Nişanlım beleşçi mi?

kimisi ac kalsa kuru ekmek istemeye utanir, kimisi de boyle iste, rabbim iyi insalarla karsilastirsin, klişe gibi olsa da en doğru ve güzel dua. Kotu insana denk geldinmi ugras dur, ne kadar guclu de olsan kiyisindan kosesinden bi yaraliyorlar.🙏🙏🙏
İçimdekini yazayım, bazen böyle konulara yorum yazarken korkuyorum, kızım var bir gün biriyle evlenmek ister, evleneceği kişi ve ailesi sömürücü, kötü niyetli, bizim yıllarca tırnaklarımızla kazıyarak yaptığımız mallarımız üzerinden plan yapan birileri olur diye tırsıyorum çünkü böyleleri çoğaldı, gariban olsun ama çalışkan olsun, temiz kalpli dürüst vicdanlı insan evladı olsun elinden tutarız lakin hayırsızın biri çıkarsa ne yaparız, kızım seviyorum diye tutturursa papaz oluruz, duaya tüm kalbimle katılıyorum, Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın:dua::dua: böyleleriyle denk gelinecekse bekar kalınsın daha iyi.

Dayak eğer siz evlenir de bununla ilgili ailesi ile ilgili yorum yaptığınızda başlar. Saf ve iyi niyetlisiniz orada ne dedim burada okuduğumuz konularda eve girene kadar, düğün n
kah olana kadar idare ederler sizi ve sizi iyice baskılarlar sonrasında. Nişanlı iken stres altında tek tük olayşardan anlarsınız ne olduğunu, inkar ederler. Hep siz yanlış anlamış olursunuz, hep sizi seviyorlardır sevgiden böyle oluyordur. Ailesine çok bağlıdırlar ama ne zaman ki evlendiğinizde önceki tavır 180 derece değişir ve baskıcı, diktatör olurlar, istedği olmazsa, kızın ailesi de arkasında değilse şiddet bile gösterirler.

Şimdi beleşci demişsiniz adama hak etmiş ve gerçekten ayrılıp bir daha görüşmezseniz bizim için kahraman olursunuz. Ama adama kanıp tekrar görüşüp şans verirseniz bu lafları size ileride yedirecek. Bu adamda en ufak onur gurur haysiyet yok. Böyle adamlar sülük gibi yapışır. Bir daha muhatap olmayın. Mune Mune ablanın dediği gibi belki ileride işsiz kardeşi ile kendi de işten çıkıp,eve çöküp sizi çalıştıracaktı.

Kuru soğan ekmek dediniz ne kro ya, hangi memleket bu?
Haklısınız

Sogumak için bu sebep yeterli degilmi ?

Anlık soğuma sebebi valla.
Normal şartlarda insanlar birer porsiyon yemek alırlar hatta yanına ortaya istersen şu yemeği de alalım derler, üzerine tatlı ikram ederler kahveye giderler vs...
Yemek, içmek değil ama orada gönlünün bol olduğunu hissedersin. Yoksa bir kuru çay, simitle de oturursun yeri gelir.

Bi ara eve almadım dedim eve eşya almadın kirasını da ben ödüyorum ne zmn bu eve katkı yaparsan o zmn girersin git otelde kal dedim ben otelde kaldım diye ağladı şimdiye kadar bende yiyip içtiğine sayarsın dedim

İyi yapmışsın da bundan sonrası önemli.

Bu gün kargoya ver yüzüğünü, yaz bir not bir daha karşıma çıkmanı istemiyorum pintiliğinden, cimriliğinden yalanından tiksindim. Ailene de anlat. Arar, sorar, rahatsız edersen polise giderim. Bu kadar, git telefon numaranı değiştir. Sosyal medyanı kapat. Spamlere bakma, gelen tekliflere de bakma açıksa kapalıya çevir. Orta arkadaşları da sil. Annenden de blokla. Ailesinin numarası varsa ara söyle veya direk blokla, kurtul. Sülük gibi yapışırlar. Az yemeğini yememiş başkası olsa baklava olayına gelmeden daha dondurmada, eve eli boş geldiğinde şutlamıştı. Bu kadar dayandığın için kolay bırakmaz istemez eğer bunları yapmazsan ne oldu ki? Nasıl buradan çeviririm diye uğraşır. hiç almadığı yapmadığı jestler yapılsa da geçici inanma.

