nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Annenizle babanız uzun yıllardır evli ve siz mevcutken babanızın istediği para ile, aşk evliliği bile yapmayan iki insandan birinin diğerinin ailesinden para kabul etmesi arasında o kadar çok fark var ki, şimdi yazmaya kalksam da yetişmez.

sanırım geçersiz saydığınız diğer yorumları baştan okumadınız
önce herkes sevgi, samimiyet ve güven olmadığında hemfikir oldu zaten
marilyn monroe 'nun yazdıklarını da görmediyseniz okumanızı tavsiye ederim

Reactions: anu
dusunsene, teklif ediyor, adam belki samimiyetten kabul ediyor, hemen fermani kesiliyor..

Aynen. Hayır bu borç almak çok ayıp bir şey sanki. Bende verdim erkek arkadaşıma hatta geri ödeme zamanı gelmeden ayrıldık :) adam dediği tarihte yatırdı parayi hesabıma ne var yani. Kendisi teklif etmiş. Böyle guvenmeyerek insanların günahını alarak geçmez hayat.

Sizdende ailenizdende ben sagudum..hesaplar oyunlar...
Yok erkek asla borc alamaz..siz nasil insanlarsaniz yahu..
O adam nisanliniz...ablamin esi ablamla nisanliyken babamin haberi olmadan annemden tam 10.000 borc alip is icin kullandi..
Ve evde bu konu hic gecmedi.
Zamanla ablamin esi borcunuda odedi...ve annemi el ustunde tutar...
Kendi ailesi guvenip vermemisken hemde..
Bu kadar ucuz hesaplarin pesinde olmaniz oyle cirkinki..
Yazik nisanlina..

Tüm yorumları okudum ve bu şekilde düşünüyorum sizi için sakıncası yoksa?

O halde neden arada sevgi, samimiyet ve güven olmayan bir ilişkide adamın yaptığı doğru bulunuyor?

Evlenmemeleri gerektiğinde hemfikiriz zaten.

elbette arada fark var.
ama ailesinden para istememesinin bir sürü sebebi olabilir. konu sahibi ailenin muhteşem insanlar olduğunu düşünüyor ama öyle de olmayabilir, sonuçta denemek zorunda hissettiği biriyle nişanlı, sözlerini veri kabul etmezsem kabalık etmiş olmam sanırım.
en basit örneği ailesiyle bu iş için bir sorun yaşadığından parayı başkasından bulmak zorunda kalmış olabilir.
çalışmayan birinden bu parayı almalı mıydı ise konumuz bence almamalıydı, buraya kadar yazdıklarınıza katılıyorum. şu sorun değildir, nişanlı ödeyemez, imkanı olmaz, diğer nişanlı onun borcunu öder, arada güven vardır.
ama burada güvenmeyen borç veren nişanlı, borç alan nişanlının güvenip güvenmediğini bilmiyoruz ki. siz arada bir sevgi ve güven olmadığını düşünüyorsunuz ama belki de borç alan taraf sevmese bile güveniyor ki olması gereken o zaten. hayatını birleştireceği kadın ona yardım teklif etmiş kabul etmemek için bir sebep görememiş ve gereğinden fazla bir özgüvenle onu zor duruma düşürmeyeceğini vadesi gelince borcu ödeyeceğini düşünmüş olabilir pekala ki ben böyle olduğu kanaatindeyim.
işin hoş olmayan tarafı konu sahibinin çalışmaması, bu konuda nişanlısı daha ince düşünmeliydi ama tipik bir Türk erkeği olarak ben yaparım kafasında hareket etmiş besbelli.
bana göre görücü usulü ya da değil bir insanın nişanlısının teklif ettiği bir parayı kabul etmesinde bir sorun yok.
evet örnekte para aileden/aile yakınından gelecek ama adam kendine güvenmiş öderim diye düşünmüş. ben konu sahibinin davranışını daha rahatsız edici buldum.

bu ilişkide başta saygı sonra güven sonra sevgi yok zaten herşey nötr evlenmek için evlenilcek bi durum evde kalmayayım mantığı

Erkek arkadaşınızı seviyor muydunuz?

Yani bu o kadar önemli bir ayrıntı ki.

Zaten birbirini sevmeyi bırakın tanımadan nişanlanmış iki kişi var ortada. Konu sahibi de anladığım kadarıyla erkek şöyle yapmalıdır blabla zihniyetiyle yetişmiş, aile de bu durum olunca adamı baştan elemiş.

Buradaki üyelerin aşk ve fedakarlık hikayeleriyle ne alakası var, onu çözemiyorum.

okudunmu bilmiyorum, 'ailemin haberi yok saniyordu ama aslnda haberleri vardi' sunu bi erkek yapsa neler deriz, guvenme ayril filan..

