Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence biraz fazla abartmışsınız. 15/03/20 nişanım oldu 21/03/20 annemi toprağa verdim babanız gibi 19 unda kalp krizi geçirdi 20 sinde vefat etti başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin herşeyden önce. Benim annemle babam ayrıydı ben 2020/07 de evlendim nişanlım kendisi bana ailelerin isimlerini yazmayalım istersen belki kötü hissedersin diye fikrimi sormuştu bende hayır yazsın ama annemin adı soy adı yazılacak babamın değil dedim o da tamam diyerek davetiyeleri bastırdık. Ben sizin yaşadığınızı yaşamış olsaydım bu kadar büyütmezdim açıkçası.
Sizin fikriniz sorulmuş, hassasiyetleriniz önemsenmiş. Konu sahibi hassasiyetini dile getirdiği halde umursanmamış, üzerine gidilmiş. Çok farklı durumlar.

Ben durumu birebir yaşıyorum diyorum siz benim yazdığımı okuyor musunuz?
Bu acı böyle hissetme durumj gayet normal diyorum, aşırı bir hareket yok.
Uzman desteğine ihtiyaç yok deyince aaa destek öcü mü demiş oluyorum?
Ya tamam da belki bir uzman desteği almak konu sahibine de size de iyi gelecek.
Ben demiyorum ki kalpsiz olalım hiçbir şey hissetmeyelim.
Ben seneler önce ölen evcil hayvanıma gözleri dolan insanım.
Ve bu hayatımı zor duruma sokacak kadar ilerlediyse gider desteğimi de alırım.

Ataerkil zihniyet tamamen başka bir şey değil. Senin yerine ben sinirlendim 😂

Üç sene oldu babamı kaybedeli, çocuk değil kocaman evli barklı kadındım. Hala aklıma düştüğünde biri kalbimi sıkıyormuş gibi hissediyorum.
Acınızı anlıyorum kudra ama burda kayinpederin ataerkillik bir hatası yok bence. Gelinin veya babasının adını yazmayalim dememis ki adam .O da gayet insani bir şekilde yaşlı başlı bir baba olarak belki de son kez, evladının murvetinde kendince yakınlarına gururunu sergilemek istemiş, üstelik yarı yarıya farklı davetiye bastirmayi teklif etmiş.O da reddedilince siz bilirsiniz demiş :110:Ayrica hem düğünün hem diğer giderlerin erkek tarafınca karsilanmasina izin veren ,yani asıl işine gelince ataerkil düşünceye çanak tutan konu sahibi bunu da unutmayalım

Acınızı anlıyorum kudra ama burda kayinpederin ataerkillik bir hatası yok bence. Gelinin veya babasının adını yazmayalim dememis ki adam .O da gayet insanı bir şekilde yaşlı başlı bir baba olarak belki de son kez evladının murvetinde kendince yakınlarına gururunu sergilemek istemiş, üstelik yarı yarıya farklı davetiye bastirmayi kabul etmiş.Ayrica hem düğünün hem diğer giderlerin erkek tarafınca karsilanmasina izin veren ,yani asıl işine gelince ataerkil düşünceye çanak tutan konu sahibi bunu da unutmayalım
Karşısındaki insanın hassasiyetine önem veren insan benim ismim gelinimin üzülmesinden önemli değil der geçer. Ha soyadı yazılmış ha adı soyadı ne fark var? Tanıyacak insan soyadından da tanır. Kızcağız asla ailelerin isimleri yazılmasın dememiş soyadları yazılsın demiş ki gayet sık karşılaştığımız bir uygulama davetiyede. Bunu kabul etmeyip adım da adım diye tutturan insan empati yoksunudur, net.

