• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım düğünden önce resmi nikahtan sonra birlikte olmak istiyor karar veremedim :/

Canim imam nikahi olmadan evli olmuosun resmi de olsa, ha musluman degilsen onu bilemem.. Nikahli olup dugunden once anlasamayip bosanan cok kisi biliyorum ben... tercih senin ama hergun evlenmiosunn.. bu en ozel anin uygun olan neyse onu yap derim ben...Bu kadar bekleyen bir ay da bekler yani.. ben evlendigim gece anne evinde kalmistim 2 gun sonra anca esimle basbasa kalabildim cok da guzel oldu icime sindi hersey yani.. tercih senin...yakisani yap kendine

fetva vermişsiniz ama resmi nikah dini nikahın şartlarını karşılıyor

Sen nikahiniz olunca eşinin evine gidince ortama göre ne olacaksa olur. Bu nedir olsun mu olmasın mi ne saçmalık. Birlikte film izlersin sarılır sin öyle bir ortam olur ki hersey yaşanır. Sanki uzaya roket yollayacaksiniz ☺

Fetva verdigim yok inandigim bildigimi soyluyorum nikah duasi var sukur namazi var.. bunlari es gecmek benim inancimda yok..

dini nikah sünnete giriyor.buada önemlli olan kadının hakkının korunması ki resmi nikah onu yapıyor.dini nikah ya da resmi nikah bile olsa önemli olan insanlara duyurulması.

Evliliği resmi olarak nikah belirlediği halde bizim ülkemizde neden düğün daha önemli? Biri bana açıklayabilir mi? Ya bazı insanlar medeni kanundan bir haber ya da benim bilmediğim bir şeyler var. Düğün yapmayacak yalnızca nikahla evlenecek çiftler için durum nedir mesela? :KK37:

Allah iyiliğini versin kız, güldürdün beni:KK53: Valla çok istediğin bir şey gerçek olur inşallah:KK19:
Konuya gelirsek şu seksi ne çok abartıyorlar ya? Ben mi basite indirgiyorum bilemiyorum ama, yok büyüsüydü, yok sihriydi çok abartı geliyor bana. Adamı seviyorsun, o da seni seviyor ve artık her şeyi paylaşmak istiyor seninle. Sen de daha evliliğimizin büyüsüydü bik bik deyip itiyorsun adamı. Hem resmi nikah olacak, yani dünyada ve ötede adamın karısı oluyorsun zaten. O zaman sorun ne?
Çekirgeye iki fındık kırmadan, çifte telli ile gerdan çevirmeden ve milli sporumuz olan halay çekilmeden sevişemez misiniz? Bu mu sorun şimdi?
Büyü meselesine gelirsek de adamın hevesini kursağında bırakarak zaten büyüyü bozmuş olacaksın. :KK14:

Abartı gelen şey sihir büyü derken gerçekten bir sihir büyüden bahsedilmiyor elbette...
Bu insanın kişiliğiyle, önem verdiği anlardan ibaret...
Sen yerde bir karınca görürsün rastgele geçersin...
Ben yürürken yerde bir şey görür müyüm de üzerine basar mıyım diye dikkat ederek yürürüm..
"Hassasiyet" yani...
Bir şeylerin kıymetini zamanında karşındaki hissettirebilme..
Yoksa kimse zaten bulutların üstünde değil yok sihirdi büyüydü derken..

Evliliği resmi olarak nikah belirlediği halde bizim ülkemizde neden düğün daha önemli? Biri bana açıklayabilir mi? Ya bazı insanlar medeni kanundan bir haber ya da benim bilmediğim bir şeyler var. Düğün yapmayacak yalnızca nikahla evlenecek çiftler için durum nedir mesela? :KK37:
kültür işte düğün olmadan evli sayılmıyorlar.o da dini kaidelerden kaynaklanıyor ama şart değil.düğünden sonra tev çalınıp yemek verilip evli oldukları insanlar duyurulurmuş ancak şimdiki düğünlerin amacı bu değil

Evlilik sadece resmi nikah değildir tabi.. Resmi ve dini nikahtır...
Burda zaten kimse günah vs bahsetmiyor..
Tamamen kendi tercihi zaten..
Herkes kendi düşüncesine uygun olanı yazmış...
Çok hassas biriyse özel günlere önem veriyorsa beklemek ister insan ama öyle değilse beklemez yapar ikisi de normaldir bence..

böyle şeylerin pazarlığı olmaz.
düğünden hemen sonra gerdeğe girmek de şart değil. yatar dinlenirsiniz sonra gerdeğe girersiniz.
ne bu acele?
ben olsam yapmam.

Iyi ozaman

Iyi ozaman,sizin icin normal olan bir durumu ben degistiremem bos dedim ya nedesem herkezin kendi bilecegi sey ben kizimin sadece nikahi kiyilip dugun olmadan herseyi yapmasini istemem, oyle bir zihniyeti tasimaz kizim insallah, hoscakalin

böyle bir zihniyette bir şey yok,kötü bir zihniyet taşımasın yeter.

nikah zaten cinselliğin yasalarla izin verilmiş halidir.yani artık karı-koca oldunuz birbirinize helalsiniz,birlikte olmanıza toplum,dedikoducu teyzeler,meraklı amcalar,ahlak bekçisi halalar bir şey demezin resmi garantisi nikah.

nikahlı çiftlerin birlikte olması çok mu kötü de kızım inşallah böyle olmaz yazdınız anlayamadım?

böyle bir zihniyette bir şey yok,kötü bir zihniyet taşımasın yeter.

nikah zaten cinselliğin yasalarla izin verilmiş halidir.yani artık karı-koca oldunuz birbirinize helalsiniz,birlikte olmanıza toplum,dedikoducu teyzeler,meraklı amcalar,ahlak bekçisi halalar bir şey demezin resmi garantisi nikah.

nikahlı çiftlerin birlikte olması çok mu kötü de kızım inşallah böyle olmaz yazdınız anlayamadım?

o kadar kötülük yapan varken nikahtan sonra o işin yapılmasına bu kadar tepki hiç hoş gelmiyor bana da.

