Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En azından sizin gibi anlayanlar da var çok sağolun 🙏🏻 Herkes aynı şekilde hissedemez, aynı düşünemez. Benim gerçekte nasıl bir insan olduğumu bilmeden karşı tarafa üzülenler oldu yani şaka gibi..
Ataerkil zihniyet tamamen başka bir şey değil. Senin yerine ben sinirlendim 😂

Üç sene oldu babamı kaybedeli, çocuk değil kocaman evli barklı kadındım. Hala aklıma düştüğünde biri kalbimi sıkıyormuş gibi hissediyorum.

Ama düğünü öde diyen olmadı, hiç böyle bir beklenti veya isteğimiz yoktu. Ortak yapmamızı da kabul etmedi, gurur meselesi yaparmış kendisi. Hem zorla ödeyip hem de kendi istediğini diretmesi hoş gelmiyor bana
Siz " hayır biz ikimiz yetişkin, çalışan , kendi ayakları üzerinde durabilen bu evliliğe hazır insanlarız...O yüzden düğünümuzu de tabii ki kendimiz yapicaz " dediniz ve onlar ölümuzu görün herşeyi biz ödiycez diye ısrar ettler öyle mi? Yine de davetiye konusundaki gibi dik dursaydiniz hiçbir şeye karisamazlardi bence ama neyse...

Son düzenleme:
Ataerkil zihniyet tamamen başka bir şey değil. Senin yerine ben sinirlendim 😂

Üç sene oldu babamı kaybedeli, çocuk değil kocaman evli barklı kadındım. Hala aklıma düştüğünde biri kalbimi sıkıyormuş gibi hissediyorum.
Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun 😔 Yaşamayan anlamıyor demek ki böyle durumları

Davetiye üstünde ne yazdığına kadar karışmak tam bir işsizlik zaten. Başka işiniz gücünüz mü yok buna takıyorsunuz kafayı?
Ayrıca kim davetiyeyi postayla yolluyor ki? Yakındakilere elden veriliyor, uzaktakilere telefonla haber veriliyor genelde. Kimse de "yav bu kimin çocuğuydu" demez herhalde.
Beni tanımayan insanın düğünümde ne işi var zaten? Benim düğünüm, annem babam çok istiyorsa kendilerine düğün yapabilirler.

Bizim davetiyemizde eşimle benim ismimden başka bir şey yazmıyordu. Zaten yakın çevremiz davetliydi sadece. Tanımayan insan gelmesin dedik 😂

Babası oğluna “bir daha böyle bir şey duyarsam seni evlatlıktan reddederim, benim param yok mu da düğünü ben yapmayacakmışım” diyen ve evet egosu bu kadar yükseklerde olan bir insan. Nişanlım da bir daha böyle bir konunun asla açılmasını istemediğini çok büyük olay çıktığını söylemişti

Davetiye üstünde ne yazdığına kadar karışmak tam bir işsizlik zaten. Başka işiniz gücünüz mü yok buna takıyorsunuz kafayı?
Ayrıca kim davetiyeyi postayla yolluyor ki? Yakındakilere elden veriliyor, uzaktakilere telefonla haber veriliyor genelde. Kimse de "yav bu kimin çocuğuydu" demez herhalde.
Aynen öyle zaten yakın çevre gelecek, herkes 10 gün öncesinde tek tek aranıp gelip gelemeyeceği teyit edilecek yani masa düzeni oluşturmak için. Tanımayan kimse gelmiyor sonuçta

Babası oğluna “bir daha böyle bir şey duyarsam seni evlatlıktan reddederim, benim param yok mu da düğünü ben yapmayacakmışım” diyen ve evet egosu bu kadar yükseklerde olan bir insan. Nişanlım da bir daha böyle bir konunun asla açılmasını istemediğini çok büyük olay çıktığını söylemişti
Keşke davetiyenin altına “bu düğün damadın babası ali veli sponsorluğunda yapılmıştır” yazsaydınız da rezil olsalardı. Gerçi bu zihniyet bununla da gururlanabilir 😂

Sizin hissettiğiniz istediğiniz doğru
anlamına gelmez ki. Ben de bizzat konu sahibinin durumundayım ve onun gibi düşünüyorum. Emin olun hayatlarımız normal bir şekilde devam ederken sürekli aklımızdalar sadece bi
yerde adını görünce kalbimiz sızlamıyor. Uzman desteği gerektirecek bi durum yok yani gayet insani bi hal.
Bence var.
Bu kadar büyük tepkiler vermeyi gerektiren duygular yaşıyorsak tedavi alınmasında da bir tuhaflık görmüyorum.
Ayıp mı psikoloğa gitmek?

