İşi var koc0arşnde gümrükçü ama ben anlaraya atandım tayinim buraya çıktı o da ankaradan iş balıcaktı gümrük şirketlerinden öyle anlaşmıştık başından beri kendi demişti sen oraya atanırsam ben iş bulurum ordan Ankara büyük şehir demişti ama ankaradan iş bulmasına rağmen işi beğenmiyor ya da 12 bin aylık vermelerine rağmen parası az diyır kocaelide daha çok alıyormuşArkana bile bakmadan kaç. Hem belli seviye farkındalık sahibi birisine benziyorsunuz bunların hepsini fark edebilmişsiniz hem de bunlara rağmen nasıl devam edip nisanlandiniz? Ne umdunuz? Ne değişecek sandınız?
Cimri bir insanla ömür geçer mi? Bulmuşlar evinin ödemesi bitmeye yakın maaşlı kadın yapışmışlar resmen.
Hazir işi olan insanları neden bulmuyorsunuz? Yani bazı kadınlar hiç bir şey yapmıyorken işi gücü yerinde insanları nasıl da kendilerine layık görüp evleniyorken ve işi gücü yerinde kadınların da kendilerine tam tersi ipsiz sapsiz insanları yakistirmalarini anlayamıyorum.
Para kazanamayan bir kadın nasıl ki ben kazanmıyorum bari o kazansın diyorsa, siz de en kötü aynı kafada olsanız bu sorunları yaşamazsınız.
Kariyeri önden oturmamış, cimri insanlar ile bir plan YA-PİL-MAZ. Bile bile lades diyip, şimdiden bosanacaginiz ya da mutsuz bir evlilik yapacağınız ilişkiden yarar gelmez. Cahil bi insan olsanız mutlu olursunuz bir şekilde ama farkındalığınız belli seviye açılmış, bu seviyeden sonra sadece fark ettiğiniz şeyler sizi üzmeye devam eder, yapmayın. Yol yakınken kurtarın kendinizi.
Adam bir an önce nikahı kıyıp ailesiyle beraber nişanlısına kapağı atmak istiyor, ne uyanık adamlar var, hemen nikahı yapalım, kredi çeker eşya alırız evlenince kredi ödenir demiş, bence bu şu demek, ben sizin eve kapağı atayım, 1 tepsi baklavayı mideye indirir, yer içer yatarım, sizde bana bakarsınız, eşya kredisini de bir zahmet sen ödersin karıcığım, bu zamanda koca bulmak kolay mı kocan olacak işte daha ne istiyorsunAdam cimri degil mezarci, belesci degil asalak kene, sune turunden bir canli. Durma kacccccccccccc
Valla bana benim memleketime gelip iş bulmasının sözünü vermesi ailene yakın olacağım hissi cazip gelmişti ama ailesini de peşine takmak istemedi ve cimrilik şeri soğuttuSevilecek neyi var bu adamın? Neyini sevdiğiniz mesela
Ankara'da tekrar işe girmeden asla düğün zamanı vs planlamayın. Kocaeli'nde yasamayacaksaniz Ankara'da devam edecekseniz, şu anda Ankara'da bir işi yok demektir. Bu belesciligiyle ben güvenmedim bu adama.İşi var koc0arşnde gümrükçü ama ben anlaraya atandım tayinim buraya çıktı o da ankaradan iş balıcaktı gümrük şirketlerinden öyle anlaşmıştık başından beri kendi demişti sen oraya atanırsam ben iş bulurum ordan Ankara büyük şehir demişti ama ankaradan iş bulmasına rağmen işi beğenmiyor ya da 12 bin aylık vermelerine rağmen parası az diyır kocaelide daha çok alıyormuş
Bunlar için evlenilmez, yapmayın. Evlilik böyle bir şey değil. Bunlar daha girizgah. Yol yakınken ayrılın, daha şimdiden içinize sinmeyen şeyler var evlenince karşı da koyamazsınız iyice sindirirler siziValla bana benim memleketime gelip iş bulmasının sözünü vermesi ailene yakın olacağım hissi cazip gelmişti ama ailesini de peşine takmak istemedi ve cimrilik şeri soğuttu
