Nişanlım, ailesi ve babam meselesi.... sizin tavriniz ne olurdu?

gecmeseler ne olacak, aile zemin katta oturuyor, yarin oburgun kiz o eve gelince kiskanclik durumu olur. o yuzden davul dengi dengine

Mesele oğlunun nişanlı olması değil de belki bin km uzakta dağ başında, zorlu, stresli bi işinin olması bana göre. Yani adam zaten stres altında bir de anne babasının derdiyle dertlenmesin demek istemiştim.
Eşimle 1 yıldan biraz fazla ayrı yaşadık iş yüzünden. O yurt dışındaydı, kayınvalidem genelde benimle kaldı o dönem. Kayınvalidem eşime hep iyiyiz bizi merak etme minvalinde konuşurdu. Yine aynı şekilde kendisi memlekette biz çalıştığımız yerdeyken de çok çok büyük bir sorun yoksa iyiyiz merak etmeyin derdi.

Öyle bakarsak kendisi de arayıp bu konuları konuşuyor yani bana göre bu daha büyük stres ama adamın da işi bu
Evlenince de aynı konular gündem olacak ve 4 yıl sınırda çalışacak
Arkadaş sınırdan ziyade nişanlı birine söylenmesi konusunu yazdığı için özellikle söyleme gereği duydum.

Zaten mantığım almıyor, bu çocuk evlenecek buna bu sorunlardan bahsetmeyelim diyeceklerine her gün annesi telefonda ağlıyor vs. Böyle nereye gidecek bu iş?

Anladım, konu sahibinin bakış açısını onaylamak adına değil de kendi bakış açımı açıklamak için yazdım. Yani nişanlısının annesi sürekli dert anlatmaya, başkalarından yardım alabilecekken herşey içim bu çocuğunu beklemeye meyilli ise e konusu daha önemsiz bana göre demek istemiştim.
Tabi ki konu sahibinin de nişanlısını darlamaması gerekiyor. Kaldı ki ben ev ve kira meselesine herkes kadar katı bakmıyorum zaten önceki mesajlarımda da belirtmiştim.

Size bir şey diyim mi? Bir kere kullanılmaya başla bunun ardı arkası kesilmez. Eğer babanız uygun görmüyorsa bırakın olmasın. Benim çevremde ki bütün aileler çocuğum bir şeylerin sahibi olsun diye çabalar. Destek sağlar. Ben böyle gördüm böyle öğrendim. Size bir öneri babanızı bahane edin bu nişanlılığı bitirin.

Nişanlınız sizi geçiştirmiş, yakında başka bir sebeple aynı konu açılır muhtemel ki en sonunda ailesini de o eve yerleştirir ( bu yazı kalsın burda ).

Madem ailesine söylememiş, açmamış konuyu, annesi nasıl diyebiliyor "biz eve geçmeyelim, sen bize çıkın diyemezsin" diye?

Yazdığınız 10 yorumun 11'i " babam haklı çıkmasın, babam haklı çıkacak gibi, babamın haklı çıkmasını istemiyorum vs.". Size bir sır vereyim, babanız çoktan haklı çıkmış zaten, sadece siz görmüyor ya da görmek istemiyorsunuz.

Ben öyle bir meyil görmedim
Öyle olsa başka yere taşınmak yerine söylerlerdi oğlum geçici olarak biz geçsek diye
Biraz önyargılı bakılıyor babası zaten sürekli bir sorun çıksa da görsek modunda
Annesi bile aynı şeyi söylemiş
Konu sahibi arkadaşda da babaci bir tavır var evlilikler için her iki tarafın da bu kadar müdahil olduğu bir ilişki çok sıkıntılı

Ben sadece şunu söyleyip önyargılarin kırılmasıni istiyorum. Doğuyu nasıl hayal ediyorsunuz? Doğu hatta güneydoğu bile birçok batı şehrinden güzel. Türkiyenin her bölgesinde yaşadım, imkanlar batıda çok ama batı şehirleri çok eski. Doğu ve Güneydoğuda şehirler yeni, ulaşım kolay. İmkanlar da az değil. Şimdi iş ve tayin sebebiyle herkes her yere taşındığı için, şehirlerin etnik yapısı da kırılıyor. Yani gidip görmediğiniz yerlerden korkmayın. Deprem olmasaydı, en güzel şehirler arasındaydı oralar

ahahahha ona kira mı verecekelrmis... ya nişanlınız aptal ya da sizi aptal yerine koymaya çalışıyor... buna inanan var mı cidden ya

Bence eve konma derdindeler. Dogu gorevi bittikten sonra ben aileme çıkın diyemem ki_ye dönecek olay. Ve tartışmalar ister istemez başlayacak. Su bastiysa, tam da yerlesemediler ise baska bir eve çıkabilirler. Durmuslar durmuslar da düğün arifesinde mi ogullarinin evi akillarina gelmiş.

Alakasi yok. Ailesini cok dusunuyorsa zaten kira almayi dusunmez onlardan. Ikincisi ailesi baska bir eve çıksın madem. Bos evi de kiraya versinler. Bir kismini ailesine gondersin nişanlısı.
Ben bu tarz bir durumdan dolayi su an boşanma aşamasındayım ve ustune hamileyim. Artik cogu erkek annesinin iyi niyetli oldugunu düşünmüyorum

Yilanin basini küçükken ezeceksin. Ne kadar tolerans gosterirsen goster gun gelir ufacik bir seyinde senden kotusu olmaz.

Yani ailesine evi verecekse sizden önce verecekti evlilik düşüncesinden önce ,hayırlı evlat ev aldı olurdu adı anne babası sonuçta . Ama evlilik sürecine girdikten sonra size bizim evimiz dediği evi vermesi çok saygısızca. Haa otururlarsa çıkmazlar zaten büyük problemler olur çıkarmak filan kavga çıkar kesin. Babanız haklı da olabilir bence nişanlınız keriz yerine koyuyor gibi geldi bana da ne demek eşya almayım ! İsterse ülke dışına gitsin mecbur orada da alacak . Eşyalı ev tutmak saçma geldi öğrenci evi gibi

hemde çok iyi konuşmuşsunuz
her zaman net olmak iyidir :)
aylar olmuş siz bu konuyu açalı gerçi :)
sonra ne oldu gelişme olarak ailesi başka eve geçti mi? julibom

Son düzenleme:
Valla erkek olsun kız olsun artık insanların hiç biri iyi niyetli değil. Hatta gelinler de az değiller,çok fena olanları var. Burada da okuyoruz kpin kvnin ağzından dişini sökebilecek potansiyele sahip tipler de dolaşıyor aramızda. Şu zamanda hazır evi kiraya vermek saçmalık,kiracılar hiç de iyi kullanmıyorlar. Ben olsam ailemi veya eşimin ailesini oturturum boş evde. Sonra gelmeden önce haber veririm çıksınlar diye. Oturmayacağım eve de eşya falan dizmem.

Ya durmuslar durmuslar da simdiyi mi bulmuslar oturacak? Benimkinin ailesi eve kapaklandi. Gitmiyorlar. Oyle uzaktan göründüğü gibi degil hic bir sey.

Babanla yaşadığın problemi konu sen değilsin yerinde kim olsa tavrı bu olacaktı diye anlat ve ev fikrini kabul etme. O eve ailesi geçerse bir daha senin o evde oturma ihtimalin olmaz bilgin olsun.

Niye hortlattınız konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…