• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah yaptiktan sonra dugunden önce

Gireceğiz de ikimizde farklı şehirlerdeyiz ailesi de farklı şehirlerde o yüzden bilmelerine gerek var mı diye düşünmüyor değilim 😅
Şimdi biri ziyarete gelse üniversiteli gibi eşinizi arkadaşınıza yollayıp tras takımını mi saklayacaksiniz 😂 çok komik olmaz mı nikahlı kocanizla🤣

Nişanlı gibi davran, bazı zamanlarda taktik kullanmak iyidir. Mesafeli görün iyice tanı samimiyetlerine güven sonra koyversen de olur. Baştan çok samimi olunca kendini kurtarma şansın olmuyor, mesafeli başlamanın faydası olur zararı olmaz. Kendine tanımak için zaman vermiş olursun
Teşekkür ederim oraya gittiğimde bakacağım. Olmadı orada kalıp ayrı odalarda uyurum 🙏

Cünkü hala nisanda Imam nikahi kiyip "olmazsa bosanirsiniz" diye " öylesine" nikah kiyip bosananlar oluyor. O yüzden hocalar bile artik bu konuda uyariyorlar.

Yapılan en büyük yanlış işte ya. Nikah nikahtır. Kaç insan nişanı attığı halde boşanması gerçekleşmiyor. Aile hukuku dersinde fakültede ne kadar çok örnek olay anlatmışlardı hocalar.

Şimdi biri ziyarete gelse üniversiteli gibi eşinizi arkadaşınıza yollayıp tras takımını mi saklayacaksiniz 😂 çok komik olmaz mı nikahlı kocanizla🤣
Kendi ailemde öyle bir sorun yok beraber tatile bile gidiyoruz nişanlı olmasak sadece sevgili olsak da ailem ayrı eve çıkmamı sorun etmez😅 onun ailesi de beni ziyarete gelmez diye düşünüyorum normalde de nişanlım hep ailesini ziyarete gidiyor onlar yıllardır 1 kez onun yanına gitti ama öyle bir şey yaşarsak da çok komik olur 😅😅 kafam da iyice karıştı

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben aralık ayında nişanlandım. Tayin işleri için nikahı erken yapıyoruz. Nikah tarihimiz bidahaki ay. Nikahtan sonra 5 günlük bir iznim var o sırada nişanlımın ailesinin bulunduğu şehire gideceğiz. Sizce orada arkadaşımda mi kalmalıyım yoksa nişanlımın ailesinin evinde nişanlım ile kalsam laf söz olur mu? Muhafazakar bir aile yapısına sahip. Annem kalırsan bir kaç yıl sonra lafı olur çok ısrar ederlerse kal ama ablasıyla aynı oda da kal dedi. Açıkçası garip bir durum sizce nasil yapılmalı
Düğüne daha çok var birdahaki kışa ancak düğün yapacağız.

Şimdiye kadar verilen yanıtlar yeterli oldu. Orada kalacağım. İleride böyle bir konudan canım sıkılır mı diye merak ettiğim için sormuştum biraz da yanlış anlaşılmalara sebep oldu galiba ama umarım kendimi anlatabilmişimdir
Bizimde tayin icin nikahimiz dugunden once yapildi ve tayinim erkenden esimin bulundugu sehire cikti. Esim ailesinden baska bir sehirde yasiyordu. Biz dugun olana kadar 5 ay ayni evde kaldik. Basta ben misafirhanede falan kalmak istedim ama esim olmaz oyle sey hem resmi hem imam nikahi oldu benim icin bu is bittti kalani sizin gelenek goreneginiz demisti.
Siz artik nisanli degilsinzi resmi olarak evlisiniz. Elbette esinin yaninda kalacaksin. Kimseninde bisey demeye hakki yok.

Kendi ailemde öyle bir sorun yok beraber tatile bile gidiyoruz nişanlı olmasak sadece sevgili olsak da ailem ayrı eve çıkmamı sorun etmez😅 onun ailesi de beni ziyarete gelmez diye düşünüyorum normalde de nişanlım hep ailesini ziyarete gidiyor onlar yıllardır 1 kez onun yanına gitti ama öyle bir şey yaşarsak da çok komik olur 😅😅 kafam da iyice karıştı

Adam nikah kıyınca kıymetli olur gelirler ama :D

Sebebi ne olursa olsun erken nikah yapmayanı doğru bulmuyorum. Nikah kıyıldıktan sonra artık evli olacaksınız. Kocanızın evinde kalmak için tereddütleriniz olmamalı

Nikahtan sonra karı koca olduğunuzu herkese belli ederek yaşayın yani muhafazakar olmaları yada olmamaları durumu değiştirmez. Düğünden sonra tam olarak kocam olacak gibi davranırsanız ilerde belki öyle bir dedikoduya çevirme sizi üzme gibi annenizin düşündüğü şeyleri yaşarsınız ama siz olması gereken şekilde,zaten karı kocayız ve buna uygun olan herşeyi yaşıyoruz imajını verirseniz size dönecek bir laf olmaz. Ki zaten muhafazakar dediğimiz aileler düğün değil nikahın olmasına bakarlar diğer detaylarla pek ilgilenmezler. En basitinden kocam diye bahsedin konuşmalarda falan. Nikahtan sonraki özel hayatınızın kimseyi ilgilendirmediğini belli edin hatta bence nikahtan sonra gidip bunu kutlayacağınızı ve 2 3 günlük bi tatil planladığınızı falan söyleyin.

