Ablamlarla olacaktı. Akıllı telefonlar malum..alanlarıyla derken???
peki sen ne yapacaksın bundan sonraKimse hakkında yanlış düşünmek verbal almak istemiyorum.belkide kimi insanlar böyledir diyorum.art niyetli değil ama düşüncesiz biraz gurursuz.
bunu nerede yazmış konu sahibi?
yani nişanlının bunu şart koştuğunu
daha önce de yazmıştın galiba, veya bir başkası
arıyorum, bulamıyorum, alıntılayabilir misin rica etsem
Hayır. Okadar çok bu paraya bu miktara ihtiyacı olduğu ve çık zor durumda olduğunu üstüne başa başa söylediki kayıtsız kalmam imkânsızdı. Gerçekten yardım etmek istedim.ama yinede kabul etmesi beni şaşırttı. Kabul edip ertesi gün parayi almaya gittiğimde bu konuyu alanlarıyla paylaşmayı doğru buldum.mevzu böyle başladı.
Şart koşma yok.yorum sahibi genelleme yapmış. Birde böyle yapanlar varmıdır acaba diye
Tüm hazırlıkları durdurduM.suan sadece doğru karar gerekli banapeki sen ne yapacaksın bundan sonra
fikrim adam iyi niyetli ama düşüncesiz ya da diğeri
sen ev kızısın babanın haberi olmadan nasıl para verebilirsin ki ona
bence aranızda güven bağı oluşmamış ya nişanı ertele ya da ayrıl
Kuzenimden isteyeceği dedim.siz nişanlınıza bu parayı teklif ederken nasıl temin edeceğinizi nasıl açıkladınız.anne ,babanızdan mı,yakın bir akrabadan mı alıcağınızı söylediniz
Tüm hazırlıkları durdurduM.suan sadece doğru karar gerekli bana
Kuzenimden isteyeceği dedim.
Kuzenimden borç alıp nişanlıma verecektim.Sizin parayı alacağınız kişi aileden başka biri idi değil mi?
Yani siz o kişiden borç almış mı olacaktınız?
var evet
yapılan yorumları "geçersiz" olarak adlandırmanızın benim için sakıncası var
çünkü o "geçersiz" varsaydığınız yorumların içinde benimkiler de var
Hayır. Okadar çok bu paraya bu miktara ihtiyacı olduğu ve çık zor durumda olduğunu üstüne başa başa söylediki kayıtsız kalmam imkânsızdı. Gerçekten yardım etmek istedim.ama yinede kabul etmesi beni şaşırttı. Kabul edip ertesi gün parayi almaya gittiğimde bu konuyu alanlarıyla paylaşmayı doğru buldum.mevzu böyle başladı.
Kendi ailesi elinde para var zannediyormus. Bu kişiye yapacağı ödemeyi başka bir müşterisinden temin etti saniyorlarmis.ama temin edemeMis.ailenin gözünde müşterisinin itibari zedelenmesin is yapmaya devam edilebilir diye idare etmiş söylememis. Büyüzden aileden isteyeMemiş. Açıklaması budur.
bende öyle anlamıştım ama yine de kuzenden de istense konu sahibinin ailesinin bilmesi lazımtamam şimdi anladım. sanki ailenizin parasını gizlice nişanlınıza vereceğiniz anlaşıldı gibi gelmişti.
Kuzenimden borç alıp nişanlıma verecektim.
Talihsiz gelişen bu olaydan kimseyi yargılamak haksız yere üzmek istemiyorum.neticede dolandırıcı değil bunu düşünmüyorum. Sadece düşüncesiz biri vererek hata yapabilir diyerek yoluna devam mı etmeliyim yoksa hiç kendimi yumuşatmadan noktalamalimiyim kararsızlığı bu yondeyani insanların sıkışık oldugu, zorlandığı durumlardan yararlanırcasına deney mi yapıyorsunuz?
nişanlınızın yaptıklarını -kredi kartı ve tanımadıgı samimi olmadıgı birinden borcu kabul etmesini- asla onaylamıyorum,
ancak sizin davranıslarınıza anlam verebilmek de güç.
hala edep, gurur sahibi olamayacagını düsündügünüz biriyle neden ilişkiyi devam ettirme/ayrılma konusunda tereddut ettiginizi anlayabilmiş degilim.
kendi düsüncelerinize göre bir yola cıkmıs, gözlem yapmaya calısmıssınız,
tanımadan da mantık(!) evliligi yapacagınıza dair konusuyorsunuz,
hala neyin dogrulugunu arıyorsunuz?
ben size dogru olanı söyleyeyim;
sevmediginiz, güvenmediginiz biriyle evlenmeyin!
Yok öyle değil. Burda gizli olan tek şey tüm ailemin bu olaydan haberi var ama nişanlı sadece muhatabı olan kuzenim biliyor sanıyor. Ailemde biraz yüzsuz buluyor açıkçası nişanlımi.çünkü kuzenim yaşça nişanlimdan 10 yaş küçük. Tenezzül etmesini hoş karsilamiyorlar
Talihsiz gelişen bu olaydan kimseyi yargılamak haksız yere üzmek istemiyorum.neticede dolandırıcı değil bunu düşünmüyorum. Sadece düşüncesiz biri vererek hata yapabilir diyerek yoluna devam mı etmeliyim yoksa hiç kendimi yumuşatmadan noktalamalimiyim kararsızlığı bu yonde