Dayak olayı yok mıymıntı biri ailesi de öyle çok arayıp sormaz rahatsız da etmez ama sinsi plan kurup bana danışmadan aileme danışmadan alttan alttan yaptırmaya çalışmalsrı irite ediciKonu sahibi böyle aileci erkek konularına yazdığım bir özet var okuduğum konulardan toparladım buraya sa ekliyorum okuyun.
Aileci eş diye yazın veya eş ailesi diye konuların hepsi aynı. Maaşı olan kadına çöküp maddi manevi sömürme dertlerindeler. Klasik bir format bu. Oğlan çok ilgili, aşırı iyi çok büyük konuşmalar ana arada espri olarak saçmalar, siz dikkate almazsınız sonra evlenmeye yakın patlar. Köprüden geçene kadar idare eder sonra tam hanzoya dönüşür. Aile vıcık vıcıktır. Sürekli görüntülü ararlar tanıştıktan sonra, yakınlarsa çat kapı gelirler ve beraber yaşamaya çalışır veya her gün görüşür her şeyinize burun sokarlar. Sizi hizmetçi ve köle olarak sokup bir amda çevrenizi bile sildirirler. Akıllı insanmışsınız.
Genelde bunlar ailesi kalabalık olmayan modern insanları bulurlar çünkü kendi memleketlerinde daha rahat ezebilmek için bunu planlarlar. Adam evlenmeden ev veya araba alır babasının üstüne, abisinin üstüne ki evlenirse kız ödesin borcu ve hak iddia edemesin. Aşırı cimridirler ama bonkör davranırlar göz boyamak için.
Hemen çocuk yapıp kadını bağlamaya çalışırlar en ufak bahanede evlilik sonrası kızın ailesi ile büyük tartışmalar çıkarırlar ki kızın ailesi karışamasın. Bunlar hep tiyatrodur. Aileniz arkanızda ise az ezerler değillerse siz köle ve hizmetçi gözüyle bakılırsınız.
Koca denilen eş zararlısı yalancı, manipülasyon ustasıdır.
Genelde kızın ailesi iyi ise adam çok ezmez, ailesi arkasında değilse edebildiği kadar ezer, şiddet gösterir.
Çok çocuklu abzı bölgelerde ise kadının özgürlüğünü kısıtlarlar, çalışan kadınsa maaşına çöker her şeyi sorgularlar.
Konu sahibi bak senin eleman seni sevmiyor, bunlar kendilerinden başkasını sevmez, aile içinde parayı harcarlar ama insan gibi yaşamazlar. Bunlarda gurur,onur yok düşüncelerine göre siz gereğinden fazla safsınız ve bundan dolayı da sizi manipüle etmek müstahak diye düşünürler. Annenizin evden çıkarmaya çalışmaları da iğrenç. Nişanlı adamın bir yere giderken en azından bir tatlı alması, çiçek alması yemeği ödemesi gerekirdi. Bu tutumluluk değil adam kene. Siz bununla tekrar görüşeyim konuşayım derseniz hata edersiniz karşınızdaki dürüst değil. Çok yalanları var anlattığınız arsa hikayesinden belli.