Beni de zaten henüz buradan iş bulmadan arsayı satıcan diyip satmayı kredi çekeyim diyip hemen nikahı kıymak istemeai işkillendirdş yarın Bi gün işten çıkacak hemen işe giremeyecek ve o eşyaların parasını da ben ödenek zoru da kalacağım ben dedim ki normalde ekim 25 te nikah tarihi almıştık ben arsa satılmadousa hemen nikahı yapmayalım dedim zaten işini de henüz bulmadın Bi işini bul eşyalar o sonra alırız ozamana kadar arsa da satılır bakalım dedim nikah tarihi erteledimAdam bir an önce nikahı kıyıp ailesiyle beraber nişanlısına kapağı atmak istiyor, ne uyanık adamlar var, hemen nikahı yapalım, kredi çeker eşya alırız evlenince kredi ödenir demiş, bence bu şu demek, ben sizin eve kapağı atayım, 1 tepsi baklavayı mideye indirir, yer içer yatarım, sizde bana bakarsınız, eşya kredisini de bir zahmet sen ödersin karıcığım, bu zamanda koca bulmak kolay mı kocan olacak işte daha ne istiyorsun
Adam bedava diye bir tepsi baklavayı yemiş ya.
Bir tepsi baklava nasıl yenir
Yerinizde olsam o nişanı atardım hemen
Tabağa 5 tane tatlı koydum biraz daha koy diyor bida koydum annem de bişey demez hiç öle şeylere anneme dedim anbe şekeri var şekeri yükselecek öyke dene yanlış anlar dedi baktın Bi tepsi baklavayı bitirdi akşam da kötü oldu hastahaneye gittik şekeri 500 oldu yaşı daha ye iç yat%100000
Adam manyak sanirim bedava tatli var diye seker komasina girecekmis
Arsa satılsa, eşyalar alınsa ikna olacak mısınız peki? Tüm sorunlar çözülmüş mu olacak öyle olunca? Peki sonrası?Beni de zaten henüz buradan iş bulmadan arsayı satıcan diyip satmayı kredi çekeyim diyip hemen nikahı kıymak istemeai işkillendirdş yarın Bi gün işten çıkacak hemen işe giremeyecek ve o eşyaların parasını da ben ödenek zoru da kalacağım ben dedim ki normalde ekim 25 te nikah tarihi almıştık ben arsa satılmadousa hemen nikahı yapmayalım dedim zaten işini de henüz bulmadın Bi işini bul eşyalar o sonra alırız ozamana kadar arsa da satılır bakalım dedim nikah tarihi erteledim
Karar sizin ama nişanlınız sadece cimri değil aynı zamanda ailesiyle beraber sizin ve ailenizin üzerine karabasan gibi çöküp maddi manevi sömürecek bir kımıl zararlısı, kendileri sizden geçinirken tüm masraflarını size ödetip ailece ev sahibi bile olurlar, evi de annesinin üzerine yaparlar bir de dünya kadar kredi borcu takıp bir sebeple kavga çıkartarak boşanma davası açarlar, böyle eş üstünden geçinip mal mülk edinip kıyamet gibi kredi borcunu da eşin üstüne yıkarak boşanıp hayatını yaşayanlar var, profilinizdeki yaşınız doğruysa 33 yaşında yetişkin kadınsınız, tecrübesiz cahil dönemi çoktan atlatmışsınız, böyle bir adam ve onun kadar beleşci ailesiyle hayatınızı karartmak yerine ömür boyu bekar kalın daha iyi, siz 33’seniz adamda o yaşlarda belki daha büyük, bu yaşa kadar 2 parça eşyayı alacak birikim yapmadıysa sorgulamanız lazım, he birikimi varsa da sizden saklıyorsa, evlendikten sonra kredi çekmeyi düşünüyorsa yine sorgulamanız lazım, adam Ankara’daki işleri beğenmiyor krediyi nasıl ödeyecek, size yıkacak hepsini.Valla bana benim memleketime gelip iş bulmasının sözünü vermesi ailene yakın olacağım hissi cazip gelmişti ama ailesini de peşine takmak istemedi ve cimrilik şeri soğuttu
