narsist ve sessiz cezalandırma... hangi instagram reelsinden yaptığınız araştırmaya göre kendi kendinize tanı koydunuz acaba? neyse.
bana açıkçası siz karşınızdaki insanı aşırı darlıyor gibi geldiniz. konunuzu okurken ben bile darlandım. yok ısrar ediyorum, yok telefonu kapatmayalım istiyorum, konuşalım istiyorum, uzatıyorum... ben, ben, ben, BEN, BEN...
bunun adı sessiz cezalandırma değil, sadece telefonda istediğiniz kadar sizinle konuşmuyor diye narsist teşhisi de koymuşsunuz. ben de size teşhis koyayım: darlamasyon sendromu.
adamı o kadar darlamışsınız ki sizinle konuşmaktan kaçıyor. bu konuyu sonra konuşalım diyince ısrar ediyorsunuz, üzerine gidip duruyorsunuz ama sesini yükseltti diye ay narsist diyebiliyorsunuz.
sağlıklı insanlar kimseyi darlamadan iletişim kurar, kimseyi kendisiyle zorla istemediği konuda, istemediği zamanlarda konuşturmak için darlamaz.
sessiz cezalandırma falan değil bu, adamı o kadar darlıyorsunuz ki daha fazla darlamayın diye konuşmuyor.
hayır bir de zaten sinirliylen kalbini kırmıyım, sonra konuşalım da diyormuş, gayet mantıklı bir hareket. bir salın adamı yahu. onun dediği gibi yapın bakalım, konu hararetlenince bir süre bekleyin, susun. cidden sizi başından mı atıyor yoksa aşırı darlandığınız için kaçıyor mu anlarsınız. sizin için de iyi olur.
konu sahibi sizin yüzünden erk*k savunmak zorunda kaldım, çok kötüyüm.