Nişanlım ve cimriliği

ondan bir şeyler iste. muhakkak dene nişanlını. evlenince nasıl olacak, ek kart mı çıkaracak? hepsini konuş.

Acaba mı diyodum ama beraber alışverişe çıktığınızda kendine alıp sana sormaması harbi gıcık bi durum. Hiç içinden gelmiyo demek evlenince nasıl olur kestiremedim. Bide maşallah beyfendi pahalı şeyler alıyomuş ama sana gelince tık yok. O zaman tek çıksın niye seninle gidiyor.. 6 yıl da uzun bi süre bilemedim ki tam olarak. İnşallah evlenince yapmaz ne diyim..

Rahatsız olduğun her konu için açık ve net ciddi bir şekilde konuşmanı tavsiye ederim bir yuva kuracaksın sonuçta bu anlattıkların kural değil ki sana yanlış ya da doğru diyelim hayat senin ve insan bir kez evlenmek ister

Benim eşim de evlenene kadar hiç Hediye bile almadı.
Ama evlendikten sonra bambaşka oldu. Herşey beraber, ortak yapılır, para muhabbeti geçmez.

Cimrilik Hastalıktır,Ama Senin Nişanlı Kendine Harcıyor Sonuna Kadar Ama Kendinden Başka Herkese Cimri Bence Ya da Bunun Adına Bencillik de Diyebiliriz

Ayrıca Senin İşin Yokken Harçlıklarla Ona Çokça Hediye Alırken, Sana Almaması Gıcık Bir Durum Alma Arkadaşım Hediye

N Nerozey Aklınızdaki tüm soru işaretlerini oturup konuşun sevgilinizle, nasılsa evlendikten sonra birşekilde hallolur diye düşünmeyin hallolmuyor çünkü.
Evlenmeden önce herşeyi konuşur netleştirirseniz ilerde sorun yaşamazsınız. Ne bileyim ben mi yanlış düşünüyorum ama insan sevdiğini mutlu etmek ister o yüzden hediye alır, biz kadınlar sevdiğimiz adamlar mutlu olunca mutlu olan canlılarız, erkeklerse tüm dünyanın onları mutlu etmesi gerektiğini düşünüyor, bu şekilde büyütülüyorlar zaten... Ama ne kadar odun da olsa insan sevdiğine hediye alınması gerektiğini bilmeli ya...

Size çok hak verdim. Bir erkeğin hediye seçmesi uğraşması lazım. O bile hediyenin maddi değerinden daha değerlidir benim için. Mesela kafede otururken bir pastaya seni seviyorum yazdırabilir :) ben böyle şeyleri hediyeden daha çok seviyorum. Şimdi siz çalışmadığınız için bu durumu düşünerek size kıyafet ayakkabı bu tarz şeyleri alabilir. Düşünceniz çok doğru. Kendine de bişey almıyor olsa derin para biriktiriyor. Ama 500 lira ayakkabı da ciddi bir miktar. Bence sadece kendini seviyor. Kendine değer veriyor. Bana öyle geldi

Ya sana bir şey almak zorunda değil de
cimri erkek hiç çekilmez.

Evlenince de ben hiç bir ihtiyacımı karşılayamayacağım o zaman
Ee omur boyu evde bos bos mu oturacaksin? Bu adamla nisanli olman falan sadece kucuk bir ayrinti bence esas sorun senin omur biyu evde oturup kendi ihtiyaclarini baska birine karsilatman,neden bu yolu seciyorsun? Atanamayabilirsin,kucuk ilcede yasiyor olabilirsin, market de mi yok,kasiyerlik yap mesela. Kimseye muhtac olma, koca denen vasifli kisiye el acmaktan iyidir

Cimri değil ama egoist ve düşüncesiz.Cimri kendine de almaz .

Evet sana şu aşamada para harcamak zorunda değil ama özel günlerinizde kendisinin seçtiği hediyelerle seni mutlu etmeli.

Erkeklerin çoğu hediye seçemez ve onlar için hediyeleşmek o kadar önemli değildir bunun cimrilikle alakası yok. Sanki kaynananız ve görümceniz bunu bilerek gözünüze sokmuş gibi ve kendiniz diyorsunuz onlar söyleyene kadar farketmediğinizi. Tabiki kendine bişeyler alırken size de telif etmeli bu hareketi ya düşüncesizliğini gösteriri ya da cimriliğini. Biraz daha gözlemleyin derim. Tuzağa düşmeyin. En sonunda da konuşun. Ama huyu cimriyse çoook zor geçim olur adamla...

