Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şimdi siz kendi açınızdan haklısınız, hassasiyetiniz var sizi anlıyorum. Allah rahmet eylesin.
o aileyi de anlıyorum her ne kadar saçma bir şekilde büyütseler de. düğün sahibi egosu neyin nesiyse artık. ve burada madem sizin bir hassasiyetiniz var anlayış gösterilebilirdi. sonda yapılan teklif de bir çözüm önerisi, sizin tarafta sizin istediğiniz gibi yazsın bizimkinde bizim istediğimiz gibi yazsın kısmı da makul aslında, neden kabul etmediniz?

Ben aslınds bu mesajınıza ithafen yanlış yaptığınızı düşünmüştüm

Bu şekilde dediyseniz çok da ayıp olmamış da olabilir
Ama her türlü şu açıdan bakın bence bu insanlar çok kötü olsalar nir kenara çekilir hiçbi şeye karışmazlardı
Karışmayı bu anlamda diyorum
Size masraf çıkartmayarak aslında büyük bi iyilil yapmışlar
Bunun hatrına en azından tüm ilişkinizi yıkmayın bence eş ailesiyle
İlk başta yumuşak dedim, nişanlıma kendi hissettiğimi anlatmaya çalıştım, o da anlamayıp babasının dediğinde ısrarcı olunca sinirlenip sert çıktım ben de. Çoğu şeylerini görmemeye çalışıyorum yüz yüze bakacaz diye ama bazı noktalar deşilmemeli bence.

Sağolsunlar evet düğünü de yapıyorlar ama benim hiç böyle bir beklentim olmadı. illa düğünü biz yapacaz bi tane oğlumuz var dediler, bizimkiler de “ortak olalım bari sırf size yüklenilmesin” dedi. Bunu bile yanlış anlayıp ego meselesine çeviren insanlar. Yaptıkları aldıkları her şeyin fiyatını cümle aleme duyuruyorlar, sürekli harcadıkları parayı konuşup duruyorlar. Gelinliğimi %60 indirimden aldık mesela, nişanlımın teyzesi tebrik etmek için aramıştı beni “gelinliği de burdan bu fiyata almışsınız hayırlı olsun” diyor yani. Kadına indirimsiz fiyattan aldıklarını söylemişler. Bütün dertleri hava atmak gösteriş yapmak gibi geliyor bana, o yüzden çok da iyi niyet göremiyorum yaptıklarında

Aciniz büyük ama büyutmussunuz...ben ölsem çocuğum davetiyesine adımı yazdirmamak için kavga çıkarsın istemezdim, aksine yazdirmamasi gücüme gitti bian düşününce...öldüm diye annelikten silmiş gibi, hiç hatırlamak istemiyor gibi hissttim ve çok üzüldüm... hâlbuki ölsem de beni hep güzel anarak yanında hissetmesini , göğsünü gere gere annem-di demesini isterim

Son düzenleme:
056556EC-3BC5-4613-8A28-8667E2433650.png

Allahtan davetiye böyle olsun dememiş :olamaz:

iki taraf da gereğinden fazla hassas davranmış. rahmetli babanızın adını görmek size gurur verebilirdi mesela, babası da ille de ben,m adım soyadım yazsın diye direterek komik olmuş. sanki davetiye alan kişi kimin düğün sahibi olduğunu bilmeyecek mi? davetiyelerin yarısını ad soyad , diğer yarısını sadece soyad olarak bastırmak orta yolmuş aslında.

Aciniz büyük ama büyutmussunuz...ben ölsem çocuğum davetiyesine adımı yazdirmamak için kavga çıkarsın istemezdim, aksine yazdirmamasi gücüme gitti bian düşününce...öldüm diye annelikten silmiş gibi, hiç hatırlamak istemiyor gibi hissttim ve çok üzüldüm... hâlbuki ölsem de beni hep güzel anarak yanında hissetmesini , göğsünü gere gere annem-di demesini isterim
Ben zaten hep kalbimde taşıyorum güzel anıyorum ama ailemde çok hassas olanlar da var. İnsanların yarasına tuz basmak, acısını deşmek ne kadar doğru ki? Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama ben de bunun iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum

iki taraf da gereğinden fazla hassas davranmış. rahmetli babanızın adını görmek size gurur verebilirdi mesela, babası da ille de ben,m adım soyadım yazsın diye direterek komik olmuş. sanki davetiye alan kişi kimin düğün sahibi olduğunu bilmeyecek mi? davetiyelerin yarısını ad soyad , diğer yarısını sadece soyad olarak bastırmak orta yolmuş aslında.
Öyle bir babanın kızı olmak zaten gurur verici benim için ama illa ismini yazıp yakınlarının canını yakmak hoş değil diye düşünüyorum

