Nişanlım ve cimriliği

Bazi mesajlari okurken utandim resmen.
Ek kart mi cikaracak harclik mi verecek , bunun konusmasi nasil yapilir Allah askina?
Yerin dibine girmek daha mantikli bence.
Konu sahibi, artik her yer ozel okul, kurs vs gibi yerlerle dolu. Her yerde is bulabilirsiniz, olmadi ucretli ogretmenlik yapar harcliginizi cikarirsiniz.
Ama Allah askina nisanliniza sormayin bana ek kart cikartacak misin diye . Rezalet gercekten

Ailem her istediğimi karşılar o konuda sıkıntı yok. Artık nişanlıyız ve anlamaya çalışıyorum sonuçta ileride karısı olucam ailemin karşıladığı şeyleri onun karşılaması gerekecek

Iste oyle bir zorunluluk yok, esiniz tabiiki evin ihtiyaclarini karsilar kira veya ev kredisi olur araba masrafi olur onlari oder faturalari oder , size ciplak kalmayacak derecede kiyafet de alir. Peki bunlar size yetecek mi? Temel ihtiyaclari herkes karsiliyor, bunlarla yetinecek misiniz?
Caniniz birsey almak istese diyelim ki adam almadi, mutsuz mu olacaksiniz yoksa bir lokma bir hirka bana yeter mi diyeceksiniz? Sonucta burda kimse kimseyi tanimiyor, sizin ihtiyactan neleri kastettiginizi anlayamayiz sormadan

Allahım korusun da nişanlılık ya da nasip olursa evlenince evlilik durumunuza bir şey olursa ne olacak?
Yine mi ailenizden geçineceksiniz?
Şu aileden para isterken utananlardanım ben de bu arada...

Bir de adam cimri değil.
Kendine en güzellerini alıp da size almaması almak istemediğini gösterir.
Benim görüşüm; adam sizin çalışmamanızdan rahatsız oluyor,dile getiremediği için böyle tepki veriyor.

çalışmayacakmısın yani.
öğretmenmişssin sonuçta.
eh evlilikler ömür boyu garantiler değil ki.
gün olur devran döner.
kendi ayaklarının üzerinde dursan daha iyi olmaz mı

Mesleginiz varmis calisirsiniz ileride ihtiyaclarinizi karsilarsiniz, esinize muhtac olmazsiniz orada sorun yok zaten. Esler birbirini dusunmeli, arada jestler yapmali sadece ozel gunlerde de degil. Oyle bir aliskanligi yoksa sorun degil bazi insanlarin yapisi farkli olabiliyor ama parasina kiyamadigi icin almiyorsa bu bence ciddi problem. Ben 1000 tl'lik bir ayakkabi vs. kullaniyorsam nisanlimin/esimin de sahip olmasini isterim. Diger huylari nasil bilmiyorum ama cimri erkekleri itici buluyorum sahsen ben.

Eşim, ne 7 yıl sevgiliyken ne de nişanlıyken benim bir ihtiyacımı karşıladı.
Evlenene kadar buluştuğumuz günlerde ortak harcama yapardık, hiçbir zaman hesabı da tek başına ödemedi, illa karşılığında bir şey yapmışımdır.
Dediğiniz gibi giyime ve markaya düşkün, bir kere bile bana almadı.
Öğrenci olduğum halde, ben hiçbir zaman talepte bulunmadım ya da beklemedim.
Pahalı hediyeler de görmedim.
Ama ne zaman imzayı attım, o gün bugündur ne harcadığıma karışabilir, ne benim ihtiyacımdan kısabilir.
Maddi gücü neye el veriyorsa, öyle bir yaşam bir sürüyorum, azını yani cimriliğini asla kabul etmem.
Bence olması gereken de budur.
Evlenmeden önce aklınızı böyle şeylerle kurcalamayın.
Siz sağlam bir karakterseniz ve nişanlınız bunun farkındaysa, maddi anlamda bir sorun yaşamazsınız.

Evlenince de ben hiç bir ihtiyacımı karşılayamayacağım o zaman

Evet canım açıkçası öyle gözüküyor. Cimri kocayla yaşamak zor üstüne bir de cimri kocayla çalışmadan kendi ekonomik özgürlüğün olmadan çalışmak daha zor.

Annesi ve kardesinin nişanlısı cimriligi konusunda ki yorumlarını nişanlın ile görüş. Hatta evlendikten sonra is bulup calismayacagin için ihtiyaçlarını istediklerini onun karşılaması gerekecegini söyle bakalım ne diyecek.

Keske benm babamda cimri olsaydi benm babamda asiri savurgan hic para hesabi bilmiyor.benide o deli ediyor kazaniyir ama tutmayi bilmiyor.demeki erkeklerde bir ayarsizlik var

Kız adam senin babanın bir değişigiymiş. :) eminim senin baban daha hayirlidir.

Adam cimri değil kendi tatile gidiyor kendi yiyor geziyor harcıyor. Adam sadece çocuklarına ailesine cimriymis.

yazdıklarının bir çok kısmını okumadım. kısa ve ne yazıyorum. seven insan sevdiğinden parasını kıskanmaz...

küçük bir ilçede bile olsan kendi paranı kazanmak için evde ders vereceksin genede çalışacaksın
yoksa koca eline çok bakarsın ,
birde böylesi adamdan hediye beklemiyeceksin
öküzlüğünü evlenmeden göstermiş zaten ,evlendikten sonra değiştiririm diye düşünüyorsan çok yanılıyorsun
hiç böyle hayallere kapılma ,

Cimri dememiz icin kendisine de harcamamali ama bildiğin PINTI konuş bence normalde at çöpe gitsin derdim ama 6 yıllık geçmiş var seviyorsunda konuş ne pintisin sen ya de hatta pinti diye seslen pinti askim pinti bebeğim gibi hatta ortak bu arkadasiniz varsa atiyorim ayse iste aysenin falanca sevgilisi ona neler aliyo neler kiskandim valla diye gir bu ne ya erkege yakismaz pinti olmak

Başkalarını bilemem ama ben cimri insan sevmem .
Yapamam yani,cimri arkadaş bile zor benim için

Hesabını bilen biri bence zimrilikden ziyade dolayı bile olsa laf sokma derim evlilikten sonra çok değişir erkekler sonuçta mevduat hesabına ortak olmuyorsun hayatına ortak oluyorsun bu durumda eşi olduktan sonra maddi manevi yanında olacaktır diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…