• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah yaptiktan sonra dugunden önce

Onlar madem öyle muhafazakar takılıyorlar sizden de evde kalmanızı beklemesinler madem . Ben şunu anlamadım madem bir izniniz var neden bu tatili eşinizin ailesinin yanında geçiriyorsunuz ki ? Ayrı özel tatil yapmıyorsunuz
Açıkçası bu benim fikrimdi annesinin nikaha gelememe durumu var ve bende siz gelemezseniz sonrasında biz sizi ziyarete geliriz dedim. Bu izni çok da önemsemedim zaten yıllardır biz beraber tatile gidiyoruz. Önümüzdeki süreçte yanlarına gideceğimiz bir fırsatta olmayacağı için hemde annesinin nikaha gelememe durumu oldugu için gitmek istedim🤷‍♀️

nikahın düğünde yada seramonide olması taraftarıyım. yoksa kalkıp göbek atmak çok saçma geliyor, en özel an evet denilen an değil mi yani, onu geçiştirip, 5 ay sonra davul zurna bana biraz anlamsız geliyor.
ben olsam eşimle otelde kalırdım, baştan gidip onlarda kalırsanız hep beklerler, dipdibe olmayın.
daha şimdiden sabah kalkmış halimle kayınaileyle kahvaltı yapmak istemem. başkasında kalmaktan çok hoşlanmıyorum belki de bilmiyorum. her halükarda kalmayın orda derim

Evli olup da ayrı illerde kalan ve tatil veya izinle görüşen tanıdıklarım oldu. Zorunluk görevden dolayı arkadaşım gelemedi eş yanına. Gayet de evlilerdi. Düğünü de yapsanız olmuyor mu? Bana saçma geldi böylesi.

Açıkçası bu benim fikrimdi annesinin nikaha gelememe durumu var ve bende siz gelemezseniz sonrasında biz sizi ziyarete geliriz dedim. Bu izni çok da önemsemedim zaten yıllardır biz beraber tatile gidiyoruz. Önümüzdeki süreçte yanlarına gideceğimiz bir fırsatta olmayacağı için hemde annesinin nikaha gelememe durumu oldugu için gitmek istedim🤷‍♀️
O zaman sizin nikahı ciddiye almayacaklar, nişanlı gibi görecekler.

Oğlu sevgilisi ile tatile giderken muhafazakar olmuyorlar da nikah sonrası mı olacaklar 🥴

Ben kalmazdım. Mesafe için kalmazdım...

Evli olup da ayrı illerde kalan ve tatil veya izinle görüşen tanıdıklarım oldu. Zorunluk görevden dolayı arkadaşım gelemedi eş yanına. Gayet de evlilerdi. Düğünü de yapsanız olmuyor mu? Bana saçma geldi böylesi.
evet düğünü niye bu yaza almadı acaba konu sahibi?

Düğün için şuan bir hazırlığımız yok. Nikahı yapma sebebimiz tayin işlerini halletme kısmı uzun sürebilir diye. Düğünden sonra aynı şehirde olalım sıkıntı yaşamayalım dedik

evet düğünü niye bu yaza almadı acaba konu sahibi?
Düğünün yaz değil de kış olma sebebi mesleklerimizden kaynaklı birde borçla düğün yapmak da istemiyoruz yaza kadar bütçemiz hazır olmaz ayrıca içimizden dolayı da yazın izin almak sıkıntı

Düğünün yaz değil de kış olma sebebi mesleklerimizden kaynaklı birde borçla düğün yapmak da istemiyoruz yaza kadar bütçemiz hazır olmaz ayrıca içimizden dolayı da yazın izin almak sıkıntı
anladım haklısınız bütçeyi denkleştirip rahatça düğün yapabilirsiniz. ama onlarda kalmayın bence ya tabi size kalmış da bilmiyorum yüzgöz olmayın boşuna.

Biraz düşündüm türk bir kayinvalide muhtemelen siz birlikte kalın diye bir oda vererek seni yemler . Sonrada annenizin dediği gibi lafını eder. Evet nikahlı eşiniz sonuçta kimse ne diyebilir ama burası Türkiye . Sonradan laf duymamak için arkadasinizda kalın ve annem öyle uygun gördü diyin .