Altın beraber aldıkPırlanta aldım diye aldığı yüzük sahtedir
Keşke size sorsalardı : yoo ben o evi anneme aldım. evim mevim yok,kirada oturacağız herkes gibi hatta sen kredi çekersin ileride ben kendime pek güvenmiyorum bebek istiyorum hamileliğim ve bebek 5 yaşına gelene kadar çocuğumla evde oturmak istiyorum yani benden sana fayda yok aşkım diyip tepkisini görseydiniz yüzü mosmor olurdu ve topuklardı memleketine .Bana dedi ki ben ordan iş bulursam nerede oturucaz ben de evi tuttum hatta o da geldi ev sahibiyle anlaşmayı birlikte yaptık ilk 2 ay kirayı o ödedi yakıtı ben ödedim ötke anlaştık neyse Bi arq geldiler ailesiyle evde eşya yok gördüler Bi beyaz eşyalar Bi de benim eski koltuklar var arsa, satmaya gittiler baktım arsa sayılmadı hatta aldığım duyumlara göre ablası arsayı satmalaeınj istememiş o arsa da bizim de hakkımız var demiş bu arsayı almış zamanı da anasının üstüne yapmış öyke olduğu içinde kardeşler göz dikiyor. En son annesi annen o evden çıkar mı diye sordu benim devreler orda yandı dedim bunlar ailecek çökecek ler başıma hayur bunları bana danışmıyor bile kendi aralarında karar veriyorlar sinsice hareket ediyorlar
Adamdaki akıllara bak, asla görüşmeyin nikahı da iptal edin daha da muhatap olmayın, işten çıkarırlarsa vs hikaye, nikah olana kadar çalışıp sonra binbir bahaneyle işten çıkar bu adam, onun hazırlığını yapıyor size, bazı insanlar nasıl böyle arsız olabiliyor aklım şaşıyor, utanma da yok çok ilginçZaten iki de bir bana diyor ki yarın Bi gün devlet bizi işten çıkarsa Hükümet batsa bana bakmaz mısın diyor dedim durduk yere niye işten çıkasın ki dedim millet iş bulmak için kendini yırtıyor benimçe kuru soğan yemeğe razı olmaz mısın diyor dedim ki yeri geldiğinde kuru soğan da yenir ams bizim niye kuru soğan yiyelim ikimiz de çalışırsak dedim ayrıca eve erkek bakmak zorunda ben çalışmıyor da olabilirdim benim parama güvenme dedim
Hepsini okumadım okuduğum yetti siz de ne olduğunu farkındasınız bence. Karı koca olmadan sapkanizi önünüze alıp düşünmeniz lazımNişanlımla nişanlanmadan önce 7 aylık tanışma sürecimiz oldu bu süre ben istanbulda görev yapıyordum onun işi ise kocaelindeydi. kocaelinden İstanbula bana geliyordu hafta sonları klasik geziyoduk. Evde ben yenek yapıyordum film izliyorduk vs. Fakat dışarı çıktığımızda para vermekten kaçınıyordu. Her dışarı çıktığımızda para vermekten kaçıyordu. En basitinden dondurma alacaz. İki saat düşünüyor en sonunda, sinir oluyordum ben alıyordum. Bir yerde yemek yediğimiz, zaman da ortaya 1 porsiyon istiyordu ondan ikimiz yiyorduk o daha çok yiyordu ben de ben bu durum için madem ödemek istemiyorsun ne diye dışarı çıkarıyorsun diyordum. Hep evde yemek yapıyordum bazen o bazen ben ödüyorduk o gelecek diye kola alıyordum dolaptan a0lıp bir şişe kolayı 3 saatte bitiriyorsun kendisi dışarıdan dondurma almaz benim aldığım dondurmayı da hemen çıkarır yer Bi ara arabada evlenince para birikimi nasıl olacak dedi ben ev almıştım önceden kredisinin bitmesine 2 yıl kaldı bana Bi daha ev alalım diyordu dedim biraz gerçekçi düşün şu an 5 trilyondan aşağı ev yok eskisi gibi ev almak kolay değil bırak önce Bi düzenimizi kuralım diyordum. Yok daha evlenmeden ev alıcaz diyor. dedim ben tekrar kredi ödeyip