• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah yaptiktan sonra dugunden önce

Bence aile başkasının evinde kalmanızı da hoş karşılamaz.

Onların evinde kalacaksınız ama görümceyle aynı odada mantığındalar sanki. İmam nikahı olacaksa o zaman aynı odada kalmaya hak kazanabilirsiniz.

Millet olarak kafa yapımızı asla anlayamayacağım. Nikahla karı koca olunur ama millete iki göbek attırmadan resmi, dini ne nikahımız olursa olsun evli kabul edilmiyoruz ben sırf bu yüzden nikahı erken kıydırmadım. Nikahla birlikte artık nişanlı değil eşiniz olur ama toplumun kafa yapısı düğünü görmeden çiftleri eş kabul etmez. Ben bu konuda kimseyi dinlemez kendi bildiğim doğrudan hareket ederdim. Elalem hep konuşur zaten. Sen öyle de yapsan konuşur böyle de yapsan.

Valla ben nikahtan sonra sureklı git gel kal yaptım.
Ev bakıyordum cunku esya bakıyordum vs.

Kimsede lafını sozüünü etmedi bes yıl oldu evleneli

Muhafazakar aile yapısıyla ne alakası var yahu? Nikah kıyılmış kocanız olmuş artık. Muhafazakar aileler düğün yapıp tepinmeden karı koca olmuş saymıyor mu? Ne saçma sapan şeyler 🫠
evet sayılmıyor
benim sülalemde -ki bin kişi varız, bunu evlilik sayacak 15 kişiyi zor buluruz. biri ben zaten.

ha şu olur düğün olmayacaktır -bizde bile artık millet buna saygı duyuyor.
nikah yapılır ama herkes nikaha davet edilir mesela
illa tepinilmesi gerekmez
camide mevlüt de okutulabilir, haremlik selamlık sohbet de yapılabilir.

önemli olan herkese evlendiklerini duyurmuş olacakları bir organizasyon olması. ailelerin herkese davet etmesi ya da organizasyonda sayı kısıtlı olacaksa kusura bakmayın aile arasında olacak denmesi. yine de haberleri oluyor yani.

gittin imza attın kendi aranda kaldı
bunu biz çocukken kendi kendine yüzük takmak vardı onun resmi olanı gibi kabul ediyorlar.

biliyorlar mı ki?

burada çoğu kişinin muhafazakar aile dinamikleri hakında fazla bi fikri yok bence...
Erkek ailelerinin bir çoğu biliyor. Erkek elinin kiri gibi Bi düşünce hakim ya... Ona istinaden yazdım. Ailesinin yakını anlatmıştı. Erkek sevgili ile tatillere vs gidiyor. Sonra ondan ayrılıp, Helal süt emmiş (aile tabiri ) Bi kızla evleniyor. Zihniyeti anladınız siz.

Gerçekten muhafazakar aile, sevgili durumuna da karşı oluyor genelde. Bilindik tanıdık kızla evlensin istiyor. İstisnalar vardır tabi...

nikahınız duyurulduysa kalın ama duyurmadılarsa bence anneniz en mantıklı çözümü sunmuş. Allah korusun düğünden önce bi ayrılık mevzusu olmasın tabi de dünya hali , bi kaç gün kimsenin ağzına laf vermeye değmez.

Erkek ailelerinin bir çoğu biliyor. Erkek elinin kiri gibi Bi düşünce hakim ya... Ona istinaden yazdım. Ailesinin yakını anlatmıştı. Erkek sevgili ile tatillere vs gidiyor. Sonra ondan ayrılıp, Helal süt emmiş (aile tabiri ) Bi kızla evleniyor. Zihniyeti anladınız siz.

Gerçekten muhafazakar aile, sevgili durumuna da karşı oluyor genelde. Bilindik tanıdık kızla evlensin istiyor. İstisnalar vardır tabi...
Ailesi o şekilde düşünmüyor annesi sevgili yapmasına bile karşıydı 2.dediğiniz gibi sürekli bir başkasının kızını üzme hakkına girme diyerek buyutmusler ve yine 2.dediginiz gibi tanıdık biri ile evlensin istiyorlardı ama ben oldum 😅

evet sayılmıyor
benim sülalemde -ki bin kişi varız, bunu evlilik sayacak 15 kişiyi zor buluruz. biri ben zaten.

ha şu olur düğün olmayacaktır -bizde bile artık millet buna saygı duyuyor.
nikah yapılır ama herkes nikaha davet edilir mesela
illa tepinilmesi gerekmez
camide mevlüt de okutulabilir, haremlik selamlık sohbet de yapılabilir.

önemli olan herkese evlendiklerini duyurmuş olacakları bir organizasyon olması. ailelerin herkese davet etmesi ya da organizasyonda sayı kısıtlı olacaksa kusura bakmayın aile arasında olacak denmesi. yine de haberleri oluyor yani.

gittin imza attın kendi aranda kaldı
bunu biz çocukken kendi kendine yüzük takmak vardı onun resmi olanı gibi kabul ediyorlar.
Yorumunuz için çok teşekkür ederimmm 🙏

Yorumunuz için çok teşekkür ederimmm 🙏
Ben nikahla evlendim küçük bir organizasyon oldu kendi sehrimdeki kına sonrası bir hafta sonra olacak nikah için eşim ve ailesi ile memleketlerine gittim. En büyük pişmanlıgim oldu benim için arkadaşların dediği gibi mesafe açısından gidilmemeli bence. Sizin aradaki süre çok ben o bir haftada bir çok hayal kırıklığı yaşadım evliliğe dair. Şu anki aklımla yerinizde olsam kesinlikle arkadaşımda kalirdim

Millet olarak kafa yapımızı asla anlayamayacağım. Nikahla karı koca olunur ama millete iki göbek attırmadan resmi, dini ne nikahımız olursa olsun evli kabul edilmiyoruz ben sırf bu yüzden nikahı erken kıydırmadım. Nikahla birlikte artık nişanlı değil eşiniz olur ama toplumun kafa yapısı düğünü görmeden çiftleri eş kabul etmez. Ben bu konuda kimseyi dinlemez kendi bildiğim doğrudan hareket ederdim. Elalem hep konuşur zaten. Sen öyle de yapsan konuşur böyle de yapsan.
Düğünü görmeden evli kabul etmemeleri anormal değil çünkü nikahın aslı ilandır. Üç kişi bir odaya girip imza atsa ve bunu kimseye bildirmese toplum bunu yadırgar.

Back