Ya tamam da belki bir uzman desteği almak konu sahibine de size de iyi gelecek.
Ben demiyorum ki kalpsiz olalım hiçbir şey hissetmeyelim.
Ben seneler önce ölen evcil hayvanıma gözleri dolan insanım.
Ve bu hayatımı zor duruma sokacak kadar ilerlediyse gider desteğimi de alırım.
Uzman desteğini hayatımın bir döneminde aldım, ihtiyaç halinde emin olun alırım her zamanda savunurum bunu. Fakat şurada ters düştük; biz öyle kendimizi hergün yataklara atıp nöbetler geçirecek gibi üzmüyoruz bu konuda belirli olgunluğa ulaştık ama bir bayram günü olur bir aile toplantısı olur bunlarda extra hüzünlü hissederiz eksiğizdir çünkü. Bu durumda bana göre oldukça normal. Orada babasının adını görmek birini üzerken birini mutlu edebilir bu konuda tek doğru yoktur.
Biz sevdiğimiz insanlardan bu konuda kişisel yorumlarından çok saygı bekliyoruz bu kadar.

Siz insanların ne hissettiğini nerden biliyorsunuz?
Nereden bilebilirsiniz benim kendi babamla ilgili ne hissettiğimi ne tür korkularımın olduğunu?
Hem Allah gecinden versin deyip hemde yaşadığınız zaman psikoloğa gidersiniz deyip bedduavari konuşan bir insanla muhatap olamam kusura bakmayın

Evet yaşarsam giderim bu utanılacak bir şeyde değil ayrıca
Şundan beddua çıkarmak büyük başarı. Allah gecinden versin yaşadığınız zaman dedim. Hepimiz yaşadık, yaşayacağız bunu. Ölümsüzlük iksiri bulduysanız bilemiyorum tabi ki.

Siz konu hakkında ailenizdeki hassas kişileri düşünüyorsunuz ama eşinizin ailesindeki hassasiyete saygı duymuyorsunuz bu durumda, üstelik tepkiniz zaten çok sacmayken yarı yarıya farklı olsun tekliflerini bile burunlarından getirmissiniz, üstüne üstlük de bu kadar anlayışlı olmalarına rağmen insanları çiğ ve düşüncesiz olmakla suçlamışsiniz.... Bilemiyorum saygı karşılıklı değilse bir anlamı kalmıyor bence
Onların durumunda bir hassaslık göremiyorum çünkü. Saygı karşılıklı olmayınca anlamı kalmıyor bence de, her yaptıklarını alttan aldım görmezden geldim yine de saygısızlık olmasın diye tek kelime etmedim. Nişanda taktıkları 3 bin liralık takının 30 bin lira olduğunu söylediler bana mesela, kimse fiyatını sormadığı halde bol keseden atarak hava atmaya çalıştılar bana, sustum. Nişanlımın babası kuyumcu, evlilik teklifi yüzüğünü o vermiş nişanlıma, yüzüğün Atasay’dan alındığını ve karatının 0.6 olduğunu söyledi (yine ben sormadığım halde), salak değilim onun ancak yarısı edeceğini ve oradan alınmadığını bildiğim halde insanlar bozulmasın diye sustum. Kendisine bozdurulan kolyeyi nişanlıma vermiş doğum günümde bana hediye etsin diye, ve bana ünlü bir avm kuyumcusundan alındığını söyledi. Yüzüme yüzüme yalanlar söylenirken “gerek yok bu muhabbetlere girmeye” dedim ve cevap dahi vermedim. Ben sustukça beni enayi zannedip daha da atıp tuttular o yüzden ben de artık öyle olmamaya karar verdim. Saygı karşılıklıdır dediğiniz gibi, bana saygı duymayana yüz verme niyetinde değilim ben de artık.

Sizin fikriniz sorulmuş, hassasiyetleriniz önemsenmiş. Konu sahibi hassasiyetini dile getirdiği halde umursanmamış, üzerine gidilmiş. Çok farklı durumlar.
Benim başıma gelseydi büyütmezdim dediğimi sonuna ekledim. Bunlar çok çok ufak şeyler geçmişte ne yaşanılmış bilemem ama konu sahibi tiksindiğini söylüyor. Sırf bu yüzden tiksindiği düşünülemez değil mi ?

Karşısındaki insanın hassasiyetine önem veren insan benim ismim gelinimin üzülmesinden önemli değil der geçer. Ha soyadı yazılmış ha adı soyadı ne fark var? Tanıyacak insan soyadından da tanır. Kızcağız asla ailelerin isimleri yazılmasın dememiş soyadları yazılsın demiş ki gayet sık karşılaştığımız bir uygulama davetiyede. Bunu kabul etmeyip adım da adım diye tutturan insan empati yoksunudur, net.
İyi de baba yarı yarıya farklı davetiye teklif etmiş, bunun ne sakıncası olacaktı ki reddedildi?