Biraz düşündüm türk bir kayinvalide muhtemelen siz birlikte kalın diye bir oda vererek seni yemler . Sonrada annenizin dediği gibi lafını eder. Evet nikahlı eşiniz sonuçta kimse ne diyebilir ama burası Türkiye . Sonradan laf duymamak için arkadasinizda kalın ve annem öyle uygun gördü diyin .
Bunu yazmaya geldim. Bu olayı normal karşılayacak Türk aile çok nadirdir. İlk başta laf etmezler ama yarın bir gün ilk tartışmada yüze vururlar sanki kötü bişey yapılmış gibi. O bile can sıkar. Gerek yok 🤷🏾‍♀️

Bunu yazmaya geldim. Bu olayı normal karşılayacak Türk aile çok nadirdir. İlk başta laf etmezler ama yarın bir gün ilk tartışmada yüze vururlar sanki kötü bişey yapılmış gibi. O bile can sıkar. Gerek yok 🤷🏾‍♀️
Aynen öyle . Türk kayinvalidelere asla güvenmem 😅 hatta annem öyle uygun gördü diyip keser atarsa saygınlığı dahi artar . Malesef kafalar böyle çalışıyor .💁🏼‍♀️

Göbek atmak değil de inançlı olanlarımız da bilir, nikahta herkese duyurmak esastır. O da kimilerinde nikahla sağlanıyor(sadece nikahla evlenenler vs) kimilerinde ise nikah kimseye duyurulmadan yapıldığı için düğün merasimiyle sağlanmış oluyor. Böyle şeylere dikkat ediyor musunuz bilmiyorum ama Tr şartlarında hiçbir akrabaya güven olmayacağını ve mesafenin hep kazandıracağını biliyorum. Laf çıkmasa bile gelin bunlarda kalmaya başlamış diye en az birkaç kişi aralarında konuşabiir milletimiz çok meraklıdır. Kimseye densiz düşünmek zevkini bile tattırmayın, mesafenizi koruyun bence

Nikahı neden erkenden kıyıyorsunuz ki bekleyin düğüne kadar

Ben olsam ailesi ile kalmaktansa arkadaşımda kalırdım. Nikahtan bağımsız yani bu da yada elalem ne der diye de değil,yüz göz olmamak icin yapardım bunu da.

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var. Ben aralık ayında nişanlandım. Tayin işleri için nikahı erken yapıyoruz. Nikah tarihimiz bidahaki ay. Nikahtan sonra 5 günlük bir iznim var o sırada nişanlımın ailesinin bulunduğu şehire gideceğiz. Sizce orada arkadaşımda mi kalmalıyım yoksa nişanlımın ailesinin evinde nişanlım ile kalsam laf söz olur mu? Muhafazakar bir aile yapısına sahip. Annem kalırsan bir kaç yıl sonra lafı olur çok ısrar ederlerse kal ama ablasıyla aynı oda da kal dedi. Açıkçası garip bir durum sizce nasil yapılmalı
Düğüne daha çok var birdahaki kışa ancak düğün yapacağız.

Nikah nikahtır sonuçta evli olacağız görüşüne katildim ve nikahtan sonra eşim nerede kalırsa orada kalacağım 😅 Hepinize yanıtları için çok teşekkür ederimm.
Uzayda insanlar geziyo tepemizde, el âlemin dedikodu edeceği konulara bak ya. Biz kadınlar olarak da hataliyiz. Bir şey BİZİM İCİN ahlaken sorun değilse onu yapmalı ve insanlarla tatsızlık yaşamayı göze almalıyız gerekirse.

Tayin işleri için biz de erken nikah kiydik eşimle sonrasında kayınvalide ve görümce başka sebeplerle eşimi doldurdular ve eşim üzerime geldi tartışma çıkarıp nikahı iptal edeceğini söyledi,sonra rest cektim bu sefer annesine sirt cevirdi.Daha tam olgunlaşmamışti o sıra.
Ne olur ne olmaz ben de önermem onlarda kalmanızı.

Back