nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Belki o da seni deniyordur. Erkekler para cuzdani degildir. Her iki tarafta gerektiginde fedakarlik gosterebilmeli ve bundan sikayet etmemeli.

Bir gun senin iyi niyetini kullandigini farkedersen , iste o zaman basimin gozumun sadakasi olsun der ayrilirsin . Boylece ileride pisman olacagin bir evliligi de hic yapmamis olursun.

arkadaşım ben nişanlını savunmuyorum
belittim, konudan bağımsız başka birşey söylemeye çalışıyorum
çek olsa ne olur elden verecek olsa ne olur? hadi sana güvenip söz verdiyse? o bile zor duruma sokmaktır insanı
sen yokken ne yapıyordu bilmiyorum ama sen yokken "sana 3-4 bin borç vereyim mi" diyen de yoktu
yani o "ben ondan alırım" diye güvenmedi sana, sen "ben borç vereyim mi" dediğin için güvendi
ben de diyorum ki eğer bir insanı para ile sınamak istersen muhtaç olduğunu bildiğin anda yapma bunu

Belli ki sizin aranızda sevgi bağı var ve kendi paranızı kazanıyorsunuz.

Konu sahibinin nişanlısı kendi ailesine söylemeden (ki aile işi yapıyormuş), konu sahibinin ailesinden para kabul ediyor. Ticaret bu, her an bir aksilik olabilir ve borcunu ödeyemeyebilir.

Bu durumda tercihini kendi ailesinden yana kullanması gerekmez mi? Kendi ailesi ödemesin diye nişanlısının ailesinden para alması cinsiyetten bağımsız olarak hiç hoş değil.

Çalışsaydınız eğer, sizden para kabul etmesini anlayabilirdim. Fakat çalışmadığınız gibi, talep edilen parayı da bir başkasından alacağınızı belirtiyorsunuz, yani biriktirmiş olduğunuz bir paranız da yok, buna rağmen sizi zor durumda bırakması çok olası bir parayı sizden istemesi, nişanlınızın pekte ince düşünceli bir insan olmadığını düşündürüyor bana.

Dediğim gibi, çalışan ya da birikimi olan bir insan olsaydınız, o zaman daha farklı olurdu. Fakat böyle bir durumda, nişanlısını zora sokacağına, bir başkasından isteyebilirdi.

32 yaşında yetişkin bir insansınız , nişanlınız size sıkıntısını açtığında verebileceğinizi söyleyince biriktirdiğiniz bir paranız olduğunu varsaymış olamaz mı ? Çalışmıyorsunuz , ortada birikmiş şahsi paranız yok , ancak para vermeyi teklif ediyorsunuz. Neden ? Deniyorum. Denemeye ihtiyaç duyuyorsanız neden halen nişanlınız beyefendi ?

İnsanların birbirini denemek adı altında yaptığı şu saçma sapan oyunların amacı ne ? Böyle mi anlaşılır karşındakinin insan gibi insan olup olmadığı.

Ya beyefendi de sizi denediyse ? Bir söz verdiniz ancak sözünüzden döndünüz. Karşınızdaki kişiyi yarı yolda bıraktınız. Bir de böyle bakın olaya.

Ve karşınızdaki beyefendiyle evlenmeyin bence. Hisleriniz doğru ise size değil ise beyefendiye yazık olacak çünkü.

İlla çek olması gerekmiyor ki. O da başka bir adama senden şu kadar mal alıcam diyor diğer adam ona göre ayarlıyordur sonra hani para yok bunlar ticari itibar . Ticari itibar önemli insanların güvenini kazanmak önemli. Bu şekilde deneme olmaz ki. Başka zaman başka şekilde denesin. Yarı yolda bırakmak gibi bir şey bu.

Demek ki adet yerini bulsun diye bazen bişeyleri söylememek gerekiyormuş ?
Ne kadar bir borç bu ?

ama kendi ailesi ödemesin diye olduğunu nereden çıkarttın?
adam ne kendi ailesinden, ne de kızın ailesinden borç istememiş ki
kız kendisi teklif etmiş, sırf denemek için
ay sonunda mıydı 20 gün içinde miydi veririm demiş zaten
hem konu sahibi ailemden gizli vereceğim demiş, ailem bilmeyecek demiş
belki adam gerçekten güveniyordur nişanlısına? ailenin haberi olmayacağını düşünmüştür
kendisinin de o sürede ödeyebileceğinden emindir, neticede ne zaman parası gelecek biliyordur belki

hatta belki konu sahibini "cimri" bulup, o da onu deniyor olabilir
o kadar şey yazıldı, hala boşluklar var bence

ayrıca adamın yaptığı çirkinse bile
konu sahibinin ailesinin yaptığı çirkin değil mi?
hepsinin haberi var, adamı denemek için ailece olta atıyorlar (hem de gerçekten paraya ihtiyacı olduğunu düşündükleri bir anda), ama adama haberleri yok deniyor, adam kabul edince kıyamet
yani bir tuhaflık var sanki...

aynen katılıyorum

Nisan dediğimiz bir çeşit deneme süreci değilmi zaten.
bence değil o dediğiniz sevgililik. ben daha deneme aşamasında olduğum adamla nişanlanmazdım. güvenmeden aşık olmasan sevmeden tanımadan nişan bakın böyle oluyor.

