erkek tarafından karşılandığını nerden çıkardınız? İlla kalem kalem kendi yaptığımız masrafları da mı yazayım size. Ben de nişanlımın ailesi gibi görgüsüz olmak istemediğim için bence bana bunları konuşturmayın ama nişanımı da kınamı da bulunduğumuz şehrin iyi otellerinde yemekli düğün gibi yapıyoruz. Eşyaların tamamını ortak alıyoruz. Nişanlımın ailesi nişanlımın arabasını sattı bütün masraflarını ordan karşılıyorlar, benim arabamı ailem satmadı mesela onu kullancaz evlendikten sonra. Ben hiçbir şeyi karşı tarafa yıkmış değilim, onların yaptıkları masrafın aynısını biz de yapıyoruz o yüzden bilmeden konuşmayın lütfen
Kız tarafı olarak 5 yıldızlı otellerde yemekli Nisan Kına yapıp, düğünü de ortak yapalım mı diye ısrar mi ettiniz gerçekten? E adam tabii ki düğünü de bı zahmet ben yapayım demiş.Israrlik veya egoistlik bir durum olmamış demek ki...

Küçük yaşta, babasını ani kaybetmiş ve düğününde yanında olamayacağı hüznünü yaşayan kadına, arada seneler var diye bi ajitasyon yapıyorsun, fazla drama, çok bencilsin, şöyle hissetmelisin yanlış hissediyorsun diye yazmadığınız kalmıştı, bravo.

Başınız sağolsun 🙏🏻 Nişanlınız sizin yerinize de ince düşünmüş, siz de kendi istediğinizi dile getirmişsiniz ve o şekilde yapılmış. Düşüncelerinize değer verilmiş ne güzel. Benimkine de verilmiş olsaydı bu kadar içerlemezdim zaten. Herkes farklı düşünebilir aynı hissetmek zorunda değiliz, ama hassas durumlarda o durumu yaşayan kişiye bırakılmalı karar diye düşünüyorum
Tabiki öyle size katılıyorum fakat yarı yarıya yapılması fikrine bence olumlu bakabilirdiniz. Öncesinde yaşanan şeylerin birikimine böyle bir tepki vermiş olabileceğinizi düşünüyorum şahsen, öncesinde yaşanmamış bir şey olsaydı bu durumda orta yolu bulurdunuz bu benim tamamen fikrim.

Bizim düğün davetiyemizde de isim yerine iki ailenin soyisim yazılmıştı. Ikimizinde kaybı yok ama hiç üzerinde düşünmedik bile isim mi olsun diye.
Sizin hassas bir konuda diretmeleri tuhaf, sizin yerinizde olsam bende kırılırdım. Nişanlınız biraz pasif kalmış ailesine karşı.

Babası oğluna “bir daha böyle bir şey duyarsam seni evlatlıktan reddederim, benim param yok mu da düğünü ben yapmayacakmışım” diyen ve evet egosu bu kadar yükseklerde olan bir insan. Nişanlım da bir daha böyle bir konunun asla açılmasını istemediğini çok büyük olay çıktığını söylemişti
Kız tarafı nişanı düğünü 5 yıldızlı otellerde yemekli şatafatlı yapan her erkek babası , gücü olsa da olmasa da evladı ezilmesin diye mecburen düğünü de ben yapayım der zaten. Olay çıkacak bir şey yok ki bunda....Egosunun çok yüksek olmasına gerek yok baba yüreği yeter bunun için.

Beni tanımayan insanın düğünümde ne işi var zaten? Benim düğünüm, annem babam çok istiyorsa kendilerine düğün yapabilirler.

Bizim davetiyemizde eşimle benim ismimden başka bir şey yazmıyordu. Zaten yakın çevremiz davetliydi sadece. Tanımayan insan gelmesin dedik 😂

Benim kayınpederim davetiyeyi okudu mu ondan bile emin değilim 😂

Ne isimmiş arkadaş ya, sanırsın cumhurbaşkanlığı resepsiyonu davetiyesi.
Konu sahibi ne için anlayışlı olmalıydı, böyle bir konuda neden karşılıklı saygıya ihtiyaç var, neden herkesin gönlü yapılmalı ben hala anlamadım.

Ben nişanlımla bir karar vermişim. Bu karar çok bktan bir karar da olabilir. Ama sonuçta bizim kararımız. Herkesin lafıyla fikir değiştiremez öyle kafasına göre.
Ben olsam sırf bunun için bile tartışabilirdim. Kimsenin gönlünü yapmaya da çalışmazdım.

Psikolojik destek almayı düşünüyorum zaten genel olarak. Acım bir anda ortaya çıktı o yüzden bu kadar tepki vermiş olabilirim aslında, çünkü normalde bu şekilde değilim. His bahsini geçirmem, üzerine konuşmam, içime gömmüştüm kısacası. Günlük hayatta çok aklıma gelmezdi. Güçlü durmalıyım hislerimi göstermemeliyim diye kendimi baskıladığım için birden patlak vermiş olabilir
Bastırdirniz büyük ihtimalle farkında olmadan düğün stresiyle şu anda bir boşalma yaşadınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back