- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
O halde neden arada sevgi, samimiyet ve güven olmayan bir ilişkide adamın yaptığı doğru bulunuyor?
Evlenmemeleri gerektiğinde hemfikiriz zaten.
A aptalasik bence göz ardı ettiğin şey şu
adam gerçek anlamda kıza güvenmiş olabilir
peşin al-sat esnaf olduğu için 2-3 gün sapmalı da olsa parayı yerine koyacağından emin olabilir
adam kızın ailesinin haberi olmayacağına gerçekten inanmış olabilir
adamın duyguları konu sahibinin duygularının aksine "samimi" olabilir
belki ailesine duyamadığı bir yakınlık duyuyordur nişanlısına
yani demem o ki
adamın nişanlısına bakış açısını bilmeden adamı böyle kesin yargılamak doğru gelmiyor bana
ve hayır, nişanlı "iyi adam"dır demiyorum
ama "kötü adamdır" diyemeyiz diyorum
Erkek arkadaşınızı seviyor muydunuz?
Yani bu o kadar önemli bir ayrıntı ki.
Zaten birbirini sevmeyi bırakın tanımadan nişanlanmış iki kişi var ortada. Konu sahibi de anladığım kadarıyla erkek şöyle yapmalıdır blabla zihniyetiyle yetişmiş, aile de bu durum olunca adamı baştan elemiş.
Buradaki üyelerin aşk ve fedakarlık hikayeleriyle ne alakası var, onu çözemiyorum.
Kimse adamı melek ilan etmiyor ki kuzum, ikisinide tanımıyoruz tamamen varsayımlardan yola çıkıyoruz burada. Dediğin gibi dolandırıcıda çıkabilir, tam tersi nişanlısını gerçek hayat arkadaşı zanneden ve çok güvenin biride çıkabilir ve hatta kızı denemiş bile olabilir... Ne demişler ava giden avlanırEvet. Aynı şekilde adamı melek ilan etmek de doğru değil.
Dolandırıcı dahi olabilir, kimsenin bir fikri yok bu konuda.
Ama açıkçası adamın birbirlerine deli gibi aşık oldukları için evlendiklerini düşündüğünü sanmıyorum. Baştan ilişkinin adı belli, sebebi belli. Yaşımız geldi birileriyle evlenelim evliliği.
Zaten problem de böyle biriyle evlenmeyi düşünmekte. Konu sahibi sevmiyor, güvenmiyor ama nişanlanmış.
konu sahibinin nişanlısının konu sahibini gerçekten sevmediğine ,güven duymadığına,kendisini samimi hissetmediğini nereden biliyorsunuz,belkide adam nişanlısına çok güveniyordur.nişanlısının onu gerçekten sevmediğini gerçek bir hayat arkadaşlığı için yola çıkmaya hazır olmadığını fark edemeyecek kadar da çok seviyordur.ben bundan emin olamadım çünkü
ben sizin ileride ne yapacağınızı çok merak ettim. çalışmıyorsunuz ve nişanlısınız. ben olsam kız evinden borç alamazdım deyip, evlendikten sonra koca parasıyla mı ihtiyaçlarını karşılayacaksın? bu devirde seni ev hanımı olarak kabul eden bir erkeğin para meselelerinde aç gözlü davranacağını sanmam. ben sizin yorumlarınızdan adamı çok da sevmediğiniz görüşüne kapıldım. sırf evlenmiş olmak için evlenirseniz ileride onun yaptığı her şey böyle gözünüze batar.
Kimse adamı melek ilan etmiyor ki kuzum, ikisinide tanımıyoruz tamamen varsayımlardan yola çıkıyoruz burada. Dediğin gibi dolandırıcıda çıkabilir, tam tersi nişanlısını gerçek hayat arkadaşı zanneden ve çok güvenin biride çıkabilir ve hatta kızı denemiş bile olabilir... Ne demişler ava giden avlanır
hayır değmez. zaten o yüzden böyle bir şey teklif etmemeliydi.Konu sahibi zaten zihniyet olarak dahi hatalı.
Ama bununla adamın yaptığının ne alakası var ki? Adam hayati olmayan bir durum için, bir mal alımı için, aile işi olduğu belirtilen bir durumda neden çalışmayan birinden para kabul etsin? Çalışmayan kişi onun yüzünden zor duruma düşecek, hiçbir şey olmasa borç almış olacak.
