nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

Sanki ev işleri kadının zaten mutlaka yapmak zorunda olduğu işlermiş gibi, ev hanımları eve para kazandırmıyor zannediliyor.

Halbuki hayatta her emeğin bir fiyatı vardır.

O kadın başkasının evinde her gün yemek ve temizlik yapsa kocasından daha fazla para alır.

Sizi anlıyorum aslında ama ortada çelişen bir durum yok.

Adam muhtemelen çalışmayan eşi özellikle istiyor, kadın da özellikle para işlerinden adamın sorumlu olmasını istiyor ve borç istemesini yediremiyor. Gayet tutarlı gözükmüyor mu?

Yanlış olması ayrı mesele.

Hayır. Okadar çok bu paraya bu miktara ihtiyacı olduğu ve çık zor durumda olduğunu üstüne başa başa söylediki kayıtsız kalmam imkânsızdı. Gerçekten yardım etmek istedim.ama yinede kabul etmesi beni şaşırttı. Kabul edip ertesi gün parayi almaya gittiğimde bu konuyu alanlarıyla paylaşmayı doğru buldum.mevzu böyle başladı.

muzurtilki

Bakın yeniden teyit etmiş.

ne alaka ya, aile oluyosun artik, elden alacagina nisanlisinin ailesinden almis.. sanki asalak gibi gezip aileye gecimini saglatmis!

Neden kendi ailesinden almamış sizce?

Aynen öyle. İş bölümü yapılmış bir aile düzeni istiyoruz

konu da şuna takıldım
bir konu sahibinin hala acabaları var evlenme konusunda
iki adam esnaf diyelim gerçekten paraya ihtiyacı olduğu için istemiş olsun
ve ödeyecek olsun bu adam evlenince ne yapacak
karısı ev hanımı bu defa nişanlının ailesinden borç aldı ya daha sonra sıkışma durumu olduğunda
başkalarından borç mu alacak kredi mi çekecek borcu borçla kapatanlardan mı olacak
zor iş esnaflık
duygusal olarak değil sadece mantık baktığımda esnaflar çok fazla kazanıp çok rahat edebileceği gibi sürekli dar boğaz da da olabilir

sizin söylediğiniz gibiyse evet yanlış ama tutarlı fakat belki adam özellikle çalışmayan bir eş istemiyordur, sadece durum bu olduğu için kabul etmiştir. ve adam borç istememiş, teklif edilince kabul etmiş. kadın özellikle para işlerine karışmak istemiyorsa teklif de etmemeli. ben para konularında çok gururluyum felsefesi yapıp ( bir yorumunda direk söylüyor) çalışmaması bana tuhaf geliyor.
neyse konu ev hanımlığına vs sarmasın, buradaki özel bir durum ve onun üzerinden yorum yapıyorum. genelleme yapmadım. herkese iyi akşamlar

Aynen öyle. İş bölümü yapılmış bir aile düzeni istiyoruz

İş bölümünü bu şekilde yapmanızda sorun yok.

Yalnız iş bölümünü cinsiyetlere indirgemenizde ciddi bir sorun var.

Siz de nişanlınızın ailesinden para almamalısınız bana göre.

Yaptığı şeyin cinsiyetiyle alakalı bir sonucu olamaz.

muzurtilki

Bakın yeniden teyit etmiş.

Neden kendi ailesinden almamış sizce?
Kendi ailesi elinde para var zannediyormus. Bu kişiye yapacağı ödemeyi başka bir müşterisinden temin etti saniyorlarmis.ama temin edemeMis.ailenin gözünde müşterisinin itibari zedelenmesin is yapmaya devam edilebilir diye idare etmiş söylememis. Büyüzden aileden isteyeMemiş. Açıklaması budur.

Ben katiyen ne ailesinden ne kendinden asla yapmam zaten bence doğru diil

alanlarıyla derken???

Tamam çok güzel.

Yalnız önce kendi itibarını düşünmeliymiş, çünkü karşısında öyle bir aile var.

Bir de gerçekten merak ediyorum. Çekinmeden nişanlımın ailesinden borç teklifini ailesine söylememesi koşuluyla? kabul ederim diyen var mı? Söylenmemesi bile yanlış bir şey olduğunu gösteriyor. Adamların parası verilecek ama haberleri yok.

bunu nerede yazmış konu sahibi?
yani nişanlının bunu şart koştuğunu
daha önce de yazmıştın galiba, veya bir başkası
arıyorum, bulamıyorum, alıntılayabilir misin rica etsem

Hem gercekten yardim etmek istedim diyorsunuz hem de kabul edince sasirdim diyorsunuz..

Siz sadece adami denemissiniz..

Kimsenin gunahini almak istemem. O yuzden adam icin kotu bir sey diyemeyecegim. belki adamcagiza fazlasiyla guven verdiniz. Zor durumda iken sizin ictenliginize kanmis olabilir.

Ayrica sunu belirtmek isterimki; maalesef kari koca arasinda da olsa para konusu her zaman mide bulandirir.

Kimse hakkında yanlış düşünmek verbal almak istemiyorum.belkide kimi insanlar böyledir diyorum.art niyetli değil ama düşüncesiz biraz gurursuz.

bunu nerede yazmış konu sahibi?
yani nişanlının bunu şart koştuğunu
daha önce de yazmıştın galiba, veya bir başkası
arıyorum, bulamıyorum, alıntılayabilir misin rica etsem
Şart koşma yok.yorum sahibi genelleme yapmış. Birde böyle yapanlar varmıdır acaba diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…