Nişanlım ve cimriliği

Nerozey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
264
82
33
Merhaba arkadaşlar. Geçmiş konulardan belki bilirsiniz beni. 6 yıllık ilişkim var ve 8 aydır sözlüyüz. Geçmiş konularda, nişanlımın cimriliğinden söz etmiştim.
Kayınvalidem sürekli nişanlımın, para hesabı yaptığından, para harcamadığından, parayı çok sevdiğinden bahsediyordu. O kadar çok bahsetti ki artık benimde gözüme batmaya başladı. Bu arada durumları oldukça iyi. Geçende yine görümcem ile kardeşim konuşurken; görümcem; abim bana hiç para vermez, parasını çok kıskanır, kartından bir şey aldığımda bile benden parasını ister demiş. Bu durum kardeşiminde çok dikkatini çekmiş ve görümcemde aynı annesi gibi bu durumdan çok bahsediyormuş
Şu şekilde de düşününce, nişanlımın bunca yıldır aldığı hediyeler 6 yı geçmez. Yani o kadar özel gün var ama hem uzak olmamızdan hemde çok önemsememesinden bana çok az hediye aldı. Bense tam tersi ona sürekli hediyeler alırım. Sadece özel günlerde değil, normal zamanlarda bile ona beğendiğim bir şeyi almak isterim. Artık bu durumda benim canımı çok sıkmaya başladı. Çünkü, ben çalışmıyorum hep biriktirdiğim paralarla hediye alıyorum ama o çalışıyor iyi bir işi var. Yani maddi yönden hiç bir sıkıntısı yok.
Çevresindeki kişilerde sürekli cimriliğinden bahsedince gözüm korktu resmen. Bu arada her zaman hesabı o öder, bu durumdan memnun değilim öğrenciyken ortak öderdik ama, artık o çalışıyor ve benim bir gelirim yok.
Birde kendisi sürekli marka giyinir, pahalı şeyler alır. Genelde birlikte alışveriş yaparız, kendine pahalı her şeyi alır ve bana bir kez bile sende bir şeyler bak kendine demez. Tamam almak zorunda değil tabi ki ama artık nişanlıyız ve benim bir kazancım yok. Ben almasam bile bunu dile getirmesi getirmez mi?
Çevremden hep duyuyorum, nişanlıları, sevgilileri sürekli hediyeler alırmış yada bir ihtiyacını karşılarmış. Ben bunca yıldır hiç öyle bir şeyini görmedim birde kardeşi ve annesi bu denli konuşunca iyice korkmaya başladım artık.
Diğer bir konuda hediyelerini annesine aldırtması. Bunca yılda zaten 6 7 tane hediye aldı sadece 2 sini kendi almıştır oda 5 yıl önce. Diğer tüm hediyeleri annesi aldı bana. Bu duruma ayrıca çok kızıyorum. Bana kendisi hediye bile seçemiyor. Geçen hafta doğum günümdü ve altın bileklik almış. Ama hiç beğenmeyeceğim bir model hiç zevkim değil. Meğersem annesi almış getirmiş. O kadar çok kızdım ki artık aklıma ne geliyorsa söyledim. Mazeret olarakta, kendi bir yere gidip bayan hediyesi almaya utanıyormuş. 26 yaşındaki adam bundan bahsediyor. Artık nasıl davranıcam bilmiyorum. Kendimi artık değersiz hissediyorum.
Yine belirtim kendim öğretmenim ama atanamadım ve eğer evlenirsek küçük bir ilçede yaşayacağız ve benim çalışma imkanım çok zor. Kendi ailemde de bir dediğim iki edilmez yani şartlar el verdiğince hep istediklerim yapıldı. Böyle bir durum karşısında napıcamı bimiyorum.

Calisyosa dugun icin birikim yapiyordur belki.tek maasla.gecim.icim para biriktiriyor olabilir.
Bence okadar paraci degil oyle olsa direk atanmis birini tercih ederdi.biraz dusuncesiz olabilir.
Burcu ne onu merak ettim

Calisyosa dugun icin birikim yapiyordur belki.tek maasla.gecim.icim para biriktiriyor olabilir.
Bence okadar paraci degil oyle olsa direk atanmis birini tercih ederdi.biraz dusuncesiz olabilir.
Burcu ne onu merak ettim
Dediğim gibi durumları oldukça iyi birikim yaptığını sanmıyorum. Ayrıca kendine 500tl lik ayakkabı alırken bana 70 tllik bişey alabilir heralde diye düşünüyorum. yay burcu

Dediğim gibi durumları oldukça iyi birikim yaptığını sanmıyorum. Ayrıca kendine 500tl lik ayakkabı alırken bana 70 tllik bişey alabilir heralde diye düşünüyorum. yay burcu
Bak enistemde oldukca yuksek gelirli bi meslwgi var ablamla.nisanliyken hic bilmezdi hediye almayi bu gorgudur.acaba cimrimi die bizde tedirgindik evlendi tum banka hesaplarini ablamin ustune yapti
yani olcut degil o hediye almasi vs.bilmiyor dusunmuyorda olabilir.hem bosver evlenince hesabini bilir sadece evenize harcar yokluk gormezsin benm.kisisel kanatim.

Evlenince de ben hiç bir ihtiyacımı karşılayamayacağım o zaman

evlilik ve nisanlilik farkli sureclerdir, karistirmamak gerek.
ve ayrica eger ki adamin maasiyla adamin hayatina dahil oluyorsaniz onun uygun gordugu olculerde yasayacaksiniz demektir.
anne baba evinde gorduklerinizi talep etmeden, baskasinda olup da sizde olmayanlara odaklanmadan mutlu olmayi basarabilecek misiniz bence esas bunu dusunun.