Herkes konu sahibinin nişanlısını bir anda çok iyi bir insan olarak canlandırdı gözünde, halbuki dolandırıcı bile olabilir. Sevmediği biri için bu riski almasına değer mi konu sahibinin?
ben sizin ileride ne yapacağınızı çok merak ettim. çalışmıyorsunuz ve nişanlısınız. ben olsam kız evinden borç alamazdım deyip, evlendikten sonra koca parasıyla mı ihtiyaçlarını karşılayacaksın? bu devirde seni ev hanımı olarak kabul eden bir erkeğin para meselelerinde aç gözlü davranacağını sanmam. ben sizin yorumlarınızdan adamı çok da sevmediğiniz görüşüne kapıldım. sırf evlenmiş olmak için evlenirseniz ileride onun yaptığı her şey böyle gözünüze batar.
hayır değmez. zaten o yüzden böyle bir şey teklif etmemeliydi.
adam tabii ki dolandırıcı bile olabilir. buraya da hep yazıyorum zaten sevgilim şu kadar para istedi ne yapayım diye yazanlara
"verme güzel kızım" z
aten o adam makbul olsa çıkarır verir, ben mesela erkek arkadaşım para istese buraya konu açmam parayı veririm. ( bu arada ben de erkek arkadaşımı sevmiyorum, sorsa evlenmem mesela ama ona güveniyorum, dürüst bir insan olduğundan eminim)
adam gözümde düşüncesiz, fazla "hallederiz abicim" kafasında ve öngörüsüz gözüktü onun dışında konu sahibi vereyim mi diye sorsaydı hayır derdim
ama kendi teklif ettiği bir paradan bu kadar olay çıkarması bana düşündürücü geliyor, zaten gönlü yok ayrılmanın yolunu yapıyor gibi geliyor.
aslında esnafların işinde mal alımı son derece hayati sayılabilir. çünkü mal almadığı sürece mal satamaz mal satamazsa da borçlarını ve gelirlerini döndüremez.
adam aylak da olabilir, dolandırıcı da olabilir, dünya iyisi de olabilir ama sonuçta kötü niyetli olsa doğrudan ondan isterdi. oysa konu sahibi ben senin için bulabilirim demiş. adam da tamam zaten 20 gün sonra ( konuda böyle bir mevzu geçmişti) öderim demiş. yani konu sahibinin aracı olacağı kişiden 20 gün sonra ödeme kaydıyla bir para almaya niyetlenmiş üstelik de kendi istemeden. sadece şu yukarıda yazdıklarımdan hareketle ben bu adamın niyetine kötü diyemem.
evet öngörüsüz ve düşüncesiz ama kötü niyetli değil. bir kredi kartı limiti yükseltme mevzusu var ki asıl problem orada bence.
Tamamiyla katiliyorum.Bakın ben paranın derdinde değilim. Ben zihniyetin derdindeYim. Bu insan bu aileden kız alacak.. Aile demezmi bu adam kızımız nasıl bakacak. . Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.ama evlenmek cidden sıkışsa ozaman tamam.daha nişanlıyıl abes degilmi
işte asıl düşündürücü olan bu.Haklısınız. İlişkilerinin ilk aylarında sevgilisine kredi kartının limitini yükselt, ileride lazım olur diyen biri inanılmaz garip.
Hayır adam için yazık adama, kimbilir neler çekti yazanlar olmuş. Nereden biliyorlar?
Bildiğimiz tek şey karşısındakini sevmeden evlenmeye kalkan konu sahibi. E elbette borç vermeyecek.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Ev işleri karşılığında para alınarak yapılabilen bir hizmet. Yani bir ev hanımı çalışıyor olsa ve ayda 6 kere yardımcı çağırsa zaten 600 lira harcamış olur. Harcar demiyorum, harcayabilir.
Ev hanımı da evin tüm işini yükleniyorsa zaten bir emek işi yapıyor ve eve para kazandırıyor aslında.
Eğer bu böyle değil de hem çalışıp hem ev işlerinin hepsini yapıyorsa zaten sömürülüyor.
Ev işleri karşılığında para alınarak yapılabilen bir hizmet. Yani bir ev hanımı çalışıyor olsa ve ayda 6 kere yardımcı çağırsa zaten 600 lira harcamış olur. Harcar demiyorum, harcayabilir.
Ev hanımı da evin tüm işini yükleniyorsa zaten bir emek işi yapıyor ve eve para kazandırıyor aslında.
Eğer bu böyle değil de hem çalışıp hem ev işlerinin hepsini yapıyorsa zaten sömürülüyor.
Bakın ben paranın derdinde değilim. Ben zihniyetin derdindeYim. Bu insan bu aileden kız alacak.. Aile demezmi bu adam kızımız nasıl bakacak. . Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.ama evlenmek cidden sıkışsa ozaman tamam.daha nişanlıyıl abes degilmi