Son düzenleme:
Bizim oralarda direkt elden verilemediğinde verebilecek birine veriliyor
O yüzden ben o kısma şaşırmadım
Babama bi sürü davetiye gelir mesela bazen bu kiminmiş diye düşündüğü oluyor

Bize de öyle elden ele davetiye geldiği oluyor ama davet sahibi yine de arayıp "şu gün şu saatte düğünümüz var, bekleriz. Davetiyeni şu kişiye bıraktım" vs diye kısa bir açıklama yapar genelde.
Bunu bile yapamıyorsa, o derece sarı çizmeli Mehmet Ağa ise düğüne de çağırmayıversin.
Çok yakın olunmayan insanları böyle etkinliklere çağırmayı anlamıyorum ben zaten.
Ne o bizi arayacak kadar önemsemiş ne biz onu hatırlayacak kadar sıkı fıkıyız, düğüne gidip ne yapalım?

İyi de yarı yarıya farklı davetiye teklif etmiş, bunun ne sakıncası olacaktı ki reddedildi?
Buraya gelene kadar adım adım diye tutturulmasaydı ve düzgün bi
şekilde rica edilseydi bence de güzel bi çözümmüş. Ama işte herşeyde olduğu gibi üslup.

İyi de yarı yarıya farklı davetiye teklif etmiş, bunun ne sakıncası olacaktı ki reddedildi?
Ne yaparsanız yapın demiş, reddetmemiş. Nişanlı olacak şahsiyete de ancak dank etmiş kızı üzdüğü.

Gerçekten biri bana sadece soyadı yazılmasıyla adı ve soyadı yazılması arasındaki farkı mantıklı bir şekilde anlatabilir mi? Yani şunu direten insanın neyine anlayış gösteriyorsunuz anlamıyorum. Normal düşünen hangi baba şunu diretir?

Uzman desteğini hayatımın bir döneminde aldım, ihtiyaç halinde emin olun alırım her zamanda savunurum bunu. Fakat şurada ters düştük; biz öyle kendimizi hergün yataklara atıp nöbetler geçirecek gibi üzmüyoruz bu konuda belirli olgunluğa ulaştık ama bir bayram günü olur bir aile toplantısı olur bunlarda extra hüzünlü hissederiz eksiğizdir çünkü. Bu durumda bana göre oldukça normal. Orada babasının adını görmek birini üzerken birini mutlu edebilir bu konuda tek doğru yoktur.
Biz sevdiğimiz insanlardan bu konuda kişisel yorumlarından çok saygı bekliyoruz bu kadar.

Şimdi şöyle bir şey var
Konu sahibi ilk yazdiklarinda senelerdir atlatamamis çok kötü zamanlar geciriyormus gibi yazmış ben bu şekilde hissettim.
Bir başka mesajında da bunun daha başka bir halini yazmış. Yani hayatına devam ediyor aklına gelmiyor gibi.
Ben de o yüzden şöyle düşünüyorum.
Karşı taraf farklı davetiyeler basalim gibi çok mantıklı bir teklifle gelmesine rağmen baban her yere yazdirsin adını Billboardlara yazdirsin tepkisi veriyorsa demek ki içinde bir yerlerde bir şeyler patlıyor.
Bu şekilde bir hassasiyet varsa belki de destek almak biraz daha iyi hissetmesine yardımcı olacak.

Davetiyelerin erkek tarafına verilecek kısmında anne baba adı yazabilirdi sizinkinde aileler şeklinde olurdu ki bunu teklif etmişler gayet mantıklı bir orta yol bulunmuş aslında ama siz inada bindirmissiniz olayı güç savaşı gibi benim dedigim olacak şeklinde karşı tarafı acitasyon yaparak bastırmaya çalışmışsınız. Daha yolun başında bu kadar dediğim dedik olursanız bir süre sonra eşinizin size tahammülü kalmayacak emin olun. Acınız var kolay değil tabii ki ama.sizinki amacından sapmış bence siz de sakin kafayla bir düşünün sadece kendinizi dinleyin bakın gerçekten neden böyle davrandığınızı kendinize sorun .