Ailesini de getirirse bittiniz zaten. Neyle geçinecek o aile. Siz evlenin, ailesi gelmese kardeşi gelir yerleşir size. Kendinizi seviyorsanız kaçarak uzaklaşınValla bana benim memleketime gelip iş bulmasının sözünü vermesi ailene yakın olacağım hissi cazip gelmişti ama ailesini de peşine takmak istemedi ve cimrilik şeri soğuttu
Tam modumu yakalıycam nişanlıyı gömücem. Ama iğrenç anlatış biçimin beni engelliyorNişanlımla nişanlanmadan önce 7 aylık tanışma sürecimiz oldu bu süre ben istanbulda görev yapıyordum onun işi ise kocaelibseydi kocaelinden İstanbula bana geliyordu hafta sonları klasik geziyoduk. Evde ben yenek yapıyordum film izliyorduk vs. Fakat dışarı çıktığımızda para0 vermekten kaçınıyordu. Her dışarı çıktığımızda para vermekten kaçıyordu. En basitinden dondurma alaücaz. İki saat düşünüyor en sonunda, sinir oluyordum ben alıyordum. Bir yerde yemek yediğimiz, zaman da ortaya 1 porsiyon istiyordu ondan ikimiz yiyorduk o daha çok yiyordu ben de ben bu durum için madem ödemek istemiyorsun ne diye dışarı çıkarıyorsun diyordum. Hep evde yemek yapıyordum bazen o bazen ben ödüyorduk o gelecek diye kola0 alıyordum dolaptan a0lıp bir şişe kolayı 3 saatte bitiriyorsun kendisi dışarıdan dondurma almaz benim aldığım dondurmayı da hemen çıkarır yer Bi ara arabada evlenince para birikimi nasıl olacak dedi ben ev almıştım önceden kredisinin bitmesine 2 yıl kaldı bna Bi daha ev alalım diyordu dedim biraz gerçekçi düşün şu an 5 trilyondan aşağı ev yok eskisi gibi ev almak kolay değil bırak önce Bi dğxsnimizi kuralım diyordum. Yok daha evlenmeden ev alıcaz dedim ben tekrar kredi ödeyip kendimi sıkıntıya sokmam sen alıcaksan ailen yardım etsin sana al kendine dedim neyse bizim eve geliyor annem baklava yapmıştı 1 tepsi baklavayı 5 saatte bitirdi tek başına akşam da şekeri 500 e çıktı anca yiyip içip Bi iş yapmıyor nişan söz isteme bir arada yaptık onlar Kocaeli biz Ankaradayız dedik külfet olmasın neyse nişanda herşeyi aldım eve tavuk pilav çorba tatlı 20 kişi geldiler hem öğlen hem akşam yemek verdik aç gitmesinler diye aç gitmemeketine rağmen ablası gil biz, aç döndük demiş neyse bir arada annemler benim evde oturuyorlar kendi eşyaülsdıylsü diyordu ki annene Bi oda veririz senin evde otururuz dedim kardeşim koz kardeşim filan var ev üstüne ev olmaz dedim muhtemelen hazır eşyaların içinde eşya almadan beleşe konmak istedi. Buraya gelir hiç arayıp da bişeye ihtiyacın var mı alınacak bişey var mı demez insan nezaketen bari bunu der gelir hazır yer içer kalkar gider annesi de bigün çok eşyaya bakma evde huzur olsun eşya, sonrq da alınır dedi ben de dedim ki benim zaten beyaz eşyalarım var buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi diğerlerini