kendimi sıkıntıya sokmam sen alıcaksan ailen yardım etsin sana al kendine dedim. neyse bizim eve geliyor annem baklava yapmıştı 1 tepsi baklavayı 5 saatte bitirdi tek başına akşam da şekeri 500 e çıktı anca yiyip içip Bi iş yapmıyor nişan söz isteme bir arada yaptık onlar Kocaeli biz Ankaradayız dedik külfet olmasın neyse nişanda herşeyi aldım eve tavuk pilav çorba tatlı 20 kişi geldiler hem öğlen hem akşam yemek verdik aç gitmesinler diye aç gitmemeketine rağmen ablası gil biz, aç döndük demiş neyse bir arada annemler benim evde oturuyorlar kendi eşyaları var. diyordu ki annene Bi oda veririz senin evde otururuz. dedim kardeşim kız kardeşim filan var ev üstüne ev olmaz dedim muhtemelen hazır eşyaların içinde eşya almadan beleşe konmak istedi. Buraya gelir hiç arayıp da bişeye ihtiyacın var mı alınacak bişey var mı demez insan nezaketen bari bunu der gelir hazır yer içer kalkar gider annesi de bigün çok eşyaya bakma evde huzur olsun eşya, sonra da alınır dedi ben de dedim ki benim zaten beyaz eşyalarım var buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesini aldım diğerlerini almak çok bişet değil dedim düğün ne zmn olucak diye soruyor annemler hiç ses yok arsa sarılıcak demişti düğünü öyle yapıcaz demişti arsa, satmaya gittiler ama hala arsa satılmadı diyor. 6 aydır aynı şey Bi arada dedi ki arsa satılması satana kadar kredi çekeyim eşyaları alalım bir an önce de nikahı yapalım dedi ben de dedim sen henüz burdan iş bulmadın eşyaları alsak bile nasıl ödenecek kredi çekersen dedim nikahı yapalım ödenir dedi yani Bi de her ankaraya gelişinde benim daha yol paramı yatırmadılar, yol param yok. o yatsın öyle gelirim diyordu yani parası olmasa bile bunu bana belirtmesi benden para umuyor gibi geliyor daha biz, düzenimiz kırmamışoz ortada bişet yok annemle babamı da ankaraya getiricem burdan ev tutucam onlara dedi en son kardeşine de burdan iş bakıyordu dedim ki sen önce kendin burdan ile gir evlenecek biziz kardeşin ne alaka onlar kocaelinde ler dedim annesi de annen senin Evden seneye çıkar mı diye soru ca dedim herhalde ailecek tepeme gelecekler yani siz olsanız ne düşünürsünüz?
Ne yiyip ne icip bu hale geliyorlar acaba, konu sahibinin anlattığı kadariyla ben soğudum burdan adamdanAdamdaki akıllara bak, asla görüşmeyin nikahı da iptal edin daha da muhatap olmayın, işten çıkarırlarsa vs hikaye, nikah olana kadar çalışıp sonra binbir bahaneyle işten çıkar bu adam, onun hazırlığını yapıyor size, bazı insanlar nasıl böyle arsız olabiliyor aklım şaşıyor, utanma da yok çok ilginç
Dayak eğer siz evlenir de bununla ilgili ailesi ile ilgili yorum yaptığınızda başlar. Saf ve iyi niyetlisiniz orada ne dedim burada okuduğumuz konularda eve girene kadar, düğün nDayak olayı yok mıymıntı biri ailesi de öyle çok arayıp sormaz rahatsız da etmez ama sinsi plan kurup bana danışmadan aileme danışmadan alttan alttan yaptırmaya çalışmalsrı irite edici
Gerçekten insanın gözüne bazen perde iniyor.Onun niyeti nikahı erken yapıp borçları bana ödsrmskti zaten ben de önce işini bul bakalım diyince işler değişti