İçimdekini yazayım, bazen böyle konulara yorum yazarken korkuyorum, kızım var bir gün biriyle evlenmek ister, evleneceği kişi ve ailesi sömürücü, kötü niyetli, bizim yıllarca tırnaklarımızla kazıyarak yaptığımız mallarımız üzerinden plan yapan birileri olur diye tırsıyorum çünkü böyleleri çoğaldı, gariban olsun ama çalışkan olsun, temiz kalpli dürüst vicdanlı insan evladı olsun elinden tutarız lakin hayırsızın biri çıkarsa ne yaparız, kızım seviyorum diye tutturursa papaz oluruz, duaya tüm kalbimle katılıyorum, Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın:dua::dua: böyleleriyle denk gelinecekse bekar kalınsın daha iyi.
Ben dedim ailesinin durumu iyi değil kendimiz yaparız çoğu şeyi diye düşündüm yani zenginlik derdinde değilim ama hem Bi katkı yapmayıp hem üste çökmeleri sıkıntı oldu Bi de bekar erkek kardeşimi filan getirmeye çalışması ailem de böyle bileti kabul etmez

Anlık soğuma sebebi valla.
Normal şartlarda insanlar birer porsiyon yemek alırlar hatta yanına ortaya istersen şu yemeği de alalım derler, üzerine tatlı ikram ederler kahveye giderler vs...
Yemek, içmek değil ama orada gönlünün boş olduğunu hissedersin. Yoksa bir kuru çay, simitle de oturursun yeri gelir.
Aynen öyle değer veren erkek öyle yapar bunu biri yapmıştı of çok cimriydi sevgisini de vermekte cimri oluyor boyleleri

İyi yapmışsın da bundan sonrası önemli.

Bu gün kargoya ver yüzüğünü, yaz bir not bir daha karşıma çıkmanı istemiyorum pintiliğinden, cimriliğinden yalanından tiksindim. Ailene de anlat. Arar, sorar, rahatsız edersen polise giderim. Bu kadar, git telefon numaranı değiştir. Sosyal medyanı kapat. Spamlere bakma, gelen tekliflere de bakma açıksa kapalıya çevir. Orta arkadaşları da sil. Annenden de blokla. Ailesinin numarası varsa ara söyle veya direk blokla, kurtul. Sülük gibi yapışırlar. Az yemeğini yememiş başkası olsa baklava olayına gelmeden daha dondurmada, eve eli boş geldiğinde şutlamıştı. Bu kadar dayandığın için kolay bırakmaz istemez eğer bunları yapmazsan ne oldu ki? Nasıl buradan çeviririm diye uğraşır. hiç almadığı yapmadığı jestler yapılsa da geçici inanma.
Valla beni borca soktu o kadar onun yüzünden ev tuttum bilseydim annenle yaşardım kira öd yorum Bi de ne iş buldu ne bilet yaptı setleri de geri vermiycem o yüzden onlar benim hakkım

Bu adam beleşçi bile değil, onunda ötesinde bir şey. Boş mezar bulsa girer dedikleri cinsten. Ayy evlerden ırak. Her hareketi fiyasko. 1 porsiyon yemek almak ne 😂 Ben olsam ben yiyeceğim bunu anca doyarım, açsan sende ayrı sipariş ver derdim. Bu ne böyle.
Aklıma Güldür Güldür'de Yalayut İsmail skeci vardı, o canlandı gözümde okurken.

