konuyu okuyamadım ama bende bunu savunuyorum
insanlar ev hanımı deyince hiç bir iş yapmadığını evde oturduğunu düşünüyor ama temizlik ütü çocuk bakımı yemek hepsi kadının eline bakıyor
ve ev hanımı kadınlar eziliyor benim paramı yiyorsun diye (ezilen olmuyor bilir ama lafım ezilenlere
özellikle çalışan kadınlar hafta içi tüm çalışır akşam koşa koşa eve gelir yemeği yetiştirir evi toplar haftasonu da sürekli ev siler süpürür
ki bu çoğu en modern görünen aileler de bile var
geçen öğretmen arkadaşın eşi haftada bir eve temizlikçi almasına söylenmiş
üçte geliyorsun temizliği sen yapabilirsin diye
ki bu adam doktor
hep diyorum biz dışarı da eşit evde ortaçağ
eve gelince hop bilgisayarı tvyi açan adamlar ve iş yetiştirmeye çalışan kadınlar var
Ev hanımlığı konusuna hiç girmeyin kızlar... Hele bu konu üzerinden hiç girmeyin bence...
ben insanın yaşadığı evi temizlemesini ya da kendi yiyeceği yemeği pişirmesini iş olarak görmüyorum, çünkü bunları kendine yapıyor, eşine değil. erkek de evi temizler, yemeği yapar. kimse kimsenin işini yapmaz yani. yapmak istemeyen parasını verir, yaptırır. kadın da erkek de. bu konuda benim zihniyetim böyle ama şuan benim ne düşündüğüm önemli değil. herkes kendi fikrine göre yaşar. konu sahibi ev hanımı olarak yaşamayı tercih edebilir, bununla bir sorunum yok. sadece bu tercihiyle burada sayfalarca yazdığı bir çok fikri çelişiyor. benim söylemek isteğim oydu.
hah, aynen bence de
ne alaka ya, aile oluyosun artik, elden alacagina nisanlisinin ailesinden almis.. sanki asalak gibi gezip aileye gecimini saglatmis!Aynen. Bir de ben erkek olsam kabul etmem yazan var. Kadın ediyorsa erkek neden edemiyor ki. Erkekler para cüzdanı mı.
Hayır. Okadar çok bu paraya bu miktara ihtiyacı olduğu ve çık zor durumda olduğunu üstüne başa başa söylediki kayıtsız kalmam imkânsızdı. Gerçekten yardım etmek istedim.ama yinede kabul etmesi beni şaşırttı. Kabul edip ertesi gün parayi almaya gittiğimde bu konuyu alanlarıyla paylaşmayı doğru buldum.mevzu böyle başladı.bence burada daha farklı bir durum var.nisanlım şöyle mi nişanlım böyle mi diye konunun başından beri soruyorsunuz.
kabul etmeyeceğini düşünerek teklif ettim diyorsunuz.öyle düşünerek teklif ettiyseniz eğer benim aklıma tek bir şey geliyor.siz nişanlınıza kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeye çalışıyorsunuz.ben iyi insanım,zor durumda elimi taşın altına koyarım imajı yaratmaya çalışıyor olabilir misiniz?çünkü sizin kafanızda kabul etmeyeceği fikri var.e bu durumda adam kabul edincede eyvah bu adam beni kullanıyor mu?
Hayır. Okadar çok bu paraya bu miktara ihtiyacı olduğu ve çık zor durumda olduğunu üstüne başa başa söylediki kayıtsız kalmam imkânsızdı. Gerçekten yardım etmek istedim.ama yinede kabul etmesi beni şaşırttı. Kabul edip ertesi gün parayi almaya gittiğimde bu konuyu alanlarıyla paylaşmayı doğru buldum.mevzu böyle başladı.
ne alaka ya, aile oluyosun artik, elden alacagina nisanlisinin ailesinden almis.. sanki asalak gibi gezip aileye gecimini saglatmis!
