- 25 Ağustos 2014
- 20.341
- 48.174
dusunsene, teklif ediyor, adam belki samimiyetten kabul ediyor, hemen fermani kesiliyor..Ben olamadım böyle hayır ben yapmak istesem annem babam kabul etmez.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dusunsene, teklif ediyor, adam belki samimiyetten kabul ediyor, hemen fermani kesiliyor..Ben olamadım böyle hayır ben yapmak istesem annem babam kabul etmez.
nişanlınızın karakterini bilmem ama siz hiç de olgun değilsiniz. bir kere olmayan bir parayı teklif etmişsiniz, adam da kabul etmiş. mis gibi olmuş. sonra da adamı bir süre oyalamışsınız ve bulamıyorum demişsiniz, şimdi de soğuk davranıyorsunuz. neden? sizden istenmeyen bir parayı teklif ettiğinizde kabul edildiği için.
anladığım kadarıyla nişanlınız esnaf ya da tüccar.
benim babam da yıllarca esnaflık yaptı. belli ki kredili değil de peşin parayla mal almak istedi bunun sebebi de kredi kartı ya da senet kullanırsanız mala fark biner. çoğu satıcı nakit para almak için mala çift fiyat koyar, kredi kartıyla farklı peşin parayla farklı fiyat ödersiniz.
babam da sık sık annemin bileziklerini alır satar iki gün sonra 2 bilezik aldıysa 3 bilezik takardı. çünkü nakit sıkıştığı zaman bilezikleri bozar, ödemeler geldiği zaman elimize para geçerdi.
esnaflık ya da tüccarlığın farklı bir sistemi vardır.
babam anlaşmalarını yapar birine mal alacağım diye söz verir, malı ayırtırdı ama bazen de nişanlınızın size güvendiği gibi babamın güvendiği insan (mesela amcam) babama vereceğim demesine rağmen parayı vermezdi babam da annemin bileziklerini bozardı.
nişanlınızın işleri kötü gidiyor olabilir, bizim de her günümüz refah içinde geçmedi, babam da yeri geldi anneannemlerden para istedi. kendi ailesi dururken üstelik. siz nişanlınızın ailesinin çok iyi insanlar olduğunu söylüyorsunuz ama içlerine girmeden bilemezsiniz benim amcam da pek çoklarına göre iyi bir insandı ama eğer babam yanına gidip kendisi haklı olduğu halde onun elini öpmesiydi amcam babamla küs ölecekti, küs öldüğü onlarca insana ek. demem o ki ailesinden para istememesinin binlerce sebebi olabilir.
eğer tanımak istiyorsanız birlikte vakit geçirin, bir gün öğretmen rolüne bürünüp not vermeye kalktığınız bir insandan çok sert ve umulmadık bir tepki alabilirsiniz, aklınızda bulunsun.
bu ne planlar ne dolaplar ay boyle.. zavalli cocuk.. kiz nasil tufaya getirmis.. 'ailemin haberi yok saniyodu ama vardi' su kisimda koptu bende mesele..Allah Allah
yazı dili demek ki
ben okuduklarımdan farklı anlıyorum...
A aptalasik a katılıyorum.
Arada derin bir sevgi bağı yok
Aileler arası samimi bir bağ yok
Nişanlının başka alternatifleri var ailesinden istemek gibi
Daha önce gereksiz şekilde kredi kartının limitini yükseltmeni istemiş
Üstelik bu borcu ailenin haberi olmaması kaydıyla istiyor
Bir de şöyle bir durum var önünüz düğün ve muhtemelen bundan kaynaklı borçlanmalarınız olacak daha işine tam anlamıyla yetemiyorken bir yandan düğün de olunca o borcun ödemesini geciktirebileceğini, ailenin haberi olsa dahi artık damat sıfatını kazandığı için geri ödemede sıkıştırılmayacağını düşünmüş de olabilir.
Diğer yorumların geçerliliği olabilmesi için aranızda güçlü bir sevgi, ailelerinizin samimi bir muhabbeti en önemlisi de senin zor durumda kalmayacağının garantisi olmalıydı.
Bence de tuhaf ve dikkatli olunması gereken bir durum.
dusunsene, teklif ediyor, adam belki samimiyetten kabul ediyor, hemen fermani kesiliyor..
sanırım geçersiz saydığınız diğer yorumları baştan okumadınız
önce herkes sevgi, samimiyet ve güven olmadığında hemfikir oldu zaten
marilyn monroe 'nun yazdıklarını da görmediyseniz okumanızı tavsiye ederim
sanırım geçersiz saydığınız diğer yorumları baştan okumadınız
önce herkes sevgi, samimiyet ve güven olmadığında hemfikir oldu zaten
marilyn monroe 'nun yazdıklarını da görmediyseniz okumanızı tavsiye ederim
elbette arada fark var.Annenizle babanız uzun yıllardır evli ve siz mevcutken babanızın istediği para ile, aşk evliliği bile yapmayan iki insandan birinin diğerinin ailesinden para kabul etmesi arasında o kadar çok fark var ki, şimdi yazmaya kalksam da yetişmez.
