nişanlım çalışmadığım halde benden para kabul etti

Ona ailemden habersiz dedim.ama aslında ailemin haberi vardı. Gizli is yapmak istemedim

Evet, konu sahibinin ve ailesinin seksist yorumlarını tasvip etmiyorum.

Konu sahibinin ifadesine göre önceden kurulmuş bir tuzak yok. Zor durumda olduğunu görünce, daha önceki hareketlerinden de yola çıkarak ben bulmaya çalışayım demiş adam da kabul etmiş. Ama sonra ailesine açınca ailesi tasvip etmemiş.

Kendi parası değil sonuçta. Ailesinin bilip bilmemesi önemli değil ki. Yerine koyamasa mahcup olacak olan kişi konu sahibi. Adamın bunu düşünememe ihtimali yok, önemsememe ihtimali var.

Ticaretle uğraşan insanlar genelde tahmin ettikleri zamanlarda para alamıyor. Zaten aile işindeyse konu sahibine hayır diyerek konuyu ailesine açması gerekiyor doğal olarak.

Kimin bildiğinden bağımsız olarak para akışı öbür türlü bir aileden diğer aileye olmuş oluyor. Hem de rızaları olmadan, bu daha kötü.

ben buradan (kırmızı cümle) ailenin haberi olduğunu anlıyorum

"aile işi" derken de aileden gelen bir iş olabilir, ama artık başında nişanlı vardır, kimseye hesap vermek zorunda değildir
zira benim de eşim "aileden gelen" işi yürütüyor ama ailesine karşı bu anlamda bir sorumluluğu yok, ailenin de "iş"e karşı bir sorumluluğu yok

sen haklı olabilirsin tabi
ama bence hala tuhaflık var...

Belli ki sizin aranızda sevgi bağı var ve kendi paranızı kazanıyorsunuz.

Konu sahibinin nişanlısı kendi ailesine söylemeden (ki aile işi yapıyormuş), konu sahibinin ailesinden para kabul ediyor. Ticaret bu, her an bir aksilik olabilir ve borcunu ödeyemeyebilir.

Bu durumda tercihini kendi ailesinden yana kullanması gerekmez mi? Kendi ailesi ödemesin diye nişanlısının ailesinden para alması cinsiyetten bağımsız olarak hiç hoş değil.

yanlış mı anladım bilemiyorum ama,konu sahibi nişanlısına borç vermeyi teklif ederken ailemden isteyeceğim dememiş gibi geldi bana ,konu sahibi soğuk davranınca da ailenin haberimi oldu para mevzusundan diye tedirgin olmuş.ailesinden alıp kendisine vereceğini düşünmemiş.nişanlısıyla arasında kalacağını düşünmüş konunun galiba.

yanlış mı anladım bilemiyorum ama,konu sahibi nişanlısına borç vermeyi teklif ederken ailemden isteyeceğim dememiş gibi geldi bana ,konu sahibi soğuk davranınca da ailenin haberimi oldu para mevzusundan diye tedirgin olmuş.ailesinden alıp kendisine vereceğini düşünmemiş.nişanlısıyla arasında kalacağını düşünmüş konunun galiba.

Hayır. muzurtilki muzurtilki ye de aynı şeyi yazmak üzereydim.

Nişanlının paraya ihtiyacı olduğu gündeme geliyor. Konu sahibi zorlandığını görünce ben bulmaya çalışayım diyor ve aracı olarak ailesinden birinden alacağını söylüyor.

Nişanlı da ailene söyleme diyor, konu sahibi de söylemeyeceğim diyor. Ama sonra söylüyor.

Yani nişanlı aldığı paranın kimin parası olduğunu da, ödeyemezse ya da gecikirse zor durumda kalanın konu sahibi olduğunu da biliyor.

Her insan haberli ya da habersiz başkasının ailesinin parasını kabul etmeden önce kendi ailesinden istemeli bence. Gerçekten çıkar ilişkisine benziyor bu durum. Neden kendi ailesi ödemesin de zaten normalden kırk kat hassas davranılan bir dönemde, nişanlının ailesi ödesin?

Nişanlım çalışmadığım halde ailemden alıp kendisine borç verme teklifimi kabul etti. Ailem isyanlarDa. Ayrılmalısin diyorlar. Nişanlımin kopan fırtınalardan haberi yok. İşin açıkçası benide bozdu bu durum.soğudum gibi. Ne yapmalıyım sizce?
9 aydır tanışıyoruz. 4 aydır nişanlıYıZ.
nişanlınız ne iş yapıyor?

ne olacak kı hayat müşterek adam borç istemiş..şimdiden bu kadar şeylwei abartısan..ewlenınce nolacak ufak bişeye kıyamet kpartrsın:)))

Madem bu kadar olay yaratacaktınız ne diye teklif ettiniz ? Göstermelikmi? Teklif etmeseydiniz ozaman!!!