Ee omur boyu evde bos bos mu oturacaksin? Bu adamla nisanli olman falan sadece kucuk bir ayrinti bence esas sorun senin omur biyu evde oturup kendi ihtiyaclarini baska birine karsilatman,neden bu yolu seciyorsun? Atanamayabilirsin,kucuk ilcede yasiyor olabilirsin, market de mi yok,kasiyerlik yap mesela. Kimseye muhtac olma, koca denen vasifli kisiye el acmaktan iyidir

özellikle çocuk falan yokken evde oturmayı benim de aklım almıyor.
hani çok sosyalleşilebilecek bir ortam varsa belki farklı olur ama

valla benim kociş ilk maaşı ile beni baştan ayağa giydirmişti, öğrenciydim o dönem, çok hayra geçmişti :)
bir de tabi bu da o zamandan sizi ailesi gibi gördüğünü gösteriyor.

arkadaşlara katılıyorum, evlilik ve nişanlılık farklıdır ama nişanlıya da bu kadar dış kapının mandlı muamelesi yapılmaz ki.

bir de cimri ama altın bilezik alıyor, o kısım da değişik geldi bana, annesi zorlamamışsa bilezik için cimri diyemeyiz pek gibi. sonuçta bugün düzgün bir bilezik 2-3 bin civarındadır.
ama bir yandan da birikim sayılır o , sonuçta o bileziğiğ satıp bir ihtiyacınıza kullanamayacaksınız, evlenene kadar kolda kalacak, sonra eşiniz belki el koyacak gibi ...

owww işin gerçekten zor.
bence açık açık konuş. ailesinin dediklerini deme tabi ki ama neden sana 6 yılda 3-5 hediye aldığını sor. aramızda maddi problem olmamlı falan diye konuş yani.

özellikle çocuk falan yokken evde oturmayı benim de aklım almıyor.
hani çok sosyalleşilebilecek bir ortam varsa belki farklı olur ama
Yani cocugun yok,aileden gelen bir gelirin yok. Bir insanin dunya uzerindeki tek vasfi gelin olmak olmamali bence. Neye guvenip de calismayacaksin ki ustelik okumus bir insansan. Neden okudun o zaman? Hani sunu dese anlarim,atanana kadar veya bir is bulana kadar tedirginim nasil gecinecegim dese tamam diyecegim. Sonra ihtiyaclarimi kim karsilayacak diye dusunup durmak ne bileyim bana cok itici geldi.

valla benim kociş ilk maaşı ile beni baştan ayağa giydirmişti, öğrenciydim o dönem, çok hayra geçmişti :)
bir de tabi bu da o zamandan sizi ailesi gibi gördüğünü gösteriyor.

arkadaşlara katılıyorum, evlilik ve nişanlılık farklıdır ama nişanlıya da bu kadar dış kapının mandlı muamelesi yapılmaz ki.

bir de cimri ama altın bilezik alıyor, o kısım da değişik geldi bana, annesi zorlamamışsa bilezik için cimri diyemeyiz pek gibi. sonuçta bugün düzgün bir bilezik 2-3 bin civarındadır.
ama bir yandan da birikim sayılır o , sonuçta o bileziğiğ satıp bir ihtiyacınıza kullanamayacaksınız, evlenene kadar kolda kalacak, sonra eşiniz belki el koyacak gibi ...
onu da kv almış olabilir. beraber takılırken üç kuruş harcamayan adam, altın da almaz bence. kv nin işi gibi duruyor.

Hediyeyi annesine aldırması çok itici ya sırf almak için alıyor :/ Ben düşünüldüğümü görmek isterim benim için anlamsız olurdu mesela. Bir de sen çalışmadığın halde hediyeker alıyormuşsun o ise almıyor, sen de alma bence bırak :110:

onu da kv almış olabilir. beraber takılırken üç kuruş harcamayan adam, altın da almaz bence. kv nin işi gibi duruyor.

ya da işte adam düşünmüş ama yine çakal şekilde olabilir.
hani birikim düşüncesi ile. sonuçta evlenince birikimler ortak olacak.
ne bileyim ev araba alınırken o bilezik satılacak, doğumgünü hediyesi diye düşünülmeyecek.
hayır kız beğenmemiş de, hani o zamana kadar takacak olsa yine güzel düşünce denilebilir.

X