Ben de en çok nişanlımın bu olayı bana yansıtmasına üzüldüm. Onunla hiç babam hakkında konuşmadım, 7.5 yıldır birlikteyiz acımı hiç yansıtmamaya çalıştım ama beni yine de tanır bilir ve anlar sanıyordum. Ben olsam hiç ona yansıtmadan aile arasında kapatırdım konuyu.

En son kendi tarafınıza istediğiniz davetiyeyi bastırın ne yapıyorsanız yapın dedim ama nişanlım tek tip olsun gerek yok diyip kapattı konuyu
Belki de hiç bahsetmediğiniz için hassasiyetinizin tam olarak farkında değildir

Bence var.
Bu kadar büyük tepkiler vermeyi gerektiren duygular yaşıyorsak tedavi alınmasında da bir tuhaflık görmüyorum.
Büyük tepki denilecek bi durum yok.
Ayrıca son cümleniz ne alaka:) Ben öyle birşey dedim mi hayır.

Cok zor o kadar zor ki. Elinizi tutsun gururlandım annenizin yanında olsun istiyorsunuz olamıyor. Tepkileri iğrenç. Hatali. Terbiyesizce ama hata nisanlinizda. Bunu kesip atıp size yansıtmamaliydi. Ben babamın adını yazdım çünkü hep yaşıyor gibi hissettim. Ama kına yapmadım ağlamak üzülmek istemiyorum dedim kestim attim anlıyorum

Bence var.
Yaşamadığınız, tatmadığınız duygular hakkında ne güzel yorumlar yapıyorsunuz. Allah gecinden versin yaşadığınız zaman psikoloğa gidersiniz.

Bence biraz fazla abartmışsınız. 15/03/20 nişanım oldu 21/03/20 annemi toprağa verdim babanız gibi 19 unda kalp krizi geçirdi 20 sinde vefat etti başınız sağolsun Allah mekanını cennet eylesin herşeyden önce. Benim annemle babam ayrıydı ben 2020/07 de evlendim nişanlım kendisi bana ailelerin isimlerini yazmayalım istersen belki kötü hissedersin diye fikrimi sormuştu bende hayır yazsın ama annemin adı soy adı yazılacak babamın değil dedim o da tamam diyerek davetiyeleri bastırdık. Ben sizin yaşadığınızı yaşamış olsaydım bu kadar büyütmezdim açıkçası.

Yaşamadığınız, tatmadığınız duygular hakkında ne güzel yorumlar yapıyorsunuz. Allah gecinden versin yaşadığınız zaman psikoloğa gidersiniz.
Siz insanların ne hissettiğini nerden biliyorsunuz?
Nereden bilebilirsiniz benim kendi babamla ilgili ne hissettiğimi ne tür korkularımın olduğunu?
Hem Allah gecinden versin deyip hemde yaşadığınız zaman psikoloğa gidersiniz deyip bedduavari konuşan bir insanla muhatap olamam kusura bakmayın

Evet yaşarsam giderim bu utanılacak bir şeyde değil ayrıca

Alintima bakarsanız uzman desteği alınacak bir şey yok diyorsunuz.
Buna siz mi karar veriyorsunuz?
Ben durumu birebir yaşıyorum diyorum siz benim yazdığımı okuyor musunuz?
Bu acı böyle hissetme durumj gayet normal diyorum, aşırı bir hareket yok.
Uzman desteğine ihtiyaç yok deyince aaa destek öcü mü demiş oluyorum?

Babasi hayatta olanlarla,kayin ailesi severler psikolojik tedaviye kadar önermiş maşallah.Kayinpederin ne kadar kendini sever bir adam oldugu hal tavrindan belli.Bunun önüne gecmiş misin ,helal olsun geçmişsin.Kimse senin dügününde istemedigin bir seyi yaptirmaya calısmamali.Bu kayınpederle işin var gibi.

Bizim oralarda direkt elden verilemediğinde verebilecek birine veriliyor
O yüzden ben o kısma şaşırmadım
Babama bi sürü davetiye gelir mesela bazen bu kiminmiş diye düşündüğü oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back