Okurken sinirden sonunu getiremedim. Zukkumlandıysan git deseydinNişanlımla nişanlanmadan önce 7 aylık tanışma sürecimiz oldu bu süre ben istanbulda görev yapıyordum onun işi ise kocaelindeydi. kocaelinden İstanbula bana geliyordu hafta sonları klasik geziyoduk. Evde ben yenek yapıyordum film izliyorduk vs. Fakat dışarı çıktığımızda para vermekten kaçınıyordu. Her dışarı çıktığımızda para vermekten kaçıyordu. En basitinden dondurma alacaz. İki saat düşünüyor en sonunda, sinir oluyordum ben alıyordum. Bir yerde yemek yediğimiz, zaman da ortaya 1 porsiyon istiyordu ondan ikimiz yiyorduk o daha çok yiyordu ben de ben bu durum için madem ödemek istemiyorsun ne diye dışarı çıkarıyorsun diyordum. Hep evde yemek yapıyordum bazen o bazen ben ödüyorduk o gelecek diye kola alıyordum dolaptan a0lıp bir şişe kolayı 3 saatte bitiriyorsun kendisi dışarıdan dondurma almaz benim aldığım dondurmayı da hemen çıkarır yer Bi ara arabada evlenince para birikimi nasıl olacak dedi ben ev almıştım önceden kredisinin bitmesine 2 yıl kaldı bana Bi daha ev alalım diyordu dedim biraz gerçekçi düşün şu an 5 trilyondan aşağı ev yok eskisi gibi ev almak kolay değil bırak önce Bi düzenimizi kuralım diyordum. Yok daha evlenmeden ev alıcaz diyor. dedim ben tekrar kredi ödeyip kendimi sıkıntıya sokmam sen alıcaksan ailen yardım etsin sana al kendine dedim. neyse bizim eve geliyor annem baklava yapmıştı 1 tepsi baklavayı 5 saatte bitirdi tek başına akşam da şekeri 500 e çıktı anca yiyip içip Bi iş yapmıyor nişan söz isteme bir arada yaptık onlar Kocaeli biz Ankaradayız dedik külfet olmasın neyse nişanda herşeyi aldım eve tavuk pilav çorba tatlı 20 kişi geldiler hem öğlen hem akşam yemek verdik aç gitmesinler diye aç gitmemeketine rağmen ablası gil biz, aç döndük demiş neyse bir arada annemler benim evde oturuyorlar kendi eşyaları var. diyordu ki annene Bi oda veririz senin evde otururuz. dedim kardeşim kız kardeşim filan var ev üstüne ev olmaz dedim muhtemelen hazır eşyaların içinde eşya almadan beleşe konmak istedi. Buraya gelir hiç arayıp da bişeye ihtiyacın var mı alınacak bişey var mı demez insan nezaketen bari bunu der gelir hazır yer içer kalkar gider annesi de bigün çok eşyaya bakma evde huzur olsun eşya, sonra da alınır dedi ben de dedim ki benim zaten beyaz eşyalarım var buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesini aldım diğerlerini almak çok bişet değil dedim düğün ne zmn olucak diye soruyor annemler hiç ses yok arsa sarılıcak demişti düğünü öyle yapıcaz demişti arsa, satmaya gittiler ama hala arsa satılmadı diyor. 6 aydır aynı şey Bi arada dedi ki arsa satılması satana kadar kredi çekeyim eşyaları alalım bir an önce de nikahı yapalım dedi ben de dedim sen henüz burdan iş bulmadın eşyaları alsak bile nasıl ödenecek kredi çekersen dedim nikahı yapalım ödenir dedi yani Bi de her ankaraya gelişinde benim daha yol paramı yatırmadılar, yol param yok. o yatsın öyle gelirim diyordu yani parası olmasa bile bunu bana belirtmesi benden para umuyor gibi geliyor daha biz, düzenimiz kırmamışoz ortada bişet yok annemle babamı da ankaraya getiricem burdan ev tutucam onlara dedi en son kardeşine de burdan iş bakıyordu dedim ki sen önce kendin burdan ile gir evlenecek biziz kardeşin ne alaka onlar kocaelinde ler dedim annesi de annen senin Evden seneye çıkar mı diye soru ca dedim herhalde ailecek tepeme gelecekler yani siz olsanız ne düşünürsünüz?