Allah rahmet eylesin annenize, başınız sağolsun 😞 Kabullenemiyorum işte insanların bu kadar düşüncesiz ve çiğ oluşunu. Ben birini istemeden üzsem bile kendim daha çok üzülürüm, millet kırıyor döküyor umrunda değil. Herkes hiç kendi başına gelmezmiş gibi yaşıyor hayatı, empati sıfır. Haklısınız yapmam gereken şey onları öyle kabullenmek, çoğu zaman öyle yapıyorum zaten. Çok sorun yaşadık ailesiyle en son nişan atmaya vardırmıştım işi ama nişanlım bir şeyleri düzeltmek için uğraşınca ben de kafaya takmamaya çalıştım, mesafemi koydum hayatıma baktım. Bir beklentim yok onlardan normalde de, ufacık bir anlayış beklemek bile hataymış onu anladım
Sakın eş ailesinden bisey bekleme 🙃 inşallah Çok mutlu olursunuz ..😇

Öyle bir babanın kızı olmak zaten gurur verici benim için ama illa ismini yazıp yakınlarının canını yakmak hoş değil diye düşünüyorum
bakış açısıyla alakalı bir durum, yakınlarınız için de gurur verici bir an olabilirdi, acı duymaktan ziyade hoşnut olabilirlerdi ismi yaşatılıyor diye ama dediğim gibi çok subjektif bir durum bu. karşı taraf böyle bakıyor muhtemelen. orta yol davetiyelerin farklı basılması olurdu ama siz hallettiniz sanırım sizin istediğiniz gibi olacaksa mesele yok.

Ben zaten hep kalbimde taşıyorum güzel anıyorum ama ailemde çok hassas olanlar da var. İnsanların yarasına tuz basmak, acısını deşmek ne kadar doğru ki? Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama ben de bunun iyi bir fikir olmadığını düşünüyorum
Siz konu hakkında ailenizdeki hassas kişileri düşünüyorsunuz ama eşinizin ailesindeki hassasiyete saygı duymuyorsunuz bu durumda, üstelik tepkiniz zaten çok sacmayken yarı yarıya farklı olsun tekliflerini bile burunlarından getirmissiniz, üstüne üstlük de bu kadar anlayışlı olmalarına rağmen insanları çiğ ve düşüncesiz olmakla suçlamışsiniz.... Bilemiyorum saygı karşılıklı değilse bir anlamı kalmıyor bence

Ben sizi haklı buldum ama babanızın ismi yazıp yazmama konusunda değil de kayınpederin bu işlere karışmasından dolayı.
Düğünü kendi cebinden başından sonuna kadar ödüyorsa buyursun düğün sahibi olarak davetiye peşinde koşan da o olsun. Gerisi boş ego ve ileride de sıkıntı çıkaracak biri gibi.
Ama isim konusunda sizin düşündüklerinizi karşı taraf düşünmemiş olabilir. Sonuçta uzun zaman geçmiş üzerinden haklı bir empati yapamayabilirler ama basit bir davetiye konusunda bile ailelerin bu kadar müdahale etmesi sıkıntılı.
Ama düğünü öde diyen olmadı, hiç böyle bir beklenti veya isteğimiz yoktu. Ortak yapmamızı da kabul etmedi, gurur meselesi yaparmış kendisi. Hem zorla ödeyip hem de kendi istediğini diretmesi hoş gelmiyor bana