Şundan beddua çıkarmak büyük başarı. Allah gecinden versin yaşadığınız zaman dedim. Hepimiz yaşadık, yaşayacağız bunu. Ölümsüzlük iksiri bulduysanız bilemiyorum tabi ki.
Kimin kimden önce öleceğini Allah bilir.
Evet bu tarz cümleler bence çok kaba ve beddua eder gibi.

Onların durumunda bir hassaslık göremiyorum çünkü. Saygı karşılıklı olmayınca anlamı kalmıyor bence de, her yaptıklarını alttan aldım görmezden geldim yine de saygısızlık olmasın diye tek kelime etmedim. Nişanda taktıkları 3 bin liralık takının 30 bin lira olduğunu söylediler bana mesela, kimse fiyatını sormadığı halde bol keseden atarak hava atmaya çalıştılar bana, sustum. Nişanlımın babası kuyumcu, evlilik teklifi yüzüğünü o vermiş nişanlıma, yüzüğün Atasay’dan alındığını ve karatının 0.6 olduğunu söyledi (yine ben sormadığım halde), salak değilim onun ancak yarısı edeceğini ve oradan alınmadığını bildiğim halde insanlar bozulmasın diye sustum. Kendisine bozdurulan kolyeyi nişanlıma vermiş doğum günümde bana hediye etsin diye, ve bana ünlü bir avm kuyumcusundan alındığını söyledi. Yüzüme yüzüme yalanlar söylenirken “gerek yok bu muhabbetlere girmeye” dedim ve cevap dahi vermedim. Ben sustukça beni enayi zannedip daha da atıp tuttular o yüzden ben de artık öyle olmamaya karar verdim. Saygı karşılıklıdır dediğiniz gibi, bana saygı duymayana yüz verme niyetinde değilim ben de artık.
A bak şimdi iş değişti, siz çok dolmussunuz, yalan ve gösteriş budaliligi herkesi çileden çıkarır gerçekten ama siz yanlış konuda patlamissiniz. Ben olsam bu kadar yalandan sonra size verilen, takılan bütün hediyeleri takıları usulünce geri verir bir daha da hediye istemedigmi net şekilde belirtir, düğünü yapmalarına da asla izin vermezdim.

Son düzenleme:
Bence biraz fazla abartmışsınız. 15/03/20 nişanım oldu 21/03/20 annemi toprağa verdim babanız gibi 19 unda kalp krizi geçirdi 20 sinde vefat etti başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin herşeyden önce. Benim annemle babam ayrıydı ben 2020/07 de evlendim nişanlım kendisi bana ailelerin isimlerini yazmayalım istersen belki kötü hissedersin diye fikrimi sormuştu bende hayır yazsın ama annemin adı soy adı yazılacak babamın değil dedim o da tamam diyerek davetiyeleri bastırdık. Ben sizin yaşadığınızı yaşamış olsaydım bu kadar büyütmezdim açıkçası.
Başınız sağolsun 🙏🏻 Nişanlınız sizin yerinize de ince düşünmüş, siz de kendi istediğinizi dile getirmişsiniz ve o şekilde yapılmış. Düşüncelerinize değer verilmiş ne güzel. Benimkine de verilmiş olsaydı bu kadar içerlemezdim zaten. Herkes farklı düşünebilir aynı hissetmek zorunda değiliz, ama hassas durumlarda o durumu yaşayan kişiye bırakılmalı karar diye düşünüyorum

Ne yaparsanız yapın demiş, reddetmemiş. Nişanlı olacak şahsiyete de ancak dank etmiş kızı üzdüğü.

Gerçekten biri bana sadece soyadı yazılmasıyla adı ve soyadı yazılması arasındaki farkı mantıklı bir şekilde anlatabilir mi? Yani şunu direten insanın neyine anlayış gösteriyorsunuz anlamıyorum. Normal düşünen hangi baba şunu diretir?
Gerçekten anlayan varsa beni de aydınlatabilirse çok sevinirim. Baktığım zaman sadece “düğünün parasını ben verdim” vurgusu gibi geliyor da bana çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back