Evet, konu sahibinin ve ailesinin seksist yorumlarını tasvip etmiyorum.

Konu sahibinin ifadesine göre önceden kurulmuş bir tuzak yok. Zor durumda olduğunu görünce, daha önceki hareketlerinden de yola çıkarak ben bulmaya çalışayım demiş adam da kabul etmiş. Ama sonra ailesine açınca ailesi tasvip etmemiş.

Kendi parası değil sonuçta. Ailesinin bilip bilmemesi önemli değil ki. Yerine koyamasa mahcup olacak olan kişi konu sahibi. Adamın bunu düşünememe ihtimali yok, önemsememe ihtimali var.

Ticaretle uğraşan insanlar genelde tahmin ettikleri zamanlarda para alamıyor. Zaten aile işindeyse konu sahibine hayır diyerek konuyu ailesine açması gerekiyor doğal olarak.

Kimin bildiğinden bağımsız olarak para akışı öbür türlü bir aileden diğer aileye olmuş oluyor. Hem de rızaları olmadan, bu daha kötü.

bir de şöyle bir durum var
bazı arkadaşlar, paraya ihtiyacı olduğu için adamın zor durumda olduğunu varsaymış
serbest ticarette bazen nakit sıkıntıları olması, her zaman o kişinin zor durumda olduğunu göstermez
serbest ticarette bugün nakte sıkışırsın 3 gün sonra ödemelerin döner, bir anda "zengin" gibi olursun
bunların da takvimi bellidir genelde

adam zor durumda olsaydı, o parayı elden verip mal almak için kullanmazdı
buna peşin çalışmak denir

yani net olarak bilmeden, adam zor durumda mı yoksa sadece anlık bir nakit sıkışıklılığı mı bilemeyiz.

Kusura bakmayın da siz de aileniz de ne garip insanlarmışsınız yahu. Ali cengiz oyunları, ailenize girecek adamı muhtaç anında parayla sınamalar ve hatta kandırmalar. Korkulur sizin gibilerden. Kimbilir daha ne oyunlarınız ne çıkarımlarınız olacak adamın davranışlarından. Bu adama zarf atıp denemeler yapmaya ihtiyaç duyacak kadar güvenmiyorsanız ne diye nişanlanıyorsunuz, ailede kıyamet kopacaksa ne diye borç para teklif ediyorsunuz? Adam kabul edince de o suçlu oluyor. Bırakın allasen. Yol yakınken ayrılın. Bir daha da nişanlanmadan önce tanıyın bir sonraki adamı. Nişan sonrası böyle komik sınamalara ihtiyaç duymazsınız belki.

Haklisiniz

muzurtilki `nin tüm yorumlarına katılıyorum. Özellikle şu kısmına "eğer bir insanı para ile sınamak istersen muhtaç olduğunu bildiğin anda yapma bunu"

Siz konuyu okudunuz mu nişanlısından alıyor ailesinden değil. Konu sahibi ona ailemden gizli demiş. Konu sahibi kendi teklif etmiş bu iki insan hayat kuracak samimiyetine güvenlik olamaz mı. Ne var borç almakta ayıp mı?

Evet bunu ben de yazacaktım unutmuşum.

Ortada hayati veya ciddi bir durum yokken tutup da nişanlısının ailesinden borç alması daha kötü.

Ben konuyu okudum ancak siz tam anlamamışsınız sanırım.

Ailesinden gizli veya değil, ne fark eder? Ailesinin parası değil mi?

Adam neden kendi ailesinden zaten kendilerine ait olan işleri için para almıyor da, bambaşka bir ailenin parasını habersiz almayı kabul ediyor sizce?

Borç alma sebebi de sağlık problemi veya başka ciddi bir durum değil.

Ben zaten beraber hayat kuracak kadar samimiyetleri olmadığına vurgu yapıyorum. Mantık evliliği yoluna çıkmışlar, kısa bir süredir beraberler. Konu sahibinin ifadelerinde var bu.

Kesinlikle aynen böyle bir durumun içindeyim.ve ailemin tepkisi bir yanda benim karmakarışık kafam öte yanda acaba herkes hata yapar diyeti düşünmemiştim diyerek kendimi teselli etmeye çalışmam başka bir yanda. Ne yapmam gerek bilmiyorum

Belkide.. lakin ben daha ne Anemon ne babamın nekadar emekli maaşı aldığını dahi bilmem.kimsenin cebinden parayi sormam..hesap odemek için çıkarılan cüzdanı özellikle bakmam o derece hassasİm. Ama paylaşımının elim açık. Lakin sadece kaldırılması istemem okadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…