İyide bunca yıl hiç mi fark etmediniz cimriliğini. Yani fark etmemek mümkün değil bence. Bir de hediyeyi annesine seçtiriyor parasını kensi mi ödüyor peki?

İyide bunca yıl hiç mi fark etmediniz cimriliğini. Yani fark etmemek mümkün değil bence. Bir de hediyeyi annesine seçtiriyor parasını kensi mi ödüyor peki?
Gerçekten far etmedim çünkü hep uzaktık. Ama sözlendiğimizden beri bu muhabbet o kadar çok dönmeye başladı ki artık görmeye başladım. Kendisimi ödüyor annesimi o kısmı hiç bilmiyorum. Ama büyük ihtimal annesidir.

Ailesi bunu diyorsa göz ardı etme bence hatta bu durumu bi masaya yatır mesela evlendikten sonra senin giderlerin hakkında biraz konun aç ne düşünüyor bu konuda atıyorum sana bi kart falan mı çıkaracak yoksa çocuk gibi durmadan harçlık mı istemeniz verekecek. Sonuçta evleneceksiniz çekinmeyin yani sormaktan bence. Çünkü sonra çok bunalırsınız

Valla evlilik yolundan böyle bor nedenden dönülür mü bilmiyorum ama gercekten cimri insanla ömür geçmez tecrubeyle sabittir cimri bi babanin kiziyim aslinda cimriligi kendine hic islemez ama disardaki ogrenci kizina yolladigi aylik harclik kendi sigarasinin ayligini gecmez giyinmesi vs keza ayni sekilde ama evine ekmek almaya gocunan imkanı olsa evdekilerin lokmasini sayan bi insan

Sendekinin cimrilik potonsiyeli seviyesi nedir bilmam ama bi dusunsene insanin sevdigi icin borsey alasi hicmi gelmez kendiniz diyorsunuz calismiyorum diye yani hic mibsizin bi ihtiyaciniz var diye gozetmez

Hediyede karsi taraf muhtac oldugu icin alinmaz ki gonul hoslugudur bence hediye
Yani boyle birseyi gercekten zorlukla söylüyorum ama iyi dusun bence sana yapilan herseyi kabul edersinde birgun anne olunca ayni cimriligi evlatlarina yasatirsa kabul eymen zor okur

Yinede Allah yardimcin olsun

Cok enteresanmış baban. Hep mi böyleydi? Bütçede bi sıkıntı olduğu icin kemer sıkma durumunda mı yoksa keyfiyetten mi? Gerci yaslı insanlar genelde yokluktan gelme olduğu icin hep bi tutumluluk hali olur onlarda

Cok enteresanmış baban. Hep mi böyleydi? Bütçede bi sıkıntı olduğu icin kemer sıkma durumunda mı yoksa keyfiyetten mi? Gerci yaslı insanlar genelde yokluktan gelme olduğu icin hep bi tutumluluk hali olur onlarda

Yok canim ya babamin maasi vakti zamaninda muhitinde bulunanlarinkinden kat be kat iyiydi

Cimriligide sadece bizim icin gecerli kendisi disarda gezer yer icer tatillere gider cevresind harcar cocuklari eski kiyafetlerle dolasirken kendi gardroplarini doldururdu

Anlayacagin cimriligi kendi ailesine mahsustu anlayacagin Allah dusman basina bile vermesim

ütfen yanlış anlama ama konularını gözden geçirdim. Babanla olan problemlerini okudum. yaslanınca düzelir mi acaba demişsin ya bak benim de bir konum vardı. Ailemle alakalı. Cok degil 1.5 sene falan klmustur konuyu açalı ama simdi bile o durumdan cok daha iyi. Yani 10 Can'ımı sıkıyorsa eskiden simdi 1 belki de hic:) seninki de düzelir umarım. Ne kadar kotu bi sey olduğunu bilirim. Ama geçecek:)

bir de ben çareyi her şeyi yüzüne vurmakta buldum. En ufak hatasında acımıyorum hafızamı zorlayıp her şeyi sıralıyorum. Birinin yüzünde pişmanlık görmek kadar güzeli yok:) ve yaslanınca gerçekten sut dokmuş kediye donuyorlar. Bir tarafım ona cok merhamet duyuyor.
Umarım senin icin de her sey guzel olur.

Keske benm babamda cimri olsaydi benm babamda asiri savurgan hic para hesabi bilmiyor.benide o deli ediyor kazaniyir ama tutmayi bilmiyor.demeki erkeklerde bir ayarsizlik var

Allah razi olsun iyi dileklerib duan icin

Bende bazen zamanla degisecek diye bekliyirum hatta diyorum belki bi 10 yila kadar degisir sonra bakiyorumda 10 yil sonra yas 38 artik duzelsede benim omeum gittiktwn sonra ne fark edecek ki

Hani dedin ya hatalarini yuzune vuruyorum bizimki agzimizi bile actirmaz bazen derim ki keske konusabilseydikte varsin anlamasin yeterki biz soyleyelim o duysun ama ne gezer

Herkesin bi imtihani varmis bizimkide babalar iste

Allah seninde gonlune gore hayirlisini nasip etsin insallah

Evlenince nasıl olacak. Ev ihtiyaçları ,kendi ihtiyaçlarını falan o zamanda parasını kıskanırsa, elini cebine atmazsa, senin istemeni beklerse kendi düşünmezse kötü olur. Önden konuş bence , beni hiç bir zaman senden para istemek zorunda bırakma de. Bide madem kadına bişey almaya utanıyor beraber gidince al desin yanındayken. Cimrilik kötü bir huy iyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…