Bence evinize gelene kadar beklesin .:KK70:
Burnundan getirin olmaz da olmaz .
Bu daha romantik hep sizi düşünecek hayal kuracak ulaşılamaz olacaksıniz .
:KK59:

dini nikah sünnete giriyor.buada önemlli olan kadının hakkının korunması ki resmi nikah onu yapıyor.dini nikah ya da resmi nikah bile olsa önemli olan insanlara duyurulması.

Okudum dini nikahin resmi nikahtan farki mehir kismi oda sonradan yapilabiliyormus.. Kendi karari ben uhuveti bozmama taraftariyim..Bana gore dini nikah dualar esliginde, ardindan namaz sonra halvet yakistirdigim bu.

Abartı gelen şey sihir büyü derken gerçekten bir sihir büyüden bahsedilmiyor elbette...
Bu insanın kişiliğiyle, önem verdiği anlardan ibaret...
Sen yerde bir karınca görürsün rastgele geçersin...
Ben yürürken yerde bir şey görür müyüm de üzerine basar mıyım diye dikkat ederek yürürüm..
"Hassasiyet" yani...
Bir şeylerin kıymetini zamanında karşındaki hissettirebilme..
Yoksa kimse zaten bulutların üstünde değil yok sihirdi büyüydü derken..
Yoo hayır, gayet ifade etti, evliliğimizin büyüsü, anın romantizmi falan diye. Ben de diyorum ki fazla naz aşık usandırır derler, adam istiyor sen de boş değilsin sadece gürültülü bir kutlama için o "özel" anları ertelemeye gerek yok. Veya ertelesin bana ne ya. Seksin zamanının belirlenmesi, planlanması falan zaten doğallığını bozar ki. Ben olsam şey yapamam, görev gibi yani, "şu tarihte beraber olunacak, ol!" der gibi. Benim esas demek istediğim bu.
Cinselliğin tıpkı yemek yemek, tuvalete çıkmak gibi bir ihtiyaç olduğunu kabullensek bu kadar ulaşılmaz, gerektiğinde tehdit unsuru olabilecek bir aktivite olmadığını anlayacağız aslında. Bu ihtiyacı gözümüzde fazla büyütüyoruz bana göre.

Allah iyiliğini versin kız, güldürdün beni:KK53: Valla çok istediğin bir şey gerçek olur inşallah:KK19:
Konuya gelirsek şu seksi ne çok abartıyorlar ya? Ben mi basite indirgiyorum bilemiyorum ama, yok büyüsüydü, yok sihriydi çok abartı geliyor bana. Adamı seviyorsun, o da seni seviyor ve artık her şeyi paylaşmak istiyor seninle. Sen de daha evliliğimizin büyüsüydü bik bik deyip itiyorsun adamı. Hem resmi nikah olacak, yani dünyada ve ötede adamın karısı oluyorsun zaten. O zaman sorun ne?
Çekirgeye iki fındık kırmadan, çifte telli ile gerdan çevirmeden ve milli sporumuz olan halay çekilmeden sevişemez misiniz? Bu mu sorun şimdi?
Büyü meselesine gelirsek de adamın hevesini kursağında bırakarak zaten büyüyü bozmuş olacaksın. :KK14:

Aynen. Adam 10 kere ver artık hadi , ne zaman yapıcaz şeklinde konuşunca zaten özel,romantik bir şey kalmıyor ki.

Romantizm spontane olmalı bence. Konuşmak büyüyü bozuyor.

Bunu bizlere sorman mantıklı mı ?
Buna bizim he dememizle mi evet diyeceksin ?
Senin kararın doğrusu yanlışı yok.

Aynen. Adam 10 kere ver artık hadi , ne zaman yapıcaz şeklinde konuşunca zaten özel,romantik bir şey kalmıyor ki.

Romantizm spontane olmalı bence. Konuşmak büyüyü bozuyor.
Bak şimdi, desem ki sana Çeri hadi kayak yapmaya gidelim. Sen de desen ki Sorunlu az bekle, Ocak'ın ikinci haftası gidelim. E ama neden beklemeyelim, bu hafta sonu gidelim. Sen de inatla o zamanı söylesen, bekleye bekleye usanırım ben ya manası kalmaz. Al kayağını başına çal derim, gelmem:KK53: Anlatabildim mi:KK53:

Kv evine gitme sen bi kere, yap yapma ertesi gün herkes bir bakacak çarşaf kontrol edecekler belki, kimse alınmasın ama erzurumlular tutucu olur

öyle bir şey yok.
ben de erzurum luyum alınmadım ancak kişisel tepkilerin genele yayılması rahatsız edici.
2 gelinim var kimse çarşaf filan istemedi.

Back