Aynen. Hayır bu borç almak çok ayıp bir şey sanki. Bende verdim erkek arkadaşıma hatta geri ödeme zamanı gelmeden ayrıldık :) adam dediği tarihte yatırdı parayi hesabıma ne var yani. Kendisi teklif etmiş. Böyle guvenmeyerek insanların günahını alarak geçmez hayat.
okudunmu bilmiyorum, 'ailemin haberi yok saniyordu ama aslnda haberleri vardi' sunu bi erkek yapsa neler deriz, guvenme ayril filan..Aynen. Hayır bu borç almak çok ayıp bir şey sanki. Bende verdim erkek arkadaşıma hatta geri ödeme zamanı gelmeden ayrıldık :) adam dediği tarihte yatırdı parayi hesabıma ne var yani. Kendisi teklif etmiş. Böyle guvenmeyerek insanların günahını alarak geçmez hayat.
okudunmu bilmiyorum, 'ailemin haberi yok saniyordu ama aslnda haberleri vardi' sunu bi erkek yapsa neler deriz, guvenme ayril filan..
elbette arada fark var.
ama ailesinden para istememesinin bir sürü sebebi olabilir. konu sahibi ailenin muhteşem insanlar olduğunu düşünüyor ama öyle de olmayabilir, sonuçta denemek zorunda hissettiği biriyle nişanlı, sözlerini veri kabul etmezsem kabalık etmiş olmam sanırım.
en basit örneği ailesiyle bu iş için bir sorun yaşadığından parayı başkasından bulmak zorunda kalmış olabilir.
çalışmayan birinden bu parayı almalı mıydı ise konumuz bence almamalıydı, buraya kadar yazdıklarınıza katılıyorum. şu sorun değildir, nişanlı ödeyemez, imkanı olmaz, diğer nişanlı onun borcunu öder, arada güven vardır.
ama burada güvenmeyen borç veren nişanlı, borç alan nişanlının güvenip güvenmediğini bilmiyoruz ki. siz arada bir sevgi ve güven olmadığını düşünüyorsunuz ama belki de borç alan taraf sevmese bile güveniyor ki olması gereken o zaten. hayatını birleştireceği kadın ona yardım teklif etmiş kabul etmemek için bir sebep görememiş ve gereğinden fazla bir özgüvenle onu zor duruma düşürmeyeceğini vadesi gelince borcu ödeyeceğini düşünmüş olabilir pekala ki ben böyle olduğu kanaatindeyim.
işin hoş olmayan tarafı konu sahibinin çalışmaması, bu konuda nişanlısı daha ince düşünmeliydi ama tipik bir Türk erkeği olarak ben yaparım kafasında hareket etmiş besbelli.
bana göre görücü usulü ya da değil bir insanın nişanlısının teklif ettiği bir parayı kabul etmesinde bir sorun yok.
evet örnekte para aileden/aile yakınından gelecek ama adam kendine güvenmiş öderim diye düşünmüş. ben konu sahibinin davranışını daha rahatsız edici buldum.
Annenizle babanız uzun yıllardır evli ve siz mevcutken babanızın istediği para ile, aşk evliliği bile yapmayan iki insandan birinin diğerinin ailesinden para kabul etmesi arasında o kadar çok fark var ki, şimdi yazmaya kalksam da yetişmez.
soğudum gibi.
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.
Bu teklifi evet denemek için yaptım.
ama şunu öğrenmek aslında niyetim.onun bu yaptığı doğrusu yada ben fesatmiyim?
Yaşlarımiz belli uzun yıllar flört edecek değiliz. makul mantıklı iyi bir eş iyi bir baba olabilecek dürüst biriyle dedik yola ciktik
Önemli olan miktar değil zihniyet.
Edep adap bunu gerektirmeZmi.ben erkek olsam ne olursa olsun asla kız tarafında nisanlimada böyle şeylerle gitmem.katiyen çok gururlu olurum.
Bir erkeğin kız alacağı evden borç alabilmesi. Ben erkek olsam asla istemezdim.
Çünkü bir erkeğin bir kadından ne olursa olsun eşi olmadıkça borç kabul etmesi bile tuhaf geliyor.
Aynen. Bir de ben erkek olsam kabul etmem yazan var. Kadın ediyorsa erkek neden edemiyor ki. Erkekler para cüzdanı mı.
O halde neden arada sevgi, samimiyet ve güven olmayan bir ilişkide adamın yaptığı doğru bulunuyor?
Evlenmemeleri gerektiğinde hemfikiriz zaten.
hayat müşterek değil tabiii erkeğe yaptırmak gerek herşeyi mecburlar çünküAynen. Bir de ben erkek olsam kabul etmem yazan var. Kadın ediyorsa erkek neden edemiyor ki. Erkekler para cüzdanı mı.