- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.803
Elden ödeme yapacaktı karşılığında mal alacaktı. Çek yoktu biliyorum yoksa yapmadım. Ayrıca yılların ticaret adamı ben yokken napiyordu.benim 3-4 birileri güvenli. Kaldığı benimde diil.ailemden istediğimi biliyor.insan hiç tamam işte dersi. Almam o mali onun yerinde olsam. Benim çok gururlu düşünüyorum acaba
Ben de 9 aydir tanidigim kisi ile 6 aydir nisanliyim.
Kendisi henuz nisanli degilken kredi karti borcumu kapatti.
Ben de bu ay ona 3 bin tl para verdim. (Sirket arabasiyla kaza yapti direk maasimi saydim eline)
Kimse digerinden verdigini istemedi. Ikimiz de ev gecindiriyoruz hani fazla para degil konu.
Senini benimi yok bizde.
Borc parayi kabul etmesi dogal. Denemeniz yanlis.
arkadaşım ben nişanlını savunmuyorum
belittim, konudan bağımsız başka birşey söylemeye çalışıyorum
çek olsa ne olur elden verecek olsa ne olur? hadi sana güvenip söz verdiyse? o bile zor duruma sokmaktır insanı
sen yokken ne yapıyordu bilmiyorum ama sen yokken "sana 3-4 bin borç vereyim mi" diyen de yoktu
yani o "ben ondan alırım" diye güvenmedi sana, sen "ben borç vereyim mi" dediğin için güvendi
ben de diyorum ki eğer bir insanı para ile sınamak istersen muhtaç olduğunu bildiğin anda yapma bunu
Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.
Belli ki sizin aranızda sevgi bağı var ve kendi paranızı kazanıyorsunuz.
Konu sahibinin nişanlısı kendi ailesine söylemeden (ki aile işi yapıyormuş), konu sahibinin ailesinden para kabul ediyor. Ticaret bu, her an bir aksilik olabilir ve borcunu ödeyemeyebilir.
Bu durumda tercihini kendi ailesinden yana kullanması gerekmez mi? Kendi ailesi ödemesin diye nişanlısının ailesinden para alması cinsiyetten bağımsız olarak hiç hoş değil.
İlla çek olması gerekmiyor ki. O da başka bir adama senden şu kadar mal alıcam diyor diğer adam ona göre ayarlıyordur sonra hani para yok bunlar ticari itibar . Ticari itibar önemli insanların güvenini kazanmak önemli. Bu şekilde deneme olmaz ki. Başka zaman başka şekilde denesin. Yarı yolda bırakmak gibi bir şey bu.
bence değil o dediğiniz sevgililik. ben daha deneme aşamasında olduğum adamla nişanlanmazdım. güvenmeden aşık olmasan sevmeden tanımadan nişan bakın böyle oluyor.Nisan dediğimiz bir çeşit deneme süreci değilmi zaten.
ama kendi ailesi ödemesin diye olduğunu nereden çıkarttın?
adam ne kendi ailesinden, ne de kızın ailesinden borç istememiş ki
kız kendisi teklif etmiş, sırf denemek için
ay sonunda mıydı 20 gün içinde miydi veririm demiş zaten
hem konu sahibi ailemden gizli vereceğim demiş, ailem bilmeyecek demiş
belki adam gerçekten güveniyordur nişanlısına? ailenin haberi olmayacağını düşünmüştür
kendisinin de o sürede ödeyebileceğinden emindir, neticede ne zaman parası gelecek biliyordur belki
hatta belki konu sahibini "cimri" bulup, o da onu deniyor olabilir
o kadar şey yazıldı, hala boşluklar var bence
ayrıca adamın yaptığı çirkinse bile
konu sahibinin ailesinin yaptığı çirkin değil mi?
hepsinin haberi var, adamı denemek için ailece olta atıyorlar (hem de gerçekten paraya ihtiyacı olduğunu düşündükleri bir anda), ama adama haberleri yok deniyor, adam kabul edince kıyamet
yani bir tuhaflık var sanki...