Adamdan çok size şaşırdım ben.
Nasıl bir yoklukta olmalısınız da böyle biriyle nişanlanmalısınız,onu düşünüyorum şu an.
Başta borçlarımı var dedi bunlar Bi hallosun rahata ericez dedi anlayışla karşılarım olabilir borçlu ama borcu bitti hala aynı

Bu adam beleşçi bile değil, onunda ötesinde bir şey. Boş mezar bulsa girer dedikleri cinsten. Ayy evlerden ırak. Her hareketi fiyasko. 1 porsiyon yemek almak ne 😂 Ben olsam ben yiyeceğim bunu anca doyarım, açsan sende ayrı sipariş ver derdim. Bu ne böyle.
Aklıma Güldür Güldür'de Yalayut İsmail skeci vardı, o canlandı gözümde okurken.
Kardeşi döner alacak dşyo ki ikimize 1 tane al ortadan ikiye böleriz diyo ben 1 taneyle doymuyorum dedim 3 tane oldu sonra buna suratı asıldı gidene kadar suratı asık gezdi

Nişanlımla nişanlanmadan önce 7 aylık tanışma sürecimiz oldu bu süre ben istanbulda görev yapıyordum onun işi ise kocaelindeydi. kocaelinden İstanbula bana geliyordu hafta sonları klasik geziyoduk. Evde ben yenek yapıyordum film izliyorduk vs. Fakat dışarı çıktığımızda para vermekten kaçınıyordu. Her dışarı çıktığımızda para vermekten kaçıyordu. En basitinden dondurma alacaz. İki saat düşünüyor en sonunda, sinir oluyordum ben alıyordum. Bir yerde yemek yediğimiz, zaman da ortaya 1 porsiyon istiyordu ondan ikimiz yiyorduk o daha çok yiyordu ben de ben bu durum için madem ödemek istemiyorsun ne diye dışarı çıkarıyorsun diyordum. Hep evde yemek yapıyordum bazen o bazen ben ödüyorduk o gelecek diye kola alıyordum dolaptan a0lıp bir şişe kolayı 3 saatte bitiriyorsun kendisi dışarıdan dondurma almaz benim aldığım dondurmayı da hemen çıkarır yer Bi ara arabada evlenince para birikimi nasıl olacak dedi ben ev almıştım önceden kredisinin bitmesine 2 yıl kaldı bana Bi daha ev alalım diyordu dedim biraz gerçekçi düşün şu an 5 trilyondan aşağı ev yok eskisi gibi ev almak kolay değil bırak önce Bi düzenimizi kuralım diyordum. Yok daha evlenmeden ev alıcaz diyor. dedim ben tekrar kredi ödeyip kendimi sıkıntıya sokmam sen alıcaksan ailen yardım etsin sana al kendine dedim. neyse bizim eve geliyor annem baklava yapmıştı 1 tepsi baklavayı 5 saatte bitirdi tek başına akşam da şekeri 500 e çıktı anca yiyip içip Bi iş yapmıyor nişan söz isteme bir arada yaptık onlar Kocaeli biz Ankaradayız dedik külfet olmasın neyse nişanda herşeyi aldım eve tavuk pilav çorba tatlı 20 kişi geldiler hem öğlen hem akşam yemek verdik aç gitmesinler diye aç gitmemeketine rağmen ablası gil biz, aç döndük demiş neyse bir arada annemler benim evde oturuyorlar kendi eşyaları var. diyordu ki annene Bi oda veririz senin evde otururuz. dedim kardeşim kız kardeşim filan var ev üstüne ev olmaz dedim muhtemelen hazır eşyaların içinde eşya almadan beleşe konmak istedi. Buraya gelir hiç arayıp da bişeye ihtiyacın var mı alınacak bişey var mı demez insan nezaketen bari bunu der gelir hazır yer içer kalkar gider annesi de bigün çok eşyaya bakma evde huzur olsun eşya, sonra da alınır dedi ben de dedim ki benim zaten beyaz eşyalarım var buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesini aldım diğerlerini almak çok bişet değil dedim düğün ne zmn olucak diye soruyor annemler hiç ses yok arsa sarılıcak demişti düğünü öyle yapıcaz demişti arsa, satmaya gittiler ama hala arsa satılmadı diyor. 6 aydır aynı şey Bi arada dedi ki arsa satılması satana kadar kredi çekeyim eşyaları alalım bir an önce de nikahı yapalım dedi ben de dedim sen henüz burdan iş bulmadın eşyaları alsak bile nasıl ödenecek kredi çekersen dedim nikahı yapalım ödenir dedi yani Bi de her ankaraya gelişinde benim daha yol paramı yatırmadılar, yol param yok. o yatsın öyle gelirim diyordu yani parası olmasa bile bunu bana belirtmesi benden para umuyor gibi geliyor daha biz, düzenimiz kırmamışoz ortada bişet yok annemle babamı da ankaraya getiricem burdan ev tutucam onlara dedi en son kardeşine de burdan iş bakıyordu dedim ki sen önce kendin burdan ile gir evlenecek biziz kardeşin ne alaka onlar kocaelinde ler dedim annesi de annen senin Evden seneye çıkar mı diye soru ca dedim herhalde ailecek tepeme gelecekler yani siz olsanız ne düşünürsünüz?
Kaç kizim arkana bakmadan kosa koşa kaç. Geç olmadan hemen saniye beklemeden nerden dönsen kardasin. Bukadar net söylüyorum ufak ihtimal şans verme