Aynen öyle. İş bölümü yapılmış bir aile düzeni istiyoruzSizi anlıyorum aslında ama ortada çelişen bir durum yok.
Adam muhtemelen çalışmayan eşi özellikle istiyor, kadın da özellikle para işlerinden adamın sorumlu olmasını istiyor ve borç istemesini yediremiyor. Gayet tutarlı gözükmüyor mu?
Yanlış olması ayrı mesele.
Tüm yorumları okudum ve bu şekilde düşünüyorum sizi için sakıncası yoksa?
Sizi anlıyorum aslında ama ortada çelişen bir durum yok.
Adam muhtemelen çalışmayan eşi özellikle istiyor, kadın da özellikle para işlerinden adamın sorumlu olmasını istiyor ve borç istemesini yediremiyor. Gayet tutarlı gözükmüyor mu?
Yanlış olması ayrı mesele.
Aynen öyle. İş bölümü yapılmış bir aile düzeni istiyoruz
Kendi ailesi elinde para var zannediyormus. Bu kişiye yapacağı ödemeyi başka bir müşterisinden temin etti saniyorlarmis.ama temin edemeMis.ailenin gözünde müşterisinin itibari zedelenmesin is yapmaya devam edilebilir diye idare etmiş söylememis. Büyüzden aileden isteyeMemiş. Açıklaması budur.
Ben katiyen ne ailesinden ne kendinden asla yapmam zaten bence doğru diilİş bölümünü bu şekilde yapmanızda sorun yok.
Yalnız iş bölümünü cinsiyetlere indirgemenizde ciddi bir sorun var.
Siz de nişanlınızın ailesinden para almamalısınız bana göre.
Yaptığı şeyin cinsiyetiyle alakalı bir sonucu olamaz.
Hayır. Okadar çok bu paraya bu miktara ihtiyacı olduğu ve çık zor durumda olduğunu üstüne başa başa söylediki kayıtsız kalmam imkânsızdı. Gerçekten yardım etmek istedim.ama yinede kabul etmesi beni şaşırttı. Kabul edip ertesi gün parayi almaya gittiğimde bu konuyu alanlarıyla paylaşmayı doğru buldum.mevzu böyle başladı.
Kendi ailesi elinde para var zannediyormus. Bu kişiye yapacağı ödemeyi başka bir müşterisinden temin etti saniyorlarmis.ama temin edemeMis.ailenin gözünde müşterisinin itibari zedelenmesin is yapmaya devam edilebilir diye idare etmiş söylememis. Büyüzden aileden isteyeMemiş. Açıklaması budur.
Tamam çok güzel.
Yalnız önce kendi itibarını düşünmeliymiş, çünkü karşısında öyle bir aile var.
Bir de gerçekten merak ediyorum. Çekinmeden nişanlımın ailesinden borç teklifini ailesine söylememesi koşuluyla? kabul ederim diyen var mı? Söylenmemesi bile yanlış bir şey olduğunu gösteriyor. Adamların parası verilecek ama haberleri yok.
Kimse hakkında yanlış düşünmek verbal almak istemiyorum.belkide kimi insanlar böyledir diyorum.art niyetli değil ama düşüncesiz biraz gurursuz.Tamam çok güzel.
Yalnız önce kendi itibarını düşünmeliymiş, çünkü karşısında öyle bir aile var.
Bir de gerçekten merak ediyorum. Çekinmeden nişanlımın ailesinden borç teklifini ailesine söylememesi koşuluyla? kabul ederim diyen var mı? Söylenmemesi bile yanlış bir şey olduğunu gösteriyor. Adamların parası verilecek ama haberleri yok.
Şart koşma yok.yorum sahibi genelleme yapmış. Birde böyle yapanlar varmıdır acaba diyebunu nerede yazmış konu sahibi?
yani nişanlının bunu şart koştuğunu
daha önce de yazmıştın galiba, veya bir başkası
arıyorum, bulamıyorum, alıntılayabilir misin rica etsem