- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
Ona ailemden habersiz dedim.ama aslında ailemin haberi vardı. Gizli is yapmak istemedim
Evet, konu sahibinin ve ailesinin seksist yorumlarını tasvip etmiyorum.
Konu sahibinin ifadesine göre önceden kurulmuş bir tuzak yok. Zor durumda olduğunu görünce, daha önceki hareketlerinden de yola çıkarak ben bulmaya çalışayım demiş adam da kabul etmiş. Ama sonra ailesine açınca ailesi tasvip etmemiş.
Kendi parası değil sonuçta. Ailesinin bilip bilmemesi önemli değil ki. Yerine koyamasa mahcup olacak olan kişi konu sahibi. Adamın bunu düşünememe ihtimali yok, önemsememe ihtimali var.
Ticaretle uğraşan insanlar genelde tahmin ettikleri zamanlarda para alamıyor. Zaten aile işindeyse konu sahibine hayır diyerek konuyu ailesine açması gerekiyor doğal olarak.
Kimin bildiğinden bağımsız olarak para akışı öbür türlü bir aileden diğer aileye olmuş oluyor. Hem de rızaları olmadan, bu daha kötü.
ben buradan (kırmızı cümle) ailenin haberi olduğunu anlıyorum
"aile işi" derken de aileden gelen bir iş olabilir, ama artık başında nişanlı vardır, kimseye hesap vermek zorunda değildir
zira benim de eşim "aileden gelen" işi yürütüyor ama ailesine karşı bu anlamda bir sorumluluğu yok, ailenin de "iş"e karşı bir sorumluluğu yok
sen haklı olabilirsin tabi
ama bence hala tuhaflık var...