Bence sorun baba adının yazılıp yazıpmaması değil de bir istek karşısında inatlaşma. İki taraf için de önemli bir istek ise oturup konuşulması en doğru olanıydı. Nişanlısını arada bırakıp o öyle dedi bu böyle dedi diye laf taşır bari konuşulunca iş inada binmiş🤷

Yahu kız diyor ki babamın adının o davetiyede olması beni ve ailemi üzecek mutsuz edecek. Bunun üzerine hala yok çok büyütüyorsun yok gururla yazdırmalıydın yok ben yazdırdım falan konudaki erkek ailesinden farkınız yok. Empati yoksunluğu bunun adı. Duygularını samimiyetle dile getirmiş bir insana öyle hissetmemelisin böyle hissetmelisin demek tamamen zorbalık.

Ayrıca iki yetişkin insan evleniyor, düğün davetiyesine sünnet çocuğu gibi ana baba adı yazılmasını asla anlamayacağım. Bizim ülkedeki evlenen çiftlerin aile ve yetişkin olarak görülmediğinin kanıtı resmen.

Anlayışsız, hassasiyeti olmayan, hep ben diyen insanlarla uğraşmak çok zor gerçekten
Basbayağı isim egosu yapmışlar davetiyeyi dağıtacak sizsiniz, soyisminiz ve oğlunuzun ismi yazıyor daha niye kavga çıkartırıyorsunuz?
Sonra gelin bizi sevmiyor, evine gidince yüzü asılıyor.
Aynen öyle, her şeylerini alttan alalım istediklerini yapsınlar sonra da yüzlerine gülelim istiyorlar

Ah bu evlilik konularinda cikar buyuklerin zitlasan istekleri, kendilerince hakli olduklari durumlar da olmuyor degil. Ben de babacigimi 8 yasindayken kaybettim, hayatta ne cenazeye gitmeyi isterim ne de dugune. Kimsenin dugunune gitmeyen ben, dugun yapmak durumunda kaldim... Cunku neden? Yapmayacagiz, sadece nikah olacak diye kararlastirmisken, kayinpederin bir gece esimi uykusundan uyandirip boyle icime sinmiyor, gozum arkada gidecek gibi laflar etmesi ve dugun yapmaya mecbur birakmasi yuzunden... Eh kalpler kirilacagina ok demistim ama dugunde hic eglenmedim 🙈 Tabii sonra iyiki yapmisiz dedik, evlendikten hemen sonra kayinvalidem kanser oldu ve apar topar gitti... Uzun yillardir en mutlu olduklari an bizim dugunumuzdu ve son bir hatira olarak kaldi 🌻

Sizin kayinpederin istegi de cok abesle istigal bir durum degil, bizler cok hassas olabiliyoruz, sizin tepkinizi ona yoruyorum. Takmayin kafaniza, bilenmeyin 🙏

Yahu kız diyor ki babamın adının o davetiyede olması beni ve ailemi üzecek mutsuz edecek. Bunun üzerine hala yok çok büyütüyorsun yok gururla yazdırmalıydın yok ben yazdırdım falan konudaki erkek ailesinden farkınız yok. Empati yoksunluğu bunun adı. Duygularını samimiyetle dile getirmiş bir insana öyle hissetmemelisin böyle hissetmelisin demek tamamen zorbalık.

Ayrıca iki yetişkin insan evleniyor, düğün davetiyesine sünnet çocuğu gibi ana baba adı yazılmasını asla anlamayacağım. Bizim ülkedeki evlenen çiftlerin aile ve yetişkin olarak görülmediğinin kanıtı resmen.
En azından sizin gibi anlayanlar da var çok sağolun 🙏🏻 Herkes aynı şekilde hissedemez, aynı düşünemez. Benim gerçekte nasıl bir insan olduğumu bilmeden karşı tarafa üzülenler oldu yani şaka gibi..

Davetiye üstünde ne yazdığına kadar karışmak tam bir işsizlik zaten. Başka işiniz gücünüz mü yok buna takıyorsunuz kafayı?
Ayrıca kim davetiyeyi postayla yolluyor ki? Yakındakilere elden veriliyor, uzaktakilere telefonla haber veriliyor genelde. Kimse de "yav bu kimin çocuğuydu" demez herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back