Konu sahibi zaten zihniyet olarak dahi hatalı.

Ama bununla adamın yaptığının ne alakası var ki? Adam hayati olmayan bir durum için, bir mal alımı için, aile işi olduğu belirtilen bir durumda neden çalışmayan birinden para kabul etsin? Çalışmayan kişi onun yüzünden zor duruma düşecek, hiçbir şey olmasa borç almış olacak.

Herkes konu sahibinin nişanlısını bir anda çok iyi bir insan olarak canlandırdı gözünde, halbuki dolandırıcı bile olabilir. Sevmediği biri için bu riski almasına değer mi konu sahibinin?

bence burada daha farklı bir durum var.nisanlım şöyle mi nişanlım böyle mi diye konunun başından beri soruyorsunuz.
kabul etmeyeceğini düşünerek teklif ettim diyorsunuz.öyle düşünerek teklif ettiyseniz eğer benim aklıma tek bir şey geliyor.siz nişanlınıza kendinizi olduğunuzdan farklı göstermeye çalışıyorsunuz.ben iyi insanım,zor durumda elimi taşın altına koyarım imajı yaratmaya çalışıyor olabilir misiniz?çünkü sizin kafanızda kabul etmeyeceği fikri var.e bu durumda adam kabul edincede eyvah bu adam beni kullanıyor mu?

A aptalasik bence göz ardı ettiğin şey şu
adam gerçek anlamda kıza güvenmiş olabilir
peşin al-sat esnaf olduğu için 2-3 gün sapmalı da olsa parayı yerine koyacağından emin olabilir
adam kızın ailesinin haberi olmayacağına gerçekten inanmış olabilir
adamın duyguları konu sahibinin duygularının aksine "samimi" olabilir
belki ailesine duyamadığı bir yakınlık duyuyordur nişanlısına
yani demem o ki
adamın nişanlısına bakış açısını bilmeden adamı böyle kesin yargılamak doğru gelmiyor bana

ve hayır, nişanlı "iyi adam"dır demiyorum
ama "kötü adamdır" diyemeyiz diyorum

9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.

Bu teklifi evet denemek için yaptım.

ama şunu öğrenmek aslında niyetim.onun bu yaptığı doğrusu yada ben fesatmiyim?

Yaşlarımiz belli uzun yıllar flört edecek değiliz. makul mantıklı iyi bir eş iyi bir baba olabilecek dürüst biriyle dedik yola ciktik

Önemli olan miktar değil zihniyet.

Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.

Bir erkeğin kız alacağı evden borç alabilmesi. Ben erkek olsam asla istemezdim.

Çünkü bir erkeğin bir kadından ne olursa olsun eşi olmadıkça borç kabul etmesi bile tuhaf geliyor.

şu yazdıklarınıza göre; sogudugunuz, gurursuz oldugunuzu düşündügünüz, denediginizde testi (!) geçememiş olan, zihniyeti-fikri size uymayan, edepsiz ve adap bilmeyen, en önemlisi de tanımadıgınız biriyle evlilik yolundasınız...

burada size fesat diyen de cıkacaktır, sizinle aynı düsünse de veya farklı görüslerde olsa da erkegin davranısını tasvip etmeyenler de olacaktır.

neyin peşindesiniz?

yaşınız var, evet evet, bence de kesinlikle hemen evlenmelisiniz,
tanımaya gerek olmadıgı gibi düsünce ayrılıkları da mühim degil,
siz test yaparsınız, o sınıfta kalır... böyle yuvarlanıp gidersiniz,
hem hayatınızda atraksiyon olur, fena mı?

Aynen. Bir de ben erkek olsam kabul etmem yazan var. Kadın ediyorsa erkek neden edemiyor ki. Erkekler para cüzdanı mı.

Cüzdan değil canım sebil... Konunun vardığı yer zaten burası... Şimdiden borç istiyor, bu adam bana bakamaz endişesi var.

O halde neden arada sevgi, samimiyet ve güven olmayan bir ilişkide adamın yaptığı doğru bulunuyor?

Evlenmemeleri gerektiğinde hemfikiriz zaten.

konu sahibinin nişanlısının konu sahibini gerçekten sevmediğine ,güven duymadığına,kendisini samimi hissetmediğini nereden biliyorsunuz,belkide adam nişanlısına çok güveniyordur.nişanlısının onu gerçekten sevmediğini gerçek bir hayat arkadaşlığı için yola çıkmaya hazır olmadığını fark edemeyecek kadar da çok seviyordur.ben bundan emin olamadım çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…