almak çok bişet değil dedim düğün ne zmn olucak diye annemler hiç ses yok arsa sarılıcak demişti düğünü öyle yapıcaz demişti arsa, satmaya gittiler ama hala arsa satılması diyor 6 aydır aynı şey Bi arada dedi ki arsa satılması satana kadar kredi çekeyim eşyaları alalım bir an önce de nikahı yapalım dedi ben de dedim sen henüz burdan iş bulmadın eşyaları alsak bile nasıl ödenecek kredi çekersen dedim nikahı yapalım ödenir dedi yani Bi de her ankaraya gelişinde benim daha yol paramı yatırma dolar yol param yok o yatsun öyle gelirim diyordu yani parası olmasa bile bunu bana belirtmesi benden para umuyor gibi geliyor daha biz, düzenimiz kırmamışoz ortada bişet yok annemle babamı da ankaraya getiricsn burdan ev tutucam onlara dedi en son kardeşine de burdan iş bakıyordu dedim ki sen önce kendin burdan ile gir evlenecek biziz kardeşin ne alaka onlar kocaelinde ler dedim annesi de annen senin Evdeb seneye çıkar mı diye soru ca dedim herhalde ailecek tepeme gelecekler yani siz olsanız ne düşünürsünüz
10 kardeşler ailesinin durumu iyi değil biliyordum ama arsa var düğün kolay şöyle böyle dedi yani ben çok mal mülk te değilim ama bunlar onun görevi ki nen beyaz sşyakseımı almışım zaten fırının tost makinem hwrşeyim var Bi eşya alınacak ve bana hep ben borçsıs evlenicem arsa satarım abine de arsa satıldı bana da satılacak filan dedi bunlar da onların görevi olduğu için çok kurcalamadımdedim diyorsa yapar ama baktım annemin eşyalarının içinde filan oturmaya çalışması kendini iç güvesi gibi sokması yetmedi kardeşine de burdan iş bakması ailecek çökecek ler gibi geldi hayır ilerisini düşünüyorum annesi babası bizde yaşasalar her bayram bütün akrabalar bize gelecek her şey bizden çıkacak anası hasta olacak benim para ortada dönecek kardeşi evlenecek bizim para ortada dönecek yani ben Bi de çalışıyorum hem iş stresi hem bunlar bana ağır gelirArsa satılsa, eşyalar alınsa ikna olacak mısınız peki? Tüm sorunlar çözülmüş mu olacak öyle olunca? Peki sonrası?
Evlenince bu tarz başka cakalliklar yapmayacaklar mi sanıyorsunuz? Hissetmissiniz işte var bir yamukluk, nikahı bu bahane ile ertelemeniz de iyi olmuş. Sizin gözünüze girmek için arsa satıp eşya alacak olmalarına da kanmayın. Yol yakınken uzatmayın, onlar da bırakın satmazsa satmasin. Eşya almak için bir zahmet hazırda parasını biriktirmiş doğru düzgün insanlar bulun. Nereye gitmiş de parası çalışırken eşya için arsa satılıyor
Valla Bi arsası varmış Bi de arabası var o da çok lüks değil evi yok şimdiye kadar hep kardeşlerine yedi rmiş abisi evlenmiş 20 bin vermiş onu da ödemiyoröae abisinin çocuou hasta arabaları yok bu getirşl götürüyor her yere kardeşi de fetöcüymüş işten çıkmış sonradan öğrendimBir de şu var : bu adam bu cimrilikle beleşcilikle hiç mi bir şeylere sahip olamamış bugüne kadar ? Enteresan değil mi
Zaten akşama şekeri 500 oldu doktor bile şaşırdı bu yaşta bu şeker yiyor içiyor Bi de hasta oluyorAdam bedava diye bir tepsi baklavayı yemiş ya.
Bir tepsi baklava nasıl yenir
Yerinizde olsam o nişanı atardım hemen