Bizim de nikah düğün arası bayağı vardı. Ben nikahtan sonra evime gitmedim. Eşimin evine geçtim. O sırada kendi evimizi yerleştiriyorduk. Eşimin ailesi bilmiyormuş sonradan öğrendi annesi böyle ayıp bir şey yapmışım gibi bir şeyler söyledi. Anne kusura bakma da gelinlikle çıktığım eve babam kefeninle gelirsin dedi mecbur kaldım dedim. Kadın mala döndü 😂😂😂
İleride laf söz olmaz. Ne olacak kime ne. Evlisin zaten.

Onlar madem öyle muhafazakar takılıyorlar sizden de evde kalmanızı beklemesinler madem . Ben şunu anlamadım madem bir izniniz var neden bu tatili eşinizin ailesinin yanında geçiriyorsunuz ki ? Ayrı özel tatil yapmıyorsunuz

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben aralık ayında nişanlandım. Tayin işleri için nikahı erken yapıyoruz. Nikah tarihimiz bidahaki ay. Nikahtan sonra 5 günlük bir iznim var o sırada nişanlımın ailesinin bulunduğu şehire gideceğiz. Sizce orada arkadaşımda mi kalmalıyım yoksa nişanlımın ailesinin evinde nişanlım ile kalsam laf söz olur mu? Muhafazakar bir aile yapısına sahip. Annem kalırsan bir kaç yıl sonra lafı olur çok ısrar ederlerse kal ama ablasıyla aynı oda da kal dedi. Açıkçası garip bir durum sizce nasil yapılmalı

Şimdiye kadar verilen yanıtlar yeterli oldu. Orada kalacağım. İleride böyle bir konudan canım sıkılır mı diye merak ettiğim için sormuştum biraz da yanlış anlaşılmalara sebep oldu galiba ama umarım kendimi anlatabilmişimdir
siz kararinizi vermissiniz, ama ben olsam esimin ailesinin evinde kalmazdim. esim ayri kaliyorsa kalirdim tabi :)

Bence evlilik düğün ile olur. Düğün demek illa çalgı çengi değil. Herkesin bilmesi ile. İster resmi nikah ister imam nikahi. Olması gereken hepsinin bir arada olması tabi ama bana göre evrak için yapılmış erken nikah evlilik olmuyor. Laf söz olmayabilir ama yine de aynı odada kalmayin. Bu aşamada ayrılan çok çift var.

hiç riske atmadan arkadaşınızda kalın derim
evlilik bu illa ki sıkıntılar yaşayacaksınız ufak bir ihtimal olsa bile ilerisi için böyle saçma sapan dedikodulara zemin hazırlamayın

Şimdiye kadar verilen yanıtlar yeterli oldu. Orada kalacağım. İleride böyle bir konudan canım sıkılır mı diye merak ettiğim için sormuştum biraz da yanlış anlaşılmalara sebep oldu galiba ama umarım kendimi anlatabilmişim
Ayrı odalarda kalacaksaniz anne babası falan olacaksa sıkıntı olacağını ben pek düşünmüyorum.

Bence evlilik düğün ile olur. Düğün demek illa çalgı çengi değil. Herkesin bilmesi ile. İster resmi nikah ister imam nikahi. Olması gereken hepsinin bir arada olması tabi ama bana göre evrak için yapılmış erken nikah evlilik olmuyor. Laf söz olmayabilir ama yine de aynı odada kalmayin. Bu aşamada ayrılan çok çift var.
Benimde başımdan böyle tecrübe geçti işte.Evli miyim nişanlı miyim anlayamadim.Kimse düğün gününden önce veya düğün istenmiyorsa aynı evde gireceği gun nikah kiysin.

Benimde başımdan böyle tecrübe geçti işte.Evli miyim nişanlı miyim anlayamadim.Kimse düğün gününden önce veya düğün istenmiyorsa aynı evde gireceği gun nikah kiysin.
Ama işte tazminatı var bu işin zaman zaman oluyor öyle şeyler

Resmî nikah da gizli kıyılmayacak sanıyorum yakın çevrenin bilgisi dahilindedir :)

Nikah her türlü geçerli oluyor ama. İptal edilmiyor. Dolayısıyla size göre her türlü boşanmış olacak ne önemi var o zaman?
Önemli olan düğün değil resmi evrak olan nikahtan. Çünkü dediğiniz gibi ters gitse de boşanmış olacaklar, iptal olmayacak

Back