Başta borçlarımı var dedi bunlar Bi hallosun rahata ericez dedi anlayışla karşılarım olabilir borçlu ama borcu bitti hala aynı
Borcu varsa var,sizi ilgilendirmez ki. Sizin için mi yapmış borcu sanki de tasası size düşsün? Daha tanıştığında borcundan bahseden her adam borcu kakalayacak enayi arıyordur. Bundan sonra tanıştığınız kişilerde ilk dikkat etmeniz gereken madde bu. Aklınızda olsun.

Aaaa çığlık atasım geldi. Senin evine çöreklenecek çalışmayacak da yiyip içip camış gibi yatacak.
Sana ne lan benim evimden annemden sen kimsin ki annemi evimden! Çıkarmamı istiyorsun diyemedin mi?
Ben boşanmış 2 çocuklu bir kadın olarak 40 gönlüm olsa birini vermem buna. Kendine sakın böyle birini layık görme. Kurtul şu asalaktan.

Valla beni borca soktu o kadar onun yüzünden ev tuttum bilseydim annenle yaşardım kira öd yorum Bi de ne iş buldu ne bilet yaptı setleri de geri vermiycem o yüzden onlar benim hakkım
yok daha neler. haklıyken haksız yere düşürmeyin kendinizi yedirir mi size o seti bu pintiler. iade edin gitsin,kurtulduğunuza şükredin ben olsam üstüne pra verirdim uza diye

Bu adam zaten gerçek yüzünü defalarca göstermiş siz bununla nasıl nişanlanma aşamasına kadar geldinizki?
Mesleğiniz öğretmen sanırım bu parazit erkeklerden çok türedi artık öğretmen eş seçiyorlar özellikle.
Aldığı altınlarıda evlenir evlenmez satıp araba almayı planlamıştır:)

Bu adam zaten gerçek yüzünü defalarca göstermiş siz bununla nasıl nişanlanma aşamasına kadar geldinizki?
Mesleğiniz öğretmen sanırım bu parazit erkeklerden çok türedi artık öğretmen eş seçiyorlar özellikle.
Aldığı altınlarıda evlenir evlenmez satıp araba almayı planlamıştır:)
Evet düğünde takılanları arabasının üstüne katıp değiştirmeyi düşünüyordu

X