Haklisinizarkadaşım ben nişanlını savunmuyorum
belittim, konudan bağımsız başka birşey söylemeye çalışıyorum
çek olsa ne olur elden verecek olsa ne olur? hadi sana güvenip söz verdiyse? o bile zor duruma sokmaktır insanı
sen yokken ne yapıyordu bilmiyorum ama sen yokken "sana 3-4 bin borç vereyim mi" diyen de yoktu
yani o "ben ondan alırım" diye güvenmedi sana, sen "ben borç vereyim mi" dediğin için güvendi
ben de diyorum ki eğer bir insanı para ile sınamak istersen muhtaç olduğunu bildiğin anda yapma bunu
Belli ki sizin aranızda sevgi bağı var ve kendi paranızı kazanıyorsunuz.
Konu sahibinin nişanlısı kendi ailesine söylemeden (ki aile işi yapıyormuş), konu sahibinin ailesinden para kabul ediyor. Ticaret bu, her an bir aksilik olabilir ve borcunu ödeyemeyebilir.
Bu durumda tercihini kendi ailesinden yana kullanması gerekmez mi? Kendi ailesi ödemesin diye nişanlısının ailesinden para alması cinsiyetten bağımsız olarak hiç hoş değil.
bir de şöyle bir durum var
bazı arkadaşlar, paraya ihtiyacı olduğu için adamın zor durumda olduğunu varsaymış
serbest ticarette bazen nakit sıkıntıları olması, her zaman o kişinin zor durumda olduğunu göstermez
serbest ticarette bugün nakte sıkışırsın 3 gün sonra ödemelerin döner, bir anda "zengin" gibi olursun
bunların da takvimi bellidir genelde
adam zor durumda olsaydı, o parayı elden verip mal almak için kullanmazdı
buna peşin çalışmak denir
yani net olarak bilmeden, adam zor durumda mı yoksa sadece anlık bir nakit sıkışıklılığı mı bilemeyiz.
Siz konuyu okudunuz mu nişanlısından alıyor ailesinden değil. Konu sahibi ona ailemden gizli demiş. Konu sahibi kendi teklif etmiş bu iki insan hayat kuracak samimiyetine güvenlik olamaz mı. Ne var borç almakta ayıp mı?
Kesinlikle aynen böyle bir durumun içindeyim.ve ailemin tepkisi bir yanda benim karmakarışık kafam öte yanda acaba herkes hata yapar diyeti düşünmemiştim diyerek kendimi teselli etmeye çalışmam başka bir yanda. Ne yapmam gerek bilmiyorumEvet, konu sahibinin ve ailesinin seksist yorumlarını tasvip etmiyorum.
Konu sahibinin ifadesine göre önceden kurulmuş bir tuzak yok. Zor durumda olduğunu görünce, daha önceki hareketlerinden de yola çıkarak ben bulmaya çalışayım demiş adam da kabul etmiş. Ama sonra ailesine açınca ailesi tasvip etmemiş.
Kendi parası değil sonuçta. Ailesinin bilip bilmemesi önemli değil ki. Yerine koyamasa mahcup olacak olan kişi konu sahibi. Adamın bunu düşünememe ihtimali yok, önemsememe ihtimali var.
Ticaretle uğraşan insanlar genelde tahmin ettikleri zamanlarda para alamıyor. Zaten aile işindeyse konu sahibine hayır diyerek konuyu ailesine açması gerekiyor doğal olarak.
Kimin bildiğinden bağımsız olarak para akışı öbür türlü bir aileden diğer aileye olmuş oluyor. Hem de rızaları olmadan, bu daha kötü.
Belkide.. lakin ben daha ne Anemon ne babamın nekadar emekli maaşı aldığını dahi bilmem.kimsenin cebinden parayi sormam..hesap odemek için çıkarılan cüzdanı özellikle bakmam o derece hassasİm. Ama paylaşımının elim açık. Lakin sadece kaldırılması istemem okadarBelki o da seni deniyordur.Erkekler para cuzdani degildir. Her iki tarafta gerektiginde fedakarlik gosterebilmeli ve bundan sikayet etmemeli.
Bir gun senin iyi niyetini kullandigini farkedersen , iste o zaman basimin gozumun sadakasi olsun der ayrilirsin . Boylece ileride pisman olacagin bir evliligi de hic yapmamis olursun.