Merhaba arkadaşlar. Geçmiş konulardan belki bilirsiniz beni. 6 yıllık ilişkim var ve 8 aydır sözlüyüz. Geçmiş konularda, nişanlımın cimriliğinden söz etmiştim.
Kayınvalidem sürekli nişanlımın, para hesabı yaptığından, para harcamadığından, parayı çok sevdiğinden bahsediyordu. O kadar çok bahsetti ki artık benimde gözüme batmaya başladı. Bu arada durumları oldukça iyi. Geçende yine görümcem ile kardeşim konuşurken; görümcem; abim bana hiç para vermez, parasını çok kıskanır, kartından bir şey aldığımda bile benden parasını ister demiş. Bu durum kardeşiminde çok dikkatini çekmiş ve görümcemde aynı annesi gibi bu durumdan çok bahsediyormuş
Şu şekilde de düşününce, nişanlımın bunca yıldır aldığı hediyeler 6 yı geçmez. Yani o kadar özel gün var ama hem uzak olmamızdan hemde çok önemsememesinden bana çok az hediye aldı. Bense tam tersi ona sürekli hediyeler alırım. Sadece özel günlerde değil, normal zamanlarda bile ona beğendiğim bir şeyi almak isterim. Artık bu durumda benim canımı çok sıkmaya başladı. Çünkü, ben çalışmıyorum hep biriktirdiğim paralarla hediye alıyorum ama o çalışıyor iyi bir işi var. Yani maddi yönden hiç bir sıkıntısı yok.
Çevresindeki kişilerde sürekli cimriliğinden bahsedince gözüm korktu resmen. Bu arada her zaman hesabı o öder, bu durumdan memnun değilim öğrenciyken ortak öderdik ama, artık o çalışıyor ve benim bir gelirim yok.
Birde kendisi sürekli marka giyinir, pahalı şeyler alır. Genelde birlikte alışveriş yaparız, kendine pahalı her şeyi alır ve bana bir kez bile sende bir şeyler bak kendine demez. Tamam almak zorunda değil tabi ki ama artık nişanlıyız ve benim bir kazancım yok. Ben almasam bile bunu dile getirmesi getirmez mi?
Çevremden hep duyuyorum, nişanlıları, sevgilileri sürekli hediyeler alırmış yada bir ihtiyacını karşılarmış. Ben bunca yıldır hiç öyle bir şeyini görmedim birde kardeşi ve annesi bu denli konuşunca iyice korkmaya başladım artık.
Diğer bir konuda hediyelerini annesine aldırtması. Bunca yılda zaten 6 7 tane hediye aldı sadece 2 sini kendi almıştır oda 5 yıl önce. Diğer tüm hediyeleri annesi aldı bana. Bu duruma ayrıca çok kızıyorum. Bana kendisi hediye bile seçemiyor. Geçen hafta doğum günümdü ve altın bileklik almış. Ama hiç beğenmeyeceğim bir model hiç zevkim değil. Meğersem annesi almış getirmiş. O kadar çok kızdım ki artık aklıma ne geliyorsa söyledim. Mazeret olarakta, kendi bir yere gidip bayan hediyesi almaya utanıyormuş. 26 yaşındaki adam bundan bahsediyor. Artık nasıl davranıcam bilmiyorum. Kendimi artık değersiz hissediyorum.
Yine belirtim kendim öğretmenim ama atanamadım ve eğer evlenirsek küçük bir ilçede yaşayacağız ve benim çalışma imkanım çok zor. Kendi ailemde de bir dediğim iki edilmez yani şartlar el verdiğince hep istediklerim yapıldı. Böyle bir durum karşısında napıcamı bimiyorum.