İs ile ilgili küçük bir nakit sıkıntısı olduğunu söylüyordu. Dayanamayıp teklif ettim. Bu teklifi evet denemek için yaptım. Çünkü önceki aylarda bana 1000 tl lik kredi kartımin limitini yükseltmemi istedi defalarca. Nikah zamanı lazım olabilirmiş nikahtan sonra mal alıp satması is çevirmesine destek olurmuş. Gibi cümleler kurmuştu. Büyüzden huylandim. Bana ay sonu yani 20 gün sonra vereceğini söyledi. Parayi vermedim çünkü parayi verecek olan kişinin küçük bir puruzu çıktığını paranın ona gerekli olduğunu söyledim.

Ona ailemden habersiz dedim.ama aslında ailemin haberi vardı. Gizli is yapmak istemedim

Veremem demedim.vermesini planladığım ailemden şahsın acilen o paraya ihtiyacı olduğu için vermeyeceğini söyledik.

O günden beri mesafeli davranıyorumn ister istemez. Çünkü bir erkeğin bir kadından ne olursa olsun eşi olmadıkça borç kabul etmesi bile tuhaf geliyor.oda şüphelenilen babamı bozuksun. Para mevzuyu yüzündenmi. Ailenmi duydu yoksa birşeymi dediler sana. Buyuzdenmi korusun ne oldu diyip duruyo

Hayır. muzurtilki muzurtilki ye de aynı şeyi yazmak üzereydim.

Nişanlının paraya ihtiyacı olduğu gündeme geliyor. Konu sahibi zorlandığını görünce ben bulmaya çalışayım diyor ve aracı olarak ailesinden birinden alacağını söylüyor.

Nişanlı da ailene söyleme diyor, konu sahibi de söylemeyeceğim diyor. Ama sonra söylüyor.

Yani nişanlı aldığı paranın kimin parası olduğunu da, ödeyemezse ya da gecikirse zor durumda kalanın konu sahibi olduğunu da biliyor.

Her insan haberli ya da habersiz başkasının ailesinin parasını kabul etmeden önce kendi ailesinden istemeli bence. Gerçekten çıkar ilişkisine benziyor bu durum. Neden kendi ailesi ödemesin de zaten normalden kırk kat hassas davranılan bir dönemde, nişanlının ailesi ödesin?

Allah Allah
yazı dili demek ki
ben okuduklarımdan farklı anlıyorum...

Belkide.. lakin ben daha ne Anemon ne babamın nekadar emekli maaşı aldığını dahi bilmem.kimsenin cebinden parayi sormam..hesap odemek için çıkarılan cüzdanı özellikle bakmam o derece hassasİm. Ama paylaşımının elim açık. Lakin sadece kaldırılması istemem okadar

Madem bilmiyorsun :KK47:, o zaman ailene guvenerek o teklifi hic yapmayacaktin. Madem yaptin onun bu teklifini kabul etme sonucuna da katlanmalisin. Sayet katlanamiyorsan ben seni aslinda denemistim der bitirirsin. En azindan durust olursun. :KK66:

millete akil sir ermiyor.. bi planlar bi denemeler .
Şimdi tamda bunu düşünüyordum sizin mesajınıza denk geldim:KK14:Annemle ben eşime daha sözlüyken iş kurdukları için 2000 bin dolar verdik benim çeyiz paramdı verirkende annem alınacakları sen alırsın parayı istemem dedi :KK66:Biraz güven hiç zor değil :KK43:Belliki bu adamla evleneceksin nasıl olucak böyle ailende mimledi adamı ayıkla pirincin taşını:KK57:

nişanlınızın karakterini bilmem ama siz hiç de olgun değilsiniz. bir kere olmayan bir parayı teklif etmişsiniz, adam da kabul etmiş. mis gibi olmuş. sonra da adamı bir süre oyalamışsınız ve bulamıyorum demişsiniz, şimdi de soğuk davranıyorsunuz. neden? sizden istenmeyen bir parayı teklif ettiğinizde kabul edildiği için.
anladığım kadarıyla nişanlınız esnaf ya da tüccar.
benim babam da yıllarca esnaflık yaptı. belli ki kredili değil de peşin parayla mal almak istedi bunun sebebi de kredi kartı ya da senet kullanırsanız mala fark biner. çoğu satıcı nakit para almak için mala çift fiyat koyar, kredi kartıyla farklı peşin parayla farklı fiyat ödersiniz.
babam da sık sık annemin bileziklerini alır satar iki gün sonra 2 bilezik aldıysa 3 bilezik takardı. çünkü nakit sıkıştığı zaman bilezikleri bozar, ödemeler geldiği zaman elimize para geçerdi.
esnaflık ya da tüccarlığın farklı bir sistemi vardır.
babam anlaşmalarını yapar birine mal alacağım diye söz verir, malı ayırtırdı ama bazen de nişanlınızın size güvendiği gibi babamın güvendiği insan (mesela amcam) babama vereceğim demesine rağmen parayı vermezdi babam da annemin bileziklerini bozardı.
nişanlınızın işleri kötü gidiyor olabilir, bizim de her günümüz refah içinde geçmedi, babam da yeri geldi anneannemlerden para istedi. kendi ailesi dururken üstelik. siz nişanlınızın ailesinin çok iyi insanlar olduğunu söylüyorsunuz ama içlerine girmeden bilemezsiniz benim amcam da pek çoklarına göre iyi bir insandı ama eğer babam yanına gidip kendisi haklı olduğu halde onun elini öpmesiydi amcam babamla küs ölecekti, küs öldüğü onlarca insana ek. demem o ki ailesinden para istememesinin binlerce sebebi olabilir.
eğer tanımak istiyorsanız birlikte vakit geçirin, bir gün öğretmen rolüne bürünüp not vermeye kalktığınız bir insandan çok sert ve umulmadık bir tepki alabilirsiniz, aklınızda bulunsun.

Allah Allah
yazı dili demek ki
ben okuduklarımdan farklı anlıyorum...

Bakın ben şöyle anlıyorum ki zaten konu sahibi daha sonra teyit etti bunu:

Teklifini deneme amaçlı yapmış evet, ailesine söylemeyeceğini söylemiş evet, ama daha sonra ailesine söylemiş yani gizli iş yapmak istememiş kendi ifadesine göre.

Ailesiyle beraber vermemeye karar vermişler ve aracı olduğu kişiye lazım olduğu için veremeyeceğini söylemiş.

Nişanlı baştan beri biliyor paranın ailenin parası olduğunu. O yüzden yazmış konu sahibi, aileme söylemeyeceğimi söyledim diye.

A aptalasik a katılıyorum.

Arada derin bir sevgi bağı yok

Aileler arası samimi bir bağ yok

Nişanlının başka alternatifleri var ailesinden istemek gibi

Daha önce gereksiz şekilde kredi kartının limitini yükseltmeni istemiş

Üstelik bu borcu ailenin haberi olmaması kaydıyla istiyor

Bir de şöyle bir durum var önünüz düğün ve muhtemelen bundan kaynaklı borçlanmalarınız olacak daha işine tam anlamıyla yetemiyorken bir yandan düğün de olunca o borcun ödemesini geciktirebileceğini, ailenin haberi olsa dahi artık damat sıfatını kazandığı için geri ödemede sıkıştırılmayacağını düşünmüş de olabilir.

Diğer yorumların geçerliliği olabilmesi için aranızda güçlü bir sevgi, ailelerinizin samimi bir muhabbeti en önemlisi de senin zor durumda kalmayacağının garantisi olmalıydı.

Bence de tuhaf ve dikkatli olunması gereken bir durum.

Benim anlamadığım, sen zaten çalışmıyorsun ve belliki 3-4 bin tl birikimin yok haliyle ailene konuyu açtın. Aynı sen bir süre sonra evleneceksin ve çalışmıyorsun, bu durumda evi bir süreliğine veya temelli eşin geçindirecek.

Aynı sen, adama borç teklif edip sonra veremeyeceğini söyleyip birde üzerine soğuk davranıyorsun. Peki müşterek hayat bunun neresinde?

Bence sen borç vermekten ziyade bu adamın sana istediğin yaşam standardını verip veremeyeceği konusuna takılmışsın.Bu konuda tereddütlerin varsa haklı olabilirsin çünkü herkesin alıştığı standard farklıdır ve altına düşmemelidir diye düşünenlerdenim. Bu yüzden evlilik için acele etme iyice düşün.Nişanlılık süresi zaten bunun için var...

O günden beri mesafeli davranıyorum ister istemez. Çünkü bir erkeğin bir kadından ne olursa olsun eşi olmadıkça borç kabul etmesi bile tuhaf geliyor.o da şüphelendi bana mı bozuksun. Para mevzuyu yüzünden mi. Ailen mi duydu yoksa birşey mi dediler sana. Bu yuzden mi kotusun ne oldu diyip duruyo

Yaşlarımiz belli uzun yıllar flört edecek değiliz. makul mantıklı iyi bir eş iyi bir baba olabilecek dürüst biriyle dedik yola ciktik

Cevaben siz ne diyorsunuz peki? :110:Yol alma biçiminiz başından beri çok garip zaten.

Son düzenleme:
X