Ailem arkamda annem de sinir oldu çoğu hareketine annesi de sinsi anneni ver telefona dedim diyeceğim şeyler var dedim vermiyor annesi benimçe konyşmamsdu bile yüzü yok ama beleşçi siniz ailecek annendd beleşçi sen de dedimDayak eğer siz evlenir de bununla ilgili ailesi ile ilgili yorum yaptığınızda başlar. Saf ve iyi niyetlisiniz orada ne dedim burada okuduğumuz konularda eve girene kadar, düğün n
kah olana kadar idare ederler sizi ve sizi iyice baskılarlar sonrasında. Nişanlı iken stres altında tek tük olayşardan anlarsınız ne olduğunu, inkar ederler. Hep siz yanlış anlamış olursunuz, hep sizi seviyorlardır sevgiden böyle oluyordur. Ailesine çok bağlıdırlar ama ne zaman ki evlendiğinizde önceki tavır 180 derece değişir ve baskıcı, diktatör olurlar, istedği olmazsa, kızın ailesi de arkasında değilse şiddet bile gösterirler
Ben sizi çok sevdim ya aklı başında ve piskopat birine benziyorsunuzAilem arkamda annem de sinir oldu çoğu hareketine annesi de sinsi anneni ver telefona dedim diyeceğim şeyler var dedim vermiyor annesi benimçe konyşmamsdu bile yüzü yok ama beleşçi siniz ailecek annendd beleşçi sen de dedim
Ben de bilmiyorum ne yiyip içtikleriniNe yiyip ne icip bu hale geliyorlar acaba, konu sahibinin anlattığı kadariyla ben soğudum burdan adamdandevam ederse adam bunu Fransanin Fasi sömürdügü gibi sömürür
kimisi ac kalsa kuru ekmek istemeye utanir, kimisi de boyle iste, rabbim iyi insalarla karsilastirsin, klişe gibi olsa da en doğru ve güzel dua. Kotu insana denk geldinmi ugras dur, ne kadar guclu de olsan kiyisindan kosesinden bi yaraliyorlar.Ben de bilmiyorum ne yiyip içtiklerinievlenmek şöyle dursun arkadaş olarak bile görüşülmez, böyleleri arkadaşlarına da aynısını yapıyor, amcamın bir arkadaşı vardı arkadaşız deyip eve bir yerleşirdi aylarca gitmezdi, ekmek elden su gölden sıfır masraf, yengem sinir krizi geçirirdi amcam sesini çıkarmazdı o da tam sopalıktı, bir gün nasıl olduysa kendiliğinden gitti de kurtuldular, parası olmasa neyse vardı ama beleş yaşamda el cebe gitmez
Ya ben başta sessiz Bi insanım bişey demem ilk o anda ama sonradan düşünürüm Bi bir yeniği olduğunda açık açık söylerim sanırım beni saf sandılar başta hiç saygımı bozmadım hep ılımlı yaklaştım ama böyle sinsi planlar yaptıklarını bilmiyordumBen sizi çok sevdim ya aklı başında ve piskopat birine benziyorsunuz
Kendilerini akıllı, uyanık diğerlerini saf diye düşünüyorlar. İşleri düşsün birini etkilemek için memleketten getire getire 1 kilo, yarım kilo bir şey verirler. Yapmasaydın derler konuşacak olsan. Sadece cimrilik yok, kötü niyet, karşıdakini kullanmaya çalışma, bencillik, yüzsüzlük var.Ben de bilmiyorum ne yiyip içtiklerinievlenmek şöyle dursun arkadaş olarak bile görüşülmez, böyleleri arkadaşlarına da aynısını yapıyor, amcamın bir arkadaşı vardı arkadaşız deyip eve bir yerleşirdi aylarca gitmezdi, ekmek elden su gölden sıfır masraf, yengem sinir krizi geçirirdi amcam sesini çıkarmazdı o da tam sopalıktı, bir gün nasıl olduysa kendiliğinden gitti de kurtuldular, parası olmasa neyse vardı ama beleş yaşamda el cebe gitmez
Bi ara eve almadım dedim eve eşya almadın kirasını da ben ödüyorum ne zmn bu eve katkı yaparsan o zmn girersin git otelde kal dedim ben otelde kaldım diye ağladı şimdiye kadar bende yiyip içtiğine sayarsın dedimKendilerini akıllı, uyanık diğerlerini saf diye düşünüyorlar. İşleri düşsün birini etkilemek için memleketten getire getire 1 kilo, yarım kilo bir şey verirler. Yapmasaydın derler konuşacak olsan. Sadece cimrilik yok, kötü niyet, karşıdakini kullanmaya çalışma, bencillik, yüzsüzlük var.
Güldür güldür yala yut karakteri eski nişanlısı